Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Hitman 2 (2018)

Hitman: Sniper Assassin

Előrendelői bónuszként egy kooperatívan is játszható minijáték érkezett.

2018.06.21. 14:25 | szerző: Sam Starion | Ismertető/teszt

Bár a Hitman 2 megjelenésére novemberig még várnunk kell, a játékot előrendelők számára már most elérhető a Sniper Assassin névre keresztelt élvezetes minigame. Ez gyakorlatilag egy önállóan futó játékmód, amelyet akár egy barátunkkal közösen is lehetséges játszani.
Elsőre kicsit meglepődtem, amikor kiderült, hogy a Steam több mint 8 gigát fog letölteni a gépemre, ennyi hely kell ugyanis a Sniper Assassinnek. A meglepődést azonban pozitív értelemben értem, ugyanis arra gondoltam, hogy ez a garancia arra, hogy még ebben a különálló kis epizódban is lesz bőven tartalom. És nem csalódtam.

Hitman: Sniper Assassin

Véleményem szerint a 2016-ban megjelent Hitman a széria valaha volt legjobb része lett, többek között a gyönyörű és elképesztően részletes pályák, a megannyi lehetőség és a hangulat miatt. A Sniper Assassint elindítva pedig azonnal újra eszembe jutott minden egyes részlete annak a játéknak, amiért imádtam.

Ezúttal Ausztriába utazunk, a hegyek közé, hogy egy hatalmas kastélyban és annak kertjében tartandó esküvő alkalmából összeverődött díszes társaság három tagját eltegyük láb alól. A címből nyilván mindenkinek lejött, hogy itt egy mesterlövészpuska segítségével kell elvégeznünk a feladatot. Kopaszunk egy magaslaton ülve rálát a teljes birtokra és annak környezetére is, ezúttal azonban nincs lehetőségünk a vendégek között elvegyülve bejárni a pályát, hogy hátulról fojtással végezzünk a célpontokkal. Ez az új játékmenet viszont tökéletesen illeszkedik a Hitman szériába, főleg a már említett két évvel ezelőtti részbe.

Hitman: Sniper Assassin

A pályát csak távcsövünkön keresztül tudjuk részletesebben megszemlélni, de micsoda részletek ezek! Olyan aprólékosan kidolgozott minden, az éppen zajló esküvő, a fogadás a teraszon, az ablakokon benézve a kastély berendezése vagy akár a hegyek, amelyek körülölelnek minket, hogy rögtön nyilvánvalóvá válik, mennyi munkát és időt áldoztak a fejlesztők ennek a bónuszjátéknak az elkészítésére is. Órákig lehetne nézni az egészet, de sajnos maximum 15 percig tudjuk, ugyanis ekkora időablak áll rendelkezésünkre, hogy a három célponttal (ráadásként, de nem kötelezően még 15 testőrrel) végezzünk, mert aztán továbbállnak.

A különféle tárgyakkal a pályán most is interakcióba léphetünk, ergo a gázpalack felrobban, ha belelövünk, de pusztán egy ablakot kilőve is el tudjuk terelni az emberek figyelmét, vagy akár el is csalhatjuk őket egy olyan helyre, ahol aztán úgy puffanthatjuk le őket, hogy senki nem fogja észrevenni.
Most is, mint a 2016-os játékban, vannak különféle challenge-ek, például csillárt ejthetünk áldozataink fejére, vagy robbanás, esetleg áramütés általi halállal is teljesíthetjük feladatunkat. A játék pontozza, mennyire vagyunk csendes gyilkosok – a legjobb eredményeket úgy lehet elérni, ha mind a 15 testőrt és a három fő célpontot is úgy öljük meg, hogy a hullájukat se lehessen megtalálni (például ha áldozatunk egy szakadékba zuhan a lövés következtében).

Hitman: Sniper Assassin

Tényleg annyi lehetőségünk van, amennyit csak szeretnénk, teljesen ránk van bízva a sorrend és az időpont is, egyedül a 15 perces keretre kell ügyelnünk. Én már több, mint 4 órát töltöttem el a Sniper Assassinnel, ki lehet számolni, ez hány körnek felel meg. ;-) Nem gondoltam volna, hogy az újrajátszási faktor ekkora lesz ebben a rövid kis minijátékban, de tényleg sikerült annyi extra tartalmat beletömni, hogy még mindig több órát látok magam előtt, amint ezzel játszom.

Arról nem is beszélve, hogy a Hitman szériában elsőként, most végre van lehetőségünk multiplayerezni! Ez egy kooperatív játékmódot takar, amelyben két játékos ragadhat puskát, hogy összedolgozva, lövéseiket megfelelően időzítve végezzék el a feladatot. Persze itt is ugyanazon a pályán, ugyanazokat a célpontokat kell likvidálni. Fontos tudni, hogy csak barátainkat hívhatjuk meg egy közös játékra, és ehhez az szükséges, hogy mindkét félnek meglegyen a Sniper Assassin, magyarul az előrendelés a Hitman 2-re.

Hitman: Sniper Assassin

Egyetlen negatívummal találkoztam a játék során, viszont az elég kellemetlen: nincs túl jól optimalizálva. Döcög, meg-megakad, egyszer még teljesen le is fagyott. Maximum grafikán futtatom, ezt ajánlotta fel maga a program is, de míg a két évvel ezelőtti rész szépen folyamatosan fut, ez zavaróan rosszul. Abszolút nem lesz tőle játszhatatlan, de bosszantó, amikor a lövéshez készülve épp akkor akad meg, amikor a célkereszt közepén van a kiszemelt áldozat.

Az említett negatívumot viszont bőségesen kárpótolja az aprólékos kidolgozottság, a hatalmas újrajátszási potenciál, a challenge-ek, valamint a sok easter egg, amit elrejtettek a helyszínen. Mindezt pedig kvázi ingyen, a novemberben debütáló második rész előtt. ■

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a Cenega Hungary biztosította.

Hitman: Sniper Assassin
Hitman 2 (2018)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Hitman 2 (2018)

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló