Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Steel Division 2

Steel Division 2 a gamescomon

Visszatérés a második világháborúba, ám ezúttal sokkal nagyobb léptékben, mint korábban.

2018.08.30. 11:48 | szerző: GeryG | Előzetes

A Eugen Systems ahhoz képest, hogy napjaink egyik meghatározó játékfejlesztőjének számít a stratégiai műfajban, a gamescomon egy visszafogott, egészen apró standon volt jelen. Persze nem a méret a lényeg ugyebár, sem pedig a csicsás külcsín, hanem bizony a tartalom. És e téren nem érhette panasz a francia stúdiót, ők ugyanis aktuális projektjükkel, a Steel Division 2-vel érkeztek Kölnbe. Nekem is volt szerencsém egy picit közelebbről megismerkedni a játékkal, amelynek 2017-es első részét magam teszteltem. Így hatványozottan kíváncsi voltam, milyen újdonságokkal készülnek a srácok ezúttal.

Steel Division 2 a gamescomon

Persze e kérdésre nagy vonalakban már ismertem a választ, hiszen már a bejelentéskor is jelezték, hogy a legnagyobb újítás a körökre osztott grand strategy vonal beépítése lesz. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a keleti fronton (mert ezúttal ott kell kommandíroznunk a hadosztályokat) a térképet teljesen kizoomolva követhetjük figyelemmel a front eseményeit. Ha például a küldetésünk egy bizonyos város elfoglalása, és onnan a német alakulatok kiseprése, akkor ahhoz itt tehetjük meg az előkészületeket. Minden küldetés előtt előre megadhatjuk, hogy milyen egységekkel szeretnénk rendelkezni, majd ezeket a terepen elrendezve adhatjuk ki az utasításokat, hogy melyik hadosztály milyen manővereket hajtson végre, merre haladjon. Egy kör fél napot ölel fel, katonáink pedig a reggel kiadott parancsokat délutánra hajtják végre. A bemutató során a városhoz vezető úton meglehetősen kemény német ellenállásba ütköztünk, több tigris tank is védte az útvonalat. A játék lehetővé teszi, hogy az összecsapásokat az MI vezényelje le, de ez ezúttal súlyos vereséghez vezetett. Így jöhetett az újabb próbálkozás, ezúttal már saját irányítással. Megadhattuk, hogy az összecsapáshoz vezényelt egységek a három érkezési hullám melyikében csatlakozzanak a többiekhez, ezzel mélyítve a taktikázási lehetőségeinket.

Steel Division 2 a gamescomon

A Steel Division 2 az első játékhoz hasonlóan mutatós stratégiának ígérkezik, ez nagyban köszönhető a stúdió aprólékos munkájának, amellyel az összes egységet a valóságnak megfelelően modelleztek le. Újdonságként egy garázs is bekerül a játékba, ahol minden egységet – tankot, gyalogságot, üteget, ágyút, repülőt egészen közelről megvizsgálhatunk. A grafikára tehát nem lehet panasz, és a jelek szerint a játékmenetben is igyekeznek nem csak apró lépésekkel haladni előre, hanem komolyabb fejlesztéseket is bevezetni. Sajnos azt továbbra sem lehet tudni, hogy minderre még mennyit kell várni, de érzésem szerint valamikor jövő tavasszal már számíthatunk a premierre. ■

Steel Division 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Steel Division 2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló