25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Surgeon Simulator CPR (Switch)

Minden sebész (rém?)álma...

Írta: Sityi 2 hozzászólás

Miből lesz a cserebogár? Jelen esetben egy 48 órás játékprogramozó verseny egyik indulójából. Nevezetesen a Surgeon Simulator járt be meglepően szép ívet az évek során. 2013-ban az aktuális Global Game Jam alatt születtek meg az alapok, ami után 48 nap alatt összejött a steames kiadás is. Abban az évben jómagam az EGX-en futottam bele pár punk doktornénibe, illetve egy furcsa mentőautóba az Earl’s Court előtt (miközben elsőként próbálhattam ki a vadi új PlayStation 4-et és Xbox One-t, de hát az ugyebár apró és mellékes tény a Surgeon Simulator megjelenése és prezentálása mellett...).

Surgeon Simulator CPR (Switch)

Ugorjunk 5 évet! A Surgeon Sim jött, látott, és sokakat meggyőzött PC-n, iOS-en, PlayStation 4-en (és PlayStation VR-on), valamint Androidon. Most pedig kedvenc hibrid konzolunkon tudunk dr. Nigel Burke bőrébe bújni, hogy jobb sorsra érdemes páciensünkön, Bobon hajtsunk végre mindenféle szervátültetést néhány helyszínen. No és persze az idegenek is a tiszteletüket teszik, mert hát a doktor úr az univerzum legjobb sebésze címre pályázik... Természetesen a Switch adottságait kihasználandó, a szándékosan idétlenre vett irányítás egy új szintet ér el, ha csuklónkra akasztjuk a Joy-Conokat.

Surgeon Simulator CPR (Switch)

Bizony, a mozgásérzékelés új dimenziókat nyit a trancsírozás műtét során! Végre két kezünk van, és relatíve természetesen tudjuk mancsainkat mozgatni. Persze így sincs könnyű dolgunk (sőt), meg fogunk szenvedni az egyes boncolásokkal szervátültetésekkel. Olyannyira, hogy nekem az első feladat, a szívátültetés se sikerült eddig még (ezért is vannak csak onnan képek), pedig még Árpi kollégámmal is nekifutottunk többször is! Sebaj, itt abszolút a szórakozáson és a teli szájjal való röhögésen van a hangsúly, nem a győzelmen. Bár ittasan még nem próbálkoztam – lehet, hogy újra neki kéne futnom megint éhgyomorra úgy két sör után...

Surgeon Simulator CPR (Switch)

Tartalom szempontjából nekem kicsit hiányérzetem van. A PC-s verzióban van egy Team Fortress 2 bónusz, ahol a Medickel tudjuk a jobb sorsra érdemes Heavyt hentelni – ezt még valahol értem is, hogy ha jogi okokból kimaradt (de akkor miért van benne a PS4-es verzióban?). De Donald Trumpot nem találom. Remélem, csak én vagyok béna...

Surgeon Simulator CPR (Switch)

Switch tulajoknak (mondanom se kéne) mindenképp kötelező vétel a Surgeon Simulator CPR. Aláírom, ezt a kicsit beteg humort nem bírhatja mindenki, viszont nem véletlenül árulta el nekünk Jele Imre, a Bossa Studios egyik alapítója és főnöke, hogy neki a Switch verzió a kedvence – maximálisan megértem, még úgy is, hogy anno én csak a PC-s verzióval szórakoztam egy jókora adagot. A Joy-Conos irányítás fenomenális, a páros szecskázás operáció pedig óriási pluszt jelent.

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Pozitívumok
  • Hamisítatlan Surgeon Simulator élmény
  • A switches irányítás remekül sikerült
  • Ketten is dolgozhatunk jobb sorsra érdemes betegünkön
Negatívumok
  • Nincs benne minden eddigi tartalom

További képek

  • Surgeon Simulator CPR
  • Surgeon Simulator CPR
  • Surgeon Simulator CPR
  • Surgeon Simulator CPR
Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Sityi
Sityi [1616]
Ha még több "atya ég!"-re vágysz, ott a Manual Samuel is ;-) Annak a bevezetőjében pont az "atya ég!" műfajról értekezek kicsit.
gregmerch
gregmerch [3766]
Ez a "hamisítatlan Surgeon SImulator" élmény nálam az "atya ég!" kategóriát jelenti... :-/
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (2 db)