25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Rendezvények

BlizzCon 2018 - a megnyitó összefoglalója

Jön a WarCraft III Reforged és a Diablo Immortal.

Írta: LeMon 9 hozzászólás

BlizzCon 2018 - a megnyitó összefoglalója

Itthoni idő szerint péntek este startolt el az idei BlizzCon a kaliforniai Anaheim városában. A Blizzard játékainak rajongói javarészt csak ezen az eseményen szerezhetnek tudomást a jövőbeli tervekről és megjelenésekről. Idén sem volt ez másképp, rögtön az első nap jöttek a nagy bejelentések. Kezdve rögtön azzal a Blizzardhoz csak a Battle.net miatt kapcsolódó hírrel, hogy november 18-ig ingyen lehet hozzájutni a Bungie-tól a PC-s Destiny 2-höz. És most vegyük sorra a Blizzard játékait!

World of Warcraft
Új kiegészítőről nem esett szó – de ezt szerintem még nem is nagyon várta senki, hiszen alig két hónapja jött ki Battle for Azeroth. A harc tovább folytatódik a Horda és Szövetség között. Egy új animációban vezették fel a történet folytatását, ahol Stormwind elkeseredett, fiatal királya, Anduin új szövetségesre lel a hordás Saurfang személyében. Mindkettőjük célja a vérengző Sylvanas megfékezése. Ám ez a szövetség sem fog egyszerű megoldásnak tűnni, mivel a megtépázott két oldal gyengeségét kihasználva a nagák támadásba lendülnek.

Mindez remek felvezetés az elkövetkező nagy patch új területeihez, amely a Rise of Azsara címet kapta. Ellátogathatunk a nagák ősi szigetére, Nazjatarra, valamint egy eltűntnek hitt gnóm városba, Mechagonba. A gigantikus patchben természetesen más is vár ránk az új hatalmas területek mellett:

  • Azshara's Eternal Palace: raid instája, anagák királynőjének palotájában
  • Mechagon: mythic nehézségű dungeon, telis-tele kibernetikus gnómmal
  • Gnóm és tauren páncélszettek
  • Új szigetek azerite-bányászoknak
  • Heroic szintű Warfrontok
  • Új PvP aréna Mechagon városában
  • Repülési lehetőség Battle for Azeroth területein
  • Régi pvp területek grafikus ráncfelvarrása
  • PvP battlegroundok MI botokkal (nagyon szívesen, Alliance :)
  • Megannyi új pet és mount

World of Warcraft Classic
Bár a klasszikus WoW már tavaly bejelentésre került, most végre elárulták, hogy a régi játék szerelmesei jövő nyáron kezdhetik újra a kalandozást. Mondjuk én nem értem, miért tart ilyen sokáig visszaszedni a 15 évvel ezelőtti backupokat, de ők tudják... :-)

Diablo Immortal
A másik nagy bejelentés a Diablo sorozat új, mobilra tervezett játéka, a Diablo Immortal. Úgy gondolom, sokan (nem is gondolom, mert a hír hallatán rögtön jöttek rám whisperen a csalódott üzenetek) új, teljes értékű részre számítottak. Ehelyett viszont jön egy Marvel Future Fighthoz hasonló, egyszerűsített RPG-action mobiljáték. Én személy szerint örülök, mert nem mindig adatik meg a lehetőség, hogy kedvenc Blizzard játékaimmal ücsörögjek otthon a számítógép előtt. Be kell látni, hogy a jövő ide vezet, és ahhoz, hogy a Blizzard továbbra is piacképes legyen, új platformokon kell, hogy megmutassa magát. A Diablo játékmechanikája pedig erre tényleg alkalmas (konzolos verziója is igazán jó partyélményt nyújtott).

Látszólag egy lebutított Diablo 3-ról van szó, de ennél azért többet kapunk. A történet a második és a harmadik rész között játszódik, miután Tyrael elpusztította a megrontott WorldStone-t, s az darabjaira hullva szétszóródott a Sanctuary világában. A játékosok fővárosa a Reaper of Souls kiegészítőben megismert Westmarch lesz, még fénykorában. A választható kasztok pedig a játék indulásánál a gladiator, demon hunter, wizard, necromancer, monk és crussader lesznek. Azt ígérik a készítők, hogy a későbbiekben visszahozzák az assassin és witch doctor kasztokat is. Valószínűleg a rendszer nem fogja engedni a véletlenszerűen generált pályákat, viszont épp ezért új elemekkel színesítik majd a játékmenetet. Ilyen például a demo videóban látható pontonhíd vagy a szakadékba ejtőzés. Pontos megjelenés egyelőre nincs sajnos. Lehetőségünk van regisztrálni, de az oldalon csupán annyi áll: Coming Soon. Blizzard nyelven ez annyit tesz: When it’s done, azaz majd ha kész lesz...

Overwatch
A Blizzard online FPS játéka egy új játszható hőssel bővül, aki egy hangulatos animációban mutatta meg magát először. Ő Ashe, a DeadLock Gang vezetője, McCree egykori „bajtársa”.

A hölgy már a 28. hős lesz a sorban, de ismét sikerült a fejlesztőknek valami újat hozni a játékmenetbe. Vegyük csak például az Ultimate támadását, amikor is megjelenik B.O.B., a hatalmas robottestőr, kackiás bajszával, aki nagyobb pusztítást végez, mint a Halálcsillag.

Heroes of Storm
A Heroes of Storm szintén egy új hőssel lett gazdagabb. Ezúttal viszont egy olyan karakter kerül a játékba, aki egyik Blizzard világban sem szerepelt eddig. Orphea leginkább egy anime iskoláslányra hasonlít, aki a hátán cipelt koporsóból idéz túlvilági lényeket.

Hearthstone
A hangulatos Warcraft kocsmaszellemet megidéző előadásból mikrofonhiba miatt sajnos csúszás lett, így viszont a nagyszínpadon jelentették be az új kiegészítőt, amely a World of Warcraftból már ismert Stranglethorn Vale-ba (szegény Alliance :) kalauzol minket. Rastakhan’s Rumble cimmel egy igazi trollos pakliszettet kapunk. A fő helyszíne a Gurubashi Arena lesz.

StarCraft
Egy régi ismerőst, a protoss Zeratult kapjuk meg hősnek co-op játékmódokhoz.

WarCraft III: Reforged
És a végére hagytam az egyik legnagyobb bejelentést: a WarCraft III újramaszterelt verzióját. A régi, klasszikus játékokra mindenki jó szívvel gondol vissza, s néha napján elő is vennénk azokat, ha nem nyújtanának grafikailag olyan idejétmúlt, rémisztő látványt. Végre a régi rajongók, és a WarCraft világába újonnan becsatlakozott játékosok is átélhetik a történet egyik legmeghatározóbb pillanatát, amikor is Arthasból (figyelem, spoilerveszély) Lich King lesz. A WarCraft III Reforged megjelenése 2019-ben várható.

A digitális produktumok mellett a Blizzard természetesen finoman ügyel a különböző franchise-ok fizikai megjelenésére. Ezekből is kaptunk pár ízelítőt, amelyekből kiemelném a Hasbróval és a LEGO-val kötött kooperációt. Utóbbitól jövő év elejére várhatják az építőkockák szerelmesei az új Overwatch porfogókat, az akciófigurákat pedig tavasztól igérik a Hasbro designerei. Bár a Figmával már elkezdődött ilyen téren egy együttműködés, de úgy látszik, a Blizzard türelmetlen lett, és inkább megbízott egy jól bevált figuragyártó céget az Overwatch licenchez. A Figma ugyanis képes az előrendeléseket akár egy évvel előre felvenni, ami valljuk be, cseppet nevetséges.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

LeMon

LeMon
A PC Dome/PlayDome egyik alapítója, a magazin örökös designere.

HOZZÁSZÓLÁSOK

david139
david139 [18431]
Azt se felejtsük el, hogy még csak nem is ők csinálják a Diablo Immortalt, hanem outsource-olták egy kínai cégnek, akik ilyen játékokat csinálnak :-/
Madrac
Madrac [4263]
Overwatch sok minden, de nem eredeti. :D
Noggle
Noggle [224]
Blizzard számomra végképp a vállalhatatlan kategóriába került. Remastered, rework, új platform, de semmi egyedi az Overwatch óta (amit már meg is untam). Végtelenségig zsigerelik ki a karaktereiket, kb mintha a Solo 30: Egy Star wars történet jönne ki (azaz a harmincadik Solo-ról szóló film).
Vásárlóik azonban ennyivel megelégednek, akkor ennyit is fognak kapni később is.
Most pedig, hogy elvileg a rework warcraftosokkal is tudok játszani, ha régi van felrakva, így még az utolsó érvem is eltűnt annak megvásárlásától is.
sipec
sipec [19623]
diablot bejelentest leszamitva en nem tudok panasznodni a conra, jovore ismet eljovok.
jo, az gaz, hogy 2 hotdogert fizettunk 48 dollart, de eloben teljesen mas, mint monitor elott :love:
Herr Hauptmann
Herr Hauptmann [3180]
Évekkel ezelőtt tapadtam a monitorra a megnyitó idejére. Most meg csak elolvasok egy ilyen összefoglalót róla és 'meh'...

Végülis, nem is kellene csodálkoznom a felhozatalon. Elég sokan távoztak már a cégtől azok közzül, akik naggyá tették.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (9 db)