Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Trailblazers

Trailblazers

Amikor a Splatoon találkozik a Star Wars: Episode I Racerrel...

2018.11.29. 22:00 | szerző: Sityi | Ismertető/teszt

Szeretem, ha a játékfejlesztők mernek kísérletezni, új ötleteket, játékelemeket beépíteni a játékaikba – feldobva a standard kínálatot. Bármelyik platform piacát is nézzük, irgalmatlan mennyiségben ömlik rá minden nap új címek serege, emiatt elképesztően nehéz kitűnni a tömegből. Az angol Supergonk is gondolt egy merészet, és száguldozós versenyjátékát, a Trailblazerst tulajdonképpen nyakonöntötte egy jókora vödör festékkel... Lássuk, mi kerekedett belőle!

Trailblazers

A Splatoonnal vont párhuzam nem véletlen: verdánkkal festékcsíkot húzva tudjuk színezni a pályát, amin utána boostolni tudunk. Persze ellenfeleink sem tétlenkednek, simán ráfestenek a mi színünkre. És hogy tovább bonyolítsuk a dolgot, a legtöbb játékmód csapatalapú, ergo ez a nagy összevissza kencézés kvázi szisztematikus káoszba fullad(hat), ha megengedtek egy ilyen gyönyörű oximoront. Ez még pluszban meg van bolondítva egy sajátos pontozási rendszerrel, ahol azért kapunk pontot, ha minél hosszabban boostolunk és minél többet festünk, és persze a helyezésünk se mindegy. Papíron Képernyőn nem is tűnik rossznak, igaz? Pedig van vele gond: nekem valahogy kiegyensúlyozatlannak tűnik az egész, mintha az utolsó simítások hiányoznának. A három játékmechanikai elemből a festés és a boost tulajdonképpen üti egymást (mert nem lehet egyszerre a kettőt csinálni), amit még megfejel a festéshez tartozó cooldown hülyesége is (véges a festéktartályunk kapacitása, de újratöltődik – viszont a cooldown sokszor beüt olyankor is, amikor nem lőttük el az összes tintát, csupán felemeltük az ujjunkat a gombról mondjuk egy ugrató vagy egy pályáról kisodródás miatt, hogy ne pazaroljunk). És akkor még emellé szerezzünk pontokat látványos versenyzéssel. Nehéz ügy, főleg a mesterséges intelligencia mellett és ellen – amivel amúgy nincs különösebb baj, csak épp párszor előfordult, hogy engem akadályozott (ment a maga ívén engem semmibe nézve, ráadásul csapattársként), vagy taktikai érzék híján az elágazásoknál jött utánam, holott ketten két szakaszt festhettünk volna. Ellenfélként amúgy nem rossz, ad kihívást már közepes nehézségi fokozaton is, de a már emlegetett okok sajna ezt ellenpontozzák.

Trailblazers

A grafika Unity motoros szinten nem rossz, természetesen inkább rajzfilmszerű, viszont Switchen a sebesség miatt a felbontásból áldoztak a fejlesztők: a Switch saját képernyőjén is csúnyán recések a vonalak, mintha nem natív felbontáson menne. Persze a verseny hevében ki figyel erre, mondhatni, de azért picit zavaró. A hangok átlagosan jók, viszont aki a zenéket összeválgatta, annak jár egy nagy pacsi. Remek számok szólnak a játék alatt, tökéletesen passzolnak a száguldozáshoz, mindemellett nagyon hangulatosak is. A pályák designjával is elégedettek lehetünk: sokszor akár négy útvonal is fut egymás mellett, más és más kihívást adva. Egy gépen osztott képernyőn akár négyen is tolhatjuk, ráadásul Switchen elég egy fél Joy-Con játékosonként. Online akár crossplatform versenyeken is részt vehetünk PC-PS4 vagy PC-X1-Switch felállásban. A magányos farkasok számára pedig ott a kicsit blődre sikerült sztori mód a maga fárasztó humorával és buggyant karaktereivel.

Trailblazers

Akartam szeretni a Trailblazerst, de nem megy maradéktalanul. Ott van benne a potenciál, hogy egy tényleg jó játék legyen belőle, csak a játékmechanika csiszolásába kellett volna még némi munkát fektetni – én például a pontozást kihajítanám belőle, mert fölöslegesen bonyolítja a futamokat. Ha ettől eltekintünk, nem rossz szórakozást tud nyújtani a Supergonk legújabb alkotása – akciósan megérheti beszerezni bármelyik platformra. ■

Trailblazers
TrailblazersTrailblazersTrailblazersTrailblazersTrailblazersTrailblazersTrailblazersTrailblazersTrailblazers

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította. A cikk a Nintendo Switch verzió alapján készült.

értékelés


Támogasd oldalunkat,
vásárold meg online!

Trailblazers

Pozitívumok
  • Végre valami egyedi kísérlet
  • Remek zene
Negatívumok
  • Kicsit lehetne átgondoltabb
  • Switchen pixeles
Minimális rendszerigény: Intel Core i5 vagy azzal egyenértékű processzor, 8 GB RAM, GeForce 650 vagy azzal egyenértékű videokártya, 3 GB háttértár, gamepad (kötelező!), 64-bites Windows 7/8/10
Trailblazers
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Trailblazers

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló