Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Pumped BMX Pro

Pumped BMX Pro teszt – A BMX banditák oldalnézetben támadnak.

Szódával elgurul a Yeah, Us! indie bringás platformere.

2019.02.25. 22:12 | szerző: gregmerch | Ismertető/teszt

A Yeah Us! Games egyszemélyes „fejlesztőgárdája”, Adam Hunt 2012-ben készült el első BMX-es platformerével, a Pumped BMX-szel, amelyet azóta több folytatás követett. Az oldalnézetes játékban számos pályán verekedhették át magukat a játékosok. Ezeken bringájukkal kellett egyfelől pusztán végigmenniük, másfelől közben a lehető legtöbb pontot bezsákolniuk. Nincs ez másképp most, a játék kicsit átszabott, „ápdételt” változatában, a Pumped BMX Próban sem, amely nemrégiben látott napvilágot a Microsoft és a Nintendo aktuális masináira.

Pumped BMX Pro teszt – A BMX banditák oldalnézetben támadnak.

Feladatunk egyszerűnek tűnik, ám a végrehajtása korántsem az. Tizenöt bicós közül kiválasztva karakterünket és összerakva a főbb alkatrészenként külön színezett BMX-et végig kell jutnunk a hat világ összesen hatvan pályáján. Ezek mindegyike több teljesítendő kihívást is tartalmaz, amelyek igen hamar csapnak át a viszonylag egyszerűen teljesíthetőből a hajhullató módon nehézbe. Elindulva a megfelelő gomb nyomva tartásával „pumpálhatjuk fel” sebességünket a trükkök tökéletes elindítási pontjáig, ahol azonnal abba kell ezt hagynunk, és magára a mutatványra koncentrálnunk, amelyet ugyancsak a tökéletes pillanatban két kerékkel a virtuális talajra helyezve kell befejeznünk, majd folytatnunk a „pumpálást”.

Pumped BMX Pro teszt – A BMX banditák oldalnézetben támadnak.

Nos, a hangsúly itt a tökéletességen van, mert bizony a játék mindenért azonnal és kíméletlenül büntet. Kicsi a sebesség? Hiba! Rosszkor nyomunk meg valamit vagy túl sokáig tartjuk lenyomva? Paff! Nem ideális módon érkezünk le? Daing! És ez bizony – amellett, hogy nagyon is realisztikus – baromi frusztráló tud lenni. Ez az a játék, ami részben témája, részben pedig az említett nehézsége miatt többszörös hátrányból indulhat a piacon. Pedig ha az ember kicsit összeszorítja a fogát, esetleg magához vesz valamit, amitől megnyugszik, akkor egy kihívásokkal teli, érdekes témájú platformert ismerhet meg általa, amely akár hiánypótló is lehetne a hasonló stílusú alkotások nem túl nagy számát alapul véve. Persze sem a grafika nem egetverő, a hangok pedig hamar idegesítően repetitívek lesznek, de egy egyszemélyes projekthez képest egyáltalán nem rossz az összkép, amely ráadásul a játék jellegéhez és stílusához abszolút passzol is. A legfájóbb pont talán az, hogy semmiféle off- vagy online többjátékos módot nem tartalmaz a program, így csupán a pálya és a trükkök teljesítéséért kapott pontszámunkat tehetjük fel a nemzetközi ranglistákra, ha szeretnénk. Emellett – no és a nehézség mellett – a karakter- és járműalkotás hiányosságait tudom felróni a játéknak, amelyek gyakorlatilag az optikai tuningon kívül semmit nem jelentenek.

Pumped BMX Pro teszt – A BMX banditák oldalnézetben támadnak.

Nem is szaporítanám tovább a szót. Adam Hunt a Yeah Us! Games teljes legénységeként kicsit tovább pofozta bringás platformerét. Ennek eredményeként vehetik most az X1, a PC és a Switch tulajok kedvező áron kezükbe a Pumped BMX Prót, amely egy nagyon érdekes, a maga módján igencsak realisztikus, ám pont emiatt borzasztóan nehéz alkotás. Aki szereti a kihívásokat, esetleg vágyik egy kis virtuális BMX-es trükközésre, annak remek választás lehet ez a játék. A többiek azonban előbb inkább próbálják ki egy barátjuknál. ■

Pumped BMX Pro teszt – A BMX banditák oldalnézetben támadnak.
Pumped BMX Pro teszt – A BMX banditák oldalnézetben támadnak.Pumped BMX Pro teszt – A BMX banditák oldalnézetben támadnak.Pumped BMX Pro teszt – A BMX banditák oldalnézetben támadnak.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

értékelés

Pumped BMX Pro

Pozitívumok
 • Üde színfoltot jelent a mai felhozatalban
 • Egyszemélyes projekthez képest nem rossz megvalósítás
 • A kihívások szerelmeseinek ez lehet a legújabb kedvencük
Negatívumok
 • Frusztráció, hajhullás és idegtépés garantálva
 • A hanganyag hamar monotonná válik
 • Nincs többjátékos funkció
 • A karakterek és a biciklik csak optikailag módosíthatók
Pumped BMX Pro
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Pumped BMX Pro

hozzászólások (1)

Wing
Wing 2019.03.03. 21:43
Egy Elasto Mania remaket el tudnék képzelni :D
ajánlott olvasnivaló