Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Bulletstorm

Bulletstorm: Duke of Switch Edition teszt

Újabb platformon a People Can Fly 8 évvel ezelőtti játéka.

2019.09.30. 22:20 | szerző: gregmerch | Ismertető/teszt

Hajdanában-danában a lengyel People Can Fly 2011-ben egy olyan év elején tudott egy élvezetes és kritikailag is elismert játékot lerakni az asztalra, amikor a legtöbb FPS-rajongó már előre azon vitatkozott, hogy melyik ősszel megjelenő shooter lesz a jobb: a Battlefield 3 vagy a Call of Duty: Modern Warfare 3... Ők nem törődtek holmi jelenkori katonai konfliktusokkal: a 26. században Grayson Hunt stílusosan hentel szét mindenkit, aki az útjába áll. Erről GeryG kolléga anno elég részletesen értekezett, azóta kijött egy remaster kiadás is Full Clip Edition néven, ennek előrendelői bónusza volt emlékeim szerint Duke Nukem, mint játszható karakter – és ezt a verziót ültették át nemrég Nintendo Switchre.

Bulletstorm: Duke of Switch Edition teszt

Mindig nagy öröm számomra, ha kedvenc hibrid konzolunkra egy jó port érkezik – szerencsére a Bulletstorm is remekül sikerült, persze az adott korlátokat figyelembe véve. A kis képernyő ápol és eltakar: kézben játszva fel se tűnik, hol „csaltak” a Switchre igazítással a lengyelek, remekül fut a játék és szépen pörög az akció – bár csak 30 képkocka/másodperc sebességgel, de ne legyünk telhetetlenek, ez is szép teljesítmény. Dokkolva tévén azért már előbújik, hol van a turpisság: a textúrák életlenek, az élek recések, és látható, hogy a dinamikus felbontás technikájának segítségét is igénybe vették a port készítésekor. Nyilván így nem olyan szép, mint a PS4/X1/PC remaster, de mondjuk a Doomnál azért kevésbé homály, ez megbecsülendő (igaz, a játék is jóval régebbi).

A tartalmat tekintve Duke Nukemet megkapjuk, mint játszható karaktert, viszont csak az egyjátékos kampány az, ami elérhető – az Anarchy mód, ahol akár négyen is nekieshettünk az ellennek, itt bizony hiányzik. Talán annyira nem is baj, nem ez volt az erőssége az eredeti játéknak sem – ellentétben a rendkívül látványos és stílusos gyilkolászással, ami egyedül amúgy is jobban művelhető, főleg a Switch fő felhasználási területét tekintve (bárhol, bármikor előkaphatod és komolyabb stuffokkal is tolhatod, mint a telefonodon). A másik, kisebb szívfájdalmam a giroszkópos célzásrásegítés kihagyása – ez megint egy olyan dolog, amit a Switchre portolt jobb FPS-ek kihasználnak, és tényleg hasznos tud lenni, ha egyszer belejön az ember.

Bulletstorm: Duke of Switch Edition teszt

Mindent összevetve a Bulletstorm nevű tesztoszteron- és adrenalinbomba Switch változata egy remekbeszabott játék nagyszerűen sikerült portja, mindenképp ajánlott a beszerzése, ha bírod a zsánert, a kőkemény akciót és a harsány egysorosokat. Villanyostorra fel, sok s*gg vár némi rugdosásra! ■

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Bulletstorm: Duke of Switch Edition tesztBulletstorm: Duke of Switch Edition tesztBulletstorm: Duke of Switch Edition tesztBulletstorm: Duke of Switch Edition tesztBulletstorm: Duke of Switch Edition tesztBulletstorm: Duke of Switch Edition tesztBulletstorm: Duke of Switch Edition tesztBulletstorm: Duke of Switch Edition tesztBulletstorm: Duke of Switch Edition tesztBulletstorm: Duke of Switch Edition tesztBulletstorm: Duke of Switch Edition tesztBulletstorm: Duke of Switch Edition tesztBulletstorm: Duke of Switch Edition tesztBulletstorm: Duke of Switch Edition tesztBulletstorm: Duke of Switch Edition tesztBulletstorm: Duke of Switch Edition tesztBulletstorm: Duke of Switch Edition tesztBulletstorm: Duke of Switch Edition teszt
Bulletstorm
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Bulletstorm

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló