Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Rise of Industry

Rise of Industry: 2130 DLC teszt

A jövőbe visz a gazdasági szimulációs játék kiegészítője.

2019.12.18. 09:37 | szerző: Wing | Ismertető/teszt

A Rise of Industryról mindig a rovarok és a teljes átalakulás jut elsőre eszembe – anno, amikor még az early access verziót teszteltem, annyira nem jött be. Nem volt rossz, de rengeteg frusztráló játékelem volt benne, és az első reakciók a Steamen sem voltak túl pozitívak. Ez azonban nem szegte kedvét az amúgy egyfős projekt mögött álló srácnak, alaposan átalakította a játékot, aminek köszönhetően a fél évvel ezelőtt megjelent teljes verzió egészen kellemes játék lett. A jó hír, hogy a Rise of Industry azóta is sorra kapja a patcheket, és nemrég megjelent az első DLC is.

Rise of Industry: 2130 DLC teszt

Nagyjából itt be is fejezhetném a cikket, ugyanis a 2130 DLC inkább csak egy vizuális mod, nem hoz új játékelemeket. Az 1920-as éveket felváltja egy posztapokaliptikus-disztopikus világ, amelynek persze teljesen más a hangulata, de maga a játék lényegében teljesen ugyanaz. Újak a termelési láncok, mindenféle biorobotot meg speciális ásványt kell pakolnunk a maglev-tehervonatba, ócsakavasat kell bányásznunk az elhagyatott városokból, és a gyárak felett helyenkét feltűnő füstfelhő helyett most az egész térképet beborítja a sűrű, halálos szmog. Az új környezethez természetesen kevéssé passzolt az alapjáték ragtime-jazz vonalon mozgó, '20-as évekbeli zenéje, helyette futurisztikus, baljós hangulatú háttérzenét kapunk. Aki magára a játékra kíváncsi, annak ajánlom a fél évvel ezelőtti cikket, amelyben alaposabban kiveséztem a játékot. A képek elmondanak minden mást :)

Cikkajánló
Rise of Industry teszt – Low-poly gazdasági szimuláció
A felemás early access után egészen jól sikerült a teljes verzió.
» Olvasd el!

Apróság még, és nem is része a DLC-nek, de a legújabb ingyenes patchben az alapjáték végre kapott évszakokat is, így a termelés már a legnagyobb hóban is ezerrel pöröghet – ez azonban csak grafikai elem, nincs hatással a játékra. Érdekes módon az eredeti tervek szerint a szezonális váltakozások hatással lettek volna a termelésre (például gabona esetén), viszont a fejlesztő szerint ez teljesen felborította volna a játékmenetet.

Rise of Industry: 2130 DLC teszt

Mivel a játékmechanizmusok teljesen ugyanazok, mint az alapjátékban, így akinek az nem nyerte el a tetszését, annak valószínűleg ez a kiegészítés sem fogja – viszont akinek bejött a Rise of Industry, és nem veti meg a jó kis cyberpunkot, annak mindenképp ajánlom az új DLC-t. ■

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Rise of Industry: 2130 DLC tesztRise of Industry: 2130 DLC tesztRise of Industry: 2130 DLC tesztRise of Industry: 2130 DLC tesztRise of Industry: 2130 DLC tesztRise of Industry: 2130 DLC tesztRise of Industry: 2130 DLC tesztRise of Industry: 2130 DLC teszt
Rise of Industry
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Rise of Industry

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló