25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Rise of Industry: 2130 DLC teszt

A jövőbe visz a gazdasági szimulációs játék kiegészítője.

Írta: Wing

A Rise of Industryról mindig a rovarok és a teljes átalakulás jut elsőre eszembe – anno, amikor még az early access verziót teszteltem, annyira nem jött be. Nem volt rossz, de rengeteg frusztráló játékelem volt benne, és az első reakciók a Steamen sem voltak túl pozitívak. Ez azonban nem szegte kedvét az amúgy egyfős projekt mögött álló srácnak, alaposan átalakította a játékot, aminek köszönhetően a fél évvel ezelőtt megjelent teljes verzió egészen kellemes játék lett. A jó hír, hogy a Rise of Industry azóta is sorra kapja a patcheket, és nemrég megjelent az első DLC is.

Rise of Industry: 2130 DLC teszt

Nagyjából itt be is fejezhetném a cikket, ugyanis a 2130 DLC inkább csak egy vizuális mod, nem hoz új játékelemeket. Az 1920-as éveket felváltja egy posztapokaliptikus-disztopikus világ, amelynek persze teljesen más a hangulata, de maga a játék lényegében teljesen ugyanaz. Újak a termelési láncok, mindenféle biorobotot meg speciális ásványt kell pakolnunk a maglev-tehervonatba, ócsakavasat kell bányásznunk az elhagyatott városokból, és a gyárak felett helyenkét feltűnő füstfelhő helyett most az egész térképet beborítja a sűrű, halálos szmog. Az új környezethez természetesen kevéssé passzolt az alapjáték ragtime-jazz vonalon mozgó, '20-as évekbeli zenéje, helyette futurisztikus, baljós hangulatú háttérzenét kapunk. Aki magára a játékra kíváncsi, annak ajánlom a fél évvel ezelőtti cikket, amelyben alaposabban kiveséztem a játékot. A képek elmondanak minden mást :)

Cikkajánló
Rise of Industry teszt – Low-poly gazdasági szimuláció

Rise of Industry teszt – Low-poly gazdasági szimuláció

A felemás early access után egészen jól sikerült a teljes verzió.

Apróság még, és nem is része a DLC-nek, de a legújabb ingyenes patchben az alapjáték végre kapott évszakokat is, így a termelés már a legnagyobb hóban is ezerrel pöröghet – ez azonban csak grafikai elem, nincs hatással a játékra. Érdekes módon az eredeti tervek szerint a szezonális váltakozások hatással lettek volna a termelésre (például gabona esetén), viszont a fejlesztő szerint ez teljesen felborította volna a játékmenetet.

Rise of Industry: 2130 DLC teszt

Mivel a játékmechanizmusok teljesen ugyanazok, mint az alapjátékban, így akinek az nem nyerte el a tetszését, annak valószínűleg ez a kiegészítés sem fogja – viszont akinek bejött a Rise of Industry, és nem veti meg a jó kis cyberpunkot, annak mindenképp ajánlom az új DLC-t.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Rise of Industry
  • Rise of Industry
  • Rise of Industry
  • Rise of Industry
  • Rise of Industry
  • Rise of Industry
  • Rise of Industry
  • Rise of Industry

Rise of Industry

Platform:

Fejlesztő: Dapper Penguin Studios

Kiadó: Kasedo Games

Megjelenés: 2019. május 2.

» Tovább a játék adatlapjára

Wing

Wing
Régi Dome-motoros, aktív fórumozó a hőskorszakból. Szereti a 300 oldalas kézikönyvvel érkező játékokat, melyeknek a grafikája a születésekor is elavult lett volna – a felesége ezért vétózza évek óta az új videokártya-beszerzést. Emellett szeret mindent, ami történelmi keretek között játszódik, legyen az középkori autóverseny vagy ógörög űrszimulátor. Szabadidejében gyereket nevel és metalt hallgat. Na meg néha játszik is.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!