Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

My Hero One's Justice 2

My Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozó

Újabb játék a 2014-ben indult shōnenből.

2020.03.24. 12:45 | szerző: Onimushaman | Ismertető/teszt

A Boku no Hero az egyik legjobb „új” shōnenként robbant be 2014-ben Japánban, majd az anime-feldolgozás két évvel később követte, világszintű sikerrel övezve. Jelen pillanatban a 4. évadát tapossa, kis hazánkban tavaly ősszel kezdték vetíteni szinkronosan. Bár az évadból még hátra van 3 epizód, a nagy várakozást elüthetjük addig is a nemrég debütált videojáték-adaptációval. 2018-ban egy átlagos első részbe már belekóstolhattunk, így most kíváncsian vártam miként polírozták tovább a Hősakadémia kalandjait.

My Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozó

Hasonlóan az előzőhöz itt is egy egyszerűbb történetes módot kapunk, ami a 2. évad fináléjától eleveníti fel az eseményeket. Rendes átvezető video nagyon kevés van, maradt a képregényhasábos tálalás, de rendesen eredeti japán szinkronnal aláfestve. A sztorit elsőként a hősök oldaláról fogjuk körbejárni, ami félszáz küldetést jelent. Ezek közül jó pár csupán átvezető lesz, de minden misszió valamiféle kozmetikai jutalommal szolgál. Ezres nagyságrendbeli kiegészítő, rang és egyéb nyalánkság oldható fel a program nyüstölése során. Ezek után a gonoszok szemszögéből is lehetőségünk van végigjátszani a kampányt, így az összesen 100 küldetés pár órára leköt.

Az első My Hero One’s Justice-ben lefektetett harcrendszert polírozták tovább, ami leginkább a Naruto Storm arénaharcaira hajaz. Egyszerű kombókat hajthatunk végre akár egyetlen gomb püfölésével is, és a kő-papír-olló jellegű színes, erősebb támadási lehetőségeket is megtartották. Egy mérce töltésével szuperképességeket lőhetünk el, amit a bevitt és bekapott találatok hizlalnak. Ennek három erőssége is van, a középső már egy egész hosszú kis animáció kíséretében elevenedik meg. Csatáinkhoz kettő támogató karaktert választhatunk, akiket időközönként lehívhatunk. Sokfajta támadástól megvédhetnek, illetve ha tele a mérőnk, akkor egy brutális háromszereplős ultit hajthatunk végre. Vannak dedikált csapatok, akiket sajnos a program nem súg meg, így nekünk kell kikísérleteznünk. A belépőjükből fogjuk tudni, hogy jól választottunk: nekik a nagy csapásuk is külön videóval jár.

My Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozó

A korábbi, zsebkendő méretű pályák picit terebélyesebbek lettek, a régi helyszíneknél pedig okos megoldásokkal növelték a teret. Kiüthetőek a falak, áttörhető a padló, így nem ritka a többszintes harctér. Szó szerint fellélegezhetünk, az előd ismerete után ez már nagy szabadság. A képi világ rajzfilmes, illik hozzá, sokat nem változott. A hangok és a zenék is rendben vannak, és szerencsére a szinkronszínészek most is odatették magukat. Az első részből 23 figura tér vissza, így a roster 40 fölé rúg. Íme, az új belépők listája: All Might egykori társa Sir. Nighteye és a szuperhármas tagjai, azaz Mirio Togata (Lemillion), Nejire Hado és Tamaki Amajiki képviseltetik magukat. A másik osztályból Seiji Shisikura, Camie Utsushimi színesíti a felhozatalt. A Gonosztevők Szövetsége is bővült a vezető Tomura erősebb változatával, illetve két beosztottja, azaz Twice és Mr. Compress is ringbe szállnak. Deku osztálytárai közül is beszállt a muriba Mineta és Ashido, a főhős pedig a 100% erejét használó alakjában használható a történet vége után. A Nyolcszoros Megtisztulás maffia szervezetből Kendo Rappa és a vezető Overhaul (és egy erősebb variánsa) erősíti a mezőnyt. A tanári karból Gang Orca, a profi hősök közül pedig Fat Gum zárja a sort. Előrendelői bónuszként az agyatlan agyas, azaz Nomu vált elérhetővé.

A csapat rendkívül változatosra sikeredett, mind a jó, mind a rossz oldalról elégedettek lehetünk. Lehetőség van offline akár 2 vs 2 küzdelmeket is lebonyolítani, de ha nincs kivel játszani, online is vetélkedhetünk. A megjelenéskor még eléggé rossz volt a netkód, amit idővel remélhetőleg orvosolni fognak, játékost viszont így is mindig talált. A megnyert javakból testre szabhatjuk embereinket, eléggé részletesre sikeredett ez a cicomázás. Az általános gyakorló módon túl két játékmód szolgáltatja majd az elvetemültebbeknek a szavatosságot. Az Arcade-ben hat kártyát felfordítva vívhatunk meg az ellenséggel egyedi, karakterspecifikus jutalmakért. Minden szereplőnek négy útja van, azaz 24 harc (gombócból is sok). A Mission mód teljesítése fog a legtovább tartani, ahol egy fővel indulunk, a többieket pedig az eddig gyűjtött pénzünkből vásárolhatjuk meg az ügynökséghez. Minden küldetés egy fix tábla, ahol adott számú kihívót kell legyőznünk. A teljesítésük után módosítókártyákat és tapasztalati pontokat nyerünk, de a következő kihívás annyival nehezebb a korábbinál, hogy akár 3-4 alkalommal is ismétlésre vagyunk kárhoztatva. Az átlag felhasználónak így a történeten és néhány szabad meccsen túl sok örömet nem fog okozni a stuff, kőkeményen a hardcore rajongók lettek megcélozva.

My Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozó

A My Hero One’s Justice 2 az elődjénél egy kicsit jobbra sikerült, ahol lehetett finomítottak rajta. Tartalmi szempontból személy szerint nem vagyok elégedett, jobban örültem volna egy barátságosabb szegmensnek, ami inkább kalandosabb. Így marad a farmolás és a cuccok feloldása, ami eléggé egysíkú, monoton szórakoztatás. ■

értékelés


Támogasd oldalunkat,
vásárold meg online!

My Hero One's Justice 2

Pozitívumok
  • A bővített szereplőgárda és a nagyobb helyszínek jót tettek a játéknak
  • Rajongóknak ez a rész is kötelező, most hatványozottan ők a célközönség
Negatívumok
  • Pár délután után unalomba fullad a tartalomnak hazudott grindfest
  • Több és szórakoztatóbb játékmódra lett volna szükség, amit a casual gamerek is élvezhetnek

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a Cenega biztosította.

My Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozóMy Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozóMy Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozóMy Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozóMy Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozóMy Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozóMy Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozóMy Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozóMy Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozóMy Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozóMy Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozóMy Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozóMy Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozóMy Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozóMy Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozóMy Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozóMy Hero One’s Justice 2 teszt – Folytatódik az osztálytalálkozó

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló