25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Towaga: Among Shadows teszt – Fénnyel a sötétség ellen

Néha a minimalizmus túl kevés.

Írta: Puddle

A Sunnyside Games indie stúdió játéka, a Towaga: Among Shadows fél éve jelent meg az App Store-ban, majd nemrég Switchen és Steamen is. Sajnos nagyon meglátszik rajta, hogy eredetileg mobilra tervezték ezt a minimalista twin-stick shootert, pedig ha a platform nem bénította volna meg ennyire a játékmechanikákat, akkor egy igazán érdekes programot hozhattak volna létre. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Towaga „rossz” játék lenne, csak túl kevés.

Towaga: Among Shadows teszt – Fénnyel a sötétség ellen

Metnal, a voidmonger és árnyékdémonai fenyegetik a világ rendjét, ezért egy törzsi harcosnak kell kitanulnia a fény manipulálását, és annak használatával visszaszorítani a sötétséget, valamint kiszabadítani elesett társait. A sztori ennél nem is lesz bonyolultabb vagy érdekesebb, habár minden küldetés után kapunk emléktárgyakat, amiknek a leírásából tovább színesedik Towaga világa.

Első feladatunk öt elfoglalt templom megtisztítása lesz a kezünkből kirobbanó fénysugár segítségével. A játéknak két fázisa van, amelyek folyamatosan váltogatják egymást. Vagy a földhöz, esetleg a templom tetejére leszünk szögelve, és ott forogva kell elpusztítanunk a ránk zúduló árnyékhordát, vagy felemelkedünk a levegőbe, és egy kisebb arénában repkedve osztjuk az áldást a szárnyas rondaságok képébe. A földön ezen kívül az alaptámadásunk mellett használhatjuk varázslataink egyikét, amelyek folyamatosan töltődnek. Ez lehet robbanás, ami szétveti a körénk tömörült dögöket, vagy jégsugár, ami természetszerűleg lassít, esetleg kiszívhatjuk ellenfeleink vérét és tölthetjük vele saját életerőnket. Valami miatt repülés közben a varázslás ki van kapcsolva, így ott csak az egérrel kell hadonásznunk. Bár öt képességünk van, egyszerre csak egy lehet bekészítve, és csak azt használhatjuk, míg a hatodik véletlenszerűen varázsol egyet az összes közül. Ez a legérdekesebb, bár nem igazán optimális, ha magas pontszámokra törekszünk, mivel bizonyos varázslatok egyértelműen erősebbek, mint a társaik.

Towaga: Among Shadows teszt – Fénnyel a sötétség ellen

A lövöldözés után kapott kristályokból fejleszthetjük karakterünket, és erősíthetjük minden már jól ismert szempontból: életerő, támadás, manaregeneráció stb. Ezen kívül vehetünk neki új ruhákat, amelyek különböző bónuszokkal „ruházzák” fel. A sztorimód befejezése után nekimehetünk a Void Realmnek, ami kicsit nagyobb kihívást kínál, de szerintem így sem eleget. Ezt a két játékmódot körülbelül három óra alatt sikerült teljesítenem, összesen pár halállal. Ha megpurcanunk, az annak a jele, hogy vissza kell menni a karakterképernyőre és elosztani összegyűjtött pénzünket a különböző fejlesztésekre. A sztorin kívül, lehetőségünk van high score elérésére a végtelenített pályákon, akár levegőben akár a földön.

A Towaga amit kínálni tud, az a pörgő akció és a kifejezetten szépen megrajzolt grafika. Mind a stílus, mind maga a megvalósítás nagyon tetszett, és szerintem ez a játék legerősebb pontja. Érdekesek a helyszínek, még ha nem is léphetünk velük interakcióba, jól néznek ki az effektek, és még a törzsi dobolásra emlékeztető zene is jól megy az összképhez, bár az sem felejthetetlen. A fényrobbanásoktól és árnyéklényektől hemzsegő képernyőből árad az adrenalin, bár csak pár órán keresztül, mert a játék egyszerű mechanikái miatt gyorsan repetitívvé válik.

A Towaga: Among Shadows szerintem egyértelműen a mobilplatform licitációiban szenved. Ha a meglévő ötleteket kombinálták volna, és nem lennénk a földhöz ragasztva, vagy az irányítás lenne kicsit izgalmasabb és sokrétűbb, akkor számítógépen is megállná a helyét. Így viszont csak pár óráig képes lekötni az embert.

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Pozitívumok
  • Pörgő, megállás nélküli akció
  • Szép, kézzel rajzolt, hangulatos grafika
Negatívumok
  • Egygombos irányítás
  • Gyorsan repetitívvé válik
  • Túl könnyű, nincs igazi kihívás
  • A varázslatok egyenlőtlenek

További képek

  • Towaga: Among Shadows
  • Towaga: Among Shadows
  • Towaga: Among Shadows
  • Towaga: Among Shadows
  • Towaga: Among Shadows
  • Towaga: Among Shadows
  • Towaga: Among Shadows
  • Towaga: Among Shadows
  • Towaga: Among Shadows
  • Towaga: Among Shadows

Towaga: Among Shadows

Platform:

Fejlesztő: Sunnyside Games

Megjelenés:
2020. július 14. PC
n/a: Switch, iOS

» Tovább a játék adatlapjára

Puddle

Puddle
Ötéves lehettem, amikor először lestem meg apukámat, ahogy a Warcraft 3-mal játszik, és azóta odavagyok a videójátékokért. Amellett, hogy rá vagyok kattanva a roguelike és RTS játékokra, mindig is kerestem a videojátékok esztétikájából fakadó művészeti értéket.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!