Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Dark Souls III

2895 levél
Válasz 20.11.10. 13:15 #61
Shadowguard
Minden verzió Ha elég alaposan porszívózol akkor mire meglesz az achi minden alap gyűrűből három lesz nálad. De sajnos nem lehet többet is felvenni. Még úgy sem, hogy egy sima és egy +2.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2145 levél
Válasz 20.11.10. 13:12 #60
jawsika
Pedig azon leszek. Sokkal jobban élvezem, mint a lovagosdit. Viszont egyelőre mondom, pihenek rá egyet. Acsikat még kitalálom, lehet nézek guidet is.

Értem, a gyűrűknél értettem úgy, hogy tegyük fel, hogy van egy Ring of Adam. Azt, ha nem találtam meg sima gameben, akkor ott lesz-e NG+ban? Vagy csak az NG+-os verziója lesz-e ott és akkor azt misseltem.

De majd nézek guidet, viszont az nem most lesz.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2895 levél
Válasz 20.11.10. 10:18 #59
Shadowguard
Ha megütnek az mindig fájni fog Legalábbis ha Dex-es builden vagy.

NG+
- Nekem érzésre az NG+ könnyebb volt, ez lehet csak a gyakorlat miatt. NG+2-nél már érezhető volt a nehezedés.
- Nem, minden gyűrűt és mást össze lehet szedni NG+2-ben is, ugye a teljes készlethez három végigjátszás kell. Ráadásul úgy van megoldva, hogy a +2-es gyűrű az például a Nameless mögé van eldugva, nehogy már kihagyd. De van egy valahol Gundyr mögött is.
- Amit érdemes NG+ előtt megcsinálni az a különböző faction dolgok kifarmolása. A gyűrűs, varázslatos achikhoz vannak itt cuccok. Na most ezek elvileg pvp-hez kötöttek, de mivel nem mindenki szeret pvp-zni ezért ki is lehet farmolni őket. Jellemzően a különböző knightoktól, azt meg egyszerűbb sima NG-n. Saccra egyébként cirka 8-9 óra lehet az összes
Meg arra majd figyelj, hogy bizonyos dolgok ütik egymást, szóval ha elsőre pont nem hibáztál rá valamire akkor még két nekifutás kell, hogy meglegyen minden gesture.

A két DLC-t együtt olyan 20 órára tenném, ha mindent felderítesz. Az Ariandel rövidebb, nem is olyan emlékezetes. A Ringed City más tészta Én egész gyorsan átverekedtem magam rajta, de láttam már olyan streamert aki az első bosson három órát szenvedett mielőtt rage quitet nyomott volna. Azokat NAGYON élveztem nézni
De mindenképpen megéri a DLC, számomra Gael a legjobb boss, amivel eddig soulslikeban találkoztam
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2145 levél
Válasz 20.11.10. 09:55 #58
jawsika
Ja, el lett találva.

Visszamentem vége előtt még Profane Capitalba, ott egy részt nem néztem át, illetve a Champion Ghundyr előtti két nagy crystallizardot is összecsomagoltam még. Egyébként... Annyira érdekes ez a game... Most, hogy visszamentem, a sebzésem brutálisan nőtt, de ha megütnek, még most is fáj azért.

NG+-ról hadd kérdezzek:
-Nehezebb? Vagy amennyivel erősebb vagy, inkább ugyanolyan?
-Ha minden acsira megyek esetleg, akkor MUSZÁJ alapgameben MINDENT összeszedni? Teszem azt itt nem szerzek meg egy gyűrűt mondjuk, akkor NG+-ban már nem fogom tudni?

Egyelőre a DLC-kkel várok egy leárazást, mert most vettem magamnak mindenféle gamet, de ha lesz egy üresjárat, vagy olyan szabadidőm, akkor biztos beruházok rájuk. Időben mennyi?
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2895 levél
Válasz 20.11.10. 08:46 #57
Shadowguard
Na, grat Nameless végül milyen taktika szerint ment le?
Várom az összefoglalót is

Szerk: Na ez ám az időzítés
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2145 levél
Válasz 20.11.10. 08:45 #56
jawsika
Nehéz mit mondanom. Ahogy azt már itt valaki leírta, számotokra ez a game talán már nem adott annyit, mint az első. Ezt készséggel elhiszem, de nekem ez volt az első.

Nagyon érdekes egyvelege ez a játék az érzelmeknek. Még egyszer végigmentem a bonfireken, és mindenhol az volt bennem, hogy "hú ez szopás volt", "ezt de gyűlöltem", "úristen ez milyen nehéz volt". De mégis teljesen pozitív emlék a game és majd' minden terület, aminek az elsődleges oka úgy vélem az, hogy a győzelem pillanatáért játszol, és mikor az megvan, az elfeledtet minden szenvedést.

Gyönyörű volt ez a játék, nem is tudom, mihez hasonlítsam. Nem a kiemelkedő grafika, hanem az egyedi, máshol sosem látott látványvilág és művészi megoldások miatt.

Tényleg elképesztő büszkeség, hogy az ember megcsinálta és lenyomta.

Amire még kitérnék, azok a DS esszenciájának számító bossok. Mindegyik emlék maradt a maga módján, valami különlegesség miatt.

Iudex Gundyr: Ennél a bossnál kétszer adtam fel még annak idején PC-n. Most már tudom, hogy nevetségesen easy, csak arra szolgál, hogy a magamfajta, máshonnan érkezőket móresre tanítsa.

Vordt: Ez az egyetlen boss, amit summonnal öltem meg. Nem akartam mondjuk, de fogalmam sem volt, hogy mi az a sárga jel, rányomtam, aztán mikor megláttam, hogy jött valaki, nem tudtam mire való, gondoltam majd ad questet, vagy mit. És bementem a bosshoz, és ott maradt. Vordt nem volt nehéz, jó közel mentem és megvertem.

Rotten Greatwood: Ez megint az a helyzet, ahol kaptunk arról infót, hogy vannak weak spotok és számítsunk rá. A boss nem volt nehéz, óriási ablakok voltak támadni.

Sage: Nekem ez a fight azért maradt meg, mert csóváltam a fejem, hogy mi értelme van annak, hogy a többiek kékkel castolnak, így túl egyszerűnek éreztem.

Deacons of the Deep: Oké, ez viccboss volt. Tényleg, szórakoztatónak is mondanám, ha nem lett volna az a hatalmas lovag a bejutást megnehezítendő. Azzal jóval többet szenvedtem.

Abyss Watchers: Az első boss, amelyik ( a tutorialon kívül, amin sok karim elvérzett) először meg tudott ölni. Volt rajta egy halálom, de itt volt a legkifizetődőbb az általános tacticom, hogy távolságot tartok, kivárok, és megfigyelem, mi is van. A halál ellenére ezt nagyon élveztem, nem kis mértékben a csodálatos zene miatt.

Wolnir: Nagyon intimidating a megjelenése, de a Greatwoodnál tanult weakspot systemmel megoldottam egyszerűen.

Old Demon King: Lassú, kiszámítható, óriási ablakok. A Worm volt inkább kalandos, meg mire rájöttem, hogy ki lehet kapcsolni a ballisztát.

Pontiff Sulyvahn: Na ő volt a második, akinél meghaltam, de itt rögtön vagy hétszer. Érdekes, utólag néztem videókat és alapvetően nem nehéz, de valahogy nem tudtam elkapni. Aztán mikor megértettem, hogy a klón tényleg csak másol, onnantól csak bebaiteltem egy attackot és lenyomtam.

Aldrich: Két halál. A greed ölt meg, mert még egyet még csak oda kellett ütnöm... Mikor ezt lenyomtam magamban, meg is lett. A Deep Accursed a bejáratnál ezerszer emlékezetesebb. Az egy nightmare material, iszonyatos az a lény.

Yhorm: Sajnos tudtam mit kell csinálni, így meg is lett elsőre. A kard kikeresése volt a legfőbb feladat. Eleve fegyver nélkül mentem be, rush, gyors válogatás, onnantól meg tényleg faceroll. Pláne már ilyenkor. Bevallom, ha nem emlékszem a VR féle végigjátszásra, nem tudom, hogy rájöttem volna-e a trükkre. Más bossnál is volt loot a teremben, ezeket mindig fight után szoktam felvenni. Meg ha fel is vettem volna, biztos nem próbálom ki. Ha meg ki is próbálom, nem a bosson és nem az abilityjét. Fogalmam sincs, mi lett volna akkor, de lehet, hogy itt adom fel. Ahogy hallom, a fegyó nélkül gyakorlatilag megölhetetlen egy átlag player számára.

Dancer: Meglepetés, de egyszerű volt. elsőre meglett, 7 estusom maradt. Itt is nagyon jól lehetett használni a saját kivárós, távolságtartós tacticomat.

Oceiros: Egyszerű volt, meglett azonnal. A második formja volt veszélyesebb, de szembe át lehetett gurulni alatta.

Champion Ghundyr: Ötödikre lett meg, de itt mondom azt, hogy nem hiszem, hogy mondjuk a következő 20-ból meglett volna. Hiperagresszív, hipergyors. Nincs helyed elvonulni tőle, nincs időd kivárni. Aztán elfogyott az estusom, gondoltam minden mindegy, R1 hero, és valahogy meglett egyharama HP-ról, két jól sikerült elugrás után.

Dragonslayer Armor: Kb 30-40-ből lett meg. Borzalom. A mumusom. Förtelmes volt, egy attackot nem tudtam megtanulni, és azzal rendre megvert. Egy axe-s ugrás, ha csak rágondolok, kiver a víz. Aztán egy try-on nem azt spammelte, és akkor meglett. Se hely, se idő. Számomra a legrosszabbb fight-típus.

Lothric: Negyedikre, vagy ötödikre ment le. Amennyire be volt harangozva, hogy durva, annyira egyszerű volt, féltem attól, hogy kétfele kell figyelni, de erről szó nem volt.

Wyvern: Tudtam a tacticot, elsőre meglett. Nem tudom erre is mikor jöttem volna rá, gyanítom magamgtól soha nem próbálkoztam volna vele.

Nameless King: Erről nehéz mit írnom. Az első phase faceroll lenne, ha nem lenne ez a kamerafieszta. Ezzel szenvedtem inkább, hogy nem láttam eléggé fölfelé például és heló halál. A második phasenél Shadowguard tacticját vegyítettem a körözgetéssel és úgy meglett. Nem tudom mennyi volt, olyan 20 try lehetett második phasen, összesen volt, vagy 40, de ebben benne van, hogy volt, amikor elengedtem, ha túl sokat sérültem a sárkánynál. Az biztos, hogy teljes extázis volt, mikor meglett.

Soul of Cinder: Nem tudom, mit mondjak. Furcsa, endbossnak kicsit... semmilyen. Talán, mert nem vágom (MÉG) a loret. Az első phase volt nehéz, ott a kis szablyás ninjázásával sebzett le leginkább, a többi nem volt nehéz, de azzal azért megszenvedtem. A második phase az iszonyat egyszerű volt, a tökélyre fejlesztett távolságtartásom maximálisan kifizetődő volt az ugró attackjaival szemben.

A játék 98%-t (Nameless Kingnél cseréltem) Lothric Armorban, Lothric Refined Sworddal nyomtam. Ott átmentem Dex buildre Chaos Blade-el. Már az eleje óta szemeztem vele, de sokáig nem tudtam, hogy lehet váltani, aztán meg úgy voltam vele, ha eddig jó volt...
De csak nem bírtam ki. Maximálisan megérte, sokkal jobban élvezem ezzel, utána még barangoltam, csodálatos, nagyon bejön.

60 óra volt a játék, kb. mindent bejártam, rengetegszer eltévedtem, minibossokon időnként szenvedtem nagyon.

Még egy érdekesség: egy darab mimicet nem öltem a gameben, mindet kinyitottam Charmmal.

Fantasztikus játék, nem tudok mást mondani.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2145 levél
Válasz 20.11.09. 16:01 #55
jawsika
Már nincs. Kicsit nyugszok, aztán írok a gameről egy összefoglalót.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2145 levél
Válasz 20.11.09. 15:25 #54
jawsika
plusz uccsó még hátravan.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2145 levél
Válasz 20.11.09. 15:21 #53
jawsika
Nekem ez az első rész.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
3832 levél
Válasz 20.11.09. 15:08 #52
Raistlin666
Én ezt sajnos csak a Demon's Souls-nál éreztem. A többi rész bár kellemes volt, de nem tudták lenyomni nálam az "első részt"...
2145 levél
Válasz 20.11.09. 14:48 #51
jawsika
LEMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEENT.

Megőrülök, remegek, ment a levegőbeboxos térdcsapdosás. Megvadultam. Imádom ezt a gamet. Ilyen érzés máshol nincs.

Megőrülök.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2895 levél
Válasz 20.11.09. 10:25 #50
Shadowguard
Ja, én sárkányokat, wywerneket szoktam gyíkozni

Nekem bevált az alap uchi is, az egyet is azzal toltam végig. Illetve NG+-ban már vegyesen toltam uchival és a duplakarddal amivel kezdtem. Utóbbi még erősebb is, de az nem jó a knightok ellen. Nem jön be a stagger És én már éltem túl fightot 50pár HP-val

Legjobb a DLC-s Frayed Blade. Az is törékeny, de ritka amikor két bonfire között javítani kell. Viszont ha valaki a darkra nem resistes akkor szokta szeretni.

Szerk.: elsőre azt hiszem 7-8 próbálkozásból öltem le, NG+-on first try, NG++-on mintha elbíztam volna magam és másodikra lett volna meg.
Háromszor öltem
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2145 levél
Válasz 20.11.09. 10:15 #49
jawsika
Ja a mountját? Azt nekem mindig sikerül kb.

3-ból megölted? Te állat.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2145 levél
Válasz 20.11.09. 10:14 #48
jawsika
Milyen gyíkot?

Nekem bejön, gyönyörűen sebez. Az az igazság, nem ezen múlik. Úgy értem, hogy a visszasebzése minimális, cserébe nagyon jól üt, ráadásul nem azon a minimál HPn szokott múlni.

Meg bevallom, rengetegen ajánlották, ahogy olvasgattam.
Kétszer nekem is volt, hogy azt hittem meghaltam, és minimál HPn éltem túl valamit, de ez igenritka. Ennyi belefér. Washing Pole meg borzasztóan fragile, ahogy néztem, meg a moveset lassabbnak is tűnt. Mindegy, ez bejött.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2895 levél
Válasz 20.11.09. 09:16 #47
Shadowguard
Stagger úgy tudom egyrészt fegyverfüggő, másrészt egy bizonyos idő alatt kell bevinni a sebzést. Pisti úgy rémlik a gyíkot is le tudta staggerelni phase1-ben, nekem az talán egyszer sikerült a három találkozás alatt. De én minden bossnál igyekszem megkeresni a biztos ablakot és ott ütni csak. Stagger vissza is tud ütni, ha megsorozod és utána nincs stamina menekülni. Gaelnél megtapasztaltam párszor...

Chaos Blade-et nem szeretem, sebez Mindig azon aggódtam, hogy mi van, ha pont azon múlik, hogy meghalok vagy túlélem... Volt már olyan, hogy minimális HP-val éltem túl egy-egy támadást. Például az említett Midirnek van egy támadása, amit csak max HP-val lehet túlélni, ha rossz helyen vagyok mikor kezdi.

Egen, szerintem az a villámcsapás az, amivel nem tudok mit kezdeni. Viszont azon kívül engem szinte nem is tudott megsebezni P2-ben. Jó időzítéssel elvileg azt is ki lehet gurulni, de nekem egyszer sikerült összesen. Ha tartod a távolságot sok támadás kimarad azért Nekem volt olyan, amit csak videóban láttam

DLC-t tudom, hogy nincs, de Midir egy ikonikus pöcskány belőle Majd rájössz, ha lesznek akcióban. És őt rugdosni is szereti a karakter...
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2145 levél
Válasz 20.11.09. 08:55 #46
jawsika
Este még egy darab try-t letoltam, levittem olyan 30%-ra, hát megbolondult, olyan movekat tolt, amiket előtte sosem. Mondom, ez a felmutatok az égre és hopp, AoE, amiből még villámok is mennek szét, na az full, de full esélytelen.

Viszont elmentem a Bedchamberbe és újraraktam a pontjaim, most Dexes vagyok maxos Chaos Blade-el. Így jobb. Kicsit mászkáltam, nagyon régóta vártam, hogy tolhassam ilyen katana style-ban, és most végre megvan.

Viszont néha rúg egyet, nagyon ritkán, de idegölő... Net szerint ez az ú.n. shieldbreak, és akkor csinálja, ha nyomom előre ütés közben. Nem tudom, próbálgattam, de szándékosan nem tudtam beadni. Mindegy, mióta nem nyomom előre, azóta nem csinálja, ez tény.

Első phase egyszerű, már megy kb. 5-ből 2x3x esetus nélkül is. Ha a kameradolog nem lenne, easiest fight ever lenne az első phase.

A tűzfújás egy jó ablak, de a legjobb a villámcsapás. Akkor van idő mindig ütni, és elég jól lehet midrangeről baitelni azt az attackot.

A másodikban annyi a gond, hogy az estus managementem botrányos. Állítom legalább 6-7 db. megmarad minden alkalommal. Egyszer volt, hogy elment mind, de akkor meg 40% körül volt még és hát... na hát kitalálható.

Hát megpróbálom. Én most a "you spin my head right round right round" tacticot toltam, azaz óramutatóval ellentétesen forgattam. Ja az left, de érted, na.
Sajnos ez csak félig működik, mivel a késleltetés miatt szenvedek vele. Megpróbálom, amit mondtál.
Tudom, hogy melyik attackra gondolsz, letryolom.

Oké, csak stagger alatt leszedik a harmad HP-ját. De nem is értelek, mi az, hogy az másik build? Hát ha ütöd, staggerelődik. Nem? Vagy ez hogy van?

Mondom, DLC-k nincsenek meg, lehet várok, egy leárazást, mert 7k PS-re...
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2895 levél
Válasz 20.11.09. 07:22 #45
Shadowguard
Már pont akartam is kérdezni, hogy merre jársz, hol tartasz

A jó öreg Nameless
Első phase annyira nem vészes pedig, én mindig próbáltam egy biztos távolságot tartani, lock nélkül és csak olyankor ütöttem, amikor a tüzet fújja. Olyankor előre kell szaladni és kb. három ütés belefér. Türelemjáték kicsit. És ha rendesen nekisimulsz a nyakának biztos is, hogy eltalálja.
Második: na itt jön az én saját kis trükköm Közepes távolságot kell tartani tőle, akkor a támadások egy részét nem is csinálja. A másik részét meg egyszerűbb kikerülni, mint a közelharci sarabolását. Na most, neked az a támadás kell, amikor felugrik a levegőbe és utána rohamoz. Itt egy előre dodge és a háta mögé kerülsz, akkor fegyvertől függően van 3-4 szabad ütésed. Ha biztosra akarsz menni akkor 2-3. Ha azt bevitted spuri hátra, amíg el nem éred a kívánt távolságot. És ezt kell ismételgetni. Nem gyors, mert néha nem akarja a felugrást csinálni, de ha türelmes vagy és nem kapkodsz egy idő után megcsinálja.

Staggerrel nem kell foglalkozni, én egyszer nem staggereltem se a gyíkot, se a Kinget Az egy másik játékstílus

A kevés sebzéshez meg javaslom keresd fel Midirt A feje kivételével mindenhol felet sebződik. Én soha nem ütöttem a fejét Ráadásul sárkány is, szóval targetelni se lehet értelmesen. De egyébként ő is csak türelemjáték Meg opcionális és DLC is. De egyszer megéri leölni
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2145 levél
Válasz 20.11.08. 22:07 #44
jawsika
Na az első phase már tényleg megy. Egy órát tryoltam, ami inkább fél volt, mert szégyen-nem szégyen, olvastam róla, meg néztem videókat.

Három dolog:
Egyrészt gyanúsat keveset sebzek, de ez amiatt lehet, hogy folyton kivárok, így viszont sokáig tart és több a hibalehetőség is. Ezen dolgoznom kell.
Másrészt a videókban ezek bestaggerelik, ami nekem egyáltalán nem volt, és ez kiakasztó, mert stagger alatti ripostnál, meg a felkelése közben vernek le róla vagy 40%-ot...
legvégül egyszerűen meg kell szoknom, hogy akár 70%-ról is healeljek, mert folyton ez a halálom oka, hogy onnan elrontok egy ritmust, és pacsi.

Még nem érzem, hogy közel lennék, de messze jobb, mint tegnap.

Mára ennyi.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2145 levél
Válasz 20.11.08. 20:55 #43
jawsika
Közben válaszolok: Princes előtti lépcső nem volt vészes, szépen tudtam one by one szedni a lovagokat. Utána a shortcut miatt nem is kellett arra menni. A tetőn a 3 dagi... hagyjuk... Elmenekültem, felmásztam a létrán, szerencsére reseteltek. Aztán lemásztam, a patrollost megöltem és be tudtam húzni a másik kettőt is külön ott a szélső tetőn, ahol az uccsó estus shard volt. Annak nagoyn örültem. Utána néztem, hogy állítólag az EASY soul farm, hát sose legyen soulom...


Ez a Nameless... fú de felkúr...
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2145 levél
Válasz 20.11.08. 20:49 #42
jawsika
Jó, most írnom kell.
Twin Princes lement 4-ből. Igazából feleslegesen fostam, ez egy iszonyat kiszámítható fight, ahol ha türelmes vagy, akkor egyszerű nagyon. Wyvern-nél tudtam a trükköt, arra emlékeztem a VR videóból, meglett simán elsőre.

Nameless King:

Első phase: Szóval... Tudom, ha meglesz már nem fog frusztrálni, meg igen, ezzel mindenki megküzdött, de. De az egyszerűen szintalatti, hogy a kamera b*sz meg. Az első phase egy faceroll szar lenne, ha látnék VALAMIT. Nem, nem lockolok. Akkor meg úgy üt, mint egy vak paraszt, és nem találja el, de abba már beletörődtem. De hogy az első phaseben is meghalok sokszor, és csak és kizárólag azért, mert fogalmam sincs, mi történik, az szerintem kabaré és ehhez a gamehez nagyon szint alatti is.

A második phasehez: Nem tűnik esélytelennek, inkább az a baj, hogy nagyokat kapok és a "még nem akarok healelni" - "ja megkúrt 2/3 HP-ról" között vagyok folyton. Ha nem lennék ilyen greedy, már lement volna, de van ez a tulajdonsága, hogy csak áll és les, az ember meg nem bírja ki, hogy ne tryoljon egy ütést és heló halál. A másik gond, hogy - biztos csak én érzem így - randomnak tűnő módon késleltet egyes attackokat, így nem lehet tutira menni. Ghundyr Number 2 csinált ilyeneket, de arra hamar ráéreztem, meg volt olyan, ahol biztosan tudtam ütni. Ennél a feltartom a lándzsát és alattam az AoE-nél fogalmam sincs, mitévő legyek, mikor ugorjak. Van egy attack, ami után így megvan zuhanva, akkor szoktam kettőt vágni, de eddig a rekord (olyan 20-nál lehetek) olyan 1/4 HP. A legszomorúbb, hogy általában 6-8-10 healem marad, mikor kifekszek. De se idő nincs healelni, meg mondom, valami nagy kúróval 2/3-ról megcsap.

Le fogom nyomni, mert ilyen nincs, de ellentétben az Armorral, ez az első phase kameradolog miatt rendesen frusztrál. Ennél a gamenél ilyet még nem éreztem, challenge volt, meg izgalom, néha pici düh, de most ez inkább ilyen röhögnivalóan frusztráló nekem. Nincs is akkora kedvem tryolni, mint az Armort volt. Emiatt.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2895 levél
Válasz 20.11.06. 10:55 #41
Shadowguard
Nem feltétlenül, de nekem úgy logikusabb volt. Bár én a DLC-ket is megcsináltam a főszál vége előtt.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2145 levél
Válasz 20.11.06. 10:17 #40
jawsika
Nem, még nem. Endboss előtt kell mindenképp?
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2895 levél
Válasz 20.11.06. 09:34 #39
Shadowguard
Igen, ezt az érzést ismerem. Az egyben voltam így Gwynnel, hiába örültem a 20 flaskának, ha megpróbáltam inni akkor átütött még az oszlopon is. Meg kellett oldani úgy, hogy csak kétszer tudjon megütni.

Egyébként nekem az Armor nem volt vészes, talán harmadik vagy negyedik próbálkozásra lett meg. Azt tudom, hogy egyszer leütött a hídról a büdös görény, egyszer meg az egyik szárnyas vacka lőtt hátba. Ott mondjuk káromkodtam rendesen. Helyet nyerni lehet itt is, csak nehezebb, mert a pálya két vége között kell futkosni. Gundyrnál nekem nehezebb volt megoldani. És ezért volt nekem Pontiff mumus, mert ő a fél pályát át tudta ugrani.

Embert én pont ezért nem használtam. Van egy pár másodperces ablak, amikor már elhasználta, de még nem töltött HP-t. Ott szeretnek megcsapni az ellenfelek. Ezt is volt szerencsém megtapasztalni párszor. Mondjuk nem is nagyon használtam, inkább a DLC volt ahol kellett, ott vannak hosszú harcok... De cserébe azoknál mindig van egy-egy nyugodt pillanat amikor el lehet lőni.

Nekem pont, hogy a második Boreal volt szenvedős, még NG+-on is. Ott nem is vacakoltam vele, kicsaltam és szóltam a sárkányoknak, hogy süssék meg Majd a hercegek előtti lépcsősor lesz még vicces, mielőtt ott felmennél a lépcsőn nézz szét a hátsó toronynál is. Vannak ott hasznos dolgok... Meg dagadt lovagok Odaérsz tudni fogod mire gondolok.

Nameless felé még nem jártál? Szerintem ne hagyd ki, ha jól emlékszek ott lehet megtalálni a mumusod páncélját is. Illetve ha alaposan szétnézel a területen találkozhatsz egy eldugott NPC-vel. Na ha őt lecsapod akkor utána menj vissza oda ahol a clay demon volt és megkapod a játék azt hiszem legnehezebb páncélját is.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2145 levél
Válasz 20.11.06. 09:00 #38
jawsika
Na volt kis időm, szóval egy picit továbbmentem.
Nos, meglett az eddigi mumusom, azt hiszem ez a legjobb kifejezés...

Dragonslayer Armor...
Nos eddig az összes bosson volt kábé 15-20 halálom. Most csak ezen vagy 30, de lehet, hogy van az 40 is. Egyszerűen borzasztó volt. Minden alkalommal kb. le tudtam vinni olyan 1/4 HP-ra, és ott mindig történt valami... Mondjuk vagy 10-szer haltam bele a kamerába is. A legnagyobb gond az volt, hogy volt egy olyan ugró támadása, ahol nem a pajzsával, hanem a fejszével csapott, és azt az istennek se tudtam megérezni, és a legtöbbet bekaptam. Annak meg van egy follow-up ütése, ami, ha az első talált, tuti hit. Az a 2 ütés, ha nem fullon kapott el, meg is ölt. Amikor lement, akkor is leginkább azért, mert abban a körben azt keveset használta.
Egyikőtök a Nameless Kinggel kapcsolatosan mondta, hogy talált egy attackot, ahol volt window ütni és azt kereste. Na én is így csináltam kb a pajzsos ugrásos attackra.

Amúgy rájöttem, hogy mindig - gondolom persze ezzel mindenki így van - akkor vagyok gondban, ha az ellenfél nagyon agresszív és kicsi a hely. Champion Ghundyr esetén lehetett helyet nyerni, Dancernél szintén, Aldrich nem volt agresszív ennyire, Oceiros szintén. De ha hibázol, és nem tudsz helyet nyerni ezért, vagy azért, akkor az történik, hogy a healed az esetek 50-60-70%-ban semmit nem ér, mert azonnal visszaüti, míg iszol.

Ja és vagy 3-szor volt olyan, hogy beadta az embert, eluseolta, de a HP-m nem ment fel, mert addigra beért egy ütés. Na azt az érzést nem kívánom senkinek.

Ettől függetlenül nagyon fun volt, és hatalmas relief, mikor lement.

Kicsit továbbmentem, Saget leszedtem, meg meglett a 3. Boreal Knight, na az leütött. Ott hagytam abba. A 2. érdekes módon first try volt, de itt, már mikor indultam befelé, éreztem, hogy nem lesz ez meg. Nem is lett.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2145 levél
Válasz 20.10.26. 23:53 #37
jawsika
És az olyan durva?
Nem mondom az első anno megszivatott, de 5. 6.ra lement. Azóta meg sokkal jobb is lettem meg sokkal jobb a kari is. Levágom majd.
Önbizalomra is adtam pontot.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2895 levél
Válasz 20.10.26. 23:50 #36
Shadowguard
A pontos megnevezése Boreal Outrider Knight Hárman vannak, egy lesz a pincében egy pedig a könyvtárban van eldugva.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2145 levél
Válasz 20.10.26. 23:40 #35
jawsika
Testvéreit? És eggyel biztosan találkoztam... Na várjál... Hát nem volt olyan sok, ami szóba jöhet. Voltak a:
-megnőtt crystal lizardok. Azok facerollok voltak, bár azzal a kettővel nem mertem leállni az untended gravesben még.
-a demonok, azok közül az első EZ volt, a második botrányosan nehezen ment le. Még jó, hogy a Wolnir bonfiretól azonnal lehetett odamenni.
-a stray demon, az nem volt nagy kaland, lassú volt, szétvertem.
-a torz lovag amelyik az Irithyll pengét dobta. Az a kard amúgy bejött külsőre, de inkább a Lothric Swordot húztam fel mégis.
-a nagy worm. Az nemigen hiszem, hogy egy pincében lenne.


Testvérei... hát akkor szerintem a demon lesz, mert abból volt több, meg a crystal lizardokból, de azok nem nehezek egyáltalán.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2895 levél
Válasz 20.10.26. 23:30 #34
Shadowguard
Igen, miniboss még régebbről Én őt utálom a legjobban... Meg a testvéreit... Eggyel biztosan találkoztál, majd ha odaérsz rájössz
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2145 levél
Válasz 20.10.26. 21:49 #33
jawsika
Ha küldikről beszélsz, felejtős. Arni az egyetlen, akiét KVÁZI csináltam, de full véletlenül. Siegwardot az Undead Settlementes Demon óta nem is láttam, pedig most megnéztem, hogy hol kellett volna lennie, és nem volt ott. Nem, nem halt meg a démonnál. Yorel of Londort véletelnül levágtam, mert odáig kiteoltam egy csapat kutyát. Azon kívül... egy csajjal lecsaptam Aldrichet, de tényleg ennyi. Fogalmam sincs, minek kéne lennie, meg kinek, meg hol, meg csak megyek aztán heló. Tehát hogy questchainek meg ilyenek, ÁÁÁÁ, hagyjuk. Mondom, néztem egyet s mást neten utólag, hát fogalmam sincs ezekről. Már ha ilyen ismerősre gondolsz. Ha meg valami mocskos miniboss, akkor ne sirass meg előre. Azok az óriási patkánykutyák ott a csatornában (ami a hídon is volt) elmehetnek a p****-ba, a Deep Accursed meg, annak egy életre megjegyeztem a nevét, így 30 évesen is kb nightmare material... az a kattogó hangja az zárójelbe rakja azokat a vízi- mocsári póknőket is. Pedig ahogy azok mennek, az se evilági hang. De cathedralban tudtam, hogy jön, mert emlékeztem Pisti videójára, meg volt kiírás. De Aldrichnál... full véletlenül megláttam, ahogy a plafonon lógott, hát majdnem fuckthisshittel kinyomtam a gamet. Aztán az ÖSSZES lőszerem elhasználásával inkább lelőttem vagy 40 perc alatt a karzatról, minthogy azzal lemenjek verekedni. Inkább jöjjön egyszerre Pontiff meg Champion Ghundyr, mint az a macskaarcú pókrémálom.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2895 levél
Válasz 20.10.26. 21:38 #32
Shadowguard
Ne aggódj, a sárkány lesz a legkisebb gondod, majd meglátod Csak nézz szét alaposan a pincében is, lesz ott egy "ismerős"... Mondjuk én második nekifutásra megoldottam egyszerűbben, francnak volt kedve erőlködni.
Annyit azért segítek: NE fuss át a hídon, de nézz szét alatta is alaposan
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2145 levél
Válasz 20.10.26. 20:21 #31
jawsika
Ma nem toltam, nem volt időm, de holnap folyt. köv. Irány a Castle. Láttam egy baromi nagy sárkányt, hát... próbálok nem tudomást venni arról, hogy vezet arra út.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2895 levél
Válasz 20.10.26. 19:59 #30
Shadowguard
Stimmel, lehet rögtön kezdeni a következő NG+-t vagy lehet még kalandozni. Utóbbi esetben a Firelink Shrineban lévő bonfirenél (lehet máshol is, de csak ebben vagyok biztos) lehet továbblépni a következő szintre.
Mondjuk én a DLC-t még az endboss előtt csináltam meg, egyik befejezést megcélozva a bosshoz be tudtam volna hívni a jeges ribancot is...
Persze az csalás
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
4629 levél
Válasz 20.10.26. 18:24 #29
subject17
Úgy emlékszem, elég egyértelműen felajánlja, hogy NG+ vagy vissza Firelink Shrine-hoz.
2145 levél
Válasz 20.10.26. 18:09 #28
jawsika
Kérdés: normál verzióm van, nincsenek benne DLC-k. Meg akarom venni, ha végeztem az alapjátékkal, viszont a kövi kérdéseim lennének: ha megölöm az endbosst (akkor majd, amikor), akkor vége a gamenek? Tehát endcredits és ennyi, vagy tovább tudok játszani a karival és belekezdeni a DLC-kbe?
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2895 levél
Válasz 20.10.26. 13:11 #27
Shadowguard
Bizony, három kör kell hozzá. De nem csak a befejezések miatt, azt még talán meg is lehetne oldani, ha trükközöl a mentésekkel. De például a gyűrűket csak NG+2-ben lehet összeszedni és az összes gesture-t sem lehet egy végigjátszás alatt megcsinálni.
Előbbiben külön aljas, hogy minden területen van gyűrű, szóval nem lehet kihagyni az opcionális bossokat sem. Egy például direkt a Nameless után van.

Sucee: Pedig tényleg nem az Lehet csak buildje válogatja, de dex-es karakterrel nem volt nehéz. Elég hamar rájöttem, hogy van egy támadása, ami után van 2-3 szabad ütésem. Utána csak arra kellett rávenni, hogy ezt a támadást csinálja. Az égből lecsapó villám volt az egyetlen, amit nem tudtam kivédeni, a többit ezzel megoldottam.
Nem akarok pontosabbat írni, ne lőjem le a poént
De hasonló trükköm volt Gaelnél is. Tudtam melyik fázisban hol van a biztonságos ablak és amíg nem csinálta a jó támadást nem is próbáltam megütni. Így lett NG+-on first try. Bár ott már Midir is az volt Nem gyors, de hatékony.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
4629 levél
Válasz 20.10.26. 12:29 #26
subject17
Hm, most először hallom azt, hogy Nameless King nem nehéz. Érdekes, hogy időnként mennyire más jön ki az embereknél.

Én szerintem kis híján beleőrültem, úgy, hogy számomra Pontiffon kívül - valamilyen fura okból - csak az Abyss Watchers fight okozott komolyabb lelki és testi fájdalmat. Namelessnél már volt ismerőssel egy fogadásom, hogy ha x próbálkozásból megcsinálja, akkor békaugrálásban megyek le hozzá (kb. 1,5 km).
2145 levél
Válasz 20.10.26. 12:14 #25
jawsika
A 100%-ot hogy érted? Acsikra? Úgy tudom, az csak akkor van, ha mindhárom endinget megcsinálod.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2895 levél
Válasz 20.10.26. 11:16 #24
Shadowguard
Nekem a greed sohasem jött be, ha elbíztam magam mindig gyorsan a földbe lettem döngölve. Pont Ghundyrnál jártam úgy, hogy meglesz ez elsőre, burst és bekaptam a kombót.

Twin Princessnél nem kell kétfelé figyelni Két fázisos a harc, elsőben csak a kúszómászó tesó van, a másodikban meg Lothric is felmászik a hátára varázsolni. Itt inkább az az idegesítő, hogy a nagytesó csal és keresztülvág mindenen. Meg teleportál össze-vissza és eldobálja a lockot. Majd arra figyelj, hogy P2-en próbáld hátulról ütni, hogy a kicsi is kapja, mert feléleszti.

Nekem Yhorm vicces volt, nem tudtam mit kell csinálni, de szerencsémre velem volt a hagymalovag És ő tudta mit kell csinálni, szóval én szurkáltam, ő meg lecsapta nekem. Munkamegosztás... Utána kerestem rá, hogy mi is a trükkje, mert gyanítottam, hogy valami nem kerek a történetben.

Nameless sem nehéz, P1 gyakorolható, P2-ben meg nagyon egyszerűen ki lehet cselezni. Gyakorlatilag egy támadása van, aminek nem jöttem rá a trükkjére, minden mást el lehet kerülni. Bár néha tud újat mutatni, egyszer láttam egy videót, ott volt olyan támadása is, amit nálam soha nem csinált.
Javaslom egyébként a DLC-t is, az Ashes elég gyengécske (meg aljas is), de a Ringed City vége miatt megéri. Gael toronymagasan a legjobb boss a sorozatban. Midir meg egy opcionális, aljas pöcskány, de a katana miatt megéri megölni Egyébként nem nehéz ő sem, csak hosszú és unalmas.
De kinek mi, én Pontiff után direkt rákerestem a VR streamre, hogy milyen jót röhögök rajta, ahogy Pisti rage-el... First try...

Az érzést átérzem, nekem sokáig mumus volt a souls-like stílus. Próbáltam a DS3-at anno "demo"-ként, kísérleteztem a Sekiróval is ugyanúgy, de a Nioh volt az, ami engem átbillentett a határon. A japán setting megadta azt a lökést, hogy meg akarjam érteni a játékot.
Bár az is tény, hogy a DS3 volt az, ami után igazi ürességet éreztem mikor meglett a 100%. Biztos, hogy elő fogom még szedni, mert nagy kaland ez a játék
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2145 levél
Válasz 20.10.26. 10:33 #23
jawsika
Dancer EZ first try. Lassú és mocskosul nagy ablakok vannak rajta. Champion Ghundyrt ütöttem le még este. 5. 6. try lehetett, de ez az első, ahol azt mondom, a következő 10 tryból sem biztos, hogy 3x meglett volna. Most először bejött a greed tactic, volt egy jump attackja, ami után betoltam az uccsó két essusomat, ez olyan 25% hp-jánál volt, és mondom mindenmindegy, blitzkrieg. Sikerült bebaitelnem két heavyattackját, ami után van 1-2 ütésre idő, és azok alatt lenyomtam. De mocskosul aggresszív volt. Szétvertem a tenyerem a combomon, mikor meglett.

Most elvileg megyek a Castlebe. Ahogy néztem, 5 boss van hátra, az Archdragon Peak-es kettőt is ideértve. Nameless Kingtől tartok, lévén az mindenki szerint iszonyat durva (állítólag mondjuk a Dancer is), meg a Twin Princestől, mert borzasztó vagyok a többfelé figyelésben ilyen téren. Attól rendesen fosok. SL 88 vagyok, eléggé kibalanceolva. Iszonyat élvezem amúgy.

Érdekes, hogy vannak részek, ahol simán átjutok, pl az Irithyll Dungeonon átmentem elsőre úgy, hogy maradt 2-3 essusom. Itt meg, az Untended Gravesben, ahogy bemegyünk, van 3 kutya jobbra egy ilyen kis poolban. Na azok vagy 5x megöltek, elbuktam rajtuk vagy 10k soult is. Iszonyat kicsi a hely és ugye folyamat attackolnak. Hiába 1-2 vágás amúgy... Szóval tök random, kinek mi nehéz. Aldrich is meglett 3ból, Oceiros sima first try, nála pl. az vitt el vagy 4 essust, hogy olyan 10% hpn nem támadtam, mert úgy felment a curse, hogy nem mertem, és csak dodgeolgattam, meg menekültem, míg az le nem ment. Yhormnál tudtam, mit kell csinálni, így az is egyszerűen ment elsőre. Ott még mondjuk nem néztem át mindent, majd vissza is akarok oda menni. Meg még sok helyre. Most a Lothric Castle jön.

Komolyan, érdekes game ez nagyon... Nekiálltam, vagy ötször, és elkönyveltem, hogy nekem ez nem való. És van az emberben egy pont, amikor megérti, hogy rosszul fogta fel addig. És amikor így átkattansz, hoy megérted, hogy hogyan kezeld, minek lásd és "mit érezzél", onnantól letehetetlen.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2895 levél
Válasz 20.10.26. 09:18 #22
Shadowguard
Hol tartasz?

Nekem Pontiff az egész játékban az abszolút mumus. Mondjuk mikor először eljutottam hozzá akkor elég glasscannon volt a karakter, két ütést már nem bírtam ki. De NG+-on is ő volt az első aki meg tudott ölni.
A Dancer bezzeg pár tryból ment, pedig mindenki azt mondja a nehezebbnek. Szóval egyéni preferencia kérdése is. Meg a builden is múlik.
Én a csajt könnyen megtaláltam, mert összefutottam Patchessel előtte és tudtam, hogy valahogy át lehet jutni a túloldalra. Onnantól már csak "némi" időbe telt megtalálni a feljáratot. A leesés meg a lovagoknak se tesz jót. Én pont ilyen megfontolásból íjjal húztam be őket aztán rávettem őket, hogy essenek le. Praktikusabb, mint kergetőzni.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2145 levél
Válasz 20.10.24. 01:39 #21
jawsika
Na. Meglett elsőre. Illetve túl vagyok az első izzasztó bossomon. Pontiff Sulyvahn olyan 9-10 tryból lett meg. Teljesen jellemző módon két kulcsa volt a dolognak: a legelső ütést ne kapjam be, és legyen valami elképzelésem, hogy hogyan akarom csinálni. Onnantól 4 healből megvolt simán. Kicsit továbbjöttem, de most nem tudom, hogy merre kellene menni. Meglestem térképet, hát... először is kb átláthatatlan most, hogy mi van, másodszor meg... na ezt hogy magyarázom el: szóval szereztem egy Ring of Favor nevű kis csodát, ami miatt lehet, hogy ellövök egy respecet, mivel így van pár fölös pontom az endurancen. Megtaláltam azt a csajt. Hát te... Ott fent a gerendákon... aszittem rosszul leszek. Utolsó lovagra rálockoltam, jön, dodge, hát hopp leestem, mint a szar. De... életem összes mákját ma ellőve: pont arra a kis szar platformra estem, ahonnan elértem a covenantos csajt. Azt hittem, sírni fogok örömömben. Az Old Demon King egy vicc volt, két healbe került, semmi extrát nem tudott. De Pontiff... Hú te... Igazából az első két try nagyon jó volt, olyan 10-15%-ra leütöttem ott, utána meg volt vagy 5 olyan, hogy úgy éreztem magam, mint egy nyomorék. De mikor az utolsó halálkor megtaláltam a ritmust, meg megláttam, hogy hol van ablak támadni, na onnantól faceroll volt.
Lvl 70 lettem közben.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2145 levél
Válasz 20.10.23. 18:11 #20
jawsika
Azt akarom. Este kezdem. Teljes hype mode on.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2895 levél
Válasz 20.10.23. 14:43 #19
Shadowguard
Ha ki akarod maxolni akkor az NG++ lesz. A gyűrűk egy részét csak ott tudod összeszedni.
Elsőre én is minimális puskával mentem, el is buktam egy pár dolgot. Annyi van, hogy ha achikra adod a fejed akkor a covenant itemeket jobb normálon farmolni, mert némelyiket nem a legkedvesebb mobok dobják... Például különböző knightok.
Wolnir nem bonyolult, ha ott vagy menj el lefelé is, keresd meg a Demon Kinget
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2145 levél
Válasz 20.10.23. 13:39 #18
jawsika
Hát a High Lord Wolnirt gyaktam le eddig. Cathderalban ilyet nem találtam, majd megyek még egy kört. Acsik? Meglátom... Gondolom NG+-ban is kiunlockolható, akkor majd akkor ráfekszek. Most saját fejem után megyek inkább, minimális térkép-puskával időnként. Questline-k meg ilyenek totál ismeretleneke, azt se tudom, miről beszélsz. PvP nem érdekel. Itt kivételesen nem.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2895 levél
Válasz 20.10.23. 12:34 #17
Shadowguard
Én valami szedett-vedett armorban toltam csak, nálam a 30% alatti equip load volt a cél egy idő után. NG+ra javult a helyzet, de addig csak az számított, hogy valami legyen.
Nem tudom hol tartasz, nekem az első igazán komoly boss Pontiff volt, az még NG++-ra is mumus maradt, de egyébként nagyrészt egyszerűek az elején. Viszont minibossból még lesznek aljasok. Majd szólj, ha megtaláltad a Sulyvahn's Beasteket
Némelyik boss meg a végén is egyszerű, az alapjáték legnehezebbjének kikiáltott Nameless Kinget minimális sérüléssel ki tudom cselezni, kis gyakorlással szerintem meglett volna a no-hit is. Másik oldalon pont írtam is anno, hogy a DS3 nem is nehéz. Csak el vannak szokva tőle az emberek. Mintha a mai FPS-en nevelkedett generációnak (térkép, healthregen, franckarika) adnál egy HL1-et
Na de visszatérve:
- az NPC a Cathedralban lesz, a Rosaria's Finger covenant főnöke. Kicsit nehéz megtalálni, jól el van dugva. Arra figyelj, hogy ha belépsz a covenantba akkor ugrik a Sirris questlánc. Bár az (is) csak akkor fontos, ha ki akarod maxolni az achikat.
- Ugyanez igaz a covenantokra is. Ha mindent ki akarsz maxolni, akkor bizony be kell lépni. Nem tudom már fejből, hogy melyik mit ad (a Farrons Wolfnál van fegyver és gyűrű, a többi azt hiszem csak varázslatok), de általánosságban lehet azt mondani, hogy a covenant akkor számít, ha online játszol és érdekel a pvp. Vagy az achik. De nem vagy rákényszerítve, ha nem zavar a grind 6-7 óra alatt meg lehet oldani anélkül is. Tapasztalat.
- Ajánlott szintekkel nem kell foglalkozni, én is volt, hogy simán fölötte voltam az ajánlottnak és felmosták velem a padlót. Főleg a DLC-ben. A második végén van a DS játékok legjobb bossa különben, semmiképp ne hagyd ki (meg opcionálisan félúton a legunalmasabb).
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2145 levél
Válasz 20.10.23. 09:46 #16
jawsika
Ez egy straight sword, ami nekem nagyon bejött. Jelenleg azzal, meg a lothric armorban tolom, bár durván sok pont kellett, hogy 70% alatt maradjak. Érzésre jó a szett, meg faszán is néz ki. Arra jutottam, hogy a Refined lesz a megoldás, ez STR-el és DEX-el is prímán scalel. Most egész jó érzésre minden. Annyi, hogy a bossok nevetségesek, Az Abyss Watchersen van 1 halálom, azon kívül a tutorial bosson kívül nem haltam semmit. Viszont a minibossok... Te az a mocskos demon a katakombákban, vagy az a fagyoskardú kis hajlotthátú szemét az Undead Settlement végén, vagy akár az a hatalmas szarvas fos, amelyik egy fával a kezében mászkál Farron Keep-ben... na azok elkentek már párszor. Meg az invaderek szoktak, illetve a lovagokkal sem barátkoztam meg. Eleve milyen b*zis már, hogy pajzsoznak, én se pajzsozok... Állítólag lesz valami NPC, akivel tudok statokat redesignolni, nem tudom, elképzelhető, hogy egy DEX-esebb buildre átmegyek, és katanázni kezdek... De egyelőre ezzel is jól érzem magam, lehet azt inkább megtartom egy NG+-ra. Nagyon tetszik a game, viszont hihetetlenül intenzív és szívdobogtató nekem, tegnap fél 4-kor hagytam abba, és most neki se merek kezdeni, mert délre mennem kell el. Lassú vagyok, sokat farmolok. est megnéztem, hogy a terület, ahol vagyok, hogyan ajánlott, ott azt írták 40-55, na most én 59 vagyok és most értem ide. Viszont kajak bele lehet szeretni ebbe a gamebe...

Covenantoknak van bármi, akármi értelme, azon kívül, hogy lehet csatlakozni?
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2895 levél
Válasz 20.10.23. 01:03 #15
Shadowguard
Mind a kettő növeli Hirtelen nem tudom melyik fegyver lehet ez, de tuti, hogy mind a kettő növeli. Megjegyzem a C-s scale nem is rossz, én E-C fegyverrel toltam végig.

Viszont ha infuse-olod, akkor már más a leányzó fekvése. Attól függően milyenre csinálod kap előnyt és mivel ez a DS valamilyen hátrányt is.
Például a Raw Gem ad alap sebzést a fegyverhez, de kiszedi belőle a skálázódást. Sok olyan van, ami csökkenti az alap sebzést, de javít a scale-en vagy ad hozzá elementális sebzést. Az infuse-olt fegyvereket ugyanúgy lehet fejleszteni, mint a hagyományos darabokat és ugyanúgy +10ig. Csak a nagy részüket buffolni nem lehet resinnel.

Megmondom őszintén én egyszer sem használtam a buffokat és az infuse helyett is maradtam a hagyományos fegyvereknél. Vagy uchi vagy az induló duplakard, mindenre is elég volt
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2145 levél
Válasz 20.10.22. 22:39 #14
jawsika
Másik: A reinforce weapont értem. De az infuse... az mi a halál? Egyszerűen nem értem, és nem merem elnyomni. Upgradelhetetlen lesz tőle a fegyó?
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
2145 levél
Válasz 20.10.22. 21:35 #13
jawsika
Hali. Látom kihalt topic, de megpróbálkozok egy kérdéssel. Talán hülyeség...

Tegyük fel, hogy van 35 strengthem, és 18 dex-em jelenleg. Egy olyan fegyó, ami Strenthel C-vel, Dex-el pedig szintén C-vel scalel, az azt jelenti, hogy ha mindkettőt növelem (mondjuk 40/40-ig), akkor a strenth ÉS a dex is növeli a dmg-et, vagy mindig csak a nagyobb? Egyáltalán nem értem ezt a rendsszert, és neten sem találtam megnyugtató választ.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
4629 levél
Válasz 16.05.13. 14:54 #12
subject17
Amúgy megvan azóta, és imádom. Viszont irtózatosan sokat ordítok. Az első rész esetében nem volt ilyen, az tényleg csak egy kicsivel nagyobb kihívás volt, de itt vannak részek, amikre képtelen vagyok ráérezni. Abyss Watchersnél eljutottam az asztalütésig, most Pontiff Sulyvhannál meg sokszor csak leteszem a kontrollert, és végignézem, ahogy szétcsap, mert amúgy hozzáérni nem tudok.
És ezek mellett valóban megvan az a "varázs", ami az első részben is volt. A level design meg irtó zseniális, minden mindennel összekapcsolódik, plusz az első részes helyszínek... Gyönyörű.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.