Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Panzer Corps 2

Panzer Corps 2: Axis Operations – Spanish Civil War DLC

A világháborús stratégia olyan kiegészítőt kapott, ami pont nem a világháború idején játszódik.

2020.08.07. 14:21 | szerző: GeryG | Ismertető/teszt

Ahogy annak idején a Panzer General, szellemi örököse, a Panzer Corps 2 is jellemzően a második világháborút dolgozza fel. Még jellemzőbben a tengelyhatalmak, azon belül is a németek oldaláról nézve. Ennek megfelelően a játékban a világháború különböző időszakaiba leshettünk bele egy-egy hadjárat erejéig. Most viszont elkészült a körökre osztott stratégia első kiegészítője, az Axis Operations – Spanish Civil War. És már a címből is található, hogy egy picit eltávolodunk az eredeti témától.

Panzer Corps 2: Axis Operations – Spanish Civil War DLC

De tényleg csak egy picit, ugyanis a DLC a második világháborút közvetlenül megelőző időszakba, az 1930-as évekbe repít vissza minket. Ekkortájt nem volt olyan jó az Ibériai-félszigeten élni, ugyanis Spanyolország egy katonai puccskísérlet után gyakorlatilag évekig elhúzódó polgárháborúban találta magát. Franco tábornok nacionalista csapatai harcoltak a köztársaságpártiak katonáival. Előbbieket természetesen a hitleri Németország és annak szövetségesei támogatták, utóbbiak pedig elsősorban a Szovjetunió segítségére támaszkodhattak. És ebből már kitalálható, hogy a DLC-ben mi melyik oldalról szállunk be a véres polgárháborúba: természetesen Franco tábornok seregeit fogjuk vezényelni.

A DLC bő egy tucat új küldetést ad a játékhoz, amelyek külön-külön is kellemesen hosszúak, együttesen pedig jónéhány órára újra lefoglalják a fotelstratégákat. A küldetések során vissza kell vezényelnünk az Észak-Afrikában állomásozó egységeket az Ibériai-félszigetre, majd fokozatosan nyomulni előre észak felé. Megfordulunk majd Spanyolország szinte összes részén, a végső csatát pedig Madridnál vívhatjuk. Ez már tulajdonképpen a második világháború előszobája.

Panzer Corps 2: Axis Operations – Spanish Civil War DLC

Elsőre egy picit szokatlannak hatnak az új harcoló felek, hiszen az alapjátékban könnyen hozzászoktunk a németek, franciák, angolok vagy épp a szovjetek egységeihez és főleg zászlóihoz. Most viszont nem ezekkel találkozhatunk (habár mindkét harcoló fél a németek és a szovjetek hadiiparának termékeivel pusztítja a másikat), így beletellett egy kis időbe, mire megszoktam, hogy most akkor ki kicsoda és kit irányítok én. Játékmenet tekintetében viszont túl sok jelentős újítás nincs, hacsak az MI által vezérelt szövetséges erőket (mármint a mi szövetségeseinket) nem számítjuk ide.

Cikkajánló
Panzer Corps 2 teszt – Régi hadiösvényen tovább
1994-ben korszakalkotó volt, 2011-ben nosztalgikus, milyen 2020-ban?
» Olvasd el!

A Panzer Corps 2 első kiegészítője pontosan annyit teljesít, amennyit ígér: kibővíti az alapjátékot egy vadonatúj hadszíntérrel, új harcoló felekkel és kellemes mennyiségű új küldetéssel. Egyik-másik misszió egész érdekesre sikeredett, nem csak a szokásos „nyomuljunk előre és szorítsuk vissza, pusztítsuk el az ellent” játékmenetet követik. A nehézség egy veterán Panzer Corps játékosnak nem okoz majd komolyabb fejtörést, de a kezdők azért előbb inkább az alapjátékkal próbálkozzanak. ■

Panzer Corps 2: Axis Operations – Spanish Civil War DLCPanzer Corps 2: Axis Operations – Spanish Civil War DLC
Panzer Corps 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Panzer Corps 2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló