Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

#DRIVE

#DRIVE teszt - Féktelen száguldás

Újabb mobilos átirattal bővült a Switch repertoárja.

2021.02.27. 09:55 | szerző: m_anger | Ismertető/teszt

Aki az autós játékokat szereti, rossz ember nem lehet – tartja a mondás, de lehetséges, hogy nem egészen pontosan emlékszem, hogyan is szól. Mindenesetre amikor a #DRIVE képeit megláttam, egyből ugrottam. Könnyed szórakozásra vágytam, és többé-kevésbé meg is kaptam, viszont van egy lényeges momentum, amit nem árt tisztázni. Ez tulajdonképp nem egy autós játék, csak annak látszik.

#DRIVE teszt - Féktelen száguldás

Valójában egy endless runnerrel van dolgunk. Tudjátok, olyasmivel, ami a Temple Run is volt, és rengetegféle létezik már mobilokra (futunk, haladunk előre, minél több pont megszerzése érdekében). Tulajdonképp ezzel össze is foglaltuk a játék lényegét, de hogy azért két bekezdésnél hosszabb legyen a cikk, fejtsük ki ezt egy kicsit hosszabban.

A #DRIVE is mobilos fejlesztés, két éve elérhető már Android és iOS platformokra. Most Nintendo Switchre is ellátogatott, ami nem volt rossz döntés. A játékot egy Lite készüléken teszteltem, így nem tudom, nagyban hogyan fest (csak a YouTube videókból), de maradjunk annyiban, hogy jól áll neki a kis képernyő. Ha ugyanis szurkálódni kell egy picit, akkor a grafika picit egyszerűbb, mint azt a promóciós videókból sejteni lehet. A művészeti stílus valami olyasmi, mintha az art of rally és az 80's Overdrive lenne keresztezve, de mint azt már említettem, a gameplay egészen más.

#DRIVE teszt - Féktelen száguldás

Itt ugyanis a gázadással nem kell foglalkoznunk, magától meglódul a verda, mintha nem lenne holnap, és csak egy rövid időre tudjuk lefékezni, aztán pár másodpercre le kell mondanunk erről a lehetőségről, amíg lehűl az alkatrész. Inkább ügyességi játék ez tehát, ahol 8 (ha a gyakorlás helyszínét nem számítjuk, akkor csak 7) helyszínen száguldozhatunk. Minden ország útja a helyi jellemzők alapján van berendezve, Japánban kis futárrobotok haladnak az út szélén, a vidéki francia terepen egy virágot szállító traktor szeli át az utat előttünk, de arra is figyeltek a készítők, hogy a briteknél jobbkormányos közlekedés van. Ezen felül a zenei dallamok is annak megfelelően változnak, hogy merre járunk, a németeknél például egy Modern Talkingot idéző nóta szólal meg.

Amire alapvetően figyelni kell, az az, hogy ne fogyjon ki a benzin (ezért kiállhatunk tankolni), illetve, hogy ha a járművünk sérül az esetleges ütközéseknél, akkor a szervizpontokon javítsuk. Ezen kívül van mindenféle powerup, illetve extra. Például a kellemetlenkedő rendőröket fánkkal kenyerezhetjük le (ha már lassítani eszünk ágában sem volt), de ez is tematikus, mert a japánoknál ugyanez sushi, a németeknél meg perec. Az összegyűjtött üdítős kupakok ellenében a 90-nél is nagyobb autópark választékából szemezgethetünk, a driftelés pedig a pontszámunkat fogja jótékony irányba növelni mindenféle szorzókkal.

#DRIVE teszt - Féktelen száguldás

A #DRIVE, mint azt sejteni lehet, nem találja fel a spanyolviaszt, körülbelül azt tudja, amit a hasonló játékok, viszont ügyesen van kitalálva és kivitelezve. Az autóválaszték meglehetősen nagy, a kis Polskitól kezdve (nem hiába lengyelek a fejlesztők) a VW Golfon át a Toyota Celicáig minden van – természetesen álnéven, hogy licencdíjat ne kelljen fizetni. Az irányítást eleinte szokni kell, de hamar bele lehet rázódni. A szavatosság persze nem örökre szól, de pár napig remekül elleszünk vele, pláne, ha a challenge 20 szintjét mind teljesíteni akarjuk. Az ára pedig mindehhez mérten nem vészes, 10 eurót kell leszurkolnunk, cserébe nincsenek free-to-play korlátok, mint mobilokon. ■

értékelés

#DRIVE

Pozitívumok
  • Hangulatos grafikai stílus
  • Könnyed endless runner
  • Korrekt kihívások
  • Fotó mód
Negatívumok
  • Nagy képernyőn már picit csúnya
  • Akad pár kisebb grafikai glitch
  • Hamar rá lehet unni

A tesztpéldányt a játék forgalmazója biztosította.

#DRIVE teszt - Féktelen száguldás#DRIVE teszt - Féktelen száguldás#DRIVE teszt - Féktelen száguldás#DRIVE teszt - Féktelen száguldás#DRIVE teszt - Féktelen száguldás#DRIVE teszt - Féktelen száguldás#DRIVE teszt - Féktelen száguldás#DRIVE teszt - Féktelen száguldás#DRIVE teszt - Féktelen száguldás#DRIVE teszt - Féktelen száguldás#DRIVE teszt - Féktelen száguldás#DRIVE teszt - Féktelen száguldás#DRIVE teszt - Féktelen száguldás#DRIVE teszt - Féktelen száguldás#DRIVE teszt - Féktelen száguldás#DRIVE teszt - Féktelen száguldás#DRIVE teszt - Féktelen száguldás#DRIVE teszt - Féktelen száguldás

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló