25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Junkyard Simulator: First Car próbakör – Virtuális újrahasznosítás

Hogyan kell szemétből várat építeni.

Írta: B_Renato97

Ma már szinte fel sem tűnik, ha éppen egy újabb őrült szimulátort jelentenek be. Eleve a jól összerakott trailer nem mindig garancia a megjelenésre. A lengyel PlayWay kiadó viszont semmit sem bíz a véletlenre, így az elsőre kicsit meglepőnek tűnő Junkyard Simulator egy teljes mértékben működő projekt, amelynek a prológusát próbálhattam ki nemrég. Felépítésében persze nem sokban különbözik a többi hasonszőrű szimulátortól, viszont a játékkal töltött órák alatt mindvégig jól szórakoztam.

Junkyard Simulator: First Car próbakör – Virtuális újrahasznosítás

Megjelenés előtti kipróbálásnál gyakran előfordul, hogy tartalmatlannak hat egy adott cím, ezt viszont már rögtön az írásom elején megvétóznám. A könnyed tutorial módot követően a szeméttelepünk olyannyira kinyílik, hogy alig tudtam kapkodni a fejemet, a tennivalók után. Egyik pillanatban még egy leamortizálódott bútort újítottam fel jó pénzért, pár perccel később pedig már két roncsautót vittem be a telepre, hogy a jó állapotban lévő motort kiguberáljam belőlük. Néhány funkció persze le van zárva, és apróbb beakadások, bugok is előfordultak a játékkal töltött idő alatt, de korántsem megoldhatatlan a feladat. Pozitív meglepetésként ért, hogy mennyire előrehaladott állapotban van a Junkyard Simulator fejlesztése.

A tevékenységeket egyébként a lehető legegyszerűbb módon kell elképzelni. Mit lehet csinálni egy ilyen szeméttelepen, hogy a semmiből pénzt teremtsünk? A vasakat és egyéb hulladékot le lehet adni gyűjtőbe, a kocsikat ki lehet fosztani, és a karosszériát ugyancsak össze lehet zúzni egy kis lóvéért. Ha valamiben látunk ötletet, akkor azt pedig szépen fel lehet újítani, és úgy eladni a vevőknek. Lehetőségek vannak bőven, mert ha éppen kalandoznánk a nyílt világban, akkor ott is rábukkanhatunk néhány rejtett tárgyra vagy kinyitható dobozra, ami az átlagosnál nagyobb summával kecsegtet.

Junkyard Simulator: First Car próbakör – Virtuális újrahasznosítás

Unatkozni tehát nem fogunk majd, és ez már most egy óriási pozitívum. Szerencsére a túl sok lóvétól se kell tartanunk, mert az eszközpark fejlesztése során a sok soha nem lesz elég. A hangulatról és a grafikáról nekem a szintén PlayWay kiadású Car Mechanic Simulator ugrott be elsőre, ami a sikerességét tekintve tényleg egy követendő példa lehet a Rebelia Games munkatársainak.

Végezetül pedig csak annyit tudok mondani, hogy jó volt egy kicsit bemocskolni a kezemet. A Junkyard Simulator: First Carban a feladatok érdekesek, és a legjobb az egészben, hogy mindegyik egy minijáték hatását kelti, így ha beleunnánk, akkor egyszerűen csak keresni kell valamilyen más elfoglaltságot. A tökéletes szeméttelep-szimulátor megalkotásához még azért elkél egy pár javítás és plusz funkció, viszont az irány teljesen jó. A stúdió elképzelése egyelőre teljesen jól működik a gyakorlatban. A First Car prológust mindenesetre jelenleg bárki kipróbálhatja ingyen.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Junkyard Simulator
  • Junkyard Simulator
  • Junkyard Simulator
  • Junkyard Simulator
  • Junkyard Simulator
  • Junkyard Simulator
  • Junkyard Simulator
  • Junkyard Simulator
  • Junkyard Simulator

Junkyard Simulator

Platform:

Fejlesztő: Rebelia Games

Kiadó: PlayWay

Megjelenés: 2021.

» Tovább a játék adatlapjára

B_Renato97
Mindenevő gamer, legyen az PC vagy konzol, FPS vagy sport. Az igazi gyönyört viszont a szimulátorok jelentik számomra. A virtuálisan elvégzett munkánál nincs is jobb.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!