25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Chicory: A Colorful Tale teszt

Hangulatos festegetés egy aranyos blökivel.

Írta: B_Renato97

A felülnézetes kalandjátékok világában nehéz új dologgal előrukkolni. Az igazi veteránok még bőven emlékezhetnek azokra az időkre, amikor szinte csak ilyen játékok voltak a piacon. 2021-ben persze teljesen mások lettek az igények, így a Chicory: A Colorful Tale fejlesztői nem voltak restek kiszínezni a játékmenetet: a különleges kalandozás során a váratlanul kifakult világot kell újra megtölteni színekkel. Az ecsetet egy kedves kiskutya társaságában irányíthatjuk, így a cukiságfaktor is a maximumon van.

Chicory: A Colorful Tale teszt

A történet lényege nem túl meglepő módon a rejtélyek felderítése lesz. A legnagyobb kérdés egyértelműen az, hogy mégis mi történt a színes világgal. Ameddig ezen morfondírozunk, addig igazából bármit kiszínezhetünk, viszont a továbbjutáshoz ennél több fog kelleni. A sztori előrehaladtával egyre bonyolultabb feladványokat kell majd megfejtenünk. Segítség viszont folyamatosan rendelkezésünkre áll, ha esetlegesen elakadnánk. A rajzos feladatok mellett pedig néhány ügyességi rész is vár ránk, amelyeket teljesítve újabb területeket nyithatunk meg.

A Chicory igazi finomságait a kreatívabb egyének fogják igazán értékelni. Egyszerre mókás és mégis kreatív, hogy a ruháinkat mi magunk díszíthetjük ki, ahogyan csak akarjuk. Az ilyen rajzolós, fantáziát igénylő feladatok szerves részét fogják képezni a játéknak, ezzel azért érdemes számolni. Szerencsére az irányítást is sikerült tökélesen megoldania a készítőknek. Az egyik legnagyobb pozitívum, hogy opcionálisan használhatjuk az analóg kar mellett a touchpadet is (legalábbis ami a PlayStation verziót illeti). Míg a tapipaddal nagyobb területet tudunk gyorsan befesteni, addig a karokkal finom mozdulatokat is könnyedén be tudunk vinni. Blökink személyreszabására amúgy a pályákon fellelhető tárgyakat tudjuk használni, ami jelenthet sapkát, pólót és még jó pár érdekesebb gúnyát is.

Chicory: A Colorful Tale teszt

Őszintén szólva nagyon szeretem az ilyen és ehhez hasonló címeket. Jó érzés volt egy kicsit elengedni a mindennapi gondokat, és művészkedni egy kicsit, virtuális keretek között. A grafika és a hangulat kifejezetten a régi időket idézte, de nincs ezzel a világon semmi gond, igaz, a PlayStation 5 konzolt a legkevésbé sem hajtotta meg. Cserébe viszont számítógépen játszva akár egy processzorba integrált grafikus vezérlővel is könnyedén fog futni. Úgy érzem, a videokártya-válság idején ez meglehetősen fontos szempont lett.

Gyerekeknek és felnőtteknek is érdekes kikapcsolódást jelenthet az ecsettel rohangáló kutya története. A Chicory: A Colorful Tale feladatai még ha jelentenek is némi kihívást, egyáltalán nem megoldhatatlanok. Akit egy kicsit is érdekelnek az ilyen jellegű kreatív alkotások, az ne habozzon, mert nem fog csalódni, sőt igazából bárkinek meleg szívvel tudom ajánlani, mert rengeteg kellemes pillanatot okozott nekem, és hosszú idő után ismét rájöttem, hogy a 3D fotórealisztikus grafika az égvilágon semmit nem jelent...

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Pozitívumok
 • Hangulatos és változatos játékmenet
 • Ötletes megoldások, kreativitást igénylő feladatok
 • Tökéletes nosztalgiázás
Negatívumok
 • Nehéz tökéletesen színezni a vonalak határain belül

További képek

 • Chicory: A Colorful Tale
 • Chicory: A Colorful Tale
 • Chicory: A Colorful Tale
 • Chicory: A Colorful Tale
 • Chicory: A Colorful Tale
 • Chicory: A Colorful Tale
 • Chicory: A Colorful Tale

B_Renato97
Mindenevő gamer, legyen az PC vagy konzol, FPS vagy sport. Az igazi gyönyört viszont a szimulátorok jelentik számomra. A virtuálisan elvégzett munkánál nincs is jobb.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!