Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

##game_title##

Trust GXT 930 Jacx RGB teszt – Olcsó húsnak nem híg a leve!

Van jó egér tízezer forint alatt?

2021.08.09. 11:20 | szerző: Sityi | Kütyü+hardver

Akárcsak a lengyel Genesis, a holland Trust is igyekszik pénztárcabarát, ámde használható és jó termékekkel ellátni a tisztelt vásárlóközönséget. Kellenek is az ilyen márkák, főleg most, hogy a PC-alapú gaming költségei igencsak megnövekedtek – és bizony az itt spórolt 10-15 ezrek (vagy akár ennél is nagyobb összegek) keményen számíthanak. Szerencsére ezen az árszinten is találhatunk megfelelő pockot, amely az átlagos játékosnak tökéletesen megfelel, és akár belépő szinten e-sportra is remekül használható. Lássuk, a hollandok üdvöskéje mit tud!

Ami a formát illeti, abszolút hétköznapi formatervet kapott a Trust GXT 930 Jack RGB, azaz kapunk 6 gombot, ebből kettő oldalra került, és persze jobbkezes kialakításban. Magának a testnek a tömegét sikerült 100 gramm alatt tartani (a katalógusadat 91 gramm, kábellel 121 gramm), és természetesen harisnyázott a kábel – ami egyébként vékonyabb a megszokottnál, és talán emiatt is nem is túl merev. Nekem tenyérrel rámarkolva picit rövidnek érződött, de ehhez egész hamar hozzászoktam. Az anyaghasználat tartóssága persze kérdéses: az érződik, hogy a felhasznált műanyag kellemes tapintású így, újonnan – de érzésem szerint ez azért ki fog fényesedni az idő múlásával. Szerintem önmagában ez nem akkora baj, de esztétikailag esetleg problémás lehet.

Trust GXT 930 Jacx RGB teszt – Olcsó húsnak nem híg a leve!

És ha már esztétika: a bűvös három betű a típusjelzésben (R, G és B) pedig jelzi, hogy a cucc a szemünket se fogja békén hagyni – ha hagyjuk. És alapos gyanúra adhat okot, hogy a működése miatt ez a patkány ugyanannak a kínai ODM-nek a terméke, mint a nemrég tesztelt Genesis Xenon 770: a GXT logo csak a kiválasztott dpi-hez társított színben tud pulzálni, és csak az alsó csík világítását állíthatjuk. Pici újdonság: van olyan üzemmód, ahol véletlenszerűen váltogatja a színkavalkádot és villódzást-kúszást... Szóval ez itt se tetszik igazából. A szoftver, bár más designnal bír, de hasonlóan puritán, mind a Genesisé – és szerencsére ennek se kell folyamatosan futnia a háttérben.

Azt sajnos nem sikerült kiderítenem, pontosan milyen szenzorral szerelték ezt a ketyerét, de az általam megszokott 1600 dpi-s felbontáson kísértetiesen hasonló érzés volt lövöldözni, mint a Xenon 770-nel. Elméletileg lehetséges, hogy ugyanaz a szenzor van benne az eltérő specifikációk ellenére is (a Jacx 6400 dpi-t tud maximum 22 G-s gyorsulás mellett, a Xenon 770 pedig 10200 dpi-t és 30 G-t), de a firmware-t megpiszkálhatták mind a lengyelek, mind a hollandok. Túl nagy szerepet ennek nem kell tulajdonítani, mert mint azt már említettem, a nagy brandek csúcstechnikás (vagy annak beállított) egereinek jelentős része is elkezd problémázni kb. 3500 dpi felett. Igazából ennek a jitternek/ricegésnek és követési pontatlanságoknak a mértéke az, ahol ezek a csúcsegerek jobban teljesítenek – a kérdés pedig az, hogy megéri-e ez az árkülönbözetet. Viszont (ahogy már említettem) játék közben (CS:GO, Overwatch) teljesen jól működött, nem éreztem azt, hogy valahol limitálna ez a cincogó, sőt: a könnyű test miatt picit talán jobbak is lettek a reflexeim.

Trust GXT 930 Jacx RGB teszt – Olcsó húsnak nem híg a leve!

Vagy nekem van ekkora szerencsém, hogy két meglepően jó egeret tesztelhettem egymás után az elmúlt napokban, vagy az olcsóbb szegmensben is fejlődött annyira a technika és/vagy nőttek az elvárások, hogy ma már olcsón is lehet jó egeret venni, ha nem ragaszkodunk ahhoz, hogy feltétlen a legnagyobb brandek egyikétől legyen. Márpedig a 6-8 ezer forint körüli áron kapható Trust GXT 930 Jacx RGB egy teljesen jól használható egér akár komolyabb játékra is – igaz, extrákat nem kapunk ennyiért (nem, a programozható gombok ma már alapnak számítanak ebben a szegmensben; a világítás pedig eléggé megosztó plusz tud lenni). ■

A bemutatott termékeket a Trust biztosította.

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló