Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Super Monkey Ball Banana Mania

Super Monkey Ball Banana Mania teszt

Huszadik évfordulós majomkodás.

2021.10.20. 09:30 | szerző: Onimushaman | Ismertető/teszt

A 2001-es játéktermi megjelenése óta megannyi programban szerepelt AiAi, a kis vidám maki, valamint kompániája. Leginkább a Nintendo masináin találkozhattunk a szériával, de egy-egy program eljutott más platformokra is. Jómagam a PlayStation Vitá-s adaptációval nyomultam annak idején (utána csak a Yakuza szoftverek UFO catcher markolójából gyűjtögettem a Monkey Ball-os plüssfigurákat). Egy végtelenül egyszerű, de ugyanennyire nehéz videojáték-sorozatról beszélünk, ahol a pályákat döntögetve kell a kapszulákban futó karaktereket a célba juttatni. A Banana Mania alcímmel felvértezett huszadik évfordulós kiadás a Super Monkey Ball, Super Monkey Ball 2 és Super Monkey Ball Deluxe címekből mazsoláz, így több mint 300 pályán keresztül duhajkodhatunk.

Super Monkey Ball Banana Mania teszt

A felsorolt játékok 2001-2005 között jelentek meg az éppen aktuális konzolokra (GameCube, PS2 és az eredeti Xbox), így a grafikához kellően hozzányúltak. Magas felbontásúra húztak benne mindent, eltűntek a kor recéi, így egy jól futó, szépen kinéző árkád élményt varázsoltak az asztalra. A zenék maradtak a régi fülbemászó slágerek, amikkel most sincsen gond.

Mint azt írtam, nem egy komplex stuff a Super Monkey Ball, hiszen alig használ pár gombot. Fix szinteken gurulhatunk, a terepet döntögetve pedig vakarcsunk lehetőleg a kívánt irányba szaladva száguld egyre gyorsabban a kijelölt kapu felé. Így a lassítás és a kanyarodás gyakorlást igényel, mint ahogy az is, hogy mikor és hol ugrassunk kedvenceinkkel a rámpákon. Az utat banánok jelölik, amiket a jobb eredmény reményében gyűjtögethetünk is. A pályákat teljesíthetjük időre vagy leesés nélkül igény szerint, ezek után pontokat és medálokat kapunk. Több száz ilyen dolog van, így fel kell kötnie a gatyát annak, aki mindent ki szeretne húzni a cuccból.

Super Monkey Ball Banana Mania teszt

A kampányt végigjátszva rengeteg szereplőt és ruhaneműt vásárolhatunk a boltból, így olyan SEGA legendákkal futkározhatunk, mint a Jet Set Radió-s Beat, Sonic és Tails vagy Kiryu a Yakuzából. DLC-figurákat is behúzhatunk, így akár Hello Kittyvel vagy a Persona 5 Morganájával is masírozhatunk.

Maga a játékmenet folyamatosan nehezedik az egyre őrültebb pályák és platformelemek által. Nagyon gyorsan túl jutunk a kezdeti „beetetős” gurulj el szimplán a célig részeken. Kapcsolók, csapdák, mozgó elemek fogják borzolni idegszálainkat, de a főellenségeket se sorolnám az egyszerűbbek közé. Főleg a kamera lesz a legnagyobb nemezisünk, amit a bossok közben nem is lehet forgatni. A történet vége után ott vannak még a mini játékok, de ezek fölött nagyon eljárt az idő, sokáig nem fognak senkit lekötni. Így igazából innentől a kihívást kereső játékosok maradnak meg, akiknek tömve van a lemez tonnányi feladattal. Aki szereti az ilyet, annak Kánaán.

Super Monkey Ball Banana Mania teszt

Ha szeretted a Super Monkey Ball szériát, és nem riadsz meg a nehézségektől, ajánlom kipróbálásra a Banana Maniát is. Ellenkező esetben óvatosan közelíts hozzá, mert hamar felidegesítheted magad rajta. ■

értékelés

Super Monkey Ball Banana Mania

Super Monkey Ball Banana Mania
Pozitívumok
  • 3 játék tartalma ömlesztve
  • Aranyos, kihívásokkal vastagon tarkított játékmenet
Negatívumok
  • A nehézség lehet rendkívül frusztráló is
  • A kamera néhol ellenségé válik
Super Monkey Ball Banana Mania tesztSuper Monkey Ball Banana Mania tesztSuper Monkey Ball Banana Mania tesztSuper Monkey Ball Banana Mania tesztSuper Monkey Ball Banana Mania tesztSuper Monkey Ball Banana Mania tesztSuper Monkey Ball Banana Mania tesztSuper Monkey Ball Banana Mania tesztSuper Monkey Ball Banana Mania tesztSuper Monkey Ball Banana Mania teszt

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló