25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Bloodshore teszt – Elszabadult a színjátszó kör

Újabb interaktív film érkezett a Wales Interactive-tól.

Írta: Onimushaman

A Wales Interactive többnyire az interaktív filmjeiről híres, amelyek között találhatunk igazán emlékezetes darabokat is. Mind a The Bunker, mind a Five Dates a jobbak közé tartoznak, de gyorsan hozzá kell tennem, hogy a kiadó akkor sem vall szégyent (legalábbis egy-két kivételt leszámítva), ha el kell szakadniuk ettől a filmes stílustól, és „valódi” videojátékot kell letenni az asztalra. A Maid of Sker vagy a Don’t Knock Twice jó példák erre. A Bloodshore visszatér az interaktív film műfajához, és rövidke, ám izgalmasnak ígérkező történetet tár elénk, amely egész szépen kitöltheti az űrt mindazok számára, akik kívánják a battle royale stílust.

Bloodshore teszt – Elszabadult a színjátszó kör

A Bloodshore-ban a The Hunt (Vadászat) című filmhez nagyon hasonló a felállás: több embert összeeresztenek egy jókora területen, a cél pedig, hogy mindenki gyilkolja le a másikat egy hatalmas reality műsor keretein belül, amelyet világszinten közvetítenek. Van itt halálraítélt, streamer, vlogger, ex-katona, celeb meg még a jó ég tudja, mennyiféle karakter. Mi Nick, egy kiégett színész szerepét vehetjük át, akivel meg kell próbálnunk életben maradni a játék végéig. Merthogy játék ez, méghozzá életre-halálra, amit elég irritáló módon, rendkívül gyors vágásokkal és kamu TV-s bejátszásokkal tarkítanak.

Bloodshore teszt – Elszabadult a színjátszó kör

Sajnos a stuff engem már itt kezdett eléggé elveszíteni, ugyanis nagyon amatőr az egész. A szereplők inkább idegesítőek (pláne, mikor eléggé túl is játsszák a szerepüket), a környezet fapados (trópusi szigetet ígér a bevezető, aztán hamar felfedezhetjük a csalást a növényzetben), a fegyverek messziről is jól láthatóan műanyagok, a vágások pedig túlságosan kapkodóak. A show házigazdájáról már inkább nem is beszélek, aki akárhányszor feltűnik, önkéntelenül is elkezd viszketni az ember tenyere. Akadnak azért megmosolyogtató figurák is, mint például a két hobó, akik a képcsöves tévéjükön nézik a gyilokfesztet a Manhattan-kályhájuk mellől. A show amúgy 50 résztvevővel kecsegtet, de valójában egy tucatot se vonultat fel.

Bloodshore teszt – Elszabadult a színjátszó kör

Interaktív filmhez méltón a döntéseinken lesz a hangsúly, amelyekre legtöbbször alig pár másodperc áll rendelkezésünkre, hogy meghozzuk őket, úgyhogy érdemes nagyon figyelni. Egyfajta százalékos statisztika mutatja, hogy mennyire tetszik a műsor a közönségnek, mennyire vagyunk csapatjátékosok, vagy bimbózó románcunkról láthatunk adatokat. Mert ilyen is van, egy férfi és egy női karakterhez közeledhetünk válaszaink és döntéseink folyományaként. Nem túl profi a munka, de attól még akadnak benne véresebb részek, így gyerekeknek semmiképpen sem ajánlanám (hacsak nem szeretnénk, hogy rémálmok gyötörnék).

Bloodshore teszt – Elszabadult a színjátszó kör

Nagyjából egy óra alatt érhetünk az FMV-s játék végére, de ez nem jelenti azt, hogy túl is éltük. El lehet hullani több helyen idejekorán, de ezeknél az eseményeknél a program visszapörgeti az időt a kritikus döntés megtétele elé. A történetről nem szeretnék sokat elárulni, mert elég nagy csavarokat tartalmaz, ami számomra vegyes érzéseket keltett. Mondjuk én egy ízig-vérig battle royale történetre számítottam, így leginkább az elvárásaim miatt éreztem úgy, ahogy. Kétszer nyomtam le a sztorit, próbálva a lehető legellenkezőbb döntéseket meghozni, mint az első körömben tettem. Sok új jelenetbe botlottam így, a már látott képsorokat pedig át lehet ugrani, így az elvetemültebbek rámehetnek a 250-nél is több jelenet megtalálására. A már említett amatőrebb jellege miatt viszont ezt most kevésbé ajánlanám, mint a korábbi Wales Interactive programokat.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Pozitívumok
 • Az FMV-játékok kedvelőinek egy újabb csemegével bővülhet a könyvtára
Negatívumok
 • Sok tekintetben amatőr hatást kelt
 • A történetmesélés lehetne feszesebb, kevesebb „reklámmal”

További képek

 • Bloodshore
 • Bloodshore
 • Bloodshore
 • Bloodshore
 • Bloodshore
 • Bloodshore
 • Bloodshore
 • Bloodshore
 • Bloodshore

Onimushaman
Minden játék barátja, trófeaherceg. A vidékimanek védőszentje. Ugyanolyan senki, mint bárki.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!