25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

AOC GM500 egérteszt – A kiválóság az alapoknál kezdődik.

Nem csak a jobbkezeseké a világ!

Írta: Sityi

AOC GM500 egérteszt – A kiválóság az alapoknál kezdődik.

AOC, te kis huncut! Megpróbálsz levenni a lábamról? A monitoraiddal már megtetted – lehet, hogy egy s másért morogtam néha, de alapvetően kedvelem a képernyőidet. És nem is olyan rég a perifériabizniszbe is beszálltál, és bár a fülesed nem nyűgözött le, azért nagy bajom azzal se volt. Most itt ez a cincogó, és bizony nekem úgy tűnik, kezded érteni a csíziót.

A GM500 az árcímkéjét nézve a Trust és a Genesis hasonló termékeivel próbál versenyezni, azaz elérhető áron próbál biztosítani jól használható harci patkányt. A technikai részletek nem is rosszak: Omron kapcsolók a gombok alatt, 8 gomb, a kurzorkergetést pedig egy PixArt PMW3325 szenzor biztosítja. Nem ez a leggyorsabb szenzor a vidéken, de átlagos játékosnak tökéletesen megfelel, az 5000 dpi felbontás is bőven elég (ez valósnak tűnik, nincs szoftveresen interpolálva az egekig).

AOC GM500 egérteszt – A kiválóság az alapoknál kezdődik.

Az egér fizikai kialakítása leginkább a tenyeres és a karmos fogásnak kedvez – még az én nagy mancsom is kényelmesen feküdt rajta. Ami viszont igen ritka dolog: a formája teljesen szimmetrikus, azaz jobb- és balkezesek egyaránt kényelmesen használhatják. Azaz pici kényelmetlenség azért csak akad, de ez a kéz anatómiájából ered: a két oldalsó gombot a kisujjunkkal kicsit kényelmetlen megnyomni. Némi gyakorlással persze ez simán változhat, de alapvetően a hüvelykujjra lettek ezek a gombok kitalálva – viszont így, hogy mindkét oldalt megvannak, a kisujjas gombokra talán valami kevésbé fontosat érdemes rakni. Ja, és persze adott a szivárványos fotonágyú is, amit a G-Toolsszal a többi RGB-s AOC cuccal lehet szinkronizálni.

AOC GM500 egérteszt – A kiválóság az alapoknál kezdődik.

Játék közben szépen sertepertélt a GM500, a szokott Overwatch-körömben remekül a kezem alá dolgozott. A pocok szoftverének van egy érdekes beállítása, ami Smart DPI néven fut. Az asztalon nekem túl érzékeny volt így, de a Battlefield 2042 alatt meg furamód jó volt. Sajnos nem nagyon találtam infót arról, mit is csinál ez pontosan – talán az egér mozgási sebessége alapján változtatja dinamikusan a dpi-t? Lehet, mert ha lassabban mozgattam a patkányt, mintha pontosabb lett volna, viszont hirtelen rángatásnál meg mintha gyorsabban reagált volna. Persze benne van a pakliban, hogy tévedek – de egy-két kört a kedvenc FPS-ünkben megér így csapatni, hátha beválik.

Szóval, kedves AOC, értékelem az igyekezeted, ez az egérke egy remek darab lett: az alapok teljesen rendben vannak, megfizethető (11 ezer forint körül kapható), és egy nagyon kedves gesztust is sikerült tenned a balkezesek felé. Hát lehet téged nem kedvelni?

A bemutatott terméket az AOC biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!