25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Farm Manager 2022 Switch teszt – Zsebemben a gazda(g)ságom

A Switch-tulajnak farmja van, íá-íá-jó!

Írta: Sityi

Kiváló farmerkollégám, GeryG már kivesézte eme műremeket már egy platformon, én pedig a Switch verzióról kell, hogy írjak, hiszen a kis hordozható gépecske elég sajátos helyet foglal el jelenleg a piacon a maga hibrid (kézi és asztali konzol) mivolta miatt. Láttunk már meglepő csodákat, elég csak az újgenerációs Doomokra, a Bioshock sorozatra vagy akár a The Witcher 3-ra gondolni – de mi a helyzet egy menedzserjátékkal, amelynek a kezelőfelülete azért nem feltétlen konzolbarát.

Farm Manager 2022 Switch teszt – Zsebemben a gazda(g)ságom

Márpedig a Switch tapis képernyővel rendelkezik, így nem kis meglepetésként ért, hogy a játék ezt abszolút nem használja ki. Persze a gamepades irányítás működik, ahogy kell – de ha már adott a lehetőség, hogy egy alapvetően egérre tervezett felületet ujjacskáim bökdösésével vezérelhessem, akkor miért nem tehetem? (Ennek megfelelően a PlayStation verzió gondolom a touchpadet sem használja ki, pedig nem egy játékos örülne neki, ebben biztos vagyok). No de sebaj, gondot természetesen nem jelent ez a hiányosság, csak jó lett volna erre is gondolni.

Ami pedig a grafikát illeti... Ha a nagykonzolokon sem volt elégedett a már emlegetett kiváló kolléga, én mit szóljak ehhez? Újfent arra tudok hivatkozni, amit már nem egyszer emlegettem: nem abból kéne kiindulni, hogy a Switch gyakorlatilag egy mobil hardvert használ, hanem abból, hogy ez egy lightosabb erőforrásokkal bíró konzol! Mert akkor talán jobban előtérbe kerülnének az olyan dolgok, mint a dinamikus felbontás, némi óvatos TAA-val nyakon öntve, ami így egy relatíve részletgazdag, de esetlegesen kicsit (vagy nagyon, komplexitástól függ) mosottas képet ad. Itt ellenben csökkentett poligonszámot és rettenet minőségű textúrákat látok. Mondjuk becsületére legyen mondva, legalább rendesen mozgatja ezt... De a fotó mód így azért viccesnek hat. Az összkép sajnos kézi módban is kissé lehangoló, de dokkolva tévén/monitoron azért csak sokan feljajdulnak.

Farm Manager 2022 Switch teszt – Zsebemben a gazda(g)ságom

Kaptunk tehát egy újabb nagygépes portot, aminek alapvetően örülünk kéne. És én alapvetően örülök is. Azt viszont nem értem, hogy nem szúrta ki valakinek a szemét az, hogy a grafikát kicsit más megközelítéssel kellene ehhez a platformhoz igazítani. Az pedig az én mulyaságom, hogy elfelejtettem magyarra állítani a nyelvet – mert azt itt is megkaptuk, szerencsére!

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Pozitívumok
  • Menedzserjáték ritka Switchen, így valamilyen szinten ez hiánypótlónak (is) tekinthető alkotás
Negatívumok
  • Támogathatná az érintőképernyőt
  • Bár a nagygépes verzió sem a szépségéről híres, itt sajnos sikerült ezen a színvonalon rontani még a platform sajátosságaihoz mérten is

További képek

  • Farm Manager 2022
  • Farm Manager 2022
  • Farm Manager 2022
  • Farm Manager 2022
  • Farm Manager 2022

Farm Manager 2022

Platform:

Fejlesztő: Cleversan Software

Kiadó: Ultimate Games

Megjelenés:
2022. március 3. X1, XSX
2022. április 28. PS4, PS5

» Tovább a játék adatlapjára

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!