25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Hidden Through Time: Definite Edition teszt – Hová tettem azt a kicsi kínai lakkdobozt...

Aki szereti a hidden object játékokat, az keresve sem találhatna jobb időtöltést hosszú, hideg, téli estékre.

Írta: m_anger

Mennyire okos dolog bakancslistás tételt novemberben, vagyis az év videojátékos szempontból legsűrűbb hónapjában letudni? Semennyire. Persze a Hidden Through Time elővétele sem önkéntes alapon történt, a játék már jó ideje (2020 tavaszán) megjelent PC-re és konzolokra is, most viszont a Definite Edition kapcsán lett újra aktuális, amely PlayStation 4-re és Nintendo Switchre érkezett meg fizikai formában.

Hidden Through Time: Definite Edition teszt – Hová tettem azt a kicsi kínai lakkdobozt...

Ha valakit elkerült volna a játék: egy szuper aranyos hidden object címről van szó. Vagyis nem is indokolt csak az „object”, hiszen néha személyeket vagy élőlényeket is keresni kell. Mégpedig egy kedves, ákombákom grafikával lefestett világban. A legjobb az egészben, hogy minden pálya él, történnek a dolgok, és a keresett dolgokon kívül is van mit nézni – aki imádja felfedezni a videojátékos világokat, annak itt jó dolga lesz. Ráadásul tele van rengeteg geggel is minden szint, akárhová nézünk. Talán nem annyira profi az összkép, mint az igen hasonló Labyrinth City: Pierre the Maze Detective esetén, de közel van hozzá.

Az alapjáték 26 pályát tartalmaz, és összesen négy fajta settingben találhatjuk magunkat benne. Indításnak az őskor kerül a képernyőkre, majd jön az ókori Egyiptom, a középkor (kis fantasyvel megfűszerezve), végül pedig a vadnyugat zárja a sort. Persze nem lenne Definite Edition címke ráragasztva, ha ennyivel letudnánk, természetesen a csomag tartalmazza a The Viking Tales, Legends of Japan, Roads to Rome, Aztec Rituals és Pirate Treasures című, vagyis az összes megjelent DLC-t. Ezek 10-10 további szinttel növelik meg a szavatosságot (vagyis megháromszorozzák), így aztán van mivel szórakoznia, aki most akar nekiülni az egésznek hozzám hasonlóan.

Hidden Through Time: Definite Edition teszt – Hová tettem azt a kicsi kínai lakkdobozt...

A Switch verzió került górcső alá, és azt kell mondjam, hogy nagyon korrekt minőségű eme változat. Ki van használva a Switch érintőképernyője, nyugodtan tapizhatjuk tehát a masinát. A figurák és tárgyak ugyan sokszor aprók, de nagyon flottul működik a zoom lehetőség, és handheld módban sem kényelmetlen az élmény. Igaz, akad olyan keresnivaló, ami így már nagyon pici, ilyenkor jön jól különösen, hogy rövid szöveges leírást is kapunk hozzájuk, így amellett, hogy tudjuk már majd a tipp után, hogy merre keressük, az is nyilvánvalóvá válik, hogy mit (ha nem lenne egyértelmű pusztán a látottak alapján).

A Hidden Through Time Definite Edition remek választás, ha valakinek kimaradt volna anno a játék: most egy füst alatt az összes toldalékával együtt beszerezheti. A legjobb talán apránként letudni (minden napra egy pálya?), úgy elég sokáig kitart az élvezet. A feladványok teljesen korrektek, ha elég türelmesek vagyunk, mindent meg lehet találni, de persze amikor egy lovagi torna nézőterén kell megkeresni a tömegben egy kislányt, aki annyiban különbözik a többi gyerektől, hogy másfelé van fésülve a haja, akkor kicsit emlegetni fogjuk a készítőket. Persze csakis jó értelemben.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Pozitívumok
 • Hihetetlenül aranyos grafika
 • Részletes és aprólékos szintek
 • Rengeteg humoros jelenet a keresendőkön kívül is
 • Addiktív
Negatívumok
 • Néhány igen gonosz feladvány
 • Néhány dolog a handheld képernyőn már túl pici

További képek

 • Hidden Through Time
 • Hidden Through Time
 • Hidden Through Time
 • Hidden Through Time
 • Hidden Through Time
 • Hidden Through Time
 • Hidden Through Time
 • Hidden Through Time
 • Hidden Through Time
m_anger

m_anger
Ami a nyolcvanas években kölyökként csak álom volt (videojátékokkal dolgozni), az mára valóság. Munkaidőben fejlesztőként, szabadidőben kritikusként. Játék az élet?

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!