25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Hotel Renovator teszt – Rossz állapotú szállodák nyomában

Csak a minibárt ne piszkáld!

Írta: B_Renato97

Manapság nehéz kitűnni, ha egy cég felújítós játék készítésére adja a fejét. A Two Horizons csapata eddig még csak bejelentésekben és trailer videók prezentálásában volt nagymenő. A fejlesztés alatt lévő címek között szerepel az Airport Renovator, az Aquapark Renovator és nem utolsó sorban a Camping Builder. Az első nagy megjelenésük azonban végre napvilágot látott. A Hotel Renovator így tulajdonképpen meg fogja mutatni, milyen elképzelések alapján dolgoznak a fejlesztők, és a későbbiekben milyen minőségre számíthatunk a többi felújítós szoftver kapcsán.

Hotel Renovator teszt – Rossz állapotú szállodák nyomában

Indítást követően több opció közül is választhatunk. A klasszikus, történet alapú játékmód mellett elérhető egy szabadabb sandbox lehetőség is, ahol kötöttségek nélkül vásárolhatunk, rombolhatunk és építhetünk, hogy végül a saját szánk ízére szabjuk a különleges lakosztályt.

A legtöbb izgalmat persze a sztori mód tartogatja, ahol szépen fokozatosan kapunk egyre nagyobb megbízásokat. Először csak szimpla takarítgatással kezdünk, majd leánybúcsúhoz kell megfelelő módon kipofozni a helyszínt, és végül az elnöki szintet kell hibátlan precizitással felépíteni, hogy minden tökéletes legyen. Könnyed tutorial mód fog segíteni az elején, hogy eligazodjunk a tárgyhalmazban és a tennivalók sokaságában, de ahogy a mondás is tartja: „gyakorlat teszi a mester”.

Hotel Renovator teszt – Rossz állapotú szállodák nyomában

A kitűzött célok teljesítése miatt a missziók nem mindig könnyűek. Volt pár eset, amikor elég nehéz volt rájönni, hogy mire gondolt a költő (fejlesztő). A különböző szobák egybenyitása, átfestése csak az alap feladatok közé tartozik. Speciális bútorok elhelyezésével is megbíznak, illetve a sztori vége felé a többórás renoválások sem lesznek ritkák.

Rohanni és kapkodni teljesen felesleges ebben a játékban. Ahogy más szimulátorokban is fontos, úgy itt is igaz, hogy teljesen ki kell kapcsolni az agyad, ha élvezni szeretnéd, amit csinálsz. Igyekezz ne munkaként megélni a szőnyegpucolást és a lomeltakarítást, hanem interaktív pihenőként. Egy adott pálya 100%-os teljesítése nem lesz egyszerű művelet. Minden kis részletre oda kell figyelni, amennyiben a tökéletesség a cél.

Hotel Renovator teszt – Rossz állapotú szállodák nyomában

A több mint 2000 különböző elem között bevallom, nem volt mindig egyszerű eligazodni, viszont egy kis beletanulás és megszokás után már rutinból választottam ki a szobákhoz illő szófát. Maga a menürendszer és a vásárláshoz kialakított rész szép letisztult dizájnt kapott. Nincsen túlcsicsázva, és a menüpontok is érthetőek. A legtöbb felújítós program esetében nincsen jól eltalálva ez a rész, így itt mindenképpen jár az ötcsillagos értékelés. Személyes kedvencemet, az előtte/utána képet pedig muszáj megemlítenem, hiszen itt volt, hogy csak percekig néztem a változást. A többórás melónak bizony virtuális keretek között is megvan a maga eredménye. A felettébb koszos, szakadt szobából mindig nagy öröm kihozni valami igazán szépet.

Ha pedig szépség, akkor fontosnak tartom megjegyezni, hogy a zsáneren belül kifejezetten kiemelkedőnek számító grafikai megvalósítással állunk szemben. Az etalonnak számító House Flipper szintjén mozog maximális beállítások mellett a Hotel Renovator, ami azért nem kis dolog. Sok esetben már a látvány megmutatja azt, hogy mennyire lehet komolyan venni egy adott címet. Ha ezzel a motorral dolgoznak tovább a készítők, akkor a cég többi játékainál se lesznek gondok.

Hotel Renovator teszt – Rossz állapotú szállodák nyomában

A sok jó mellett vajmi kevés rosszat tudok mondani. Egyszerűen nagyon egyben van a program. Sandbox módban éreztem magam kissé esetlennek, de aztán elkezdett átállni az agyam szabadszellemű belsőépítésszé, így ezt követően már kérdés nélkül pofoztam ki a szobákat a saját szám íze a szerint. Minimális szabad kezünk karrier közben is lesz, viszont ott inkább a célok teljesítésén van a hangsúly. Ha máshogy nem, legalább így megtudtam, hogy ez a lakberendező szakma nem is olyan egyszerű, mint azt ezelőtt gondoltam.

A tömegből egyértelműen kiemelhető építős, renoválós játékkal lett gazdagabb a videojáték-ipar a Hotel Renovatorrel, és ezt nagyon jó látni. Ötletes megoldások, több tíz órányi tartalom és sztori, illetve egy korrekt kis történet áll a rendelkezésünkre jelenleg, ami bőven túlmutat azon, amit más hasonszőrű játékok tudnak. Ezentúl árgus szemekkel figyelem a Two Horizons munkásságát, hiszen ahogy tapasztaljuk, egy teljesen új szereplő robbant be a renoválós szimulátorok világába, ami kilökheti a középszerű alkotásokat a pikszisből.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Pozitívumok
 • Átgondolt sztori, szórakoztató sandbox móddal
 • Több mint korrekt látvány
 • Meglepően sok kreativitásra van szükség
Negatívumok
 • Elhelyezni kívánt tárgyak beakadása
 • Ha munkaként tekintesz a játékra, nagyon hamar megunod

További képek

 • Hotel Renovator
 • Hotel Renovator
 • Hotel Renovator
 • Hotel Renovator
 • Hotel Renovator
 • Hotel Renovator
 • Hotel Renovator
 • Hotel Renovator

Hotel Renovator

Platform:

Fejlesztő: Two Horizons

Kiadó: Focus Entertainment

Megjelenés:
2023. március 7. PC
2023. PS5, XSX

» Tovább a játék adatlapjára

B_Renato97
Mindenevő gamer, legyen az PC vagy konzol, FPS vagy sport. Az igazi gyönyört viszont a szimulátorok jelentik számomra. A virtuálisan elvégzett munkánál nincs is jobb.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!