Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Spells of Gold képek (Hírek)

1129 levél
Válasz 05.02.05. 23:15 #18
Lelnet
Tényleg, egy admin mikor nevezi már át a topicot "gothmog és Lelnet vitája RPG ügyben"-re?
"Tábornok úrhoz jön a sürgöny, hogy a berberek elfoglalták a Fasszalbasz fennsíkot." - fisher99
1129 levél
Válasz 05.02.05. 23:13 #17
Lelnet
A M&M IX nekem is.
"Tábornok úrhoz jön a sürgöny, hogy a berberek elfoglalták a Fasszalbasz fennsíkot." - fisher99
4345 levél
Válasz 05.02.04. 13:44 #16
gothmog
A Might&Magic IX meg egy óriási csalódás volt. A második résztől kezdve ismerem az összeset, a 6. rész az egyik kedvenc rgg-m, amikor kijött iszonyatosan sokat nyúztam. A 7. és a 8. is jók voltak, bár sokan leszólták a grafika gyengeségét meg hogy alig fejlesztettek bármit is az előző részekhez képest, erre megkaptuk a kilencet. Úgy hirdették, mint a legjobb részt, szuper grafika (még a 6. rész is szebb volt), a játékosok ötleteinek felhasználása a fejlesztésben (talán egy elmegyógyintézetben kérdezősködtek körbe), nekem iszonyatos csalódást okozott. Kinyírták vele az egész sorozatot.
Endure. In enduring, grow strong.
4345 levél
Válasz 05.02.04. 13:40 #15
gothmog
Dungeon Siege:

-nincs semmi története, csak mész előre
-nem szólhatsz bele a karaktered fejlődésébe, max. annyiban, hogy ha lövöldözöl, akkor főleg az ügyességed, ha varázsolgatsz, akkor az intelligenciád, ha meg közelharci fegyvereket használsz, akkor az erőd nő. Aztán nuku. Ez így kicsit kevés és primitív. Az ilyen stílusú játékok egyik fő vonzereje és élményadó része a karakterfejlesztés, beleértve a mind jobb és jobb felszerelési tárgyak és ritka varázstárgyak beszerzését is (lásd Diablo1 és 2)
-semmi skill nem volt, csak szimplán lőni, ütni, varázslatot lőni. Ez baromi is unalmas egy idő után.
-az ellenfelek is baromi unalmasak voltak, ráadásul a karakterek majdnem mindent maguktól csináltak. Az embernek csak annyi volt a dolga, hogy megmondja, hogy "ne azt üsd, vazze!, hanem ezt")

Nekem az egész borzalmasan repetitívnek tűnt, a grafikát és a zenét és a kiegyensúlyozott nehézséget leszámítva (6-os partival ugyanolyan laza volt, mint egyetlen karakterrel, ugyanis utóbbi esetben persze gyorsabban fejlődött a kari ) leszámítva egy ordináré szar volt az egész.

Emlékszem, az első 3-4 óra játék után el sem hittem, hogy micsoda fantasztikus játékot kreáltak a fejlesztők, majd kb. 10 órányi további játék után már a pokolba kívántam őket ezért a szarért. Addigra váltak unalmassá a harcok és a szinte nulla történet is akkorra fárasztott le teljesen.

Csak ezt nem értem, hogy hogyan adhattak erre egyesek ilyen 90% fölötti pontokat anno...
Endure. In enduring, grow strong.
1129 levél
Válasz 05.02.04. 13:21 #14
Lelnet
Hát nekem mondjuk Pool of Radiance 2 az első helyen szerepelne, de Dungeon Siege tetszett, azzal nem tom mi a bajod.
"Tábornok úrhoz jön a sürgöny, hogy a berberek elfoglalták a Fasszalbasz fennsíkot." - fisher99
4345 levél
Válasz 05.02.04. 09:54 #13
gothmog
Might&Magic IX és Dungeon Siege, de a Pool of Radiance: Ruins of Myth Drannor is szorosan a nyomukban lohol
Endure. In enduring, grow strong.
1129 levél
Válasz 05.02.03. 17:10 #12
Lelnet
Szabad tudnunk, hogy mi a másik kettő?
"Tábornok úrhoz jön a sürgöny, hogy a berberek elfoglalták a Fasszalbasz fennsíkot." - fisher99
4345 levél
Válasz 05.02.03. 14:22 #11
gothmog
Én meg úgy vagyok vele, hogy legalább 70 (most a hasmara ütöttem, de lehet, hogy ennél több) crpg-vel játszottam eddigi életemben, és ennek a játéknak nálam bérelt helye van a legszarabbak top hármas listáján. De abban tökéletesen igazatok van, hogy azzal kell játszani, ami tetszik az embernek. Úgyhogy csak játszogassatok vele, én nem ítéllek el benneteket ezért
Endure. In enduring, grow strong.
129 levél
Válasz 05.02.03. 14:14 #10
Z. Bundy
Pontosan! Jól megmontad. Én se játszok olyan játékkal ami nem tetszik, de nem is fikázom. Én szeretem az rpg-ket, mert egy kis nullából egy "istent" lehet képezni. A területtel pedig semmi bajom, pont jó. Volt olyan játékom amelyben óriási terület volt belyárható, de a végére már meguntam a bolyongást. Hát ennyi!
Z. Bundy
1129 levél
Válasz 05.02.02. 18:53 #9
Lelnet
- Én élvezem, mert úgyis csak az egyházamnak teljesítek küldetéseket
- Utálom a nagy bejárható területeket, felesleges időpocsékolás egy ilyen kereskedős helyzetben. Mondjuk útközben azért megtámadhatnának
- Azért ha csak csatára gyúrsz, akkor egy balta olyat üt, amit garantáltan nem véd ki senki
- még mindig jobb, mintha szar története lenne, és folyamatosan azt kéne hallgatnod, nem?

...de ha nem tetszik, ne játsszál vele.
"Tábornok úrhoz jön a sürgöny, hogy a berberek elfoglalták a Fasszalbasz fennsíkot." - fisher99
4345 levél
Válasz 05.02.02. 10:17 #8
gothmog
Háát,
- ha te azt élvezed, hogy kb. 10-féle küldetés generálódik véletlenszerűen újra és újra
- ha tetszik neked, hogy nincsenek bejárható területek, csak a városokat övező, fél perc alatt becsoszogható, kis valamik, amiknek a más városokba átvezető "útkereszteződésénél" mindig tanyázik néhány rabló, élőhalott vagy szörny (ez a három fajta alap-ellenfél típus van)
- ha élvezed, hogy kb. 10 féle nyomorék ellenfél van a játékban, akikkel a harc ráadásul totál aránytalan, mert ha közelharci fegyverrel küzdesz ellenük, lenyomnak, de ha van egy íjad, akkor a közeledbe sem jutnak
- ha tetszik, hogy nincs rendes története, csak arról szól az egész, hogy egy bizonyos aranymennyiség összegyűjtése után valamelyik városban megjelenik valaki, aki egy nagyobb összegért cserébe egy sejtelmes mondat közlésével továbbirányít téged valamelyik másik világba, ahol megint ugyanazt a tízféle küldetést kell megoldanod, csak sokkal többször, hogy megint feltűnjön egy, a "fősztoriban" továbbsegítő valaki...

...akkor csak játszogass vele nyugodtan, végülis szabad országban élünk


Én három napot áldoztam az életemből erre a szarra (és még csak nem is a Gamestarral szereztem be, hanem közel egy évvel korábban, boltban vettem meg... még jó, hogy nem teljes áron). Addig reménykedtem, hogy csak jobb lesz. Aztán, amikor a "főszál" teljesítése közben, az aktuális "útmutató fickó" közölte velem, hogy nem tudja, hogy ki segíthetne nekem, de járjam a világot, biztos ráakadok (a játékban több, mint 20 világ van, mindegyikben 2-7 várossal), én pedig bejártam az egészet, de nem találkoztam senkivel, aki segíthetett volna(ez volt másfél nap a 3-ból) (biztos mert nem csináltam meg elég küldetést, és nem volt elég pénzem), akkor besokalltam.

Ja, és még egy nyavajás dungeon vagy barlang sem volt az egész játékban, csak a városok, a városok körüli miniatűr területek, meg az egyes küldetésekhez kapcsolódó még miniatűrebb, a legyőzendő ellenfeleken kívül max. 1-2 ládát tartalmazó kis tisztások stb.

Persze lehet, hogy csak nekem nem volt türelmem, és később egy Baldur's Gate-et vagy az egész Wizardry sorozatot bealázó rpg-monstrum kerekedett ki volna belőle, de ezt erősen kétlem...
Endure. In enduring, grow strong.
129 levél
Válasz 05.02.02. 09:34 #7
Z. Bundy
Szerintem jó játék! Egy hete tettem fel és nagyon megtetszett. Szeretem az rpg-ket főleg ha magyarul van meg! Csak keveslem azt a 4 várost( bár lehet hogy lesz több is és csak én nem jutottam még el odáig)
Z. Bundy
130 levél
Válasz 05.01.14. 19:14 #6
KillX
Én RPG imádó vagyok, így nekem ez sem maradt ki a gyűjteményemből, most próbálgatom ezt. Ott a Sacred, amit az egyhangúsága miatt tettem félre, tök ugyanaz mindenhol a játék, azóta, hogy kimerítettem a Dungeon Siegéket, már igazából nincs game amivel komolyabban foglalkoznék... a Baldurs Gatek is jók voltak, de a kedvencem úgylátszik a Diablo 2 LoD marad. Tud valaki jó RPG-t amit a Diablo után nem unnék meg két másodperc alatt?
a gyalogos nagyon gyorsan mozgott, és befeküdt a kocsim alá!!!
1129 levél
Válasz 04.12.09. 14:31 #5
Lelnet
El lehet vele szórakozni.

Bár Diablonak én se nevezném...
"Tábornok úrhoz jön a sürgöny, hogy a berberek elfoglalták a Fasszalbasz fennsíkot." - fisher99
461 levél
Válasz 04.12.09. 14:21 #4
P. Peti
Jó kis gáma.
Szerintem!

Nem egy Diablo, de jó gamma.
Megszűnt.
1 levél
Válasz 04.12.08. 18:23 #3
Norbhy
Szasztok!
Tudom, hogy nem a legújabb keletű játék, de most ezzel szórakozom. Ha walaki tudna abban segíteni, hogy lehet a mágiát első szintről második szintre növelni, és hogy hol lehet varázslatokat tanulni, és leírná vagy elküldené az e-mail címemre azt megköszönném.
E-mail címem: forumoldal@freemail.hu
Norbhy
1 levél
Válasz 04.10.02. 11:54 #2
attiloo
vki nem tud hozzá cheateket?????????????
4345 levél
Válasz 04.02.27. 09:59 #1
gothmog
Már volt hozzá szerencsém: ritka szar játék . Nem ajánlom senkinek!
Endure. In enduring, grow strong.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.