Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» Víruskereső prorgramok, problémák!

2794 levél
Válasz 14.12.15. 22:21 #43
Aryx
Kipróbáltam, ez az AdwCleaner megfogta a kis koboldot. Egyelőre szuper. Most örömömben bontottam egy csokimikulást.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
1025 levél
Válasz 14.12.15. 21:35 #42
Sityi
Bizonyos szinten mindegyik AV megoldás biztonsági kockázat, hiszen tökéletes védelem nincs. De ha a te logikádat nézzük, akkor is a lejobbnál rosszabb antivírus szoftver biztonsági kockázatot jelent. Na jó, de melyik alegjobb? Az AV-test.org az otthoni felhasználásra szánt termékek közül ha csak a védelmet nézzük, az AhnLab V3 Internet Securityt hozza ki győztesnek, az AV-comparatives.org a Trend Microt, a Virus Bulletin pedig a Wontok Antimalwaret. Igaz, hogy például az Agnitum Outpost Security nincs tesztelve sem az AV-testen, sem az AV-comparativeson, vagy mondjuk a Norman Security Suite hiányzik az AV-comparativesról, és mondjuk a Rising Lion Antivirus egyik oldalon sem volt tesztelve. Emellett a Trend Micro úgy lett tesztgyőztes, hogy mellette fals pozitívokat is produkált rendesen. Ja, és az AV-test győztese, az AhnLab V3 a lista végén kullog az AV-comparatives listáján. Az MSE szintén a vert mezőnyben van az AV-testnél és -comprativenál, de a Microsoft ForeFront (ami tulajdonképp az MSE/WinDef vállalati verziója, a lényegi rész, az antivírus-motor ugyanaz) megkapta a VB100 minősítést, az AV-comparativeson pedig azok közé tartozik, amely nem produkált téves riasztást - a detekciós arány pedig 94,2% - 83,5% - 78% az egyes tesztek szerint; akkor hát tégy igazságot, kinek van igaza... Csak azért utálni valamit, mert Microsoft, nem túl bölcs dolog; azt hinni, hogy ott csak kutyaütők és ostobák dolgoznak, igen nagy butaság. Overkillnek pedig soha nem fog minősülni - egyszerűen a mai nethez kell antivírus legyen szó akármilyen OS-ről. Volt már arra példa, hogy tisztességes, népszerű oldalakra vírus került (egész pontosan az ott elhelyezett reklámok voltak vírusosak).

@Aryx: Win 8.x alatt ha a felhasználói fiókod össze van kötve a Microsoft fiókoddal, akkor a Windows beállításaid, asztalod/háttered és az Internet Explorer beállítások-könyvjelzők is szinkronizálódnak. Kb. két hete raktam újra a gépem, és működik.
6388 levél
Válasz 14.12.15. 21:34 #41
Beny12
Konkrétan abba is bele tudja enni magát, nálam pont ez volt a helyzet. Már azt hittem hogy leszedtem a malware-t, de amikor nulláztam a chrome beállításait, és visszaléptem a fiókomba, akkor megint kezdte az egészet újra. Aztán csak sikerült lekapnom végleg.
2794 levél
Válasz 14.12.15. 20:12 #40
Aryx
Tyű.

@Beny12: köszi, ki fogom próbálni!

@Corvus5: nyáron újítottam 8-as windowsra. 1 hét volt az... igaz, csak napi fél-1 órát szántam a programok telepítésére, a dokumentumok, a komplett életem átköltöztetésére. Nem haltam bele, de ez most nem hiányzik azok után, hogy a gépen lévő fenyegetések 99%-a így is el lett távolítva *kopp-kopp*. Ha van egy szobanövényem, egy kicsi száraz levéllel, inkább megöntözöm, minthogy kukázzam és leugorjak a sarki virágoshoz. Oké, hogy 5 perc, de amíg menthetőnek látom a helyzetet...
Amúgy akkor meglepve tapasztaltam a Chrome-nak azt a feature-jét, hogy a böngésző feltelepítése után elég volt a google-fiókomba belépni, instant visszakaptam az előző rendszer beállításait, könyvjelzőit, skint, mindent. Szóval wow, még ha ez csak nekem is volt csak újdonság. Viszont komolyan elgondolkodtatott, mi van, ha ez a valami magába a Chrome-beállításokba ette bele magát, ami így akármelyik windowson változatlanul visszaköszönhet? Van ilyen egyáltalán?

Attak: köszi, az már megvolt, azóta is minden tiszta. Ill. azt a vírus által feltelepített Comodo Dragon tanúsítványát is töröltem a megbízható tanúsítványok listájából, így, laikusként nem tudom, jól tettem-e, vagy lesz-e bármilyen következménye. Utánaolvasva más fórumon ez valami ultrabiztonságos böngésző(?), ami vírusként viselkedik, és aminek többen bedőltek már. Na ezt a programot kellett 2x letörölnöm, mert újraindításkor visszapakolta magát, de végül csak összejött (asszem ennél kellett kikerülnöm a gyári uninstallt, és a Revo Uninstaller-rel handmade kitakarni a pereputtyot a fő-fősystemből).

@T0ng, SitySXT: a 7-es windows esetében még Essentialt használtam, de azon felül, hogy víruskeresés gyanánt végigfutott a csík, és a Malwarebytes-szal ellentétben mindig mindent rendben talált, semmi érdemlegeset nem tapasztaltam. Az avast! már szerelem volt első kipróbálásra, ami tényleg tetszik, az a valósidejű védelme, ami már megóvott a bajtól. De az szent igaz, hogy a biztonság ugyanúgy, ha nem jobban függ a felhasználótól is, ld. a saját példám, aki egyszer torrentezett felelőtlenül az életében, és ez lett a veszte, miközben sorozatgyilkosok mászkálnak büntetlenül... mind1.

pb69, köszi neked is!
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
764 levél
Válasz 14.12.15. 17:49 #39
pb69
Nem rossz, csak bizonyos szinten biztonsági kockázat. Nem rossz, pláne a korábbiakhoz képest, illetve vannak rosszabb alternatívák (pl. a semmi vagy egy rosszul beállított über-pro rendszer) is. Nyilván ha nem jelentene biztonsági kockázatot, akkor kifejezetten jó lenne.

A 2. bekezdésben egyetértek. Ha a felhasználó tudatos, óvatos és körültekintő, akkor elég az alapszintű védelem is, sőt még akár ez is overkill-nek minősülhet.
1025 levél
Válasz 14.12.15. 14:52 #38
Sityi
Nem keveredtél most önellentmondásba kissé? Imént azt írod, biztonsági kockázat, most meg már csak nem rossz? Nézd, alapvetően a legnagyobb biztonsági kockázatot mindig a user fogja jelenteni, és ezen a tényen összességében véve keveset tud változtatni bármelyik anti-malware. Járt már a kezeim között olyan gép, ami csurig volt mindenféle virnyákkal, pedig Trend Micro, Norton, Symantec, Avira, Avast, NOD, akármi védte.

Az a baj, hogy sokan csak önmagában a Windows tűzfalat és az MSE-t nézik. Win7 alatt csak IE-ben, Win8-tól minden futtatható fájlnál ott a SmartScreen, ami a gyanús fájloknál automatikusan szól, hogy talán ezt nem kéne. Rengeteg "szakértő" lelövi a Windows Update-et, mert csak lassítja a gépet (ami nettó baromság) - a legtöbb malware pont a patchelt biztonsági résekre mennek rá, mert ilyen birkák dögivel vannak. A helytelen jelszóhasználat, a barom mód olvasás nélkül történő következő-következő-befejezés kattintótúra vagy ennek alvariációja az olvasás és értelmezés nélkül a figyelmeztetés továbbkattintása, az ésszel történő keresés (Google, Bing, Yahoo, egyremegy - a találati listát értelmezni is kéne tudni) mind-mind olyan dolog, amit egy AV+tűzfal nem fog megoldani a user helyett. Ha ezek megvannak, akkor egy MSE/WinDef+WinFW is bőven elég védelem kell, hogy legyen.
764 levél
Válasz 14.12.15. 14:13 #37
pb69
Az a gond, hogy a MS megoldásai nem rosszak, de tipikusan vannak jobbak is. A beépített cuccok elhitetik a felhasználókkal, hogy ők bizony biztonságban vannak, hiszen van tűzfal meg mindenféle biztonsági cucc és akkor ők már mindent meg is tettek. Szóval nem olyan jók a Windows megoldásai, mint amennyire meg tudják nyugtatni a usereket.

Sajnos az az igazság, hogy legtöbbször pont az átlagos felhasználónak van szüksége a legnagyobb biztonságra. Tévhit, hogy az átlagfelhasználó ne járna az internet "sötét oldalán", bizony manapság legjellemzőbben ott jár.
A legtöbben akarnak filmeket, zenéket, játékokat, programokat letölteni vagy online hozzájutni ilyen tartalmakhoz. Kifejezetten magas konkrétan a warez- és pornóoldalak látogatottsága is, nincs ezen mit szépíteni. A közösségi oldalak, videómegosztók is elég veszélyeztetettek és e-mailekben is terjed a fertő.
1025 levél
Válasz 14.12.15. 13:57 #36
Sityi
Miért is biztonsági kockázat a Windows beépített tűzfala? Mert még valamikor az XP-s időkben pár malware ki tudta kapcsolni az indulása előtt? Ember, 2014. lassan elmúlik! A Windows beépített tűzfala pontosan ugyanazt csinálja, mint az összes többi: csomagokat szűr. A lényegi különbség: csöndben teszi a dolgát (más ugye popupokkal adja a user tudtára, hogy ő itt most nagyon dolgozik, A Winé csak megkérdi adott program első indulasakor, hogy kommunikálhat-e a cucc a külvilággal), illetve ha az ember kicsit jobban meg akarja buherálni, akkor egy nem túl baráti felületet kap hozzá (Start menü -> vezérlőpult -> Rendszer és biztonság -> Windows tűzfal -> bal oldalt Haladó beállítások - lehet nézelődni).
Ami pedig az MSE-t illeti: Windows Update-tel simán lejön, és bár kétségkívül nem a legokosabb AV, átlagos felhasználás mellett (tehát a felhasználó nem látogat gyakori rendszerességgel illetlen, modortalan oldalakat) simán el lehet lenni vele, tökéletesen "gondozásmentes". Az igaz viszont, hogy ha az adott felhasználó az internet árnyékosabb részén is sokat tanyázik, oda kell valami robosztusabb.
764 levél
Válasz 14.12.15. 13:00 #35
pb69
@Aryx:
Szerintem nem is kell ezzel feltétlen foglalkoznod. Annyi az egész, hogy annál a Firefox verziónál a címsorba beírva lehetett elérni speciális config opciókat, amikből rengeteg volt. Eldugottabb helyeken pedig csak kézzel tudsz szöveget átírni 1-1 beállításnál, pl. hogy mit nyisson alapból az új fülön. Operánál is hasonlóan megy, Chrome-ot nem igazán használok, de annyit tudok, hogy ott is igencsak szegényesek a szem előtt lévő beállítási lehetőségek. Ezért gondoltam, hogy akár ilyen megoldás segíthet Neked is, de csak egy ötlet volt, valószínűleg most más kell.

@Corvus5:
Annyiból egyetértek, hogy egy átlagos felhasználónak ez a brute-force újratelepítés a leghasznosabb. Legtöbb esetben így biztos a hatás és a rendszer egyéb gondjait is orvosolhatja. Manapság pedig már tényleg elég hamar megvan. Persze ez akkor járható út, ha nincsenek kritikus adataid, amiket már nehéz és/vagy kockázatos lenne kimenteni.

@-T0ng-:
Azért ez így kissé merész kijelentés. Alapesetben elég lehet a tűzfal, de ehhez sok dolognak együtt kell lennie.
Ennek a tűzfalnak jónak és megbízhatónak kell lennie, megfelelően felkonfigurálva. A MS biztonsági megoldásai ilyen szempontból felejtősek, kb. többet árt mint használ, elsősorban a hamis biztonságérzet miatt.
Tudatos és óvatos felhasználók kellenek, akik kerülik a potenciálisan veszélyes weboldalakat, odafigyelnek arra milyen leveleket nyitnak meg, milyen adathordozókat használnak, milyen linkekre kattintanak, honnan torrenteznek és crackelnek stb..
Még ezekkel együtt is bármikor beüthet valami gond, amikor igenis jó szolgálatot tehet egy vírusirtó és anti-malware. Olyan ez, hogy bizonyos szempontból felesleges otthon bmilyen önvédelmi fegyvert tartani, mert úgyis zárva az ajtó, van riasztó stb., de azért sose lehet tudni.
Az pedig nem garancia semmire, hogy nem találkoztál még fertőzéssel. Lehet, hogy tényleg sose volt gáz, de az is lehet, hogy csak nem tűnt fel.
1025 levél
Válasz 14.12.15. 11:33 #34
Sityi
Ott a pont! Néha egy MBAM keresés nem árt mellé, de átlagos felhasználás mellett teljesen jó ez.

(Mondjuk pont én beszélek, aki Agnitum Outpost Security Suite-ot használok - mentségemre legyen mondva, hogy pár éve 60 euróért adtak 3 gépes örökös licenszt, és kisebb-nagyobb megszakításokkal ezt használom. Ez az új 9.1-es verzió végre olyan lett, hogy kevés a nyűg vele, bár tudni kell beállítani. Sajnos akárcsak az MSE, ez se igazán jó PUP-ok ellen, de erre ott az ingyenes MBAM.)
1633 levél
Válasz 14.12.15. 11:00 #33
-T0ng-
Én azt nem értettem soha, hogy a francnak harcolni a sok vírusirtóval. Én évek óta a tűzfalamban és a Microsoft Security Essential-ban bízom, és soha nem volt vele semmi problémám....bár lehet ez részemről naivitás. De le kell kopogjam eddig fertőzéssel még nem igen találkoztam.
407 levél
Válasz 14.12.15. 10:02 #32
Attak
Chrome-beállítások-alapértelmezett kereső beállítása,ill. ami nem kell,eltávolítani,programok telepítése/törlése közül is törölni, sztem lesz ott még vmi.
Fuck moneyocracy!
2011 levél
Válasz 14.12.14. 23:29 #31
Corvus5
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, de biztosan megéri ennyit kinlódni, amikor egy windows reinstall ma már driverekkel, office-al, meg minden egyébbel együtt max egy óra?
6388 levél
Válasz 14.12.14. 23:10 #30
Beny12
adwcleaner pl. A malwarebytes-szal együtt szoktam használni.
2794 levél
Válasz 14.12.14. 22:22 #29
Aryx
Hja, a csökkentett módos dolog megvolt az avasttal azon a bizonyos hosszú éjszakán. Mi az, ami még jó anti-malware?
Annyira nem vagyok ezekben otthon, de ezek a stringek konkrétan micsodák? Youtube-on akkor, az eset után megnéztem egy videót, amiben lépésről lépésre mutatták be az említett keresőoldal kiiktatatását a Chrome Settingsén belül (részmegoldásnak jó volt), de nem találkoztam ilyen stringes izéval, holott elég mélyre kellett ásnom. Közben lehet, hogy csak elkerülte valami a figyelmemet, nem tudom.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
6388 levél
Válasz 14.12.14. 22:16 #28
Beny12
Érdemes külön rákeresni a honlap és/vagy malware nevére, általában kidob egy oldalt, ahol lépésről lépésre leírják hogy és mivel kell letakarítani ezeket. Hasonló esetbe belefutottam már én is a Daemontools telepítése után, akkor két program kombója kellett meghatározott sorrendben, illetve a chrome-ban egy visszaállítás alapértelmezett beállítások opció is. És még ekkor sem sikerült egyből.
764 levél
Válasz 14.12.14. 21:43 #27
pb69
Próbáltál lepörgetni többféle anti-malware-t csökkentett módban? Az sokszor elengedhetetlen a teljes takarításhoz.

Haverom gépén nemrég Firefox-nál volt olyan jelenség, hogy az új tab alapból vmi genyaoldalt nyitott meg és csak a "webes" config-oldalon lehetett a haladóbb beállítások közt manuálisan átírni egy sztringet, ami ezt orvosolta. Lehet Chrome-nál is hasonló a helyzet.
2794 levél
Válasz 14.12.14. 20:48 #26
Aryx
Sziasztok stb.

Malware-gond, amit nem tudok önerőből megoldani, aki tud és van, plz help.
...szóval az úgy volt, hogy múltkor nem találtam egy filmet, és mohóságomban leszedtem vmit egy általam nem ismert torrent-oldalról. Amatőr hiba volt megnyitni egy ilyen helyről lekapott .exe fájlt, ez van. Majd az avast úgyis blokkolja, ha nem oké, gondoltam.
...igazam volt, blokkolta ugyan, de addigra már elindult az a bizonyos csík.
Szóval volt akkor egy hosszú éjszakám, úgy 2-3 órán át teljes takarítást és vírusírtást végeztem lefekvés helyett (avast! + Malwarebytes kombo). Vagy 70, ha nem több malware, adware meg ilyen olyan ware lett eltávolítva. A kicsit sem gyanús .exe amúgy felpakolt nekem Operát, meg Comodo Dragont meg még nem tudom miket + Google bővítményeket, mindent, amikről úgy gondolta, kellhet nekem, ezeket először Revo Uninstaller-rel iktattam ki.

Namost. Present day.
Az most méé van már, hogyha azóta elindítom a Chrome-ot, nagyjából 20-30-ból 1 esetben nem az alap kezdőlapot, hanem egy idétlen szmájlis keresőoldalt nyit meg? Nem írom ki a címét, ne próbáljátok ki, mert ahányszor újra előbukkan a semmiből, futtathatom le a Malwarebytes-ot. Ilyenkor rendre meg is szokta találni, és néhány napig ismét nyugalom van, de csak ragaszkodik hozzám. Ja igen, a Malwarebytes-os merénylet előtt előbb mindig eltávolítom a historyból az oldalt, mert amúgy minden esetben megjegyzi, hogy legközelebb is ezzel kell Chrome-ot indítani.

Ötlet, valaki?
Ja és lámaság, de az avast!-on belül hogy adok hozzá manuálisan blokkolandó url-t?
Köszipuszi ha valaki ezt még olvassa. Évek múlva is ráér, csak valami választ légyszi.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
85 levél
Válasz 14.04.03. 20:32 #25
Geonosis
értem, köszönöm a segítséget.
2011 levél
Válasz 14.04.03. 18:05 #24
Corvus5
Persze. Minden vírusírtó saját szisztéma szerint dolgozik, amiben benne van az egyértelműen felismert vírusoktól kezdve, a gyanúsnak talált fájlokon át, a fals riasztásig minden. Hétköznapi példával élve (hivatalos füleket kéretik becsukni) bizonyos vírusírtók minden crack-re beriasztanak, mondván módosított file, holott ez ugye korántsem jelenti azt, hogy vírusos is. Én csak azokkal foglalkoztam anno, amiket kockázatosnak ítélt, s nem is lett a gépemnek baja a többitől sose. A problémádra pedig Babykiller megadta a választ.
14261 levél
Válasz 14.04.03. 14:37 #23
Babykiller
Azt mondja, hogy tömörített fájlból (rar, zip, stb...) nem tud törölni.
85 levél
Válasz 14.04.03. 14:26 #22
Geonosis
Corvus5: ezt mondjuk most nem egészen értem, minden fájlnak van egy %-os esélye, hogy fertőzött vagy csak az avira kezeli így? ez új nekem.

megnéztem a .txt reportot is és a többi észlelésre ezt írja ki: [WARNING] Infected files in archives cannot be repaired. lehet, hogy azért nem megy, mert jelenleg is fut a program?
picit utánaolvastam és írták, hogy érdemesebb csökkentett vagy safe módból elindítani a keresést, de előtte inkább még kipróbálom az online scannert, hátha azzal előrébb jutok.
16359 levél
Válasz 14.04.03. 11:25 #21
ufodani
Ahh köszi.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
827 levél
Válasz 14.04.03. 11:17 #20
_Sun_
Elvileg ez lehet az.
Gaming is about killing time, not killing people
16359 levél
Válasz 14.04.03. 10:56 #19
ufodani
EZ pl mi a kaki? Bármikor koncertezek a progival, ezt mindig dobja. Akkor is, ha eltávolít majd újraindít a rendszer. Restart után kiváncsiból még1x elindítom és ismét ezt dobta.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
16359 levél
Válasz 14.04.03. 10:34 #18
ufodani
Jó akkor ez itt most benézés volt. Egyből a fizetősökre assziciáltam, de kétségkívül az ingyenesek között az Avira sztem is legjobb.

A 'fizetős' Crysisra ha vmi nem tetszik, akkor felvághatok, az 'ingyenesre' pedig jobb ha kussolok
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
827 levél
Válasz 14.04.03. 07:45 #17
_Sun_
Már évek óta az Avira az egyik legjobb ingyenes. Az alap csomagról egy tesz összefoglaló.
Neked honnan jött, hogy gyenge, pont az Avira? Ez kb. olyan, mint Crysisnak gyenge a grafikája.
Gaming is about killing time, not killing people
16359 levél
Válasz 14.04.02. 21:50 #16
ufodani
Az Avira gyenge...
Futtasd le ezt az ingyenes online-t és majd kiderül vmi.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
2011 levél
Válasz 14.04.02. 20:26 #15
Corvus5
Jó pár éve annak, hogy Avirat használtam, de ha jól emlékszem keresésnél sokmindent kidob, amit úgy ír le, hogy szinte 0 a kockázata. Aztán rád van bízva, hogy mennyire vagy óvatos, a beállításaidtól függően törli/karanténozza a különféle kockázatú elemeket.
85 levél
Válasz 14.04.02. 11:27 #14
Geonosis
lefuttattam az Avirával egy fullos vírusírtót, a végére már talált is (detections) 17-et viszont csak 2-t törölt (a reportban csak ennyit dobott ki). akkor most a maradék 15-tel mi van, azok nem vírusok, vagy nem tudja letörölni? esetleg próbáljam másik vírusírtóval is?
281 levél
Válasz 05.05.21. 16:09 #13
Blood sucker
Valaki nem tud egy olyan vírusirtót, ami ingyenes és még talán véd is valamennyit?
1990 levél
Válasz 04.05.05. 21:10 #12
Seekoly
a microsoft honlapján van vmi írtó hozzá ha jól tudom
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1 levél
Válasz 04.05.04. 13:04 #11
HaZo
A probléma engem is érint, valaki segítsen nekünk!!!
Légyszíves!!!!
1 levél
Válasz 04.04.09. 20:05 #10
rtom
hi mindenkinek!
A gépemet megfertőzte a w32.hllw.gaobot.gen vírus.... de a symantec remove tool nem talála és tünteti el eltüntetni pedig a víruskereső megtalálta. Ráadásul a norton antivírusom már ahogy elindítom ki is lép...nem akar elindulni. A gép távoli eljáráshívára hivatkozva egyre csak kikapcsol.... Nem tud valaki olyan progit ami eltünteti ezt a sz**t végre?
477 levél
Válasz 04.03.24. 11:31 #9
nsyifm
Ja, a Windows fagyása sem vírus, hanem Bill Gates!
KONFIG: ASUS P4P800E-Deluxe, Celeron 2800 Mhz, 1 GB RAM, ATI Radeon 9600XT 256M
5113 levél
Válasz 04.03.23. 22:41 #8
rage
Ez szerintem sem vírusprobléma
Inkább a PS2-es port , vagy a billentyűzet szemétkedik
477 levél
Válasz 04.03.23. 22:36 #7
nsyifm
Nem kell azonnal a virnyákra gondolni. Az én egerem is meghülyült, kicseréltem és jó lett.
Frissítve van az F-PROT új virús-adatbázissal????????????
KONFIG: ASUS P4P800E-Deluxe, Celeron 2800 Mhz, 1 GB RAM, ATI Radeon 9600XT 256M
17 levél
Válasz 04.03.21. 11:51 #6
comrade
Szevasztok! Segítség kéne! Vmi virnyákot kaphattam, az F-prot nem talál semmit. Bekapcsolás után néhány perccel a billenytyűzet egyszerűen kikapcsol, mintha kihúztam volna a gépből.HELP plz! Előre is thx.
ASUS P4P8X; P4 2.8(800); 2x 512 DDR400; GF6600GT
17778 levél
Válasz 04.03.18. 09:19 #5
MagicMoment
Én NAV2001-et használok, Zone Alarm Pro-val párosítva,és eddig nem volt semmi gondom. Csak ajánlani tudom ezt a párosítást. Más AMD-s ismerőseimnek sem volt gondja ezzel a párossal.
Ha pedig nincs otthon net,akkor elég a NAV2001.
2387 levél
Válasz 04.03.17. 19:48 #4
SShark
Ma vettem egy Vírus Buster-t. Remélem beválik.
4531 levél
Válasz 04.03.08. 11:43 #3
Anonymus23
Otthon nincs net.....

Elvileg ilyet nem csinálhatna!
GB GA-P55A-UD4, Core i5 750, 2x4+2x2GB DDR3 1600, Gigabyte HD5870 1GB, 1TB+3x2TB+750GB SATA2 Samsung, Genius5.1HomeTheater, Logitech G5, Samsung P2770HD, Corsair CX400W
1344 levél
Válasz 04.03.08. 10:32 #2
yerico
Az F-Secure-ral ilyet még nem láttam, de olyat már igen, hogy indulásnál csinált egy teljes víruskergetést, azaz 15 percig se kép, se hang. A Windows bejelentkezésig még eljutott, de onnan tovább csak a kergetés befejeztével ment. Próbáld ki, hogy kikapcsolod az online keresést, hátha attól megjavul. Ha igen, akkor írtsd le, és tegyél fel mást.
4531 levél
Válasz 04.03.08. 09:16 #1
Anonymus23
Nem találtam általános víruskereső/ölő programokkal foglalkozó topicot, ezért.

Nekem most az F-Secure van fent.
Egy ideig ment tökéletesen, majd vagy 2 hete nem indult be a gép. Bejött a win, de utána semmi, ha egy progit elindítottam, akkor homokóra, de semmi, majd egy idő után már semmit se csinált.
Csökkentett módban leszedtem a víruskeresőt, és láss csodát megy.

Pár napja visszaraktam a víruskeresőt, egy újraindítást még kibírt, de amikor megint újraindítottam, akkor megint fagyi. Azóta megpróbáltam egy párszor, és semmi.


Mi lehet a baj?


Ha valaki járt már így segítsen már.

Ja és még az előző lappal (NF7-S) jártam ugyanígy, csak akkor ott a Norton szívódott. De érdekes módon az F-Secure azon is ment szépen.
GB GA-P55A-UD4, Core i5 750, 2x4+2x2GB DDR3 1600, Gigabyte HD5870 1GB, 1TB+3x2TB+750GB SATA2 Samsung, Genius5.1HomeTheater, Logitech G5, Samsung P2770HD, Corsair CX400W

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.