25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

"Budapesten kívül minden lepusztult. Nyomortelepnek írják le a vidéket Angliában..."

szedrencs
#179 szedrencs [4695]
Ez poén! Mi tegnap voltunk ott először, de biztos nem utoljára.

Ha már átmentünk OFF-ba: nem tudod, hogy a Picasso Pointtal mi van, mert ott tegnap csak az italhűtő világított magányosan, pedig régebben az volt a törzshely?

Egyébként a Chagall is baromi jól nézett ki ott a környéken, de az sajnos tele volt. Vasárnap! Hihetetlen.

Egyébként van egy másik kedvenc helyünk, a Hunter. Ott van a Kokó féle Box utca melletti utcában. Iszonyat vicces hely, bár nagyon pici. (www.hunterpub.hu) Azt is érdemes lecsekkolni.

Válasz erre

Előzmény: vally 2004.11.15. 11:55
vally
#178 vally [9772]
Ehh, egy hajszálon múlt, hogy nem a balettcipőbe mentünk tegnap.

Így paulaner lett

Sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Válasz erre

Előzmény: szedrencs 2004.11.15. 10:55
szedrencs
#177 szedrencs [4695]
Kisváros? Az nem jó, ott van Usztics Mátyás

Tényleg vannak jó dolgok, pl. az, hogy a Hajós utca pár éve sétálóutca lett, és sorra nyitnak a jobbnál jobb beülős, kiülős helyek.

Tegnap pont az 1953-as nyitású Balettcipőben voltunk. Iszonyat jó hely, bár nem a legolcsóbb, de szerintem reális áraik vannak. Ha ott vagytok kajáljatok is valamit (mondjuk hamburgert). Meg fogtok lepődni.

Ja, és van San Miguel sör, amit még a spanyoloknál vedeltünk hektoliterszám.

Azért szépen tele vannak még vasárnap este is a helyek, szóval aki recessziót kiállt, az imho csúsztat.

Válasz erre

Előzmény: Pyrogate 2004.11.14. 23:22
Pyrogate
#176 Pyrogate [21779]
PErsze. De ha nem tetszik a nagyváros a felsorolt negatívumok miatt, akkor miért lenen jó a kisváros? UGyanaz. Szal akkor falu

De Budapestet szeretem - általában.

Szenvedély nélkül a foci halott.

Válasz erre

Előzmény: Rettenthető 2004.11.13. 17:57
Rettenthető
#175 Rettenthető [1963]
Ejnye, kibukott belőled a fővárosi lélek
Attól még, hogy egy település nem Budapest, attól még nem falu...
Mondom én ezt, mikor a világ legnagyobb falujában élek

A demokrácia egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

Válasz erre

Előzmény: Pyrogate 2004.11.13. 15:43
Pyrogate
#174 Pyrogate [21779]
NA igen, van egy másik oldal is, tele szép dolgokkal, én a negatívumokól eltekitnve (amit leírtam) nagyon szeretem ezt a város! Bulik, pezsgés, nem tudnék faluban élni!

Szenvedély nélkül a foci halott.

Válasz erre

Előzmény: CamelX 2004.11.13. 12:57
CamelX
#173 CamelX [6215]
Valahogy pont ezek a gondolatok jártak a fejemben, amikor 1. feljöttem Pestre tanulni tavaly. Az a hatalmas tolongás és tömegfáradtság reggel. Ayyyyy...
Valahogy mostmár hozzászoktam ehhez, de még mindig ua. amit írtál a véleményem Pestről. Ahogy voltam pár buliba, ez a hangulat már feloldódott bennem és kezdem megkedvelni a helyet és azt, hogy vannak éjszakai buszok, az fasza

I am the architect of my own destruction.

Válasz erre

Előzmény: Pyrogate 2004.11.13. 00:25
Pyrogate
#172 Pyrogate [21779]
Apró figyelmetlenség, de azért köszi Természetesen Magyarországnak akartam írni

Szenvedély nélkül a foci halott.

Válasz erre

Előzmény: Rettenthető 2004.11.13. 01:09
szedrencs
#171 szedrencs [4695]
A kocsiból cigidobálókra én is nagyon ki vagyok. Rohadt idegesítő + primitív szokás. A másik amin nagyon ki tudok bukni, amikor valami okos ember kitalálja, hogy bár működik a lámpa, meg minden, de azért rendőrök irányítsák a forgalmat.

Na, akkor be tud lassulni minden.

Válasz erre

Rettenthető
#170 Rettenthető [1963]
Ha a közterületen való szemetelést látványosan büntetnék (pénzbírság és/vagy közmunka), akkor az segítene.
Amíg olyan emberek élnek ebben az országban, akik a fémkuka oldalán nyomják el a cigit, aztán elfricskázzák, vagy csak úgy a kocsiból kiszórják a szemetüket (cigi, csokipapír stb.), addig túl sokat csodálkozni nem lehet semmin.
Meg a kutyaszaron kívűl, a járdára ragadt pár millió rágógumi nagyon visszataszítóvá tudja tenni bármely utca látképét.


Pyro!

Nem kötekedés képpen mondom, de ha a városok nevének kezdőbetűit nagy betűvel írod, akkor Magyarországot is írhatnád. Persze ez betudható figyelmetlenségnek és kései órának is.

A demokrácia egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

Válasz erre

Pyrogate
#169 Pyrogate [21779]
Hmm látom a kultúrálisan lepuszult kezdetű gondolat elég sok ellenvetést váltott ki. Igaz, ugyanis nem a városra gondoltam, hogy kulturálisan sivár, hanem az itt élő emberekre, hogy kultúrálatlanok. Bár talán ez a szó nem is jó rájuk. Egyszerűen parasztok. Talán drasztikusan hangzik, de így van. Modortalanok, kedvtelenek, idegesek, nem túl jószívűek, szomoróúak, egyáltalán nem segítőkészek, és nem is illedelmesek. PErsze lehet, hogy általánosítok. LEhet hogy tényleg csak úgy van, hogy a normális emberek nem emelkednek ki közülük. De valahogy tényleg gond van ezzel a várossal. NAgyváros és nagyváros között is van különbség, ahogy kisváros és kisváros között. Hogy magyarországnál maradjunk, utóbbira példa Salgótarján és mondjuk Szombathely. Előbbiben élnek az ország legboldogabb emberei (egy felmérés szerint), utóbbiban viszont sokkal kevesebb ez a mutató. Budapest pedig ügyebár a legrosszabb e tekintetbenm. Na de ez a példa csak arra volt jó, hogy Budapest nem attól annyira rossz (morálisan) mert sokan élnek is, és mert nagyváros. Hanem egyszerűen lakosság felfogása miatt, hogy tényleg csak a munka és a munka miatt járnak ide. Kár, mert én szeretek itt élni, de néha elegem van abból a közegből amit látok az utcán, azokból a megnyilvánulásokból, amit tapasztalok mindennap. Ilyenkor jó egy kicsit elvonulni a város zajától (szerencsére bp-n vannak ilyen helyek). És hogy jobb legyen a hangualt, nem elég az egyén szintjén tenni. Sajnos lehangolóak a 60 éves villamosok, a romladozó házak, a koszos parkok, és puszta kőrengeteg (persz ez azért van, mert ilyenkor ebben az évszakban már nincsenek lombkoronák...). Elég sívár tehát a látvány, ami gyarkan lelombozz engem is, és ilyenkor nincs túl sok kedvem nekem se illedelmesnek, és kedvesnek lennem. A legrosszabb a sietség...OK, hogy nem várják meg a pirosat, nincs vele gáz, de hogy mindenki üvöltözik mindenkivel ilyenkor, a 70 éves nénik futnak leginkább, a buszt szétrúgják ha bezárja előtte az ajtót (habár már jön a következő mögötte...), a villamosról lelöknek, nehogymár feltartsam őket, stb...De én szeretem Budapestet, szeretek itt lakni, itt ÉLNI! Csak lehetne egy kicsit jobb is

Szenvedély nélkül a foci halott.

Válasz erre

Kalwa
#168 Kalwa [4370]
Szentpétervárra elvileg jövőre megyek De csak átutazóban... viszont ha minden jól meg megnézzük az Auróra -cirkálót a Péter -Pál erődöt és a Téli paloltát

"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."

Válasz erre

Előzmény: szedrencs 2004.11.12. 16:14
szedrencs
#167 szedrencs [4695]
Barcelona valami kurva jó hely. Én imádom! 3x voltam eddig, de tuti, hogy még párszor elnézek oda.

Persze minden városnak vannak eléggé durva részei, pl. Barcában metrózgattunk (van egy pár metróvonaluk, annyit elárulok), és kijöttünk a Güell parktól egy kicsit távolabb, egy eléggé lepukkant negyedbe (mint itt a Nyolc). Hát eléggé bizarr volt. Főleg a Güell parkba vezető lépcsősor mellett az egyik falon a "Tourist, you are the terrorist" felirat.

Kultúrálisan BP egyébként tényleg ott van a topon (kérdés, mennyire élünk velük), viszont aránytalanul sok agresszív gyökér van itt (bár lehet, hogy csak azért mondom, mert itt lakom, és így könnyebb belelátni a dolgokba.)

Az itteni levegő + szmog meg valami rettenet.

Kicsit rá kéne nevelni az embereket, hogy a "közös is az övéké", és hogy nem csak arra kellene figyelni + vigyázni, ami a lakásuk ajtaján belül van, egy csapásra sokkal jobb hely lenne.

+ és addig is normális törvények kellenének, meg be kellene őket tartatni.

Azért bíztató jelek mintha lennének. Pl. a 13.ker. még mindig eléggé durva kutyaszar szempontból, de mintha sokkal kevesebb lenne, mint 2-3 éve. (Lehet, hogy a kutyák, meg a tulajaik haltak ki?)

Meg nekem pl. tökre tettszik a városban, hogy este a beülős helyek teljesen megtelnek, szóval kimozdulnak az emberek, meg "socializingolnak"

Kalwa - és Szentpétervárra sem? Állítólag GYÖNYÖRŰ!

Válasz erre

Kalwa
#166 Kalwa [4370]
Ez így van! Pl. vegyük példának Moszkvát Na oda biztos, hogy nem költöznék. Tőlünk nyugatabbra azért kúltúráltabbak a nagyvárosok, de igaz, hogy a paraszt emberek mindenhol ott vannak

"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."

Válasz erre

Előzmény: Ödön 2004.11.12. 12:29
hunter06
#165 hunter06 [3333]
tényleg szép gondolatok csak kár, hogy egy picit egyoldalról vizsgáltad a dolgokat. ahogy az vally kollégám is megírta, kultúrálisan abszolút nem vagyunk elmaradottak, lepusztultak. az emberek tényleg tahók, de a nagy számok törvénye alapján van épp annyii normális is, csak azok nem keltenek feltűnést, mint a balhézó, pattogó gecik.
nekem, aki eddig egy 8ezer fős észak-borsodi kisvárosban laktam, ez a nyüzsgés épp hogy tetszik. de ez most mind1.
amúgy ha elmégy más nagyvárosba, pl New Yorkba, vagy Londonba(innen személyes tapasztalataim is vannak), ott ugyanez a kép. az emberek basznak a másikra, a közlekedés katasztrofális (főleg Londonban), és az elit helyeken kívül baszottnagy a nyomor...

Az újév remek alkalom az újrakezdésre: reggel felkelsz, és - újra - kezded azt, amit mindig... Š2005

Válasz erre

Ödön
#164 Ödön [1189]
mivel bp kétmilliós város, nyilván nagy itt a tömeg, a szemét, és sok paraszt is jár az utcán, de nem hiszem, hogy rosszabb lenne a hely, mint bmelyik másik hasonló méretű város.

Válasz erre

Előzmény: Pyrogate 2004.11.11. 23:43
Kalwa
#163 Kalwa [4370]
Remélem ebből a témából nem lesz veszekedős topic

"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."

Válasz erre

vally
#162 vally [9772]
Amiket írsz, azok tök szubjektívek.

Kulturálisan nem vagyunk lepusztultak! Van trafónk, vagy ernst galéránk, van nemzeti galéránk, vannak éves rendezvényeink, van francia intézetünk, van terrorházánk, van parádénk, van kortárs kinai müvészeti házunk, van csomó nagyhírű egyetemünk, van ezerféle minőségi szórakozóhely. Mondj még egy várost, itt a közelben, ahol kiraknak egy magokból formázott emberalakot, szent ferenc névvel egy forgalmas helyre (hihetetlen nagy ötlet!!!)!

Az már kérdés, hogy az emberek nagy része gyökér, de ezen akár te is tudsz változtani... nem csúny arccal nyomulni a buszon (jó, nemtom te hogy közlekedsz), ahnem egy széles mosoly keretében előrengedni az embereket... ilyen kicsiségeken is múlik.

Nem kéne barcelonával, meg gazdag városokkal összehasonlitani, nincs annyir pénzünk, hogy konkurráljunk velük.

Sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Válasz erre

Előzmény: Pyrogate 2004.11.11. 23:43
CamelX
#161 CamelX [6215]
Érdekes gondolatok Pyro, én is rengeteget gondolkodtam már ezen, főleg mert ahogy tudod már, zalaegerszegi vagyok, de azon belül is kertvárosi. Ott teljesen más az életfelfogás, de sokaknak viszont nem ez kell. Ez esetben ugyanis az emberek nagyon ritkán mozdulnak ki éjszakánként/esténként, kevés a szórakozási lehetőség (bár ez jobb helyeken vidéken sem vészes) és talán túlságosan is nyugodt és normális az élet. Pest lehetne jobb hely is, mert a hangulata az főleg az emberek hangulatából tükröződik vissza. Nem tudom hogy mennyire természetes ez neked, hogy laktál -e már máshol, de lehet hogy nem lennél boldogabb egy közepes magyar városban. Elég bizarrnak tűnik nekem a 6. helyezet, tény és való, Barcelona ugyanis pl. egy qrva elit hely (bár még nem voltam ott), majdnem tökéletes város, mégis csak 1 a sok közül a világon.

I am the architect of my own destruction.

Válasz erre

Pyrogate
#160 Pyrogate [21779]
lehet hogy nekem is azt kéne tennem, mert fáradt vagyok (5 óra alvással), valszeg ez meglátszik a hozzászóláson, de remélem a lényeg még így fáradtan is átjött.

Szenvedély nélkül a foci halott.

Válasz erre

Előzmény: vally 2004.11.11. 23:48
vally
#159 vally [9772]
holnap mecáfollak, de most alszom...

Sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Válasz erre

Előzmény: Pyrogate 2004.11.11. 23:43
Pyrogate
#158 Pyrogate [21779]
Elég régen írtunk már ebbe a topicba. Most azért hozom fel, mert eszembe jutott, hogy Budapest milyen gáz hely. Szerintem pont hogy a főváros a lepusztult, nem az épületkre gondolok, hanem kultúrálisan. Ez az ország központja, itt történik minden (pozitív és negatív vonatkozásban is). Ennyi gyökér egy helyen nem él, mint itt, az emberek fusztráltak, stresszesek, rossz kedvűek, és az egész társadalom úgy él, hogy nem szeret itt élni, de mégis muszáj, mert ide köti a munkája. Egy hatalmas betonrengeteg, sok sok emberrel, szar tömött buszokkal, hihetlen szar forgalommal, koszos, büdös utcákkal. Egy helyi embernek ez a véleménye saját városáraról. Az már másik dolog, hogy nemhogy ezek ellen nem tesz, de még ő az egyik aki okozza Budapest romlását. ÉS mindezek tetejében Bp. egy világfelmérés szerint a Föld 6. legjobban vezetett városa. Kíváncsi lennék mi alapján kapta meg a város ezt az elismerést...ÉS milyen lehet akkor a többi???

Én szeretem a várost, de néha elég rosszul viselem, ha sokat kell töltenem a tömegben, hihetlen negatív mindenki. Viszont a kietlen, szép helyeket meg nehéz megtalálni. Sajnos Budapesten élni nem élvezet sokaknak (ahogy mondtam már) hanem kényszer. ÉS ez meglátszik a városon.

Szenvedély nélkül a foci halott.

Válasz erre

pres
#157 pres [4157]
Nem tértünk el. Mindenki vitába szállt a topic címmel.
Amúgy tényleg offoltunk kicsit.

Alapjában véve kormányzati illetve hatalomharci dolog is a média ilyen módon való felhasználása. Csak ennek a cikknek most mi voltunk a szenvedő alanyai. A munkaerőbeáramlás apropóján keletkezett ez a cikk is: "Nézzétek ezeket, ezek fognak ide benyomulni. A te pénzeden híznak majd..."

Fuck it Dude let`s go bowlin`

Válasz erre

Előzmény: kv93012 2004.05.18. 09:39
kv93012
#156 kv93012 [40]
Eltértetek az eredeti témától, de nagyon. Ez most nem város szépség verseny.
Amúgy az angol sajtótól mást nem lehet várni. Pl. folyamatosan támadja a saját kormányát, mert megnyitotta a munkaerőpiacot, holott erre nagyon is szükségük van. Egy csomó képtelenséget találnak ki, csak azért, hogy riogassák az olvasóikat, és növeljék az eladott példány számot.

Válasz erre

RASTA guy
#155 RASTA guy [11867]
ajajj

sakálemberek...

Válasz erre

Előzmény: Aruns 2004.05.15. 09:37
Eric
#154 Eric [20761]
Többek között.
No meg tömegközlekedési eszközön sem ültem már cca. 3-4 éve.

de a legfőbb ok, hogy a Demszky előfordulási esélye egy BKV járaton = 0

"Dilisek ezek a rómaiak...!"

Válasz erre

Előzmény: nyomi 2004.05.15. 16:03
nyomi
#153 nyomi [7249]
nem is, mert pécsi vagy

valami ASUS izé, nemtom...

Válasz erre

Előzmény: Eric 2004.05.15. 15:57
Eric
#152 Eric [20761]
Nah, attól én nem félek, hogy szembetalálkozok vele valamelyik BKV járaton...

"Dilisek ezek a rómaiak...!"

Válasz erre

Előzmény: cukkini 2004.05.15. 13:45
Pyrogate
#151 Pyrogate [21779]
néha biciklizik is

Szenvedély nélkül a foci halott.

Válasz erre

Előzmény: cukkini 2004.05.15. 13:45
cukkini
#150 cukkini [1679]
És még hozzá lopott autó
Az lett volna a durva...

Ja most BKV-val vagy sofőrrel utazik.

Úgy gondolom, minden emberi lényben azt kell tisztelnünk, ami. Legyen amerikai vagy német, zsidó vagy keresztény. / Einstein /

Válasz erre

Előzmény: Eric 2004.05.15. 10:56
Eric
#149 Eric [20761]
Ennél már csak az lett volna zaftosabb, ha piás is(lejárt jogsi+gyorshajtás.

"Dilisek ezek a rómaiak...!"

Válasz erre

Előzmény: Rettenthető 2004.05.15. 10:34
Rettenthető
#148 Rettenthető [1963]
Lehet, hogy Bp.-n kívűl minden lepusztult, de arra jó, hogy Demszkájt lekapcsolják 131 Km/h-val a 70 Km/h-s táblánál.

A demokrácia egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

Válasz erre

Aruns
#147 Aruns [7071]
Pécs cool, majd mesélek (én már '95 óta ott vagyok az egyetemen )

Válasz erre

Előzmény: RASTA guy 2004.05.11. 19:47
RASTA guy
#146 RASTA guy [11867]
hát abba a bizonyos kaposvári közgazdasági szakközépbe

sakálemberek...

Válasz erre

Előzmény: pres 2004.05.13. 13:05
pres
#145 pres [4157]
Hova jártál?

Fuck it Dude let`s go bowlin`

Válasz erre

Előzmény: RASTA guy 2004.05.12. 21:19
SShark
#144 SShark [2387]
Azzal lehet fokozni, hogy fasza kocsedók vannak a Mecsek oldalban is és a kocsedó+panoráma kombó kifejezetten süt. A legjobb verzió viszont a mecsekoldal+kocsedó+buxtárca kombó ami az emlékműnél már komoly hírnévvel büszkélkedik.... Elsőosztályú reszelő-hegesztőhely. Én már sajna kiöregedtem ebből de a hely nívója mit sem változott....

Válasz erre

Előzmény: pres 2004.05.12. 17:19
RASTA guy
#143 RASTA guy [11867]
hohó

Bár Kaposvár se rossz, de akkor valszeg jól fogok szórakozni ott is

sakálemberek...

Válasz erre

Előzmény: pres 2004.05.12. 17:19
pres
#142 pres [4157]
Vazz neked imho nagyon be fog jönni. Tipikusan diákváros, fasza kocsedók, rendezvények orrán száján. Gyönyörű a Mecsekből a panoráma, szép maga a város. Ott voltam középsulis, nekem nagyon bejött

Fuck it Dude let`s go bowlin`

Válasz erre

Előzmény: RASTA guy 2004.05.11. 19:47
borotvapenge
#141 borotvapenge [2842]
Háát az az igazság, hogy koszos és büdös fővárosunknál mindegyik jobb.. ha másban esetleg nem is, de e tekintetben mindenképpen.

"Volt itt valami iromány, de meguntam.."-ot is meguntam..

Válasz erre

Eric
#140 Eric [20761]
Szerintem nem kimondottan az érdekelné!

"Dilisek ezek a rómaiak...!"

Válasz erre

Előzmény: kelkáposzta 2004.05.12. 12:48
kelkáposzta
#139 kelkáposzta [6439]
Nem vagyok én tura vezető, de a Városházát még megtalálom

A hízás jó dolog ! 1367 B.u.É.k

Válasz erre

Előzmény: RASTA guy 2004.05.11. 19:47
RASTA guy
#138 RASTA guy [11867]
jó hely Pécs? oda megyek jövőre gólyának. meg pár rokonom lakik ott

majd mutassátok be a környéket

sakálemberek...

Válasz erre

Előzmény: kelkáposzta 2004.05.06. 19:58
cukkini
#137 cukkini [1679]
Kitalálom csongrádi vagy

Úgy gondolom, minden emberi lényben azt kell tisztelnünk, ami. Legyen amerikai vagy német, zsidó vagy keresztény. / Einstein /

Válasz erre

Előzmény: toi 2004.05.10. 10:58
nyomi
#136 nyomi [7249]
úgy van ahogy mondod...

valami ASUS izé, nemtom...

Válasz erre

Előzmény: pres 2004.05.10. 13:16
pres
#135 pres [4157]
Mármint Miskolctapolca ugye? Mert van egy sztenderd is a Balaton felvidéken

Fuck it Dude let`s go bowlin`

Válasz erre

Előzmény: nyomi 2004.05.06. 20:49
toi
#134 toi [913]
én tudom, h hol van. tőlem 11 km-re, a Tisza túloldalán

Seed for leechers ... leech to seed

Válasz erre

Előzmény: cukkini 2004.05.09. 17:14
Real Fan
#133 Real Fan [1925]
Én már voltam ott többx is, amikor még vizilabdáztam! Mondjuk már semmire nem emléxem...

!American Cars 4ever! --- CadillacŽ rulez --- http://car.uw.hu

Válasz erre

Előzmény: cukkini 2004.05.09. 17:14
nyomi
#132 nyomi [7249]
Szegedtől nem messze északra

valami ASUS izé, nemtom...

Válasz erre

Előzmény: cukkini 2004.05.09. 17:14
cukkini
#131 cukkini [1679]
Szentes a legszebb város (most mindenki keresse meg hol van )

Úgy gondolom, minden emberi lényben azt kell tisztelnünk, ami. Legyen amerikai vagy német, zsidó vagy keresztény. / Einstein /

Válasz erre

nyomi
#130 nyomi [7249]
hát sztem Tapolca és Lillafüred is Miskolc része, szóval

Szeged meg az egyik kedvenc városom csak az a baj, hogyha ez ember kimozdul a városból, akkor a pusztában van, én meg a hegyeket szeretem

valami ASUS izé, nemtom...

Válasz erre

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.