Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» "Budapesten kívül minden lepusztult. Nyomortelepnek írják le a vidéket Angliában..."

4695 levél
Válasz 04.11.15. 12:33 #179
szedrencs
Ez poén! Mi tegnap voltunk ott először, de biztos nem utoljára.

Ha már átmentünk OFF-ba: nem tudod, hogy a Picasso Pointtal mi van, mert ott tegnap csak az italhűtő világított magányosan, pedig régebben az volt a törzshely?

Egyébként a Chagall is baromi jól nézett ki ott a környéken, de az sajnos tele volt. Vasárnap! Hihetetlen.

Egyébként van egy másik kedvenc helyünk, a Hunter. Ott van a Kokó féle Box utca melletti utcában. Iszonyat vicces hely, bár nagyon pici. (www.hunterpub.hu) Azt is érdemes lecsekkolni.
9771 levél
Válasz 04.11.15. 11:55 #178
vally
Ehh, egy hajszálon múlt, hogy nem a balettcipőbe mentünk tegnap.

Így paulaner lett
Sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
4695 levél
Válasz 04.11.15. 10:55 #177
szedrencs
Kisváros? Az nem jó, ott van Usztics Mátyás

Tényleg vannak jó dolgok, pl. az, hogy a Hajós utca pár éve sétálóutca lett, és sorra nyitnak a jobbnál jobb beülős, kiülős helyek.

Tegnap pont az 1953-as nyitású Balettcipőben voltunk. Iszonyat jó hely, bár nem a legolcsóbb, de szerintem reális áraik vannak. Ha ott vagytok kajáljatok is valamit (mondjuk hamburgert). Meg fogtok lepődni.

Ja, és van San Miguel sör, amit még a spanyoloknál vedeltünk hektoliterszám.

Azért szépen tele vannak még vasárnap este is a helyek, szóval aki recessziót kiállt, az imho csúsztat.
20674 levél
Válasz 04.11.14. 23:22 #176
Pyrogate
PErsze. De ha nem tetszik a nagyváros a felsorolt negatívumok miatt, akkor miért lenen jó a kisváros? UGyanaz. Szal akkor falu

De Budapestet szeretem - általában.
Szenvedély nélkül a foci halott.
1963 levél
Válasz 04.11.13. 17:57 #175
Rettenthető
Ejnye, kibukott belőled a fővárosi lélek
Attól még, hogy egy település nem Budapest, attól még nem falu...
Mondom én ezt, mikor a világ legnagyobb falujában élek
A demokrácia egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
20674 levél
Válasz 04.11.13. 15:43 #174
Pyrogate
NA igen, van egy másik oldal is, tele szép dolgokkal, én a negatívumokól eltekitnve (amit leírtam) nagyon szeretem ezt a város! Bulik, pezsgés, nem tudnék faluban élni!
Szenvedély nélkül a foci halott.
6215 levél
Válasz 04.11.13. 12:57 #173
CamelX
Valahogy pont ezek a gondolatok jártak a fejemben, amikor 1. feljöttem Pestre tanulni tavaly. Az a hatalmas tolongás és tömegfáradtság reggel. Ayyyyy...
Valahogy mostmár hozzászoktam ehhez, de még mindig ua. amit írtál a véleményem Pestről. Ahogy voltam pár buliba, ez a hangulat már feloldódott bennem és kezdem megkedvelni a helyet és azt, hogy vannak éjszakai buszok, az fasza
I am the architect of my own destruction.
20674 levél
Válasz 04.11.13. 12:17 #172
Pyrogate
Apró figyelmetlenség, de azért köszi Természetesen Magyarországnak akartam írni
Szenvedély nélkül a foci halott.
4695 levél
Válasz 04.11.13. 10:04 #171
szedrencs
A kocsiból cigidobálókra én is nagyon ki vagyok. Rohadt idegesítő + primitív szokás. A másik amin nagyon ki tudok bukni, amikor valami okos ember kitalálja, hogy bár működik a lámpa, meg minden, de azért rendőrök irányítsák a forgalmat.

Na, akkor be tud lassulni minden.
1963 levél
Válasz 04.11.13. 01:09 #170
Rettenthető
Ha a közterületen való szemetelést látványosan büntetnék (pénzbírság és/vagy közmunka), akkor az segítene.
Amíg olyan emberek élnek ebben az országban, akik a fémkuka oldalán nyomják el a cigit, aztán elfricskázzák, vagy csak úgy a kocsiból kiszórják a szemetüket (cigi, csokipapír stb.), addig túl sokat csodálkozni nem lehet semmin.
Meg a kutyaszaron kívűl, a járdára ragadt pár millió rágógumi nagyon visszataszítóvá tudja tenni bármely utca látképét.


Pyro!

Nem kötekedés képpen mondom, de ha a városok nevének kezdőbetűit nagy betűvel írod, akkor Magyarországot is írhatnád. Persze ez betudható figyelmetlenségnek és kései órának is.
A demokrácia egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
20674 levél
Válasz 04.11.13. 00:25 #169
Pyrogate
Hmm látom a kultúrálisan lepuszult kezdetű gondolat elég sok ellenvetést váltott ki. Igaz, ugyanis nem a városra gondoltam, hogy kulturálisan sivár, hanem az itt élő emberekre, hogy kultúrálatlanok. Bár talán ez a szó nem is jó rájuk. Egyszerűen parasztok. Talán drasztikusan hangzik, de így van. Modortalanok, kedvtelenek, idegesek, nem túl jószívűek, szomoróúak, egyáltalán nem segítőkészek, és nem is illedelmesek. PErsze lehet, hogy általánosítok. LEhet hogy tényleg csak úgy van, hogy a normális emberek nem emelkednek ki közülük. De valahogy tényleg gond van ezzel a várossal. NAgyváros és nagyváros között is van különbség, ahogy kisváros és kisváros között. Hogy magyarországnál maradjunk, utóbbira példa Salgótarján és mondjuk Szombathely. Előbbiben élnek az ország legboldogabb emberei (egy felmérés szerint), utóbbiban viszont sokkal kevesebb ez a mutató. Budapest pedig ügyebár a legrosszabb e tekintetbenm. Na de ez a példa csak arra volt jó, hogy Budapest nem attól annyira rossz (morálisan) mert sokan élnek is, és mert nagyváros. Hanem egyszerűen lakosság felfogása miatt, hogy tényleg csak a munka és a munka miatt járnak ide. Kár, mert én szeretek itt élni, de néha elegem van abból a közegből amit látok az utcán, azokból a megnyilvánulásokból, amit tapasztalok mindennap. Ilyenkor jó egy kicsit elvonulni a város zajától (szerencsére bp-n vannak ilyen helyek). És hogy jobb legyen a hangualt, nem elég az egyén szintjén tenni. Sajnos lehangolóak a 60 éves villamosok, a romladozó házak, a koszos parkok, és puszta kőrengeteg (persz ez azért van, mert ilyenkor ebben az évszakban már nincsenek lombkoronák...). Elég sívár tehát a látvány, ami gyarkan lelombozz engem is, és ilyenkor nincs túl sok kedvem nekem se illedelmesnek, és kedvesnek lennem. A legrosszabb a sietség...OK, hogy nem várják meg a pirosat, nincs vele gáz, de hogy mindenki üvöltözik mindenkivel ilyenkor, a 70 éves nénik futnak leginkább, a buszt szétrúgják ha bezárja előtte az ajtót (habár már jön a következő mögötte...), a villamosról lelöknek, nehogymár feltartsam őket, stb...De én szeretem Budapestet, szeretek itt lakni, itt ÉLNI! Csak lehetne egy kicsit jobb is
Szenvedély nélkül a foci halott.
4370 levél
Válasz 04.11.12. 17:03 #168
Kalwa
Szentpétervárra elvileg jövőre megyek De csak átutazóban... viszont ha minden jól meg megnézzük az Auróra -cirkálót a Péter -Pál erődöt és a Téli paloltát
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
4695 levél
Válasz 04.11.12. 16:14 #167
szedrencs
Barcelona valami kurva jó hely. Én imádom! 3x voltam eddig, de tuti, hogy még párszor elnézek oda.

Persze minden városnak vannak eléggé durva részei, pl. Barcában metrózgattunk (van egy pár metróvonaluk, annyit elárulok), és kijöttünk a Güell parktól egy kicsit távolabb, egy eléggé lepukkant negyedbe (mint itt a Nyolc). Hát eléggé bizarr volt. Főleg a Güell parkba vezető lépcsősor mellett az egyik falon a "Tourist, you are the terrorist" felirat.

Kultúrálisan BP egyébként tényleg ott van a topon (kérdés, mennyire élünk velük), viszont aránytalanul sok agresszív gyökér van itt (bár lehet, hogy csak azért mondom, mert itt lakom, és így könnyebb belelátni a dolgokba.)

Az itteni levegő + szmog meg valami rettenet.

Kicsit rá kéne nevelni az embereket, hogy a "közös is az övéké", és hogy nem csak arra kellene figyelni + vigyázni, ami a lakásuk ajtaján belül van, egy csapásra sokkal jobb hely lenne.

+ és addig is normális törvények kellenének, meg be kellene őket tartatni.

Azért bíztató jelek mintha lennének. Pl. a 13.ker. még mindig eléggé durva kutyaszar szempontból, de mintha sokkal kevesebb lenne, mint 2-3 éve. (Lehet, hogy a kutyák, meg a tulajaik haltak ki?)

Meg nekem pl. tökre tettszik a városban, hogy este a beülős helyek teljesen megtelnek, szóval kimozdulnak az emberek, meg "socializingolnak"

Kalwa - és Szentpétervárra sem? Állítólag GYÖNYÖRŰ!
4370 levél
Válasz 04.11.12. 12:50 #166
Kalwa
Ez így van! Pl. vegyük példának Moszkvát Na oda biztos, hogy nem költöznék. Tőlünk nyugatabbra azért kúltúráltabbak a nagyvárosok, de igaz, hogy a paraszt emberek mindenhol ott vannak
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
3333 levél
Válasz 04.11.12. 12:45 #165
hunter06
tényleg szép gondolatok csak kár, hogy egy picit egyoldalról vizsgáltad a dolgokat. ahogy az vally kollégám is megírta, kultúrálisan abszolút nem vagyunk elmaradottak, lepusztultak. az emberek tényleg tahók, de a nagy számok törvénye alapján van épp annyii normális is, csak azok nem keltenek feltűnést, mint a balhézó, pattogó gecik.
nekem, aki eddig egy 8ezer fős észak-borsodi kisvárosban laktam, ez a nyüzsgés épp hogy tetszik. de ez most mind1.
amúgy ha elmégy más nagyvárosba, pl New Yorkba, vagy Londonba(innen személyes tapasztalataim is vannak), ott ugyanez a kép. az emberek basznak a másikra, a közlekedés katasztrofális (főleg Londonban), és az elit helyeken kívül baszottnagy a nyomor...
Az újév remek alkalom az újrakezdésre: reggel felkelsz, és - újra - kezded azt, amit mindig... Š2005
1188 levél
Válasz 04.11.12. 12:29 #164
Ödön
mivel bp kétmilliós város, nyilván nagy itt a tömeg, a szemét, és sok paraszt is jár az utcán, de nem hiszem, hogy rosszabb lenne a hely, mint bmelyik másik hasonló méretű város.
4370 levél
Válasz 04.11.12. 12:22 #163
Kalwa
Remélem ebből a témából nem lesz veszekedős topic
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
9771 levél
Válasz 04.11.12. 11:33 #162
vally
Amiket írsz, azok tök szubjektívek.

Kulturálisan nem vagyunk lepusztultak! Van trafónk, vagy ernst galéránk, van nemzeti galéránk, vannak éves rendezvényeink, van francia intézetünk, van terrorházánk, van parádénk, van kortárs kinai müvészeti házunk, van csomó nagyhírű egyetemünk, van ezerféle minőségi szórakozóhely. Mondj még egy várost, itt a közelben, ahol kiraknak egy magokból formázott emberalakot, szent ferenc névvel egy forgalmas helyre (hihetetlen nagy ötlet!!!)!

Az már kérdés, hogy az emberek nagy része gyökér, de ezen akár te is tudsz változtani... nem csúny arccal nyomulni a buszon (jó, nemtom te hogy közlekedsz), ahnem egy széles mosoly keretében előrengedni az embereket... ilyen kicsiségeken is múlik.

Nem kéne barcelonával, meg gazdag városokkal összehasonlitani, nincs annyir pénzünk, hogy konkurráljunk velük.
Sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
6215 levél
Válasz 04.11.11. 23:57 #161
CamelX
Érdekes gondolatok Pyro, én is rengeteget gondolkodtam már ezen, főleg mert ahogy tudod már, zalaegerszegi vagyok, de azon belül is kertvárosi. Ott teljesen más az életfelfogás, de sokaknak viszont nem ez kell. Ez esetben ugyanis az emberek nagyon ritkán mozdulnak ki éjszakánként/esténként, kevés a szórakozási lehetőség (bár ez jobb helyeken vidéken sem vészes) és talán túlságosan is nyugodt és normális az élet. Pest lehetne jobb hely is, mert a hangulata az főleg az emberek hangulatából tükröződik vissza. Nem tudom hogy mennyire természetes ez neked, hogy laktál -e már máshol, de lehet hogy nem lennél boldogabb egy közepes magyar városban. Elég bizarrnak tűnik nekem a 6. helyezet, tény és való, Barcelona ugyanis pl. egy qrva elit hely (bár még nem voltam ott), majdnem tökéletes város, mégis csak 1 a sok közül a világon.
I am the architect of my own destruction.
20674 levél
Válasz 04.11.11. 23:51 #160
Pyrogate
lehet hogy nekem is azt kéne tennem, mert fáradt vagyok (5 óra alvással), valszeg ez meglátszik a hozzászóláson, de remélem a lényeg még így fáradtan is átjött.
Szenvedély nélkül a foci halott.
9771 levél
Válasz 04.11.11. 23:48 #159
vally
holnap mecáfollak, de most alszom...
Sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
20674 levél
Válasz 04.11.11. 23:43 #158
Pyrogate
Elég régen írtunk már ebbe a topicba. Most azért hozom fel, mert eszembe jutott, hogy Budapest milyen gáz hely. Szerintem pont hogy a főváros a lepusztult, nem az épületkre gondolok, hanem kultúrálisan. Ez az ország központja, itt történik minden (pozitív és negatív vonatkozásban is). Ennyi gyökér egy helyen nem él, mint itt, az emberek fusztráltak, stresszesek, rossz kedvűek, és az egész társadalom úgy él, hogy nem szeret itt élni, de mégis muszáj, mert ide köti a munkája. Egy hatalmas betonrengeteg, sok sok emberrel, szar tömött buszokkal, hihetlen szar forgalommal, koszos, büdös utcákkal. Egy helyi embernek ez a véleménye saját városáraról. Az már másik dolog, hogy nemhogy ezek ellen nem tesz, de még ő az egyik aki okozza Budapest romlását. ÉS mindezek tetejében Bp. egy világfelmérés szerint a Föld 6. legjobban vezetett városa. Kíváncsi lennék mi alapján kapta meg a város ezt az elismerést...ÉS milyen lehet akkor a többi???

Én szeretem a várost, de néha elég rosszul viselem, ha sokat kell töltenem a tömegben, hihetlen negatív mindenki. Viszont a kietlen, szép helyeket meg nehéz megtalálni. Sajnos Budapesten élni nem élvezet sokaknak (ahogy mondtam már) hanem kényszer. ÉS ez meglátszik a városon.
Szenvedély nélkül a foci halott.
4156 levél
Válasz 04.05.18. 14:45 #157
pres
Nem tértünk el. Mindenki vitába szállt a topic címmel.
Amúgy tényleg offoltunk kicsit.

Alapjában véve kormányzati illetve hatalomharci dolog is a média ilyen módon való felhasználása. Csak ennek a cikknek most mi voltunk a szenvedő alanyai. A munkaerőbeáramlás apropóján keletkezett ez a cikk is: "Nézzétek ezeket, ezek fognak ide benyomulni. A te pénzeden híznak majd..."
Fuck it Dude let`s go bowlin`
40 levél
Válasz 04.05.18. 09:39 #156
kv93012
Eltértetek az eredeti témától, de nagyon. Ez most nem város szépség verseny.
Amúgy az angol sajtótól mást nem lehet várni. Pl. folyamatosan támadja a saját kormányát, mert megnyitotta a munkaerőpiacot, holott erre nagyon is szükségük van. Egy csomó képtelenséget találnak ki, csak azért, hogy riogassák az olvasóikat, és növeljék az eladott példány számot.
11867 levél
Válasz 04.05.17. 17:43 #155
RASTA guy
ajajj
sakálemberek...
20761 levél
Válasz 04.05.15. 16:04 #154
Eric
Többek között.
No meg tömegközlekedési eszközön sem ültem már cca. 3-4 éve.

de a legfőbb ok, hogy a Demszky előfordulási esélye egy BKV járaton = 0
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
7180 levél
Válasz 04.05.15. 16:03 #153
nyomi
nem is, mert pécsi vagy
Damn it!!! - Jack Bauer
20761 levél
Válasz 04.05.15. 15:57 #152
Eric
Nah, attól én nem félek, hogy szembetalálkozok vele valamelyik BKV járaton...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
20674 levél
Válasz 04.05.15. 14:56 #151
Pyrogate
néha biciklizik is
Szenvedély nélkül a foci halott.
1679 levél
Válasz 04.05.15. 13:45 #150
cukkini
És még hozzá lopott autó
Az lett volna a durva...

Ja most BKV-val vagy sofőrrel utazik.
Úgy gondolom, minden emberi lényben azt kell tisztelnünk, ami. Legyen amerikai vagy német, zsidó vagy keresztény. / Einstein /
20761 levél
Válasz 04.05.15. 10:56 #149
Eric
Ennél már csak az lett volna zaftosabb, ha piás is(lejárt jogsi+gyorshajtás.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
1963 levél
Válasz 04.05.15. 10:34 #148
Rettenthető
Lehet, hogy Bp.-n kívűl minden lepusztult, de arra jó, hogy Demszkájt lekapcsolják 131 Km/h-val a 70 Km/h-s táblánál.
A demokrácia egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
7037 levél
Válasz 04.05.15. 09:37 #147
Aruns
Pécs cool, majd mesélek (én már '95 óta ott vagyok az egyetemen )
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
11867 levél
Válasz 04.05.14. 22:34 #146
RASTA guy
hát abba a bizonyos kaposvári közgazdasági szakközépbe
sakálemberek...
4156 levél
Válasz 04.05.13. 13:05 #145
pres
Hova jártál?
Fuck it Dude let`s go bowlin`
2387 levél
Válasz 04.05.12. 21:27 #144
SShark
Azzal lehet fokozni, hogy fasza kocsedók vannak a Mecsek oldalban is és a kocsedó+panoráma kombó kifejezetten süt. A legjobb verzió viszont a mecsekoldal+kocsedó+buxtárca kombó ami az emlékműnél már komoly hírnévvel büszkélkedik.... Elsőosztályú reszelő-hegesztőhely. Én már sajna kiöregedtem ebből de a hely nívója mit sem változott....
11867 levél
Válasz 04.05.12. 21:19 #143
RASTA guy
hohó

Bár Kaposvár se rossz, de akkor valszeg jól fogok szórakozni ott is
sakálemberek...
4156 levél
Válasz 04.05.12. 17:19 #142
pres
Vazz neked imho nagyon be fog jönni. Tipikusan diákváros, fasza kocsedók, rendezvények orrán száján. Gyönyörű a Mecsekből a panoráma, szép maga a város. Ott voltam középsulis, nekem nagyon bejött
Fuck it Dude let`s go bowlin`
2842 levél
Válasz 04.05.12. 13:21 #141
borotvapenge
Háát az az igazság, hogy koszos és büdös fővárosunknál mindegyik jobb.. ha másban esetleg nem is, de e tekintetben mindenképpen.
"Volt itt valami iromány, de meguntam.."-ot is meguntam..
20761 levél
Válasz 04.05.12. 13:08 #140
Eric
Szerintem nem kimondottan az érdekelné!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
6437 levél
Válasz 04.05.12. 12:48 #139
kelkáposzta
Nem vagyok én tura vezető, de a Városházát még megtalálom
A hízás jó dolog ! 1367 B.u.É.k
11867 levél
Válasz 04.05.11. 19:47 #138
RASTA guy
jó hely Pécs? oda megyek jövőre gólyának. meg pár rokonom lakik ott

majd mutassátok be a környéket
sakálemberek...
1679 levél
Válasz 04.05.10. 15:30 #137
cukkini
Kitalálom csongrádi vagy
Úgy gondolom, minden emberi lényben azt kell tisztelnünk, ami. Legyen amerikai vagy német, zsidó vagy keresztény. / Einstein /
7180 levél
Válasz 04.05.10. 13:53 #136
nyomi
úgy van ahogy mondod...
Damn it!!! - Jack Bauer
4156 levél
Válasz 04.05.10. 13:16 #135
pres
Mármint Miskolctapolca ugye? Mert van egy sztenderd is a Balaton felvidéken
Fuck it Dude let`s go bowlin`
913 levél
Válasz 04.05.10. 10:58 #134
toi
én tudom, h hol van. tőlem 11 km-re, a Tisza túloldalán
Seed for leechers ... leech to seed
1925 levél
Válasz 04.05.09. 21:26 #133
Real Fan
Én már voltam ott többx is, amikor még vizilabdáztam! Mondjuk már semmire nem emléxem...
!American Cars 4ever! --- CadillacŽ rulez --- http://car.uw.hu
7180 levél
Válasz 04.05.09. 17:38 #132
nyomi
Szegedtől nem messze északra
Damn it!!! - Jack Bauer
1679 levél
Válasz 04.05.09. 17:14 #131
cukkini
Szentes a legszebb város (most mindenki keresse meg hol van )
Úgy gondolom, minden emberi lényben azt kell tisztelnünk, ami. Legyen amerikai vagy német, zsidó vagy keresztény. / Einstein /
7180 levél
Válasz 04.05.06. 20:49 #130
nyomi
hát sztem Tapolca és Lillafüred is Miskolc része, szóval

Szeged meg az egyik kedvenc városom csak az a baj, hogyha ez ember kimozdul a városból, akkor a pusztában van, én meg a hegyeket szeretem
Damn it!!! - Jack Bauer

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.