25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Router help!

ivanova36
#197 ivanova36 [1321]
Hasonló eset volt digi hálózaton. Kiderült pár szomszéddal feljebb egy okoska hurkot csinált és hazavágta a környék digis netjét. Digi nem tájékoztatott hogy ne a saját készülékembe keressem a hibát, így a számtalan reset, reconfig persze hogy nem okozott változást. Ez kb két hétig ment, mire kijött egy csapat és átnyálazta a környéket, a garázda usert meg két hét után sikerült kitiltani. Azóta még egyszer történt ilyen az is 1 hétig tartott, de utána már nem volt ilyen gond.

Esetleg nézd meg hogy amikor vacakol, a modemre közvetelnül madzaggal tegyél egy notebookot vagy gépet és hogy az is vacakol-e. Ha ige, jó eséllyel szolgáltatóhiba.

Válasz erre

Előzmény: -T0ng- 2017.07.11. 07:59
-T0ng-
#196 -T0ng- [1675]
Srácok egy kis segítségre lenne szükségem, mert igazán tanácstalan vagyok!

Kb. háromnegyed éve meg kellett válnunk szeretett régi TP-Link routerünktől, ami éveken át kiszolgált minket. A helyébe egy TP-Link Archer C20 lépett, amit nem én vásároltam (sajnos), de nem tűnt rossz vételnek, a célnak megfelelt. A router 2,4 és 5 Ghz-es sugárzásra is képes, ezen belül a 2,4-es 802,11bg és 802.11bgn, míg az 5 Ghz-es 802.11a és 802.11 ac mixed módra képes.

Minden beállítás alap (dinamikus ip cím, jelszó került csak beállításra, mind a két sugárzási mód aktív). A routerhez jelenleg 2 laptop, 2 telefon és a PS4 csatlakozik, de általában nem egyszerre.

A nettel az esetek többségében nem szokott probléma lenni. Az 50 Mbit-es net úgy szokott megoszlani, hogy mindenki kényelmesen tud bármit csinálni.

Háromnegyed éve a router azért lett cserélve, mert egyik napról a másikra fura dolgokat kezdett el művelni a net. Sebességteszten hiába mutatta, hogy jó a net, olyan programok esetében ahol állandó internetkapcsolat kell rendszeresen jelvesztést mutatott, azt jelezte, hogy nincs internetkapcsolat, holott az oldalakat simán behozta, vagy éppen, ha az egyik gépen valamit csináltunk (MMO ment pl.) a másik gépen nem lehetett netezni.

Ilyenkor a PS4 is folyamatosan lecsatlakozott és nem a net miatt (azt be tudta azonosítani), hanem NAT-Type-ot nem tudta beazonosítani.

Persze ilyenkor jött a szokásos telefon a szolgáltatónak, akik régebben egy távoli ráfrissítéssel megoldották a problémát. Akkor közölték, hogy már nem tudnak ilyet és próbáljuk meg resetelni a modemet és a routert. A reset nem segített, viszont rá pár napra a probléma megoldódott. Aztán egészen 2 héttel ezelőttig semmi probléma nem volt. Minden szuperül ment, nem volt probléma. Egyik nap azonban ismételten jelentkezett. A mérés ellenére lassú net, rendszeres szétkapcsolás és jelvesztés a játékoknál, holott netezni bőven lehet, és ha az egyik gépen az ember valamit csinál, sokszor a többin esélytelen bármit is megnézni.

Mondanám, hogy a router a ludas, de volt jó pár hónap, mikor ez nem jelentkezett, nem is beszélve arról, hogy pl. a régi router esetében is fordult elő ilyesmi. Reset nem segít, próbáltam mindenhogy, szóval ha valaki tud valami okosat hozzászólni, tanácsolni, azt megköszönném.

A router elhelyezése nem lehet probléma, pont a szomszéd szobában van a router és a két szoba között csak egy 25 cm-es téglafal van szóval ez nem lehet akadály.

Válasz erre

fZolee
#195 fZolee [864]
Koszi szepen a valaszt, idokozben sikerult megoldanom.
Igen, ugy kotottem ahogy te is irtad es a hiba a pppoe kapcsolodasnal jelentkezett. A megoldas az volt, hogy le kellett torolnom a meglevo halozati beallitasokat es -ahogy irtad is- a routeren megadni a felhasznalonev-jelszo parost.

i5-4570, 16gb RAM, Geforce GTX 660 DirectCU II OC

Válasz erre

Előzmény: ivanova36 2017.06.21. 07:17
ivanova36
#194 ivanova36 [1321]
Leírásod alapján a vezetékes telefont ne a vásárolt routerhez csatlakoztasd.

Ha a " kis feher eloszto" az csak egy sima passzív szétválasztó és nem egy aktív modem, akkor a router sárgájába menjen az a madzag amely eddig a gépbe ment, amin jött a net, és pl az 1es portba meg lehet a gép. Telefon maradjon külön, semmiképpen ne csatlakoztasd az új routerhez.
De ez kevés még, a routeren még be kell állítani a pppoe kapcsolódást és a felhasználónév/jelszó párost is amit eddig is használtatok.

Fentieket beállítva a router intézi a "tárcsázást" és a kapcsolat fenntartást, nem a win alól kell indítani a csatlakozást.

Ezek után elvileg mennie kellene, hacsak nincs a diginél valami extra beállítás, pl kézzel kell a dns szervert (szolgáltatóét) beállítani.

Válasz erre

Előzmény: fZolee 2017.06.20. 17:51
fZolee
#193 fZolee [864]
Ma vegre hosszu halogatas utan beszereztem az emlitett routert anyumnak es kb 3 oraja szopok mar vele. Egyszeruen ha a routeren at jonne a net, mindig egy Error 651 uzenetet kapok es b*szik mukodni. Win7-et ennyire meg nem utaltam.
Esetleg vkinek ezzel tapasztalata van?

i5-4570, 16gb RAM, Geforce GTX 660 DirectCU II OC

Válasz erre

Előzmény: fZolee 2016.10.14. 14:07
Babykiller
#192 Babykiller [14268]
Melyik szolgáltatónál vagy?

Válasz erre

Előzmény: -T0ng- 2016.11.08. 10:01
Christoph
#191 Christoph [4806]
Csak egy tipp: a routeren megpróbáltad a wifi szabványt only n-en is? Esetleg ac-t próbáltad, azt is tudja a routered. A b/g egyébként is tök fölösleges opció manapság, pláne egy PS4 esetén. Arra viszont figyelj, hogy az ac mód az csak 5 ghz-en fog menni. Én ezeket próbálgatnám végig először.

Válasz erre

Előzmény: -T0ng- 2016.11.08. 10:01
-T0ng-
#190 -T0ng- [1675]
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, a hosszú felvezetésért pedig előre is elnézéseteket kérem.

A problémám a következő: Kb. egy másfél hónappal ezelőtt régi szeretett TP-Link routerem megadta magát és 6 éves üzemidő után jobb létre szenderült, így kénytelen voltam egy új routerre beruházni. Az új router egy TP-Link Archer C20 lett. A választást sajnos nem én hoztam végül meg (még mielőtt elmentem volna megvenni már megvásárlásra került, de mivel jelerősség tekintetében úgy gondoltam csak jobb, mint az annak idején fillérekért vett router belenyugodtam. A modell dual-band kivitelű, ami kifejezetten szimpatikus volt, főleg mivel a korábbi routernél már tapasztaltam, hogy mennyire leterheljük sokszor a meglévő 2,4 Ghz hálózatot. Szóval nem volt akkora csalódás....

....egészen addig, amíg be nem kapcsoltam a PS4-et. Destiny esetében már a játék indításánál többször jelezte, hogy nehezen kapcsolódik a szerverhez, majd egy 10 perc játék után válogatott hibaüzenetekkel dobált ki. Mivel a Destiny akkor frissített, ezért én először arra fogtam a dolgot, de miután más online szolgáltatást használó játék esetében is észrevettem, hogy 3-5 perc után dobbant a szerverről, gyanakodni kezdtem. Kezdetben necces volt eldöntenem, hogy a PS firmware vagy a router a ludas, főleg mert minden más készüléken és egyébként a PS-en is volt internet és jel. Egyetlen árulkodó dolog az internetkapcsolat ellenőrzésénél volt, ott ugyanis a NAT-Type azonosításnál rendre hibát írt ki.

Első dolgom egy gyors port forwarding volt, ami persze eredménytelen volt. Ezt követően kikapcsoltam az 5 Ghz hálózatot, ami szintén nem hozta meg a kívánt eredményt. Végül inkább lemondtam a Destiny-ről.

Az aggályaim akkor csúcsosodtak, mikor több MMO esetében is a következőt tapasztaltam: 5-6 perc játék után egyre magasabb latency (kezdeti 63-ról egészen 170000ig) majd egyszer csak szétkapcsol a szerverrel. Akkor már tudtam, hogy itt mégis a router lesz a hibás. Fogtam és végigböngésztem mindent amit lehet. Akkor leltem rá, hogy a 802.11 n szabvány 2.4Ghz/5Ghz tartományban működik. Gondoltam a régi routerem is tudta a b/g/n szabványt, de abból nem lehet semmi baj, ha megpróbálom átkapcsolni b/g-re. Csodák csodájára a probléma megoldódott, viszont mindez a letöltési sebesség árára (ami így fele akkora lett).

Így most tanácstalanul állok. Végül is megoldás van, de akárhányszor nagyobb letöltési sebességre van szükségem át kell váltanom, ráadásul ez PS4 letöltések esetében nem működik, mivel ott alapból szétkapcsol a szerverrel, ha visszaállítom, így letölteni sem tölt le.

Sajnos a router elhelyezése elég szerencsétlen. Bár közel van minden készülékhez, egy ethernet kábel átvezetése/ csatlakoztatása nem megoldható. Gondolkodtam jel extenderben (abból ethernet kábel is kivezethető) viszont, ha a jel esetében van gond akkor nem szívesen dobok ki valamire 5000 Ft., ami ugyanúgy nem hoz eredményt.

Ha valakinek esetleg van ötlete, javaslata szívesen fogadom, mivel nem igazán tudok már másra gondolni. (esetleg ha valaki megerősítene, hogy egy jel extender megoldás lehet, vagy megcáfolna benne azt is megköszönném.)

Válasz erre

fZolee
#189 fZolee [864]
Ertem, koszi a gyors segitseget!

i5-4570, 16gb RAM, Geforce GTX 660 DirectCU II OC

Válasz erre

Előzmény: Dino 2016.10.14. 13:42
Dino
#188 Dino [6003]
fZolee: Feltételezem, hogy ez is hasonló megoldás, mint az ADSL-nél, ahol egy splitter osztja ketté a net/telefon dolgot, ez esetben ami most a gépben végződik kábel, azt kösd a router sárga csatlakozójába, a telefon felé menő dolgokat pedig ne bolygasd meg.

Válasz erre

Előzmény: fZolee 2016.10.14. 13:05
fZolee
#187 fZolee [864]
Routerrel kapcsolatban lenne egy valoszinuleg lama kerdesem:
anyumnal az aktualis net(digi) egy olyan 8-9 eve lett bekotve es wifi modem nelkul van jelenleg. A falbol a kabel egy kis feher elosztoban 2 fele megy, egyik a vezetekes teloba, masik a gepbe. A kerdesem, ha vennek neki egy routert amit kineztem, akkor a fokabel a sarga portba es a gep es a telefon is egy-egy lan portba megy? (wifi mas eszkozokhoz kellene)

i5-4570, 16gb RAM, Geforce GTX 660 DirectCU II OC

Válasz erre

Martin 19
#186 Martin 19 [14044]
Na, ma visszavittem (az eladó mondta hogy csak ma én vagyok a harmadik ) és megvettem az utolsó 150mbites TP-LINK routert, most belőttem és probléma nélkül látja minden. Számomra ez járhatóbb út volt mint állítgatni rajta mindenfélét, mivel rohadtul nem értek hozzá.
Köszi a segítséget!

Chef : -You shouldn't have done that Stan. / Stan: -Why? / Chef: -Because now it's on!

Válasz erre

DervisHUN
#185 DervisHUN [208]
Nem tudom milyen wifi sticked van, de az alapján hogy a tv és telefon látja és a gépek nem, szerintem szabványban 802.11n mode-ban lehet a wifid. Rakd át mixed-re (802.11b,802.11g,802.11n). Így minden készülék látni fogja és a lehető legjobb módon csatlakozik. Ha nagyobb sebességet szeretnél akkor célszerű 802.11n szabványos sticket szerezni a gépekbe. Csak ezt tudom elképzelni mert ez a router nem támogatja az 5ghz-et. Esetleg túl magas csatornára rakta magát, ezt is beállíthatod a routeren. Kezdésnek egy 6osra.
Ha esetleg ennyire értesz hozzá és tök felesleges volt leírni akkor bocsi, nemtudom mennyire vagy otthon a wifi routerekben!

Válasz erre

Előzmény: Martin 19 2015.01.23. 14:33
david139
#184 david139 [18431]
Vidd vissza, és vegyél helyette egy TP-Link-et. 4-5 ezer forint a Tesco-ban, működik rendesen és 5 év garancia van rajta.

Ha ez nem opció, akkor próbáld meg manuálisan felvenni a hálózatok közé. Ezt most nem írom le részletesen, mert dolgom van, de nem bonyolult.

I wish I could have known about the view from halfway down

Válasz erre

Előzmény: Martin 19 2015.01.23. 14:33
Martin 19
#183 Martin 19 [14044]
Ettől függetlenül még lehet tudni mire vagyok kíváncsi, egyszer bírd már ki, hogy nem okoskodsz oda valahova na az offot meg hagyjuk

Chef : -You shouldn't have done that Stan. / Stan: -Why? / Chef: -Because now it's on!

Válasz erre

Előzmény: LordMatteo 2015.01.23. 14:54
LordMatteo
#182 LordMatteo [29272]
Egy darab kérdést nem tettél fel, csak leírtad, hogy mi történt eddig.

A kibaszás társas játék, sose feledd.

Válasz erre

Előzmény: Martin 19 2015.01.23. 14:50
Martin 19
#181 Martin 19 [14044]
Örömmel látom, hogy milyen segítőkész és jó arc vagy évek elteltével is

Chef : -You shouldn't have done that Stan. / Stan: -Why? / Chef: -Because now it's on!

Válasz erre

Előzmény: LordMatteo 2015.01.23. 14:45
LordMatteo
#180 LordMatteo [29272]
Ez bizony szomorú.

A kibaszás társas játék, sose feledd.

Válasz erre

Előzmény: Martin 19 2015.01.23. 14:33
Martin 19
#179 Martin 19 [14044]
Hali!

A múlthét folyamán vettem egy Tenda W308R routert, a laptop és a pc számítógépünk nem látja a hálózatot. A laptopra van telepítve wifi driver, gépben van wifi stick sőt más szomszédos hálózatokat látnak is (pl a szomszédé) csak ezt nem. A gond ott kezdődik, hogy a telefonok és a TV viszont látja a hálózatot, és tudok is rá csatlakozni és használni az internetet, csak a laptop és a pc nem látja.

Chef : -You shouldn't have done that Stan. / Stan: -Why? / Chef: -Because now it's on!

Válasz erre

Dark Archon
#178 Dark Archon [11481]
A beállításoknál a WPA/PSK titkosítást érdemes választani WiFi-nél. A laptopon meg csak nem kell kiválasztani, hogy megjegyezze a jelszót.

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN | Canyon Endurace 7

Válasz erre

Előzmény: GustyX 2013.03.28. 18:54
GustyX
#177 GustyX [7048]
Megvettem életem első vezetéknélküli routerét. És segítség kellene
Hol, hogfy, mit kell beállítani, hogy működjön a laptopon? Követtem az instrukciókat a mellékelt CD alapján, rendben is volt minden, gondoltam ok. Azonban a laptopról nem igazán tudok belépni a hálózatba. A hálózatlistában megjelenik az XYXYX nevű "router" (ahogy elneveztem ezt a kapcsolatot), de nem tudok hozzá csatlakozni. Látszik, hogy "jelszóval védett" biztonságos hálózat, azonban csatlakozáskor nem kér semmit amellett, hogy nem is csatlakozik
Szóval merre keresgéljek? Annyi itt a rövidítés (SEPS, SSIS, WA....még az admin oldalon is), hogy marhára nem vagyok képben.
Egyrészt én csak annyit szeretnék, hogy működjön, másrészt a wifi használatánál mindig kérjen jelszót/felhasználót.
Az admin oldalon megadtam elméletileg egy kódot...

SZERK: időközben: na, talán sikerült
Már csak annyi kellene, hogy minden alkalommal előbb be kelljen jelentkezni a hálózatba. Azt hol tudom beállítani? Gondolom azt is a laptopon kell.

http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról

Válasz erre

GustyX
#176 GustyX [7048]
Nem feltétlen a legjobb topic, de a legközelebbi:
Szal, a PC-men, amin tolom a dolgokat, viszonylag gyakran, pár mp-re, max 1 percre elmegy az internet, majd magától visszajön. Van, hogy ezt 5-10 percen belül, akár többször, néha meg bírja órákig is. Wtf lehet? Kábelnetről van szó, van a modem, egy router és 2 gép. Korábban nem csinálta ezt, talán azóta tapasztalom ezt, mióta egy vihar hazavágta a modemet+routert, emiatt ki kellett cserélni mindkettőt. Talán, de nem vagyok benne biztos, ahogy abban sem, hogy a hiba az én készülékemben (új gép, aztán hátha a ethernet vagy milyen chip rossz benne) van. Mivel én a másik gépen nem használom, a használói sem olyan sűrven, nem tudom megmondani, hogy mi a ludas. Ehhez kérnék egy kis segítséget.
1, hogyan tudom megtalálni a ludast (modem, router, alaplapi háló chip)? Azon túl, hogy üljek és netezzek órákig másik géppel.
2, lehet-e egyáltalán a háló chip a felelős?
3, arra gondoltam, hogy letesztelem, elindítok egy hosszú letölt és itt hagyom, aztán ha megszakad, azt észreveszem a későbbiekben. Ehhez kellene help. Ha valami klienssel töltök valamit (pl. steam), az folytatja magától, miután visszaállt. Böngészővel való letöltés talán dettó. Olyasmire lenne szükségem, hogy elindítom a letöltést és megszakadás esetén nem folytatja, hanem jelzi. Vagy még jobb lenne olyasmi, hogy folytatja, de jelzi, hogy hányszor szakadt meg. remélem érthető a problémám, gyorsan összedobtam

http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról

Válasz erre

david139
#175 david139 [18431]
Sajnos 5 éves múlt, és amúgy sincs meg hozzá semmi papír/doboz/blokk.
Amúgy róla van szó

I wish I could have known about the view from halfway down

Válasz erre

Előzmény: Babykiller 2012.10.21. 11:36
Babykiller
#174 Babykiller [14268]
5év gari van rá, vidd vissza, de ne mondd meg mit csináltál vele, szokott ilyen történni akkor is, ha túlfeszt kap.

Válasz erre

Előzmény: david139 2012.10.20. 20:09
david139
#173 david139 [18431]
Valahogy megoldódott magától, a sokadik próbálkozásra, szépen el is kezdte feltölteni a fájlt, majd 20%-on kiírta, hogy a szerver bontott a kapcsolatot. Remek tégla lett a routerből, bedugom, és kellemesen világít minden lámpája, nagyjából ennyit tud most.

I wish I could have known about the view from halfway down

Válasz erre

Előzmény: david139 2012.10.20. 18:10
david139
#172 david139 [18431]
Egy régi TP-Link routert próbálok frissíteni, de nem hagyja magát. Elindítom a tftpd32.exe-t, az admin felületen beírom az ip-t meg a fájlnevet, megynomom a gombot, és kiírja, hogy nem sikerült, győződjek meg róla, hogy fut a TFTP szerver.

Annyit tudtam még tenni az ügyben, hogy a tftpd32-ben a TFTP clientnél megnéztem, hogy működik-e a Put meg a Get, működnek, úgyhogy a szerver elvileg megy.

Van valakinek ötlete, hogy mért nem látja ezt a router?

I wish I could have known about the view from halfway down

Válasz erre

gadgetfreak005
#171 gadgetfreak005 [3]
hali. hát én nem dícsérném... kb 1 hónapig szenvedtem vele, mire lecseréltem egy Linksys E1200-esre. azóta boldog ember vagyok

Válasz erre

Előzmény: Dark Archon 2011.05.30. 13:17
toszi93
#170 toszi93 [1]
sziasztok ha valaki tudja hogy kell a tp-kink r402m routernél a tűz falat kikapcsolni az írjon eamilt vagy msnen írjon rám köszi előre segítségeteket
eamil cím
msn cím

Válasz erre

asas01
#169 asas01 [12269]
Köszi!

i tell it like it is, cause im a bold figure

Válasz erre

Előzmény: Dark Archon 2011.05.30. 13:17
Dark Archon
#168 Dark Archon [11481]
Válogass A TP-Link 1043ND-t dícsérik eléggé.

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN | Canyon Endurace 7

Válasz erre

Előzmény: asas01 2011.05.24. 17:42
asas01
#167 asas01 [12269]
A WiFi-nek nem kell különösebben hasítania, csak működjön, viszont LAN-on jó lenne, ha menne vele a 120Mbit.

i tell it like it is, cause im a bold figure

Válasz erre

Előzmény: Roland921026 2011.05.29. 02:19
Roland921026
#166 Roland921026 [76]
Én nem rég vettem egy TP-Link TL-WR841N Router-ert tökéletes bár én gyengélem neki a wifi jel erősségét, normál házon bellül naggyábol jó, de nem az igazi. Ez is attól függ mennyire fontos neked ez a funkció mert a kábeles sebessége meg eléggé jó.

Válasz erre

Előzmény: asas01 2011.05.24. 17:42
asas01
#165 asas01 [12269]
Nemrég átálltam az új eléggyors UPC csomagra(120 mbps), de most az elavult routerem korlátozza a sávszélt, mert nem bír vele. Tud valaki ajánlani egy jót, ami tud kezelni ilyen sebességet és esetleg van rajta még wifi is? tia

i tell it like it is, cause im a bold figure

Válasz erre

U.R.H.
#164 U.R.H. [4178]
Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy lehetséges e, hogy egy sima kábeles routerre (Tp-Link R402M) rákötök utp-n keresztül egy másik wifis routert (Tp-link WR741ND)?

Összekötöttem a kettőt úgy, hogy a wifi routeren a WAN-ba dugtam a másik routerből érkező kábelt, de nem igazán akaródzott menni a net a wifis routerrel. Külön Külön működnek.
Mit kéne beállítanom és hogyan?

Köszi a válaszokat előre is!


Nekem egyébként rohadtul melegszik a WR741ND.

Válasz erre

Dark Archon
#163 Dark Archon [11481]
SMC tényleg kuka, nekem is folyton lefagyott, pedig csak 20/10-es netem van. Azóta lett egy D-Link DIR300-asom, azzal nincs gond. Sokan ajánlják még a TP-Link WR1043ND-t vagy a lejjebb említett WR741ND-t is.

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN | Canyon Endurace 7

Válasz erre

Előzmény: jani0624 2011.04.02. 15:53
sipec
#162 sipec [19623]
hat... nekem itthon csak 15megabit van, de ugyanezt csialja olykor a router, szoval SMC routert ne! szerintem a D-link a legmegbizhatobb, bar ez csak tapasztalat

Válasz erre

Előzmény: jani0624 2011.04.02. 15:53
jani0624
#161 jani0624 [1727]
Sziasztok,

Tanácsot szeretnék kérni router témában jártasabbaktól.
Nemrégiben bekötöttek hozzánk egy 80Megabites Digikábeles netet.
Az esetek többségében, ha elkezdek egy letöltést, amint felgyorsulna az átvitel, a net megszakad. (Egyébként szépen hozza az ígért maximomot, szolgáltatás 10/10 ) De sajnos elég gyakran levágja magát, mint valami biztosíték amikor túlterhelt. Ilyenkor van hogy 10-30 perc mire összeszedi magát, többszörös router urjainditásra is.
Megpróbáltam közvetlenül rákötni a gépet a bejövő kábelre. Így fantasztikusan működik, probléma nélkül minden. Ebből vontam le a következtetést, hogy talán a router nem bírja.( a legolcsóbb amit pár éve a piacon lehetett kapni valami netgear ) Amugy a közvetlen kapcsolat se mindig jön össze ha előzőleg a router levágta a netet. De átkötöttem, így már megy.

A lényeg, amiért ezt az egészet leírtam:
Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen routerre cseréljem le a jelenlegit, hogy ne legyenek ilyen gondjaim. Valami megbízható márka? Típus? Ami nem hal bele a 80megabitbe? Esetleg ha egyből wifirouter lenne, az pláne nem rossz. Sajnos két gép van a lakásban, így a router nélküli megoldás nem jön össze

Előre is köszi,
Jani

Válasz erre

zolika07
#160 zolika07 [868]
Sziasztok
Segítségeteket kérném. Vettem 1 Tl-WR741ND típusú wifis router. Olyan bondom van vele h mikor helyére raktam a gépet nem volt internet viszont a jelre is azt írta h nagyon gyenge v. rossz. Mi a tehendő ilyenkor, és még win7-xp közt h tudnám megcsinálni az otthoni hálózatot?
Ajánlottak h routerhez vegyek másik antennát de nem tudom h sz.géphez is kell vagy routerhez csak, és egyáltalán jó e lesz úgy?! :S
Segítséget előre is köszönöm!

[Dome]zolika007[HUN] http://bf2s.com/player/191826989/

Válasz erre

zolika07
#159 zolika07 [868]
Sziasztok
Segítségeteket kérném. Vettem 1 Tl-WR741ND típusú wifis router. Olyan bondom van vele h mikor helyére raktam a gépet nem volt internet viszont a jelre is azt írta h nagyon gyenge v. rossz. Mi a tehendő ilyenkor, és még win7-xp közt h tudnám megcsinálni az otthoni hálózatot?
Ajánlottak h routerhez vegyek másik antennát de nem tudom h sz.géphez is kell vagy routerhez csak, és egyáltalán jó e lesz úgy?! :S
Segítséget előre is köszönöm!

[Dome]zolika007[HUN] http://bf2s.com/player/191826989/

Válasz erre

+Sniper+
#158 +Sniper+ [3447]
Lelassult a gépem, ezért elhatároztam, hogy felteszek egy két évvel ezelőtti rendszermentést. Akkor azonban még nem ez a modem routerem volt. Speedport W 721V
Két böngészőm is van fenn, de egyikkel sem tudtam csatlakozni a netre (IE8, FF3,57). Próbáltam újraindítani a routert, reseteltem is, újraindítottam a gépet, de nem történt változás. A router működik, mert a telefonomon van wifi és azzal láttam a netet, sőt Total Commanderben FTP-n még csatlakozni is tudtam a telefonhoz. Ezenkívül semmi sem működött, se a böngészők, se a Skype.
Mit kéne csinálnom?
(most azért tudok írni, mert visszatettem a lassú rendszert)

Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W

Válasz erre

Babykiller
#157 Babykiller [14268]
Belépsz a router adminisztrációs felületére és a basic settings-ben a network menüpont alatt kiválasztod a MAC clone opciót, majd rányom a clone mac address to gombra, utána save. Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy a gépedben lévő hálózati vezérlőnek álcázza a routert.

Válasz erre

Előzmény: bence9103 2010.09.18. 10:49
bence9103
#156 bence9103 [3]
És azt hogy kell??

Válasz erre

Babykiller
#155 Babykiller [14268]
Routerben próbáld klónozni a géped MAC addressét talán úgy menni fog.

Válasz erre

Előzmény: bence9103 2010.09.17. 22:47
bence9103
#154 bence9103 [3]
Igen volt.És Adsl amiről szó van de nemtudom akért adatokat mert a tmobilos papirokon nincs ilyen...

Válasz erre

Babykiller
#153 Babykiller [14268]
A router rákötése előtt volt már neted a speedtouch készüléken keresztül?

Válasz erre

Előzmény: bence9103 2010.09.16. 18:45
Dark Archon
#152 Dark Archon [11481]
ADSL, amiről beszélsz? Mert a routerben akkor PPPoE-t kell beállítani, a hozzá tartozó felhasználó névvel és jelszóval.

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN | Canyon Endurace 7

Válasz erre

Előzmény: bence9103 2010.09.16. 18:45
bence9103
#151 bence9103 [3]
Sziasztok! Routerbeállítási problémával fordulnék hozzátok. Van 1 speedtouch t-mobilos modemem és 1 TP-link TL-WR340GD típusú routerem. Mindent összedugtam mindennel...Felhívtam a T-home-t ahonnan átirányítottak a szuperszervízhez ami telefonos segítséget nyújt pénz ellenében,azonban így sem sikerült megcsinálni. Nincs internetkapcsolat.Minden össze van dugva a leírás szerint, dinamikus ip re van állítva azonban amikor megnézem a statust a wan résznél az ip mellett 4db nulla van ... gondolom nem kapja meg a címet...elég sokat szenvedtem vele és jó lenne ha tudnátok segíteni mert nem szeretnék 9000-t perkálni hogy megcsinálják.Túlságosan nem értek a dologhoz úgyh lehet h egyszerű a megoldás előre is köszönöm a segítséget

Válasz erre

halfwytohell
#150 halfwytohell [1]
Sziasztok, azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy azt a problémát tapasztalom, hogy a routeren keresztül való internetezés meglehetősen lelassult. Példákat is írok rá: csak az én gépem megy , a net routeren keresztül jön be. megnyitok pl egy youtube videót, hullámvasút szerűen tölti be, betölt 10% ot utána 3-4 percig semmi, nem reagál a net, utána megint igy tovább. másik példa, én egy internetes online szerepjátékon játszok, annak van egy latencyje( az időt mutatja a gépem és a jétékszerver közt zajló adatforgalomról) 80-90 a normális, és azt tapsztalom, hogy egyszer 80-90 máskor több mint 3 ill. 4 000.
Kiprobáltam , hogy a modem direktbe van rákötve a gépre(router nélkül) ugy jó volt, nem merült fel probléme, de ahogy routert használok a probléma visszatér, a számitógépet ujratelepítettem, tehát azon nem lehet rossz beállítás, a továbbiakban is megmaradt a probléma, arra gyanakodtunk, hogy a router lehetettt a hibás, ezért újat vettünk(TP link wr340GD), de a probléma továbbra is fentmaradt, kapcsoltaba léptem a játék üzemeltetőivel, hogy náluk van-e baj, ők azt válaszolták, hogy náluk nincs hiba, tehát a routerem lehet a rossz, és h forduljak a net szolgáltatómhoz (válasz: nem szolgáltatói eszköz, nem tudnak segíteni). Kérem segítsetek valahogy, a gép tiszta és virusmentes, a router vadonat uj, a hiba nemcsak annál a játéknál mutatkozik, hanem globális, net van, de akadozó és lassú.

Válasz erre

marquez
#149 marquez [1]
Sziasztok!
Van egy asus rx 3041 routerem amit mar tobb mint egy eve problema mentesen hasznaltam, de kb egy hete nem tud csatlakozni a netre. Eddig win xp-t hasznaltam de tegnap elott felraktam a win7-et(xp vel se tudott csatlakozni, azert is valtottam op. rendszert mert azt hittem az megoldja a problemat). GTSdatanetes internetunk van, eddig PPPoE kapcsolattal mukodott a net, de most hiaba irom be a jelszot es a felhasznalo nevet, allitok be mindent, a status nal kiirja, hogy connecting de nem tortenik semmi. Raadasul a statusnal az internet alatt, a wan ip, a gateway es a subnet masknal csak nullak vannak, egyedul a dns-nel van kiirva egy szam sor. Probaltam kulon a modemrol csatlakozni de akkor meg a 691-es hiba uzenetet dobja fel, hogy a jelszo vagy a felhasznalo nev a tartomanyban ervenytelen(xp alatt is ez volt). Telefonaltam a datanet ugyfelszolgalatanak de csak annyit mondtak, hogy biztos elirtam valamit, de ez kizart, mar vagy ezerszer probaltam es a batyam macbookjan mukodik. Most is arrol irok azert nincs ekezet. Probaltam a neten keresni megoldast de tanacstalan vagyok. Ujrainditottam a modemet es a routert, semmi, gondoltam, hogy hatha a firmware-t kellene frissiteni de ahogy neztem a legfrissebb van fent a 2.1.2.114-es. A gepen, a kapcsolatoknal, a helyi kapcsolatnal probaltam, hogy kiveszem a pipat a TCP\IPv6, vagy a TCP\IPv4-bol de ez se segitett. Helyi halozat van,(a router weblapjan latom az osszes gepet) csak internet kapcsolat nincs. Barmilyen tanacsnak orulnek.

Válasz erre

Előzmény: Load 2010.05.20. 21:01
Load
#148 Load [22]
Sajátgép ikonján-jobbklikk-tulajdonságok-herdver-eszközkezelő és itt megkeresed a hálókártyát nem lessz nehéz valószinjű sárga kérdőjel lessz.Ezután jobbklikk a hálókártyán illesztőprogram ujratelepítése és innen kell féltelepíteni azokat a bizonyos fájlokat a telepítő lemezről.Ezután restart.Próbáltam részletesen leírni.Mert ha nincs exe fájl akkor csak igy tudod.Vagy a netről kerestetsz vele legfrissebbet ugyanígy.

Válasz erre

Előzmény: tungesz 2010.05.19. 17:37

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.