Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» T-Online (kellett ez nekünk?)

9372 levél
Válasz 10.06.22. 16:27 #158
Kanduhrka
"ellenben átadták a tartozást az EOS KSI Magyarország Inkasszó Kft-nek, mely törvénytelen módon való behajtással (inkasszózással) fenyegetve követelte édesapámtól telefonon az összeg befizetését.

Sajnálatos módon ez hatott, mivel nem kívánták vállalni, hogy esetleges pervesztés során ennek az összegnek a sokszorosát kelljen kifizetni, ezért a behajtó cégnek át lett utalva az összeg"

Itt a gond. Ezt nem kellett volna hagyni. Rajtunk a Rider's Digest próbált behajtani valami 200.000 Ft-ot, mert két évig minden hónapban jött hozzánk az újságjuk, pedig elő se rendeltük.
horrorgeeks.blogspot.com
1 levél
Válasz 10.06.22. 13:31 #157
Pacee
Sziasztok! A következőkben szeretném megosztani veletek a Tré-FOsline-nal kapcsolatos történetemet. Ezt a verziót küldtem el bizonyos médiáknak is, ezért ilyen a megfogalmazása.

Íme:
E cikk apropóját a Magyar Telekom adta, történt ugyanis, még 2008 januárjában, hogy a nevezett szolgáltatónál az addigi 1Mbit/sec sebességű internet csomagunkat 4Mbit/sec sebességűre bővítettük. Akkoriban egyértelműen feltűnt a letöltések gyorsulása, s mivel viszonyítási alapunk sem volt, abban a hiszemben voltunk, hogy minden rendben van. 2009 márciusában aztán a T-Online telefonos megkeresésére tovább bővítettük a sávszélességet, amely így már 8Mbit/sec volt, legalábbis papíron, illetve a számlán…

Május végén, június elején, amikor vége lett a szorgalmi időszaknak az egyetemen és több időt töltöttem otthon, egyből feltűnt, hogy valami nem stimmel. A soproni lakóhelyemen is ugyanekkora sávszélességű internetet használtam, de az valahogy sokkal gyorsabb volt, igaz, azt más szolgáltató nyújtotta... Ekkor azon nyomban felléptem a www.speedtest.net internetes oldalra, melyen ellenőrizni lehet az internetkapcsolat sebességét. Ez mindösszesen 2Mbit/sec sebességet mért, így ezzel a lendülettel telefonáltam is a T-online ügyfélszolgálatára. Ők elvégeztettek velem néhány beállításbeli módosítást a számítógépen, majd saját mérést végeztek, mely szintén igazolta, hogy mindösszesen 2Mbit/sec a tényleges letöltési sebesség. Rákérdezve ennek lehetséges okaira a válaszok között szerepelt, hogy az is lehetséges, hogy ki sincs építve a lakóhelyünkön ennél nagyobb kapacitású hálózat. Ekkor már éreztem, hogy csúnyán átvertek bennünket. Közölték, hogy körülbelül hat (!) hétig tart, amíg kivizsgálják az ügyet.

Úgy egy hónap telt el amikor július 2-án felkerestük a szombathelyi Thököly Imre utcai ügyfélszolgálatot,hogy érdeklődjünk az ügy helyzetéről, illetve a további teendőkről. Azt a választ kaptuk, hogy ők ebben nem tudnak segíteni, írjunk egy panaszlevelet, és azt faxon elküldik a központnak. Ez meg is történt, bár kicsit érdekes volt, hogy egy általunk vitt számlára kézzel íratták meg velünk a panaszt. Ebben kértük a vizsgálat mielőbbi lefolytatását és amennyiben megállapítást nyer, hogy valóban csak 2Mbit/sec a hálózat kapacitása, úgy fizessék vissza 2008 januárjáig a különbözetet, kamatokkal együtt. Ugyanis nem tartjuk valószínűnek, hogy időközben építették volna le a hálózatot, a XXI. század információs társadalmában. Erre a levélre másfél hónap alatt semmilyen formában sem kaptunk választ, ezért augusztus 19-én elektronikus levélben kértük a panaszunk kezelését, valamint kilátásba helyeztük, hogy amennyiben nem hajlandóak reagálni a fogyasztóvédelemhez fordulunk.

Még augusztusban érkezett aztán egy telefon, melyben édesapámat tájékoztatták, hogy valóban csak 2Mbit/sec a hálózat kapacitása, ezért „visszaállítanak” minket egy olyan sebességű csomagra, valamint visszautalják 2009 márciusáig a különbözetet. Erről azonban azóta sem kaptuk semmilyen írásos értesítést, annak ellenére sem, hogy a T-online általános szerződési feltételei szerint, a szerződéskötést minden esetben írásosan is rögzíteni kell.

Ezzel részükről le volt tudva a dolog. Én azonban felháborítónak tartottam ezt a fajta hozzáállást, ezért 2009 szeptemberében elektronikus levélben tájékoztattam a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Szombathelyi Kirendeltségét a történtekről. A vizsgálat novemberben lezárult és megállapították, hogy a Magyar Telekom nem kezelte megfelelően a panaszunkat. Mivel ezt követően sem tettek felénk semmilyen lépést sem az ügy tisztázása érdekében 2010 januárjában szolgáltatót váltottunk.

Ez év februárjában azonban postázott a T-Online egy közel 30 000 forintos csekket, melyen jogcím nem volt feltüntetve. Ekkor e-mailben felkerestük az ügyfélszolgálatot, a követelést illetően, de választ most sem kaptunk, ezért egy héten belül ügyvédhez fordultunk. Az ügyvédi levélre már hajlandóak voltak válaszolni, ám hidegzuhanyként ért az ami benne szerepelt. A Magyar Telekom azok után, hogy másfél éven át hibásan teljesített felénk, a különbözetet nem utalta vissza, megszegte a saját általános szerződési feltételeit és egyoldalúan módosította a velünk kötött szerződést, szerződésbontási díjat követelt! Ezt ügyvédi levélben utasítottuk vissza és kértük a 2008 januárja és 2009 márciusa közötti időszak különbözetének megtérítését, melyre a T-Online egy immáron 60 000 (!) forintos tartozást emlegető levéllel válaszolt! Az ezt követő ügyvédi levelekre már azt mondhatom, szokásukhoz híven nem válaszoltak, ellenben átadták a tartozást az EOS KSI Magyarország Inkasszó Kft-nek, mely törvénytelen módon való behajtással (inkasszózással) fenyegetve követelte édesapámtól telefonon az összeg befizetését.

Sajnálatos módon ez hatott, mivel nem kívánták vállalni, hogy esetleges pervesztés során ennek az összegnek a sokszorosát kelljen kifizetni, ezért a behajtó cégnek át lett utalva az összeg. Reményeim szerint azonban az ügynek itt még nincs vége, s bár a pénzünket így már biztosan nem látjuk viszont, bejelentést tettem számos a fogyasztók védelmével foglalkozó szervezetnél, valamint bízom benne, hogy valamilyen szintű médianyilvánosságot is kap az ügy, ha már a Magyar Telekomnak ennyit jelent egy tíz évig hűséges ügyfél. Aki e történet ellenére is a Magyar Telekommal kíván szerződést kötni, annak ajánlom, hogy gondosan olvasson el minden dokumentumot a szerződéskötés előtt tájékozódjon, és írásos formában rögzíttessen minden felmerülő kérdést.
1 levél
Válasz 10.02.28. 09:27 #156
Tamis
Ez nagyon jóó! A t-pont.hu átvált traveszti sóra. Úgy látszik mindent a vevőkért. Ennyire sokan vannak már??
7503 levél
Válasz 09.01.08. 00:05 #155
Attila88
Up

Hatha Eric valaszol.
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
7503 levél
Válasz 09.01.07. 17:27 #154
Attila88
Azert pofatlansag, hogy 8mbites kabelnet igy napkozben 3-5mbit kozott ingadozik. Maximum pedig 6.8mbit volt eddig. Minek kell a parasztvakitas, ha nem tudja szinte soha hozni a fizetett savot? Mintha olvastam volna valami olyasmit, hogy a garantalt savval lehet reklamozni, nem az igerttel. (megjegyzem 8mbitesnek a garantalt savszelessege 400kbit - rohej) Es itt nem adsl-rol van szo, ahol ra lehetne fogni, hogy regi vonal, messze a kozpont etc. Vadiuj kabelekrol van szo, ujepitesu tarsashazakban.
Par utcaval arrebb levo hazunkban invitel adsl van, igaz csak 4mbites, de az egesz nap hozza a 3.7-3.9mbit-es sebesseget. Meg a szerbiai 4mbites adsl-em is stabilan tudja csucsidoban a 3.6 mbitet hozni, elavult vezetekeken, kisvarosban.

Ha van meg valakinek t-fosline-os kabelnete, az legyen oly szives megosztani a nagyerdemuvel, hogy tudjam mar hanyadan is allok.
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
12314 levél
Válasz 08.08.29. 10:56 #153
vortób
Panaszkodtam hogy nyáron nagyjából 10 percekre volt internet. Most jutottunk odáig, hogy felhívtuk a T-Online-t, mert nem csak ezzel volt próbléma hanem a TV-vel is, és igazából a ház többi lakójának is volt sok különféle gondja.
48 órán belül ki is jött egy szerelő, aki 10 perc alatt megállapitotta, hogy a beszerelés fél éve igen hanyagul történt. Tulajdonképpen azt is csodálta, hogy van net. Valami olyasmi volt, hogy az utcán lévő oszlopba, ami a házba megy, rá se volt csavarozva a tudomisénmilyen cucc.
,,Happiness is only real when shared."
3447 levél
Válasz 08.08.20. 10:59 #152
+Sniper+
Azért hoznám fel a témát, mert időszakosan meg szoktam nézni a T-Online ÁSZF-jét, hátha emeltek az extrém határon. A szeptember 8-tól érvényesben, nem szerepel az extrém határ!
Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W
20761 levél
Válasz 07.10.01. 20:23 #151
Eric
Add össze, hogy külön-külön mennyit fizetnél telefonra, TV-re és netre. Szerintem nem rossz.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
506 levél
Válasz 07.10.01. 20:10 #150
SSh@rk
Megnézem de ez a DIGI eléggé bizalomgerjesztőnek tűnik.
OFF
Az Ágota mutatott egy-két konstrukciót, de én drágállom. A Favorit meg mondjuk jó a Burján Petya feleségének, aki imád telefonon lógni. Én is csak az Andi miatt vettem meg de még így sincs kihasználva.
ON
A lényeg az egészben az, hogy ha nem riogatnak a 14 hónappal akkor lehet, hogy eszembe sem jut lemondani, így viszont holnap megteszem.
20761 levél
Válasz 07.10.01. 16:26 #149
Eric
Csak remélni tudom, hogy kábelen a Digi jobban muzsikál, mint "tányéron keresztül". Nekünk a UPC mellett Digi is van.
Az első közepes esőben elmegy az adás, plusz a képminőség is bőven hagy kívánnivalót maga után.

A T-Home Triplát ismered?

ADSL(1 Mbit korlátlan) + T-Home TV(alapcsomag-23 csatorna) + telefonvonal(IP):
havi 10.480 Ft-ért
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
506 levél
Válasz 07.10.01. 16:04 #148
SSh@rk
No a lényeg az hogy nem használtam ki igazán így lemondom. A T-Online-t is drágállom, nem is beszélve hogy az első három hónapban gyakorlatilag nem volt internetem. Egyenlőre marad a felezővel, de nem hiszem, hogy sokáig...
Éppen ma húzták be a DIGI-s kábelt. Igaz onnan még kevés a tapasztalat....
Csak a Mobil ami biztos pajtás!

Kösz az infót...
20761 levél
Válasz 07.10.01. 15:55 #147
Eric
Amúgy van egy kiskapu is.
Ha neagggyisten meghosszabbodott volna a 14 hónap, akkor sincs gáz.
A Favoritok között van mozgási lehetőség. Ilyenkor át kell térni pl. Favorit Plusz-ra. Ennél a csomagnál is él a 60 napos lemondási lehetőség. Vagyis 60 napon belül azt mondod, hogy "köszi, de ez nekem nem jó, pá!"
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
20761 levél
Válasz 07.10.01. 15:48 #146
Eric
Minden olyan szerződés korrekt, amit mindkét fél a feltételek teljes tudatában aláír, kényszer nélkül.
Ha téged anno nem tájékoztattak ill. aláírás előtt nem biztosítottak lehetőséget a feltételek áttanulmányozására, akkor nem volt korrekt.
Bár ilyenkor meg nem kell aláírni...

Én is szívtam már így a legutóbbi autóvásárlásomnál, ahol is a szerződés szerint ha egy éven belül bontom fel a szerződést, akkor a hitelösszeg 5%-át kell szerződés módosítási díjként befizetnem. Benne volt a szerződésben de nem olvastam végig betűről betűre. Ennek ellenére ki kellett csengetnem a 150e Ft-ot.
Pedig semmi extra nem történt, csak visszafizettem a felvett lóvét és nem futtattam végig az 5 éves futamidőt.

A Felezőnél nincs hűségidő.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
506 levél
Válasz 07.10.01. 15:39 #145
SSh@rk
Tedd a kezed a szívedre. Szerinted ez korrekt?

A felezőre nincs hűségidő ?
20761 levél
Válasz 07.10.01. 15:23 #144
Eric
Ahány akció, annyi feltétel.
A "csibészbe" szerintem akkor lett volna, ha nem értesítenek. És még akkor sem lett volna jogilag kifogásolható, hiszen a szerződést aláírtad(az más kérdés, hogy ez így volt etikus, hogy szóltak).

Manapság pl. a bankoknál sem gyakorlat, hogy egy korábban aláírt hitelszerződés egyes kitételeire külön levélben figyelmeztetnek.
Itt ez megtörtént.

Most perpill a Favoritokra nincs ilyen automatikus meghosszabbítási feltétel.
Vagyis ha pl. jó neked ez a csomag, de újabb hűségidő nélkül szeretnéd tovább használni, akkor azt tudod csinálni, hogy egy akármilyen másik díjcsomagra módosíttatod, majd egy kis idő elteltével(köv. hónap) visszarakatod Favoritra.
De választhatod a Felezőt is.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
506 levél
Válasz 07.10.01. 14:31 #143
SSh@rk
Sajnos nem néztem félre. Már voltam bent náluk. Ha küldenek róla levelet akkor jogukban áll. A srác kicsit pironkodott is miatta de azt mondta, hogy sajnos ez van....
Nem igazán etikus egy újabbat kérni ugyanarra az előfizetésre. Ez benne a szemétség, hogy önhatalmúlag eldöntötték. Élnek a szerződésmódosítási jogukkal... sajnos. Nem emlékszem, hogy megkötéskor ez bent volt, hogy lejáratkor újraindul a buli. Az ember akivel kötöttem szintén barátom, nem hiszem, hogy be akart volna húzni a málnásba.
Ez van. Legyen résen mindenki aki esetleg szolgáltatót akar váltani mert lehet hogy elkerülte a figyelmét egy olyan levél amivel akaratán kívül újra elkötelezte magát!
10589 levél
Válasz 07.10.01. 14:14 #142
Dark Archon
Hát bizony résen kell lenni, a felsorolásod meg mind ua. cég lényegében De egyébként valamit félrenézhettél, mert a hűségszerződés azért van, hogy addig nem mondhatod le, utána viszont minden további nélkül...
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
506 levél
Válasz 07.10.01. 14:01 #141
SSh@rk
Üdv!

Korábban is voltak már olyan szerződéseim amikben elköteleztem magam. Matávnet, Axelero, Westel, T-Mobil, T-Online és a „hűségidő” lejártakor egyik sem kényszerített újabb megkötésére. A lejárat után szépen elvoltam, és akkor koccoltam amikor csak akartam.

Az volt a szokás, hogy a hűségidő ellenében általában a megrendelő kedvezményeket kap, most meg csibészbe a havi 4-5 tőlük kapot levél között ott „szürkült” ez a plusz egy, hogy megtarthatom a díjcsomagomat ha...

Van olyan vezetékes telefon előfizetés amihez nem kell vérszerződést kötni vagy levágni a kisujjamat?

Remélem a Felező díjcsomaghoz nem kell. Ha igen akkor szipacs van.

Esetleg kikérem a tanácsodat...


Dark Archon:
Szörnyű időket élünk....
10589 levél
Válasz 07.10.01. 13:58 #140
Dark Archon
Naja, még örülhetsz, hogy egyántalán értesítettek
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
20761 levél
Válasz 07.10.01. 13:20 #139
Eric
Amit aláírattak veled akkoriban szerződést, abban szerepel vélhetően ez a kitétel.
Mivel gondolom mint sokan mások, te sem olvastad el az apróbetűs részt, ezért még időben értesítettek, hogy nehogy meglepetések érjenek.
Most van itt az alkalom, hogy eldöntsd, hogy mit is szeretnél: maradsz ebben még 14 hónapig, vagy választasz más díjcsomagot, vagy esetleg szolgáltatót váltasz.
Tehát semmibe nem vagy belekényszerítve, előtted a választás lehetősége. Ezt annak idején aláírtad.
Ennek ellenére nem az történt, hogy egyszer csak közlik veled, hogy mivel nem nyilatkoztál, meghosszabbodik 14 hónappal a szerződésed, hanem felhívták a rohadékok a figyelmedet egy helyzetre, hogy időben tudj dönteni.

Ha jól emlékszem van neked egy ismerősöd, aki a szakmában dolgozik. Miért nem kérsz tőle tanácsot?
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
506 levél
Válasz 07.10.01. 12:23 #138
SSh@rk
Sziasztok!

Tudom, hogy ez nem T-ONLINE sár, de azért mégis csak egy malomban őrölnek a T-COM-mal:

Van nekem egy Favorit díjcsomagom, egy 14 hónapra szóló határozott idejű szerződéssel ami októberben lejár.
Azt a levelet kaptam, hogy a lejáratot követő 30 napon belül szankciómentesen áttérhetek bármilyen más díjcsomagra ellenkező esetben újra 14 hónapos határozott idejű szerződés lép érvénybe azaz „magukhoz láncolnak” ha akarom, ha nem. Úgy érzem, ha már egyszer 14 hónapra elköteleztem magam akkor már kurvára nem illene mégegyszer 14 hónapra „bekockázni” akaratom ellenére, mikor a konkurenciák is egyre jobb ajánlatokkal állnak elő.
Ronda egy kutya banda....
Én érzem ezt vérlázítóan tajparasztságnak, vagy ez már egy megszokott módszer?
3447 levél
Válasz 07.07.21. 18:34 #137
+Sniper+
Elbeszélgetek én magammal is.

"Újságírói kérdésre válaszolva Szász Dániel elmondta, hogy 100 körüli azon ügyfeleik száma, akik az Általános Szerződési Feltételekben (ÁSZF) meghatározott havi 150 gigabájtnyi adatletöltést túllépik, de nem terveznek lépéseket velük szemben. A vezérigazgató-helyettes szerint az ÁSZF hamarosan módosul, és 300 gigabájtban határozzák meg a havonta letölthető adatok maximumát."


http://computerworld.hu/hir/43779
Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W
3447 levél
Válasz 07.07.21. 18:12 #136
+Sniper+
A t-online-nál még érvényes a havi 150Gb-os adatkorlát?
Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W
7503 levél
Válasz 06.12.26. 20:43 #135
Attila88
Eric, ehhez képest milyenek az árak MO-n, a fő szolgáltatóknál?

amúgy szerbiában a PTT-nek + Verat-nak van 155+155mbps sávszéle - gyak. egész szerbia ebből netezik -, németországból(de annak akkor MO-n is átkéne menni, nem?)
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
659 levél
Válasz 06.12.24. 13:23 #134
rasher
hát ez elég szomorú...
nemrég beszéltem egy ismerőssel aki kint van Londonban és egy 16Mb-es vonala van 6 (azaz HAT!!!) fontért!!!
Azért itt ismét megmutatkozik mekkora különbségek vannak kelet és nyugat között... Nem tudom hogy sirjak vagy nevessek a 2mb-emmel!
"Not everyone understand house music, its a spiritual thing..."
7503 levél
Válasz 06.12.24. 13:15 #133
Attila88
nézzétek meg...
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
7503 levél
Válasz 06.12.24. 13:07 #132
Attila88
igen, 1 mbit/sec-es korlátlan, 0 agregációjú internet ára.
egy mezei szolgáltató ált. 4-5 mbitet vesz a postától v a verat net-től... mindjárt megkeresem a linket, mert vmikor nézegettem az árakat.
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
659 levél
Válasz 06.12.24. 12:56 #131
rasher
mivan??? 1Mb ---> 112eHuf????
ez azért kicsit durva!!!
"Not everyone understand house music, its a spiritual thing..."
7503 levél
Válasz 06.12.24. 12:34 #130
Attila88
hát igen... az a fránya agregáció
MO-n nem probléma, mert a szolgáltatól tudják, hogy hol a bizonyos határ... viszont én a szélessávú netet tapasztalom egy szomszédunknál is, Szerbiában, igaz azon belül csak Vajdaság északi részén...
eszméletlen nagy agreagációk vannak néhány szolgáltatónál, persze egy mezei felhasználónak fogalma sincs, hogy mi az. nem is érdekli. (ha egyáltalán a szolgáltató tájékoztat az agregáció arányáról...)
mindenki boldog, egy ideig. elszaporodnak a felhasználók és kijön az agregáció hátránya > csúcsidőben 56k-t verő minősgű internet...
mondjuk a szolgáltatók védelmére mondva, Szerbiában a PTT-től(posta)+Verat Net-től lehet vonalakat venni, 1 mbit(kapaszkodjatok meg)34 000 din, amit kb 3-al szorozzatok és annyi forint...

na ezek után sírjon vki az 1 mbites netével...
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
20761 levél
Válasz 06.12.24. 02:06 #129
Eric
Van, de ez szolgáltatónként eltérő lehet.
Amúgy meg értelmetlen, illetve kapacitásokat pazarló is lenne, ha nem lenne, ui. egyszere csak egy bizonyos számú előfizető forgalmaz, sosem a teljes előfizetői állomány. Ennek okán felesleges lenne a hálózatot úgy méretezni, hogy az előfizetők számát beszorozzuk az általuk előfizetett csomag sávszélességével.
A gyakorlatban viszont ez úgy van méretezve, hogy a user ne vegyen belőle észre semmit. Én pl. még nem vettem észre olyat, hogy nem tudom kihasználni a sávszélességemet. Vagy ha nem jött a cucc annyival, amennyivel kellett volna, akkor a túloldali szerver nem tudta tolni megfelelő mértékben.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
7503 levél
Válasz 06.12.23. 23:07 #128
Attila88
jó-jó... isten ments, h az emelések ellen legyek, hülye azért nem vagyok ! emeljétek csak az egekig nem vagyok én ellene csak nem találom olyan hűűűű de extra dolognak de legalább kezdünk feljönni a nyugati országokoz. amúgy van agregáció a magyarországi szolgaltatóknál? ha igen, akkor mekkora?
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
20761 levél
Válasz 06.12.23. 19:40 #127
Eric
Arra gondolj, hogy ha magas a sávszélességed, akkor megcsinálsz olyanokat is, amit eddig nem. Pl. nem volt türelmed megvárni egy játékdemo letöltését, mert 500MB. Ezek után esetleg letöltöd, mert 8 perc alatt lejön. Ilyen sávszélességgel lehet online DVD minőségű filmeket is nézni. stb.
Minden amit eddig a netről letöltöttél negyed annyi idő alatt megvan, ergo több időd marad másra.
Vagyis nem feltétlenül csak a warezkingek profitálnak ebből, de kétségtelen, hogy nekik nagyon jól jött.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
7503 levél
Válasz 06.12.23. 14:34 #126
Attila88
szerintem akkor is, szinte csak a mass downloaderek használják ki ezt a több megabitet... és terhelik a rendszert, meg milli+1 szerzői jogot sértenek meg...
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
3933 levél
Válasz 06.12.23. 10:43 #125
Samu G
Én is 4 évig toltam 56k-s modemmel. ADSL-ben azért kell az 1-2 sőt több megabit, mivel a feltöltés amúgy nagyon kevés... Egyrészt normális torrent arányt nehéz elérni ezalatt, másrészt próbálj csak meg Hearts of Iron-t játszani neten (bár pl. egy FPS tényleg nem sok adatot mozgat)
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
3447 levél
Válasz 06.12.23. 10:19 #124
+Sniper+
1 évig volt olyanom, de elegem is lett belőle.

Na ja nőhetne a feltöltés is, erről mondjuk nem beszélnek, de elméletileg a 8 fel-hez 1 le járhatna.
Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W
1946 levél
Válasz 06.12.21. 20:51 #123
devastator
en 64k-s kabelmodemmel kezdtem, mohaa-ban a pingem 10-20 volt. szal telleg kurvara nem szamit, 512vel nehol meg nagyobb is a pingem(persze azert, mert a szolgaltatonal mar sokkal tobben vannak, es gondolom nagyobb a terheles). igaz h tolteni eleg szerencsetlen volt vele, most 512es van, es boven jo mindenre, mivel nem vagyok tolto-manias. elvileg en szolgaltatom is jan 1.tol emel, de nalunk ez ugy fog kinezni, h tarifak csokkennek, es jelenlegi dij(3,900) a kovetkezo csomageval(1mbit) lesz egyenlo, ha maradok 512nel akkor pedig havi 2,900et fizetek. meglatjuk meg h mi lesz..
Too stubborn to die...
7503 levél
Válasz 06.12.21. 20:33 #122
Attila88
mondjuk, akik beleszülettek a szélessávú internetezésbe, azoknak magyarázhatok... akik évekig tolták 56k-s modemmal, azok azért talán megértenek
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
7503 levél
Válasz 06.12.21. 20:30 #121
Attila88
online játékok tudod mennyi adatot forgatnak? na, de segítek. kurva keveset! a ping meg nem attól függ, hogy 2 v mbiten ülsz, hanem a szolgáltatódtól...

videotelefonáláshoz is elég 1, esetleg 2mbit/sec. ott a feltöltés lassúságától akadhat. persze, mindenre rá lehet még kontrázni. pl. te dvd minősgű képpel akarsz videotelefonálni, meg házimozin akarsz online tv-t nézni, ahhoz persze kevés lesz az 1-2 mbit...
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
3447 levél
Válasz 06.12.19. 17:51 #120
+Sniper+
Netes játékoknál egyáltalán nem jönn rosszul és videó telefonálásnál is szaggatott eddig, az online tv-ékről nem is szólva.
Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W
10536 levél
Válasz 06.12.19. 17:49 #119
TcG|Rommel|Hun
Nekem most 512-es korlátlan van. Azért egy duplázás nem fog ártani a letöltéseknél. Félreértés ne essék nem torrent, csak mittomén demok terén.
7503 levél
Válasz 06.12.19. 17:39 #118
Attila88
nemtom... sztem netezésre még az 512-es is jó volt... nem is beszélve a mostani több megabitekről. minek egyáltalán 8mbit? max. arra, hogy a dvd töltős torrent-királyok még ennél is jobban kalózkodjanak?
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
10536 levél
Válasz 06.12.19. 17:34 #117
TcG|Rommel|Hun
3447 levél
Válasz 06.12.19. 17:32 #116
+Sniper+
Yes
"A Magyar Telekom a 2005-ös grátisz sebességnövelések után a jövő év első negyedévében – ugyancsak díjmentesen – tovább gyorsítja az ADSL-szolgáltatás sávszélességét. A sávszélesség-növelés – adott csomagtól és műszaki lehetőségektől függően – kétszer, háromszor vagy négyszer gyorsabb internetezést is lehetővé fog tenni az összes jelenlegi és új előfizető számára – közölte a távközlési vállalat. A jelenleg 512 kbit/s sávszélességű szolgáltatásnál akár 1 Mbps, a jelenleg 1 Mbps maximális letöltési sávszélességű csomagnál akár 4 Mbps, a jelenleg 2 Mbps vagy 3 Mbps sávszelességű csomagoknál pedig akár 8 Mbps lehet a maximális letöltési sebesség.

Az ADSL sebességének növelését 2007. január közepén kezdi meg a vállalat, és az átállítási munkálatok várhatóan néhány hónapot vesznek igénybe. A Magyar Telekom az ADSL-hozzáférések átállítását a nap 24 órájában folyamatosan végzi, ami az üzemelő végpontok esetében néhányperces leállást okoz.

A távközlési vállalat egyben közölte, hogy a közeljövőben bevezeti a telefonszolgáltatás nélküli ADSL-szolgáltatást, amely internetszolgáltató partnerein keresztül lesz igénybe vehető. A havidíjas telefon nélküli ADSL bevezetése jelentős fejlesztéseket igényel a Magyar Telekom részéről, melyek várhatóan 2007 első negyedévében fejeződnek be. Ezzel azon ügyfeleknek is lehetőségük lesz ADSL-hez jutni, akik nem rendelkeznek telefon-előfizetéssel."
(it.news)


Félek azért ezektől a "műszaki lehetőségektől", de király lenne ez a 8 Mbps.
Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W
3933 levél
Válasz 06.12.12. 09:58 #115
Samu G
Én nem hallottam róla. és sztem már nem nagyon lesz.
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
3447 levél
Válasz 06.12.10. 22:06 #114
+Sniper+
Ilyen, csak T-Online.
Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W
659 levél
Válasz 06.12.10. 14:30 #113
rasher
Milyen kapcsolatod van? milyen sávszél?
Én most váltottam Kábelnet családról kábelnet maximumra!!!
+500 Ft/hó és dupla sávszél (2M/192k)
"Not everyone understand house music, its a spiritual thing..."
3447 levél
Válasz 06.12.10. 11:34 #112
+Sniper+
Nem tud valaki infót arról, hogy esetleg lesz-e emelés?
Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W
3933 levél
Válasz 06.11.05. 13:47 #111
Samu G
nekem sincs nagyon más tippem, úgyhogy igazad lehet talán.
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
20761 levél
Válasz 06.11.05. 13:44 #110
Eric

Valami oka bizos, hogy van, mert a sávszélesség csak úgy nem megy fel a 3x-osára. Az IPTV-s dolog meg elég kézenfekvőnek tűnik...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
3933 levél
Válasz 06.11.05. 13:32 #109
Samu G
remélem is hogy nem akarnak többet fizettetni. csakhogy ezeknél sosem tudni. IPTV miatt meg azért lenne furcsa, mivel mint mondtam faluról van szó és ADSl elérés is csak mintegy fél éve van...
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.