Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» Petíció az EU adattárolási tervezete ellen

20761 levél
Válasz 05.08.25. 00:30 #14
Eric
Pölö egy mobil szolgáltató mi alapján számláz, ha nem őrzi meg a hívásadataidat(milyen számot, mikor, mennyi ideig, milyen SMS, kinek, stb-stb)? A roaming hívásadatok sokszor 2 hónap késéssel, érkeznek meg a külf. szolgáltatótól.
Ha az APEH kéri tőled, hogy az elszámolt, Áfát róla visszaigényelt tavaly márciusi számládról igazold, hogy minden hívás munkaügyben volt, akkor mit csinálsz? Bemész a szolgáltatóhoz és elkéred a hívásrészletezőt.
Ez 10 éve így megy. Csak most a fene nagy demokráciában valakik úgy gondolták, hogy ha ezt a témát megzörgetik, akkor abből frankó politikai tőkét lehet kovácsolni...

Sőt továbbmegyek: bekapcsolt mobillal pillanatnyilag is elég jól be lehet határolni, hogy éppen hol vagy. Egy bázisállomásokkal sűrűn teletűzdelt környéken akár néhány 10m-es pontossággal.

Ez eddig is így volt.

A kérdés csak az, hogy ezeket az infókat ki és mire használhatja.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
21647 levél
Válasz 05.08.25. 00:16 #13
padavan
Alapban gáz és szomorú, hogy ilyen törvényi lehetőség egyáltalán létezik.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
20761 levél
Válasz 05.08.24. 20:01 #12
Eric
Az, hogy 3 hónapról 6-ra emelik a kötelező adattárolást a szolgáltatóknál - miközben azok e nélkül is legalább 1 évig tárolják azokat - min változtat???

Nem ezen múlik.
A dolog azon múlik, hogy ezekhez az adatokhoz ki és milyen formában férhet hozzá...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
21647 levél
Válasz 05.08.24. 16:09 #11
padavan
Mondjuk eme törvény hathatós segítségével.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
20761 levél
Válasz 05.08.24. 00:14 #10
Eric
Az enélkül is "bármikor" szóba kerülhet.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
12270 levél
Válasz 05.08.23. 23:21 #9
asas01
Majd ráérünk akkor tiltakozni, amikor árokba lőnek mindekit, aki warezol vagy egyéb gonoszságot követ el az internet segítségével.
Amúgy el kéne lassan dönteni, hogy az emberek szabadságot akarnak vagy biztonságot. Nem úgy megy ez, hogy egyszer azon háborodunk fel, hogy lopják az autókat, máskor meg azon, hogy a rendőrök egész nap ott szobroznak melettük.
szdvsz(szerény diktatórikus véleményem szerint ) midenkitől ujjlenyomatot és DNS mintát kéne venni, így megkönnyítve a nyomozásokat. Akinek nincs vaj a fején annak úgysincs mitől tartania.
i tell it like it is, cause im a bold figure
21647 levél
Válasz 05.08.23. 17:10 #8
padavan
De bármikor szóba kerülhet. A pokolba vezető út... - meg ilyesmik.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
20761 levél
Válasz 05.08.23. 16:01 #7
Eric
Itt szó sincs erről, ha figyelmesen elolvastad volna...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
21647 levél
Válasz 05.08.23. 15:18 #6
padavan
Ha van vaj a fejemen, ha nincs, nem szeretem, ha megfigyelnek, nyomon követnek, 24 órában beazonosítanak, felmérnek, iktatnak.
Totális megfigyelés totalitáriánus államok sajátossága, ahol nem a köz, hanem az állam védelme a cél, akár a köz ellenében is.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
20761 levél
Válasz 05.08.22. 17:26 #5
Eric
A lényeg, hogy az adataid eddig is elérhetőek lettek volna, ha szükség lett volna rá.
Annyi változik, hogy a kötelező tárolási idő nagyobb lesz. Ez szerény véleményem szerint szinte semmit sem változtat a helyzeten, ui. ezeket az adatokat a szolgáltatók már ma is jóval tovább tárolják mint amire a törvény kötelezi őket(saját és az ügyfeleik érdekében).
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
20761 levél
Válasz 05.08.22. 17:21 #4
Eric
Liberális komcsik?
A komplett EU?

LOL!

Amúgy meg egészen addig, amig nem csinálsz valami gazságot, a kutyát nem fogja érdekelni, hogy te melyik szélsőjobbos honlapon "csorgatod a nyáladat"!

Már csak azért sem, mert fizikai képtelenség lenne mind a 450 millió ember netezési, telefonálási adatait feldolgozni.
Itt nyilván azokról van szó, akik amúgy is rosszban sántikálnak és valamilyen apropóból rájuk terelődött a gyanú.

Ma Magyarországon 90 napig tárolják a telefonálási adatokat. Mégsem az megy, hogy minden egyes állampolgárt naponta ellenőriznek, hogy kit hívott fel. Bahh....
Ha valaki ellen nyomozás folyik, akkor ügyészségi engedéllyel a rendőrség lekéri a hívásadatokat, vagy engedélyt kér a lehallgatásra. Ehhez az engedélyhez pedig alapos gyanú kell.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
4370 levél
Válasz 05.08.22. 16:53 #3
Kalwa
Ez nem műbalhé! Engem senki ne kövessen nyomon a neten, hogy hol voltam, milyen oldalakat néztem vagy, hogy mit tölöttem le! Ezt azonnal el kell vetni és eltörölni minden ilyesféle adattárolási maszlagot. Ez a demokrácia sárbatiprása. Ha demokráciáról beszélnek, akkor viselkedjenek úgy is! Én a nemzeti érdekeket előtérbe helyező diktatúra híve voltam mindig is ezt nem titkolom és ott bizony megengedhető dolog lenne ez. De egy demokráciában bizony, bármilyen indokot is lebegtessenek megengedhetetlen! Egyék meg a saját levesüket köcsög liberális komcsik - basszák meg
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
20761 levél
Válasz 05.08.22. 16:46 #2
Eric
Ehhez csak annyit, hogy Magyarországon a törvény szerint jelenleg 90 napig kötelező ezen adatokat megőrizni. Ez pillanatnyilag szigorúbb az EU szabályozásnál. Németországban a 30 nappal is gondok vannak.

Vagyis, ha életbe lép az EU-s szabályzás ez Magyarországra nézve azt jelentené, hogy 3 helyett 6 hónapig tárolják az adatokat. Na bumm.
A 3 hónap nem probléma, a 6 igen?

Akinek nincs vaj a fején, annak édesmindegy. Engem nem zavar.

Amúgy meg ez azt írja elő, hogy meddig kötelező tárolni, de azt nem mondja ki, hogy ezután kötelezően megsemmisítendő.
Ugyanis a szolgáltatók ezeket az adatokat az esetek többségében jóval tovább tárolják a számlázási rendszereik miatt(is).

De pl. ha bemegy az ember a telefontársaságához és szeretné lekérni a tavaly decemberi hívásrészletezőjét, simán megteheti. Miért? Mert ezek az adatok megvannak a szolgáltatónál. Ja, hogy 8 hónaposak?
Eddig ez senkit nem zavart...

Műbalhé ez kérem szépen.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
4370 levél
Válasz 05.08.22. 16:17 #1
Kalwa
Link: http://www.dataretentionisnosolution.com/index.php?lang=hu

Az adatgyûjtés nem megoldás!

Az Európai Bizottság és az igazságügyi miniszterek azt akarják, hogy mind a 450 millió EU-s állampolgár telefonálással és internetezéssel kapcsolatos adatait kötelezõ legyen megõrizni. Amennyiben aggályosnak tartja a tervet, kérjük, írja alá a petíciót.

Mi a rossz az adatok tárolásában? A tervezet szerint a forgalmi adatokból ki fog derülni, hogy ki kit hívott és ki kinek küldött e-mailt, ki melyik web lapot kereste fel, sõt, még az is, hogy éppen hol tartózkodott valaki, amikor mobiltelefont használt. A tervezet szerint a telefontársaságokat és az internetszolgáltatókat a arra fogják kötelezni, hogy tárolják felhasználóik adatait. Az európai rendõri és biztonsági szervek hozzá fognak férni ezekhez az adatokhoz. A különbözõ, Brüsszelben kidolgozott változatok szerint az adattárolás idõtartama 6 hónaptól 4 évig terjedne.

Az adattárolás olyan, tolakodó megoldás, ami az EU 450 millió állampolgárának magánéletére lenne hatással. Az adattárolás mint eljárás eddig soha nem látott mértékben tenné lehetõvé a megfigyeléseket. Számos olyan, az európai emberi jogi szabályozásokba beépített garancia szûnne meg, mint amilyen az Adatvédelmi Irányelvek és az Európai Emberi Jogi Egyezmény.

Az adattárolás azt jelenti, hogy a kormányoknak attól függetlenül van lehetõségük ellenõrizni az emberek magánéletét és személyes kommunikációját, hogy az illetõt gyanúsítják-e bûncselekmény elkövetésével, vagy sem.

Az adattárolás nem nyújt megoldást a terrorizmusra és a bûnözésre!

2005. júliusában az Európai Parlament elfogadta Alexander Alvaro parlamenti tag beszámolóját a kötelezõ adattárolásra vonatkozó javaslatról. Eszerint a beszámoló szerint az adattárolási javaslat aránytalan. A beszámoló azt a kérdést is felveti, hogy a tervezet szükséges és hatékony-e, miközben komoly anyagi terheket róna a telekommunikációs iparraés a felhasználókra egyaránt.

Egyetlen európai vizsgálat sem támasztja alá azt, hogy szükséges lenne egy ilyen hatalmas adatbázis kiépítése, illetve, hogy a terrorizmus és a bûnözés elleni harc céljából szükséges ilyen szenzitív adatokat tárolni benne.

A Londont ért támadás az emberi jogok elleni támadás volt. Ezeknek az emberi jogoknak a megvédése alapvetõ fontosságú, amikor a kormányok és társadalmak krízishelyzetbe kerülnek. A lehetõ legrosszabb megoldás lenne kockára tenni ezeket a gondosan kidolgozott emebri jogokat csak azért, mert eluralkodik rajtunk a pánik. Ha a terrorra tömeges megfigyelésekkel válaszolnánnk, akkor a támadók elérnék a céljukat, mert feladnánk legalapvetõbb értékeinket.

Mit tehetünk az adattárolási terv megakadályozására?

Amennyiben Ön fontosnak tartja az európai adattárolási terv megakadályozását, kérjük, írja alá a petíciót és kérjen meg másokat is erre.
Az aláírásokat az Európai Bizottságnak és az Európai Parlamentnek juttatjuk el.
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.