Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Majd hat év egy emberélet kioltásáért

10106 levél
Válasz 06.09.12. 15:24 #22
mucius
de a setjei is kb olyanok, mint annó az énekesi performansza. kommersz, szar, hulladék.
Nem a korrupció a gond, hanem, hogy engem nem akar lefizetni senki. :)
7503 levél
Válasz 06.09.12. 14:53 #21
Attila88
és azt áruld már el nekem BAZMEG, hogy én hol kevertem ide bele a magyargyűlöletet??

Gillette írt ilyet, nem pedig én!!

nem tudom olvastad-e, de ezt a cikket nem én írtam ezt csak begépeltették velem(nagyfater még politizál...)+személyesen ismertem a családot. ennyi. nem kevertem ÉN ide bele semmi magyargyűlöletet.

(most 1 cseppet felkurtál idegileg megjegyezném...)
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
17778 levél
Válasz 06.09.12. 14:50 #20
MagicMoment
mivel nem rögtön végezték el a tesztet,hanem sokkal később,így természetesen nem találtak semmit.
továbbá kevesen tudják,h biztosítási csalást is megpróbált elkövetni a bmw-re,csak h pénzt kapjon belőle,de azon is megbukott.
jutalma: shane 54 lett, és dj-skedhet bárhol.
9771 levél
Válasz 06.09.12. 14:42 #19
vally
Abszolút igazad van yerico.
Sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
1344 levél
Válasz 06.09.12. 14:02 #18
yerico
"az enyhítő körülmény a gyilkosnak lehetett az alkohol+hirtelen felindulás... de ennél akkor is min. 2szeres börtönre kéne ítélni...
"

Szívem szerint a 15 évet kiosztanám neki, de nem ez a lényeg, a bírók képesek homlokegyenenesen más döntést hozni ugyanabban az ügyben is, mert szubjektívek, és előítéleteik vannak, a törvények pedig nem egyértelműek, mindegyik másképp értelmezi. Azonban ebbe a gyilkosságba ne keverjük bele a magyargyűlöletet.
1344 levél
Válasz 06.09.12. 13:59 #17
yerico
Kapott egy év felfüggesztettet a baleset okozásáért, majd letelt a két év próbaidő, és azonnal kapott megint egy évet felfüggesztve a kábítószeres vezetésért, amennyire tudom. Megvárták, míg letelik a 2 év, mert ha közben ítélik el, akkor az első egy év + a második egy év is automatikusan letöltendőre változik. Bár lehet, hogy az ügyvédje ügyesen húzta az időt, és amíg a bíróság döntött, addig letelt a két év. Még ekkor is gyorsnak volt mondható.
1344 levél
Válasz 06.09.12. 13:56 #16
yerico
"Ez nem ide való." - ezt kire értetted? "

Rád.
1344 levél
Válasz 06.09.12. 13:56 #15
yerico
A lényeg azon van, hogy itthon egy lopott szoftver büntetése is nagyobb, mint a kozúti baleset okozása, ahol ember hal meg. Amúgy Előd a lehetséges minimumot kapta meg, ott tudtommal 1-3 év a büntetés, és a minimum, amit ezért kaphatott az 1 év felfüggesztett. Lopott szoftverrel való kereskedelemért 2-5 év jár tudtommal. Amúgy az emberhalállal végződő balesetek esetében, ha az autós felelőssé tehető, akkor bizonyos minimum a felfüggesztett büntetés, legalábbis feleségem szerint (ügyvéd)
7503 levél
Válasz 06.09.11. 19:31 #14
Attila88
"Másfelől viszont rühellem, hogy egy számítástechnikai fórumon akar valaki hangulatot kelteni, ráadásul félinformációk, féligazságok segítségével. Ez nem ide való." - ezt kire értetted?

az enyhítő körülmény a gyilkosnak lehetett az alkohol+hirtelen felindulás... de ennél akkor is min. 2szeres börtönre kéne ítélni...
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
10106 levél
Válasz 06.09.11. 18:34 #13
mucius
az viszont igaz
bár hivatalosan kimutattak tudatmódosító szert a szevezetében?
Nem a korrupció a gond, hanem, hogy engem nem akar lefizetni senki. :)
1949 levél
Válasz 06.09.11. 18:26 #12
Arthur Dent
Akármi is volt, most már itt mászkál közöttünk 100%-ig rehabilitálva. Mondjuk a szándékosság az ő esetében kizárható.
I seem to be having tremendous difficulty with my lifestyle.
167 levél
Válasz 06.09.11. 17:45 #11
Wheel Warrior
167 levél
Válasz 06.09.11. 17:45 #10
Wheel Warrior
jó de az a ****** ***** Császár Előd úgy be volt kábítózva hogy azt sem tudta hol van
és egy év felfüggesztettet kapott???!!!!
lol
10106 levél
Válasz 06.09.11. 17:26 #9
mucius
a császár előd nem elgázolta a rendőrt, hanem rendőrautónak ütközött, amely a rendőr halálát okozta. közúti baleseteket ne vegyük már szándékos, előre megfontolt emberölésekkel egy kalap alá. ilyen balesetek okozóinak töredéke sem kerül börtönbe.
Nem a korrupció a gond, hanem, hogy engem nem akar lefizetni senki. :)
1344 levél
Válasz 06.09.11. 16:45 #8
yerico
Na vazzeg, nem is szerb volt a fickó, hanem montenegrói, és szó sem volt magyargyűlöletről. Mennyire rühellem, ha valaki azonnal hangulatot kelt, ahelyett, hogy tájékozódna.

"Nagy vihart keltett egy évvel ezelőtt az eset, amikor - a hírek szerint - Magyarkanizsá n a Bounty kávézóban egy szerb nemzetiségű férfi megölte a helybeli Sarnyai Józsefet. Az üggyel kapcsolatban akkoriban olyan találgatások is szárnyra keltek, hogy nemzeti alapon történt leszámolásról volt szó, de utóbb kiderült, hogy nem így van. Az ügyben a héten döntés született, eszerint a gyilkos összesen öt évet és tíz hónapot kapott gyilkosságért, további négyet pedig engedély nélküli fegyvertartásé rt.
Kedden a Szabadkai Kerületi Bíróságon ítélet született a magyarkanizsai gyilkosság ügyében, amikor is 2005. szeptember 24-én Goran Tijović 42 éves férfi öt pisztolylövéssel kioltotta a 32 éves Sarnyai József életét. Az elkövető összesen hat év és két hónap letöltendő börtönbüntetést kapott.
Az ügy egy évvel ezelőtt sok találgatásra adott okot, ugyanis a támadó szerb nemzetiségű volt, az áldozat pedig magyar. Ám rövidesen kiderült, hogy semmi köze nem volt a nemzetiségi alapon történő összetűzésekhez, ez esetben másról volt szó.
Sarnyai Daniella, az áldozat felsége elmesélte lapunknak, hogy a tárgyalások során mit lehetett megtudni a történések menetéről. Daniella szerint Goran Tijović két barátjával tavaly szeptember 25-én a hajnali órákban bement a magyarkanizsai Bounty kávézóba. Kávét rendeltek, de mivel záróra volt, nem kaphattak. Megkérték őket, hogy távozzanak. Mivel nem mentek ki, hanem szóváltásra került sor, Sarnyai József is odalépett hozzájuk. A szóváltás közben Sarnyai pofon ütötte a szerbkeresztú ri férfit. Összesen három pofon csattant el, minekutána Tijović a barátaival távozott, és telefonon felhívta a szerbkeresztú ri péket, az ismerősét, hogy jöjjön el érte Magyarkanizsá ra, mert haza kell mennnie. Azt mondta, pénzért megy haza,de mint utóbb kiderült, a fegyveréért kellett hazamennie. Amikor visszatértek Magyarkanizsá ra, arra kérte az autó vezetőjét, hogy álljon meg a Bounty kávézó előtt. Az nem hallgatott rá, majd amikor megfenyegette, hogy kiugrik az autóból, megállt. Tijović visszatért a kávézóba. Sarnyai József nyitott neki ajtót. A tettes közvetlen közelről öt lövést adott le áldozatára.
- A tárgyaláson azt vallotta, hogy az első két lövés az arcát meg a nyakát érte, de a férjem megfogta a fegyver csövét, és ő akkor megérezte, hogy kettejük közül a férjem az erősebb, és ha túléli az esetet, akkor biztosan meg fogja ölni, ezért még három golyót beleeresztett, hogy biztos legyen a dolgában - mesélte Sarnyai Daniella.
A gyilkosság után a magyarkanizsai rendőrség kihallgatta a tettest.
- Akkor azt vallotta - és ez a jegyzőkönyvben megtalálható -, hogy azért lőtte le, mert végtelenül megalázottnak érezte magát. Ő ugyanis montenegrói nemzetiségű, és Montenegróban csak a nőket szokták megpofozni. Ha ököllel ütötték volna meg, akkor talán megkegyelmezett volna a férjemnek, de így ez szóba sem jöhetett - mesélte az áldozat felesége."

Lsd. szentkoronaradio.com
1344 levél
Válasz 06.09.11. 16:37 #7
yerico
Vazzeg, erre csak annyit, hogy ha az ember rendőrt gázol halálra, akkor az 1 év felfüggesztett, de ha kocsilopás közben mellbelövik az embert, akkor az 8.5 évvel jár együtt (lsd. Viki kocsija és az énekes Császár Előd??? gyorshajtása. Ebből is látszik, hogy ha kocsit lopsz, és észreveszi a rendőr, akkor azonnal gázold halálra, mert akkor kisebb lesz a büntetésed. Szóval a jog nagyon nem tökéletes, a bírák meg egyszerűen szubjektíven ítélkeznek mindenhol. Ebben ne keressetek magyargyűlöletet.
Amúgy minden esetben a büntetés középértékéből indulnak ki (5-15 év esetén 10 év), és ezután mérlegelnek az enyhítő és súlyosbító körülményekről. Nem tudom, hogy szerbéknél mekkora az emberölés büntetési tétele, de 5-10 év lehet. Valószínűleg a bíró szerint nem állt fenn az előre megfontolt szándék, hanem hirtelen felindulásnak minősítette. Erről ennyit. 10-15 évett egy emberölési kísérletért nem hiszem, hogy adnak, ott más, különös kegyetlenség, előre megfontolt szándék, nyereségvágy, aljas indok, stb, de közrejátszott.

Másfelől viszont rühellem, hogy egy számítástechnikai fórumon akar valaki hangulatot kelteni, ráadásul félinformációk, féligazságok segítségével. Ez nem ide való.
1949 levél
Válasz 06.09.09. 16:08 #6
Arthur Dent
Épp most copyztam be a politika topicba, de látom megelőztek. Mindenesetre ez a hír megérdemli, hogy külön topicban foglalkozzunk vele. Egyszerűen botrány az az intézményesített magyargyűlölet ami a szláv országokban büntetlenül és nyakló nélkül folyik. A térségben a politikai helyzet jelenleg stabilnak látszik, de ez csak látszat. Minden ilyen esemény biztosíték arra, hogy ezek az országok csak a lehetőségre várnak, hogy a torkunknak essenek.
I seem to be having tremendous difficulty with my lifestyle.
9789 levél
Válasz 06.09.09. 12:52 #5
Gillette
De azért nem utálnak minket magyarokat mi?
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
5613 levél
Válasz 06.09.09. 10:53 #4
csuvi
amúgy nem jó az átváltás: csak ~11,5 macska a "váltószám"
A szó a legerősebb kábítószer, amit ember valaha is használt
5613 levél
Válasz 06.09.09. 10:49 #3
csuvi
az ilyen szánalmas itéletek hatalmazzák fel az embert önbíráskodásra. ha az én feleségemet lőtte volna le, tuti várná valaki a sitt előtt. 6 év egy csövesnek jó pénzért semmi. undorító ez az egész
A szó a legerősebb kábítószer, amit ember valaha is használt
7503 levél
Válasz 06.09.09. 10:46 #2
Attila88
+ ezt a szösszenetet anyum tolta elém , azzal hogy gépeljem le és küldjem el a Magyar Szó c. lap főszerkesztőjének... + még majd más újságoknak de addig még kijavítom a gépelési hibákat...
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
7503 levél
Válasz 06.09.09. 10:22 #1
Attila88
2005.szeptember 24-én történt gyilkosság eseményeiről, s a gyilkosságra kirótt ítéletről.

A VMSZ magyarkanizsai alapszervezetének elnöksége megdöbbentve vette tudomásul a Szabadka Kerületi Bíróságnak ítéletét. elemezte a közölt eseményeket, a gyilkosság okait s annak legfolyását, annak kitervezett voltát, majd a majd egy évre hozott ítéletet is.

A gyilkos Goran Tijovic 5 pisztolylövéssel kioltotta Sarnyai József életét, s ezért a gyilkosságért mindössze 5 év és 10 hónap bönrtönre ítélte a kerületi bíróság. igaz ehhez csatolt még 4 évet az engedély nélküli fegyvertartásért, de a fegyvertartás jogtalansága, majd annak a tetthelyre valű elhozatalaközött elmúlt idő nemmás mint a szándék tervszerű végrehajtása volt.

Az esemény megvitatása alkalmával nem lhetett elkerülni azokat a már jogerőre emelkedett ítélekteket amelyek szenvedő alanyai 10-15 év börtönbüntetést kaptak mindannak ellenére, hogy nem történt életkioltás!

Íme a felsoroltak amelyek alátámasztják a polgárok s a VMSZ magyarkanizsai helyi szervezetének elnökségét, mely megdöbbenést váltva: Temerineben néhány fiatal összeverekedett. ennek voltak látható sérólései. a bíróság igazi gyors (nem 1 év!) ítélethozatalával a verekedő négy fiatalnak 10-15 év börtönt szabott ki, sőt az indokolt (a védőügyvédek szerint) fellebezést is visszautasították. a zentai kaszárnyában egy összeszólalkozásból eredeően egy kiskatotnának leverték a veséjét. az orvosok megállapították, hogy egész életére elveszetette munkaképességét vagy az a legminimálsiabbá vált. az elkövető egy év börtönbüntetést kapott. Törökbecsén egy szaddista személyautója után kötötte megunt macskáját, s addig húzta amíg ki nem múlt. állatkínzásért 6 hónap börtönre ítélték. Magyarkanizsán egy élet kioltásáért 5 év 10 hónap börtönt szabtak a gyilkosra.

Amennyiben a kirótt büntetéseket azok a súlyuk szerint mérlegeljük, könnyen megállapíthatjuk, hogy nem mindegy melyik bíróságon ítélkeznek de azt, hogy a felsorolotak alapján nincs összehasonlítható lehetőség a büntettek súly, valamint az azokra hozott ítéletek megállapítására, hisz az is kiviláglik, hogy viszonyítva az elkövetett büntények súlyosságára a magyarkanizsai gyilkos legenyhébb büntetésben részesült egy elkövetett legsúlyosabb büntettért, hisz 35 macsak életének kioltása egyenlő egy szándékos emberöléssel az igazságszolgátatásban az megfelelő arány?

A magyarkanizsai VMSZ alapszervezetének elnöksége, jogosan teszi fel a kérdést: Várható-e e téren pozitív változás? várható-e valamennyi polgárt megynugtató s gyorsabb a vétkek súlyától függő igazságosabb ítéletek meghozatala? talán ezt nem várni, inkább követelni kell!!


Magyarkanizsa, VMSZ helyi szervezetének elnöksége.


-----------------------


hozzátenném: az egész szöveget most gépeltem be pár perc alatt, sietve, ugyanis nem digitális formában volt.

+ akit lelőttek az a volt gitártanárnőm 2 gyermekes férje volt!!
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.