Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Idegenlégió

1 levél
Válasz 14.05.04. 10:24 #162
forrester82
Üdvözlet mindenkinek. Két könyvet írtam, azzal a szándékkal, hogy a Légióval kapcsolatban, az ott átélt eseményeken keresztül, ha magáról az Idegenlégióról nem is, de az ottani élettel kapcsolatban, hiteles információkat tegyek közzé. Az első nyomtatásban jelent meg, a második hamarosan pdf formátumban lesz letölthető. Az oldalam még nincs kész, sajnos időzavarban vagyok, de azért feltöltöttem. www.idegenlegio.com, www.ebook-tipo.com.
8074 levél
Válasz 08.02.24. 18:26 #161
Gerry
Kinek mi. Nem rossz dolog, csak kinyúvadni Fekete-Afrikában alighanem igen csekély számú ember akar S a halál valóban az élet természetes velejárója, de korántsem mindegy mikor jön el
S alighanem vannak némiképpen szofisztikáltabb külföldi munkavállalási lehetőségek is, mint az idegenlégió
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
1277 levél
Válasz 08.02.24. 16:20 #160
retek2
en is ismerek olyat aki az idegenlegioban szolgalt,nem sokat beszel rola a tag,hazajott,baloztunk egy nagyot (volt mibol)aztan ennyi
amugy a halaltol en se felek,ez csak egy elbaszott koztudat,hogy a halal rossz es gonosz dolog...sztem semmi rossz nicns benne,az ember megszuletik,el egy darabig,aztan megpihen az elet faradalmai utan.semmi rossz nincs benne.ha az emberek nem lennenek ekkora faszok,akkor sztem teljesen termeszetes es elfogadott dolog is lehetne.
jah...eljem meg a nyugdijjas kokrt...mire odaig jutnek,akkor mar regen felemelnek 85 evre a nyugdijjkorhatart...amekkora szemetlada kizsakmanyolo faszkalapok iranyitjak az orszagot.
nem latom ertelmet a hosszu eletnek,65-70 evesen is gurizzek?hat mi vagyok en?!sokszor gondolok arra,hogy a "fenykorok" leteltevel sokkal jobb lenne,ha egyszeruen egy perc alatt leporogni a tovabbi eletem es meghalnek vegre...

az elet ugyis csak egy atmeneti allapot
Üdvözlettel:A hang az Ön fejében,amely akkor szól Önhöz,ha olvas valamit
8074 levél
Válasz 08.02.24. 15:32 #159
Gerry
Tény, hogy a megfelelő kiképzés, és persze a megfelelő felszerelés folyományaként az efféle csőcseléket halomra lőhetik, azonban nem egy esetben pontosan hogy a légió volt az, aki sanszosan egész falvakat tüntett el. Részemről persze ez is belefér, de semmiképpen sem állítanám, hogy az emberi jogokot mennek védeni, mintsem az esetek többségében a francia érdekeket a volt gyarmati területeken. De hangsúlyozom, ezzel sincs különösebb problémám, csupán megnyugtatóan keveset hallani mondjuk az afrikai ténykedésükről..


Gilette: ez gyönyörű levezetés volt, de mivel a BKV-s mondandóm végén ott volt a vigyorgó smiley, nem biztos, hogy szükség is volt rá
(Az amcsik valóban csak pár ezer embert vesztettek, ami ennyi idő alatt nevetséges szám-azonban ezek csak a halálozási adatok, az nincs benne, akinek egy akna levitte kezét-lábát..márpedig ilyenből sokkal több van.)
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
9789 levél
Válasz 08.02.24. 13:28 #158
Gillette
Ha már az ótvar baromság klisék akkor ennél nagyobbat te sem írhattál volna: "meg ha már kibeleztél egy BKV ellenőrt, és nem tudsz hová menekülni"
Gondolom mivel téged különösebben nem izgat a téma ezért nem is olvastál utána márpedig ha megtetted volna tudhatnád, hogy manapság egy kis túlzással erkölcs bizonyítványra van szükséged ha be akarsz kerülni. Az apróbb dolgokat elnézik úgyan, de baltásgyilkosként valószínű, hogy az interpool fog elvinni a toborzóból.
Olvasgatva az index fórumán nem igazán tűnnek elvetemült szociopatának. Sőt azt kell mondjam nagy részük értelmesebb, az életre alkalmasabb mint sok beképzelt diplomás senki(nem nem célzás volt).
Hogy mennyi az esély, hogy meghalsz? Légiós adatokat nem tudok de az amcsik kb 6 és fél év alatt vesztettek 4000+ katonát a terrorizmus elleni háborúban(sic). Kb 3-400ezeren biztos szolgáltak valamelyik hadszintéren ez alapján kicsit több mint 1% az esély arra, hogy ott maradsz. Sztem ez nem olyan dúrva halálozási mutató.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
7035 levél
Válasz 08.02.24. 13:11 #157
Aruns
Személy szerint én nem féltem őket, főleg nem a raszta suhancoktól, nem kicsit kevesek azok ahhoz, hogy lenyomják a légiót. Sajnálni sem sajnálom őket, ha összefutnak a légióval és a rövidebbet húzzák (láttam magyar légiósok által készített fotókat Afrikában a kilencvenes évekből olyan helyekről, ahova mentek rendet csinálni - mint a szőnyeg, úgy feküdt ott a sok szerencsétlen lemészárolt civil, ezek után nem csoda, hogy ha összefutottak néhány milicistával, akik csak a civilek ellen nagy vitézek, akkor eltaposták őket, mint a férgeket és nem hiszem, hogy emiatt azóta lelkiismeret-furdalásuk lenne és ne is legyen...)

Szerintem a gond az, hogy sokan nem tudják felmérni, mire és hova jelentkeznek és mennyi is az az öt év. Emiatt talán szerencsésebb, ha a delikvensek nem olyan fiatalon jelentkeznek (ismerek olyanokat, akik főiskola, sőt egyetem után jelentkeztek - utóbbi azért mondjuk húzós, de ilyen is van). Vannak, akik 30 fölött mennek oda, és minden téren nagyon jól beilleszkednek, mert ők pontosan tudják, hogy miért és hova jelentkeztek.
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
8074 levél
Válasz 08.02.24. 12:38 #156
Gerry
Na persze, a külföldi munkavállalással nincsenek problémáim, én is pontosan mostanában kezdtem el aktivizálódni a külhoni Ph.D képzések tekintetében...de ez azért némiképpen különbözik attól, mintha valaki beáll öt évre, egy már csak alapkiképzését is tekintve brutális egységbe. Nézőpont kérdése persze, akinek vonzó a katonaélet a romantikus, ámde ótvar baromság kliséken túl is, az mehet-erkölcsileg nincs különösebb problémám azzal, amiket csinálnak pölö Afrikában;ilyen a világ, és kész. Csakhogy amennyiben valóban éles bevetésre megy, úgy azért jó eséllyel ott is hagyhatja az ember a fogát, ami lássuk be, nem a legszimpatikusabb alternatíva Másrészt meg hogy pontosan milyen pszihés változásokat is generál akárcsak öt éves légiós szolgálat, az is jó kérdés...de persze, aki akar menjen, én megelégszek azal, hogy párévente megnézem a mostanság kissé csálé felvonulásukat a főfő francia ünnepen
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
7035 levél
Válasz 08.02.23. 07:13 #155
Aruns
Nem tudom. Leírta vagy egy fél tucat üzenetben, hogy tele van a töke, el akar menni, stb. Az EU csatalakozás óta egyéb munkát is könnyű vállani külföldön, plána ha állítása szerint angolul is tud (a nyelvvizsga papír egyébként még nem jelenti azt, hogy valóban tud is, de erre lehet, hogy rájön majd maga is). Az 5 év ilyen fiatal embernek nagyon sok idő, de én nem fogom meggyőzni az ellenkezőjéről. Ha menni akar, menjen. Van, akinek bejön, van akinek nem (mint az egyéb külföldi munkavállalás - csakhogy egyéb külföldi munkákat bármikor abbahagyhatsz, de ott, ha aláírtad az 5 évet a sikeres felvételi után, bizony már maradni kell, nem mindenhonnan lehet később megszökni és az egyébként is milyenmár)

Régebben sokan mentek ki a pénz miatt, most azonban az a zsold szerintem már annyira nem magas összeg a könnyen elérhető külföldi fizetésekhez képest sem, a munka sem túl kreatív, előrelépési lehetőség sem nagyon van (ahhoz nagyon jónak kell lenni, hogy altiszt lehessen belőle, tiszt pedig borítékolhatóan sosem lesz, elmúltak már azok az idők)

Szerintem igazán a katonaéletet kedvelőknek való a légió, nem pusztán a kihívást keresőknek (mert azt máshol is meg lehet találni hosszú távú elkötelezettség nélkül) és nem is azoknak, akik pusztán pénzt akarnak gyűjteni.

Persze ha leszámolnivalója van a csádi rasztákkal, akkor más a helyzet (bár ha fel is veszik, nem biztos, hogy valaha olyan beosztásba kerül, ahol élesben bemutathatja, mit tanult)
Ott vannak most egyébként Afganisztánban is, szóval a tálibok arcára is rakhat cuppanóst, ha szerencséje van
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
8074 levél
Válasz 08.02.22. 22:59 #154
Gerry
Kihagytad a "meg ha már kibeleztél egy BKV ellenőrt, és nem tudsz hová menekülni" kitételt
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
7035 levél
Válasz 08.02.22. 21:50 #153
Aruns
Nem kell franciául tudni. Strasbourg toborzóirodáját érdemes Magyarországról megcélozni. 5 év, amit először mindenképp alá kell írni nagy idő, de ha nem vagy lekötve, nincsenek itthon hosszú távú céljaid (pl. továbbtanulás) és komolyan átgodoltad, fogj egy kis hátizsákot és iszkiri.
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
1 levél
Válasz 08.02.22. 07:28 #152
StuG3
Sajnos fordítva: csak akkor léphetsz be egy idegen hadseregbe (idegenlégiót kivéve), ha már állampolgár vagy. Ez az én nagy gondom... Kivéve az amerikait, oda elég a zöldkártya, amit szintén nem könnyű megszerezni. De ott sosem lesztek egy család a többiekkel, ha nem vagy amerikai állampolgár. Én a német Bundeswehr részesíteném előnyben, de hát német állampolgárságot manapság csak a törökökhöz hajigálnak...
10 levél
Válasz 07.01.11. 21:02 #151
kukker601
Egyébként tud valaki valamit arról hogy milyen súly illetve magasság határok vannak megszabva? mert gondolom ilyenre is figyelnek...

Köszi az oldal-t mint infót...
9789 levél
Válasz 07.01.11. 18:09 #150
Gillette
Itt minden le van írva amit tudni kell
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
10 levél
Válasz 07.01.11. 12:21 #149
kukker601
Tud valaki valamit a jelentkezési feltételekről? mert én találtam egy oldalt ahol meglehet rendelni ezeket a papírokat, de hát az anyagiak nem éppen engedik ezt meg számomra... Tehát ha valaki esetleg tud valamit akkor az légyszíves írjon nekem, Kukker601@vipmail.hu címemre...köszi
10 levél
Válasz 07.01.09. 20:36 #148
kukker601
A más országokkal kapcsolatosan is igazad van, de ahoz olyan szinten kéne tudni a nyelvet, mintha anyanyelvem lenne...és azt a szintet elég nehéz elérni és nem elég hozzá ha én itthon tanulom mondjuk tovább az angol nyelvet...
10 levél
Válasz 07.01.09. 20:30 #147
kukker601
Igazad van, de én amióta az eszemet tudom még családot sem akarok Túlságosan tisztában vagyok vele hogy én sosem tudnék megmaradni valaki mellett...Ez már hosszú generációk óta így van, és ezáltal nem is akarok családot pont azért hogy ne bántsak meg senkit Abban igazad van hogy akármilyen életem lehet még, de tudod...a beállítottság sokmindent megváltoztat mind az emberben mind a környezetében És mértne lehetne a szakasz az én családom? Úgy is ez az egyik alap dolog a légiónál
12270 levél
Válasz 07.01.09. 20:30 #146
asas01
Hát, te tudod. A család és az ismerősök elől talán nem feltétlenül kellene rögtön az idegenlégióba menekülni. Onnan 3x éves korodig biztos nem szabadulnál.
Sok országban kaphatsz állampolgárságot, ha belépsz a hadseregbe, és ott nem kell a fél életedet mocsárban kúszva töltened, ez is egy megoldás, ha el akarsz menni még az országból is.
Nyilván nem ismerem az okaidat, de az idegenlégiót max utolsó lehetőségnek kellene tekintened szerintem.
i tell it like it is, cause im a bold figure
345 levél
Válasz 07.01.09. 20:23 #145
Sol Invictus
Tényleg meg lehet utálni az életet 18 alatt annyira, hogy kimondhasd, ezen már változtatni nem lehet, te nem tudsz másképp élni? Tényleg meggyőződtél róla, hogy az összes ember nagyzol és piccserel? Szomorú, hogy úgy családi összeveszések, pénzhiány közepette kellett felnőnöd, de előtted egy élet.. a sajátod. Nem tudnád azt úgy alakítani, hogy a te új családodban ne legyenek jelen ezek a problémák? Nem hangzik ez szerintem annyira lehetetlennek. Nem lenne kár magadat lelkileg-testileg felőrölni egy idegen ország nem feltétlenül jóindulatú szándékainak gondolkodás nélküli szolgálatában?
10 levél
Válasz 07.01.09. 20:20 #144
kukker601
És arról még nem is beszéltem mivel te is nyílvánvalóan tisztában vagy vele, hogy minden ember más, ezáltal minden ember más beállítottságú. Én mindig is ilyen voltam, minden szerettem a kemény és extrém helyzeteket. De pontosan ezért nincs két egyforma ember...
10 levél
Válasz 07.01.09. 20:10 #143
kukker601
Nézd, nem ismerlek, így nem is bírállak. De ha olyan életed és háttered lenne mint az enyém, akkor talán te is így gondolkoznál... Pénzem sosem volt, mindig is spórolnom kellet mindenért, anyám bajait hallgattam egész életemben miközben a családon belül mindenki összeveszett elég sűrűn...arról nem is beszélve hogy az embereket is valamilyen szinten megutáltam a nagyzolás és a piccserelés miatt...de úgy igazán állandóan összejöttek a dolgaim... és ez már kúrva rég óta húzódik
12270 levél
Válasz 07.01.09. 20:04 #142
asas01
És mégis miért? Kicsit nehéz megértenem, hogy hogyan lehet az életcélja valakinek 18 évesen, hogy nyugdíjazásáig valami dzsungel közepén lődözze a niggereket.
i tell it like it is, cause im a bold figure
10 levél
Válasz 07.01.09. 19:59 #141
kukker601
Hogy hogy mi a rákot akarok? Ha az embernek van öntudata, akkor nem számít a kor. Lehet hogy ez neked fúrcsa, de ilyen vagyok. Tudom hogy addig beszélek ilyen könnyen, amíg nem voltam ott, de addig igenis határozott célom...
12270 levél
Válasz 07.01.09. 19:55 #140
asas01
Mi a rákot akarsz te az idegenlégiótól 18 évesen?
i tell it like it is, cause im a bold figure
10 levél
Válasz 07.01.09. 19:52 #139
kukker601
Egyébként én úgy vettem ki, hogy oda akármikor lehet jelentkezni... Tehát ha én holnap felülök a vonatra és becélzom az egyik várost ahol lehet jelentkezni, akkor akár mindjárt el is kezdhetem? vagy hogy megy?
9789 levél
Válasz 07.01.09. 19:17 #138
Gillette
kukker601: Pontosan. Állítólag a strasbugi puszpályaudva nincs ott van a toborzó közelébe. Leszállsz, bemész és jelentkezel. És már kezdődik is a szívás ezerrel.


Arthur Dent: Azt mondják (kis túlzással) manapság már erkölcsbizonyítvány kell oda is. Tehát ha rablógyilkos vagy inkább keress más búvóhelyet. A piti ügyeket el nézik ha bevallod, de ha nem és ők derítik ki akkor repülsz.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
1949 levél
Válasz 07.01.09. 18:57 #137
Arthur Dent
Nekem azt megmondja vki, hogy a légióba való felvételinél tényleg nem néznek utána annak, hogy körözik-e valamiért az illetőt? Vagy esetleg ez csak egy szép mese...
I seem to be having tremendous difficulty with my lifestyle.
10 levél
Válasz 07.01.09. 15:47 #136
kukker601
Hát akkor inkább elkezdem tanulni a nyelvet
Egyébként és talán ez a legfontosabb...Tud valaki valami konkrétat mondani arra hogy hogy lehet oda felvételizni azon kívűl hogy kimegyek a nagyvilágba és majd lessz valami? Hallottam hogy régebben volt egy bizonyos hölgy aki térképpel, és mindenféle információval és papírral rendelkezett ezzel kapcsolatban, és ezeket a dolgokat az érdeklődők számára oda is adta. Nem tudom hogy ennek mennyi a valóságalapja, de egy ilyen ember számomra tökéletes lenne Ismer valaki ilyen embert, vagy tud valaki segíteni a problémámban? Köszi...
9789 levél
Válasz 07.01.09. 06:40 #135
Gillette
Nem kell tudnod, de ártani nem árthat ha úgy mész oda, hogy tudsz is valamit.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
10 levél
Válasz 07.01.08. 21:20 #134
kukker601
Sziasztok. Lenne egy kérdésem, egy számomra igen fontos kérdésem. A légióba milen szinten kell tudni a franciát? mert bár angolul tudok, de franciát még életemben nem tanultam. De van egy ismerősöm aki szívesen foglalkozna velem hogy akár a nyelv alapjait megtanuljam és ne hülyén menjek ki. Vagy szerintetek elég az a nyelvtudás az úgy nevezett vizsgához amit a hetek során megszerzel? Tényleg egy szót sem tudok franciául... Köszi a segítséget...
7035 levél
Válasz 06.11.24. 11:35 #133
Aruns
Dicső halál kifejezést nem igen szoktak használni, hősi halált annál inkább, nem arra gondolsz?
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
167 levél
Válasz 06.11.23. 21:15 #132
Wheel Warrior
nem volt célom hoy kötekedjek bocs ha úgy jött le, csak szerintem nem teljesen igaz az hogy Mo-n egy 60 éves már a halált várja

mondjuk hogy környezetfüggő vagy vmi
9789 levél
Válasz 06.11.22. 18:48 #131
Gillette
Ez az idézet általában igaz a katonákra nem pedig csak a légiósokra. Egy katona olyan dolgokon megy át amik örökre megmaradnak benne, de ő ettől még éli tovább az életét és próbál boldogulni úgyanúgy mint mindenki más.

Dicső halálról meg nem beszéltem és mint mondtam sztem is gázos franciaországnak szolgálni.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
10589 levél
Válasz 06.11.22. 18:31 #130
Dark Archon
Csak nehogy ott döbbenj rá a szomorú valóságra, hogy mégsem ezt akartad.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
422 levél
Válasz 06.11.22. 17:30 #129
Haegemonia
nyugodtan lehülyézhetsz, leszarom, nem fogsz tudni lebeszélni
4695 levél
Válasz 06.11.22. 15:35 #128
szedrencs
"Az igazi légiós leszolgálja az idejét, haza jön(vagy nem) és éli tovább az életét."

Ahha, persze. Mert az agya egy flash memória, amit így töröl miután kiszolgált.

Egy (kissé klisés, de ezért jó) idézet:

"A story: A man fires a rifle for many years, and he goes to war. And afterward he turns the rifle in at the armory, and he believes he's finished with the rifle. But no matter what else he might do with his hands, love a woman, build a house, change his son's diaper; his hands remember the rifle."

"dicső halál"

Ebbe nekem nem fér be hogy egy isten háta mögötti országban megöl egy buckalakó - akivel egyébként semmi bajom nem lenne - mert egy olyan ország késői kolonista érdekeit próbálom érvényesíteni amely ráadásul úgy igazán kibaszott a hazámmal.

Ez aztán mocskosul dicső halál. Attól függetlenül, hogy a "dicső halál" kifejezés mint olyan eleve egy parasztvakítás.
10589 levél
Válasz 06.11.22. 11:05 #127
Dark Archon
Pont neked találták ki a légiót, menj csak. Passzolnál a többi IQ harcos közé...
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
5251 levél
Válasz 06.11.21. 22:51 #126
Pras
,
Tessék, ott egy vessző, abba kössél.
Erre már nem tudok mit írni...

Ha a világon nem általánosítunk a többségről, akkor miről is beszélünk egyátalán, minek vannak fórumok, hogy működik a demokrácia (hogy mer szavazni a többség, amikor az lényegében általánosítás, satöbbi), és a többi?
Egyébként meg nézz körül, és állíts fel arányt.
Azt a nyolcvanat, vagy mittudom én, mennyit a százból rohadtul nem fogja érdekelni, ha azt mondod nekik, hogy "de nem mindenki ilyen..."

Na de OFF és elhúztam, oda jutottunk, ahova az összes többi topicban, ahhoz meg semmi, de semmi kedvem. Konklúziókészség nulla. Hoppá, hogy megint általánosítottam? Szomorú.
167 levél
Válasz 06.11.21. 22:36 #125
Wheel Warrior
ne általánosítsunk
Mo-n nem feltétlenül minden 60 éves a halált várja

ez fakultatív
9789 levél
Válasz 06.11.21. 21:14 #124
Gillette
a légió pedig kaland és faszagyerekgyár...

Pont, hogy nem. Egy légiós leszerelés után bemegy bármely médiumhoz és azt mondja "most jött haza a légióból és van egy rakás sztorija" tuti megkapja az 1 órát meg a csatorna sztárriporterét aki aztán fölteszi neki a szokásos "hány embert őlt?" "milyen embert őlni?" "milyen kislányokat erőszakolni majd puszta kézzel megölni?" etc kérdéseket. Mégsem jut minden napra egy ilyen sztori. Az igazi légiós leszolgálja az idejét, haza jön(vagy nem) és éli tovább az életét.
Hogy miért megy el az már egy összetett kérdés. Csak azt tudom, hogy én miért mennék. Mindig is vonzott a katonai pálya és ennek szépségei, de pár éve ez számomra elérhetetlen volt. Viszont most, hogy elértem egy szintet kiíváncsi vagyok helyt tudnék e állni a legjobbak közt. Ha elmennék és bekerülnék lehet nem is érdekelne a 15év hanem csak az első öt, de be akarom bizonyítani magamnak, hogy megtudom csinálni. Mindemellett annál jobb érzés aligha töltheti el az embert, hogy a szegénységben, a kilátástalanságban sínylődőkben a puszta jelenlétemmel reményt és biztonságérzetet nyújthatok(közhely tudom, de én még hiszek ebben még akkor is ha az ottlétem valójában csak egy kapitalista állam érdeke). Persze ha kiderülne, hogy ez az egész kúrvára így működik az első adandó alkalommal otthagynám a francba az egészet.
Bérgyilkosok? Akkor a debrecenei könnyűlövész dandár 250 fős gyorsreagálásű alakulata is az, hiszen, ha natonak bárhol szüksége van rá akkor őket is viszik harcolni függetlenül attól, hogy Magyarországot közvetlen támadás érné.Igen, Magyarországon a hatvanéves a halált várja. Vegetál, siránkozik, nosztalgiázik.

Nekem lényegtelen. Nem bírom elviselni az öregséget és a vele járó fizikai és szellemi problémákat amik úgyanúgy megvannak nyugaton is. Persze ha esetleg úgy hozza az élet, hogy gyereke(i)m meg családom lenne biztos másképp gondolkoznék csak én nem tervezek ilyeneket. Az, hogy most odafigyelek, hogy ne csinálja hülyeséget elővigyázatos legyek csak a szüleim miatt van. Tudom, ha történne velem valami az nekik fájna na ez az amit gyűlölök, de velük mégsem ülhetek le beszélni, hogy inkább nevessetek, mosolyogjatok ha meghalok ne pedig sírjatok mert ezt a barátokkal, haverokkal könnyen meg lehet beszélni, de a szülőkkel nem.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
5251 levél
Válasz 06.11.21. 20:26 #123
Pras
Értem, megértem és elfogadom.

Az az egy dolog az, amiben még ez sem tudott meggyőzni, hogy épeszű ember nem megy el a légióba. És ezt soha nem is fogom felfogni. Most valószínűleg megint kapni fogok hideget-meleget, de a honvédelem és a légió között van egy aprócska különbség... a honvédelem lehet, hogy seggvakarás egész nap, a légió pedig kaland és faszagyerekgyár... de míg az egyiknek legalább valami egészen aprócska és szánalmas, nullához konvergálóan logikus, de választ ad arra, hogy mégis, miért ölsz embert (még csak nem is olyan ideálok miatt, mint haza, nemzet, és egyéb, hanem például hogy ne gázosítsák el a gyereked); addig a légióban önnön szabad akaratodból mész embert ölni. És még csak nem is feltétlenül olyant, aki 1.) rászolgált, 2.) ártott neked közvetlenül, vagy közvetetten. Hanem mert fizetnek érte.
Ilyent pedig a bérgyilkos csinál.


Más.
Igen, Magyarországon a hatvanéves a halált várja. Vegetál, siránkozik, nosztalgiázik. De nyugatabbra még javában ekkor élnek az életcéljaiknak, egyetemekre járnak - értékes életet élnek. Etiópiában meg már tízévesen a halált várják.
"Ágyban, párnák között"
Igen, véglis... de engem valahogy nem vonz az a dicső halál, hogy valahol a harmadik világban leszedjék a dögcédulám a nyakamból (már abból, amit az RPG meghagyott belőle), és a szűk családomon kívül statisztika legyek, kalkulált veszteség. (szerencsétlenebb esetben csak az.)
Mert ez nekem ér-tel-met-len. Lehet, hogy az életem az (mint végsősoron és igazából mindenkié) - de ez nem jelenti azt, hogy ezzel értelmet adok neki.
És ezzel nem vagyok egyedül. Csak egyetlen egy példa.
Első világháború. Huszonéves srácok mentek át a másik lövészárkába barátkozni, ezrével dezertáltak... pedig ők nem "kaladvágyból" öltek volna. Azért, mert a hazájuk, családjuk ezt megkövetelte. Ők tényleg hősök lettek volna. Ki tudja, talán még emlékeztek is volna rájuk (ahogy sok helyütt emlékeznek is). Mégsem tették.
Költői kérdés: Miért nem? Mit tudtak ők a lövészárokban, amit mi itt nem?

Én csak arra próbállak rávezetni, Haege, hogy más út is van ahhoz, hogy szar érzések nélkül nézhess a tükörbe.
Innentől kezdve persze a Te dolgod.
5400 levél
Válasz 06.11.21. 20:19 #122
Morello
Hogy én viccesnek találom??? Te észnél vagy??
Pont erről beszélek hogy milyen sokkoló, lélekbemarkoló dolgok ezek, amelyektől egy életen át nem szabadul aki egyszer átélt ilyesmit, nem hogy aki a meleg otthonból magyaráz.
Jó, az FPS dolog az csak a hatás kedvéért ment, honnan tudjam én mivel játszol.
Csak a mögöttes mondanivalót értsd már meg!!! És ne az jöjjön le h én élvezem h valaki szenved!! Egyszerűen nem is értem hogy juthattál ilyen következtetésre...!!!
5400 levél
Válasz 06.11.21. 20:17 #121
Morello
422 levél
Válasz 06.11.21. 20:13 #120
Haegemonia
ha te azt viccesnek találod, hogy valaki szenved, akkor menj be a kórházba, és röhögj egy tüdőrákos arcába... és ők nem fél órát szenvednek
nem tudom te minek képzeled magad, de hogy én nem szoktam fps-sel játszani, és Rambonak se képzelem magam, az biztos
9789 levél
Válasz 06.11.21. 20:06 #119
Gillette
Felejtsd már el ezt a falukiírtós hülyeséget.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
29274 levél
Válasz 06.11.21. 19:58 #118
Germinator
igazából (bár ez már off) én sem szeretnék álmomban meghalni. Arra gondoltam hogy ha majd híres leszek (mert persze hogy az leszek ), akkor majd amikor én már úgy érzem hogy megtettem amit kellett, kiélveztem az életem, amíg lehetett, akkor ünnepélyes keretek között egy nagyváros főterén fejbelövöm magam. Gyors és... nos, halálos
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
9789 levél
Válasz 06.11.21. 19:57 #117
Gillette
Mi értelme van sokáig élni? Kb egy ember életében míg el kezd leépülni 40 éves kora körül él 27 király évet. Onnantól már csak mész le a lejtőn elélsz 70 éves korodig ebből a király része 27 a szar 30. Tudod ki akar ebben részt vennei? Inkább haljak meg 30 évesen mint 70 évesen ágyban, párnák közt, pelenkában.
A haláltól nem félek! A tehetetlenségtől félek. Ha holnap felborulnék autóval inkább dögöljek meg mint éljek tovább tolószékben.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
5400 levél
Válasz 06.11.21. 19:53 #116
Morello
Sztem kicsi vagy te még ehhez...
Majd ha szembesültél olyan dolgokkal, hogy már másfél hely bolyongtok a sivatagban, ivóvíz már rég elfogyott, a saját köpetedet és vizeletedet iszod, és még így is a kiszáradás szélén állsz, már elkezdesz botladozni, hallucinálni.

Meg amikor a saját társad, aki talán a legjobb barátod is kap egy fejlövést 2 méterre melletted, az egyik szeme kifolyik a járdára, az agyveleje pedig szép lassan becsordogál a csatornába.

És később amikor parancs van egy falu megtiszítására, és a parancsnok önkényesen kiadja a parancsot mindenki legyilkolására, hiszen mindenki potenciális ellenség/terrorista. Bele tudsz nézni annak a nőnek a szemébe, aki 2 hónapos kisbabájával a karján esdeklőn néz rád, mikor ráemeled az irányzékot? Le kell lőni, hiszen parancs. Parancsmegtagadás a legégbekiáltóbb bűn. És amikor a felgyújtott faluból kiérve az egyik házból kiugrik egy rongyokba öltözött feka és rádemeli a Kaláját? Nem tudsz a szemébe nézni, csak a cső végét látod. De attól hogy nem tudsz, még tudatában vagy vele, hogy ki tudnád olvasni a szeméből, hogy ő nem biztos otthoni háttérből származik mint te. Szüleit talán sose ismerte, vagy lehet h épp az imént te ölted meg őket. Autója, háza/lakása se volt mint nektek, talán egy koszos kunyhója. Iskolába se járt mint te, olvasni és írni biztosan nem tud. Ő nem a gépen nyomta az FPS-t mint te, hanem a való életben, 0-ás pinggel és végtelen FPS-el 11 éves korától. Nem evett reggelente tízórait, se meleg ebédet, uzsonnát mint te, talán egy nap egyszer kapott vmi majszolnivalót.

Erre gondolsz, amikor érzékeled, hogy kb. pár tizedmásodperc múlva a farkasszemet néző puskacsőből pontosan a homlokod közepére az agyvelődbe, majd a bal szemedbe, végül a torkodon keresztül a gerincedet szétroncsoló lövedéket fogsz kapni. Miért vagy te ott? Mit keresel te ott? Pénzért? Kalandvágyért? Bizonyításvágyért? Vicces kaland lehet nyomorlövéssel leírhatatlan kínokban és görcsökben fetrengeni fél-1 órán keresztül, inkább te kívánnád hogy szánalomból lőjjenek már végre agyon.

Majd ha ilyeneket átéltél, akkor mondd nekem, hogy nem félsz a haláltól... Remélem vizuális típus vagy, akkor kicsit ráérzel a mondanivaló lényegére. Tizenévesen, a monitor és az internet mögül két FPS parti között könnyű Rambónak képzelni magad, de amíg nem néztél mélyen emberi szembe az irányzékon keresztül, addig kicsit hiteltelen a nagy duma.
9789 levél
Válasz 06.11.21. 19:46 #115
Gillette
Csakhogy a légió fennállásának oka máig változatlan, éspedig az az, hogy francia helyett külföldi vér folyjon.

Így van. Ezzel mindenki tisztában van.


Légiósok. Én mit írtam? Francia állampolgárokat. Ennek ellenére elhiszem, hogy még így is hülyeséget írtam.

A légióban nem számít honnan jöttél csak a teljesítményed. Ha belépsz onnantól nem francia vagy magyar vagy kínai vagy hanem légiós.


Mondja ezt az, aki "meséltek már"-ral érvel."régebben olvastam olyan hozzászólásokat, melyekben említettétek az elhíresült Frei dossziét. Hát egész véletlenül ott voltam, amikor Frei Tamás be akart jutni a rephez. nem részletezem, miután lasszóval sem találtak magyart, hogy nyilatkozzon neki, végül is "hosszú tárgyalások " (engedély gestapotol stb, aki anonymat volt ,vagy nem volt még rectifikálva termászetesen szóba jöhetett) után rátaláltak egy tizedesre (aki kesobb ormester is lett) ,hogy meselje el harci tapasztalatait. Nem akarok gonoszkodni, rendes srác volt de tény hogy az én századomban volt 2év után írnok, később az irodisták vezetője, majd leszereltemkor az altiszti étkezde valami irodista főmuftija volt. volt sok küldetésbe az lehet, de ott is mint írnok szerepelt, tehát szegényem életében a zsold kiosztása körüli intézni valók voltak a legizgalmasabb fejezetek. (emlékszem minden őrmester engem kért, hogy fordítsam-természetesen megvolt a kazetta, és a hasukat fogták a röhögéstől)és ,hogy miért jutott az egész most eszembe?

volt ott egy francia alezredes vagy mi már nem emlékszem Paulet ő volt a BOI főnöke (az olyan kb. mint egy kormányban a belügyminiszter) a vasalt egyenruhájáról volt csak híres, mondjuk inkább ,hogy többek között. na ő nyilatkozta azt ,hogy Csádban két magyar mesterlövésszel előrement és kúszva stb. supercommando etc. hárman kinyirtak vagy 25 csádit. hát mondjuk azt finoman,hogy ezt hallva nagyon sokan fogtak rögtön padlót.( és most tényleg finom voltam). látni kellett volna a fickó milyen "penge "volt a különböző fizikai teszteken -kötél,futás? hova gondol az ember"
-----------
"Az igazi katona alapvetően szerény. Közöttünk is akad rambo, akik mesélik életüket a tv-ben, írják a hazugsággyűjteményeiket, élvezik ha körülülik őket, és be vannak exponálva. Láttam már itthon légióst, az ottani kis mitugrászból, senkiből, háborús hőssé válni alig egy óra alatt. A szánalom, megvetés és a szégyen érzése közül nem tudom melyik volt az erősebb. Ha katonával akarsz beszélni, ráérezni ennek a szellemnek, mentalitásnak a varázsára, hajtóerejére, azt keresd aki csendben van, és érd el, hogy nyisson feléd. Ha az ezredéről beszél, a szakaszáról, a feladatról, és nem arról, hogy ő… megtaláltad egy társamat."
-----------
"Nem olvasok el egyetlen Légióról szóló könyvet sem, én is írom az enyémet, soha nem fog utcára kerülni, mert nem fogok egy lapra kerülni azokkal a háborúshősökkel, akiket látni a frei dossziéban etc."
Remélem érted mire célzok és miért hiszek inkább az indexen irogató ismeretleneknek mint a frei féle szélhámosoknak.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
29274 levél
Válasz 06.11.21. 19:30 #114
Germinator
szerencséd van hogy így gondolkodsz erről a dologról; én személy szerint, mint fejlett idegrendszerrel rendelkező, (biológiai értelemben) intelligens élőlény, nem tudom elfogadni azt a tényt, hogy meg fogok halni bármikor is, úgyhogy abszolút félek a haláltól de ez már másik kérdés
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
422 levél
Válasz 06.11.21. 19:25 #113
Haegemonia
ha nem élem meg a nyugdíjat, akkor mi van? semmi
én is "teszek rá", ha elmegyek a légióba, ha nem, egyszer úgyis meghalok, még ha tudnám, hogy 110 évig élnék, ha nem mennék, így viszont csak 30-at, akkor is mennék, mert nem tud érdekelni, nem akarok állandóan rettegni, hogy jaj én szegény, mi lesz ha meghalok, bármikor meghalhatok, fölösleges ezen izgulni

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.