Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Munkavállalás külföldön

7802 levél
Válasz 15.03.15. 22:26 #216
Lovi Tommy
Nos, napra pontosan egy hónap és indulunk Londonba

omg de fura látni, hogy több, mint két hónapja irtam be ide, nagyjából nulla fogalmam sem volt, hogy mi merre mennyi
12967 levél
Válasz 15.01.11. 18:17 #215
McCl@ne
+1, lehet, hogy egy kicsit akár halasztani is lehetne és még gyűjteni a lóvét. Tudom, hogy szar érzés, hogy ez a fiatalon relatíve nem kevés pénz bizony nagyon is kevés, de könnyen gond lehet. Én 2005-ben 300e forint körül indultam el otthonról Írországba és még sajnos kérnem kellett egy keveset, hogy sikerüljön (igaz, akkor már volt meló és szállás is, csak enni nem volt mit sajnos).

Bár ha az ismerős tud munkát, akkor talán valahogy ki lehet húzni ennyiből is, de ha elindultok fél millával, akkor kell még valami fix előny, hogy ez működjön.
Respect is not given. It's taken.
16356 levél
Válasz 15.01.11. 17:01 #214
ufodani
Sztem ez a fél milla körüli kettőtöknek nem vmi hűha, a biztonságérzetet nem növeli az tutti. Egy albérletet nem csak nálunk, de kint is 2-3 havi kauval adják. Az 'ideális' az kb pont a duplájának kéne lennie, de ha ennyi van hát ennyi van.
A hivatalos okmányaidról csinálj fénycopyt itthon, biztos ami biztos, és ezeket add oda akiknek kell.
Érdemes itthon a végzettségről ( még ha nem is ebben melóznátok kint ) is fénymásolat és angolra fordítattni, már ha 1általán ki a karod vinni.
Vsz a legfontosabb, h legyen bejelentett lakcím.
Feketén ne vállalj be semmit, 'azonnal' jelentsen be a munkaadód ( pl biztosítás ).

Éés indulás elött nem árt ha gurulósra hízlaljátok magatokat
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
2612 levél
Válasz 15.01.11. 15:01 #213
neumark
Nekem gyakorlati tapasztalatom sajnos nincs ebben a témában, ráadásul az előttem szólók leírtak minden fontos infót, amit feltétlenül figyelembe kell venni. Így csak a három opcióval kapcsolatban szeretnék egy kommentet hozzáfűzni puszta logikai alapon és ezzel is igazából megerősítve benned az eddigieket, hogy még könnyebb legyen választani, mert el tudom képzelni, hogy mennyire szar lehet ilyen opciók közt vacilálni: mezítlábasként szerintem mindenképpen érdemes az elején Londont választani, ha pedig ismerős is van, akkor ez duplán igaz. A minimálbér/kiadások arány az biztosan elég szar Londonban, de a város méretéből adódóan gyorsan lehet találni egy alapszintű munkát, ami már mindenképp elég arra, hogy legalább havi nullszaldón legyetek, illetve ketten még valamennyit félre is tudjatok tenni. Ezzel szemben egy skót vagy egy vidéki angol városban (ismerős nélkül) az elején a léteteket kockáztatnátok azzal, ha esetleg nem jönne össze rövid idő alatt valamilyen munka és emiatt huzamosabb ideig 0 bevételetek lenne, miközben kiadásotok természetesen ott is bőven lenne. Tehát érdemes a rengeteg munkalehetőség miatt Londonban elkezdeni még a nagy drágaság ellenére is, mert ott a minimumszinthez (főleg ismerős segítségével) biztosan és hamar hozzá lehet jutni. Idővel pedig, amikor már megvetettétek a lábatokat az angol körülmények közt, szereztetek elegendő mértékű helyismeretet és félre tett pénzt, akkor bármikor le lehet lécelni Skóciába vagy egy másik angol városban a londoni árszínvonal elől.

Nekem pm-et ne írj, mert nagyjából ennyit tudok.
-
7802 levél
Válasz 15.01.11. 14:11 #212
Lovi Tommy
irtam neked is, koszi!
1151 levél
Válasz 15.01.11. 13:57 #211
Laccy93
London szerintem. Nekem mindkét nővérem kint él, egyikőjük már vagy 10 éve, másik is már vagy 6. Mivel van ismerősőtök, így szerintem a hivatalos dolgokat (pl: az NI Number) el tudja intézni nektek gyorsan. Én úgy tudom, hogy az albérlet drága, de ez is környékenként változó. Tesómék Harrow-n laknak, ott szerintük drága. Legutóbb azt mondta egyik nővérem, hogy Watfordba akrnak költözni, mert olcsóbb az albérlet. Lehetőség van persze csak egy kis szobát bérelni, de azért kettőtöknek az szerintem nem ideális opció. Lakás viszont lehet 800 font is, ami azért nem kevés. Munka szerintem is mindig van. Célszerű elvállalni mindent, az elején, utána úgyis lesz jobb. Ha van jogsid, akkor érdemes átíratni, úgy ki lehet fogni ilyen kiszállítós melókat is. Nem könnyű, meg sokat kell dolgozni ott, ráadásul ugye hajnalban kelsz, de élni meg kell. Viszont ha mindketten találtok munkát szerintem a 800 font sem vészes, tesóméknak is csak most vészes, hogy a baba miatt nővérem nem tud dolgozni. Jah, azt elfelejtettem, hogy ez is úgy van 800 fontért, hogy közben felettük laknak mások. S ez renget helyen így van, ha nem zavar, akkor nem gond.

Repőlőjegyről úgy tudom, hogy hat héttel indulás előtt a legolcsóbbak, nem tudom mennyire igaz ez

Más most nem jut eszembe, de ha van kérdésed, nekem is írhatsz nyugodtan, majd megkérdezemm tesóimtól.
Az utóbbi időben csak nagyon ritkán fejezem be, amit elk
7802 levél
Válasz 15.01.11. 11:59 #210
Lovi Tommy
Nekem felsőfokú volt három éve, azóta csak még többet használom a nyelvet, barátnőmnek közép.
Sajna nem 1m, hanem 550 összesen, de ha családot megkérem (ezt végső esetben) 700-750 összejönbe.
Tudsz ajánlani olyan platformot, ahol érdemes utánanézni?
írok pm-t pár percen belül
12967 levél
Válasz 15.01.11. 11:42 #209
McCl@ne
Az angolotok milyen?
Én mondjuk mindentől függetlenül Londont ajánlanám, mert ott egyrészt van ismerős (és ha ő nem is, de az ismerős ismerőse lehet, hogy pont tud valami munkát), másrészt, mert ott mindig van meló és harmadrészt, mert onnan mindig el lehet majd menni egy skót nagyvárosba vagy egy angol közepes városba. Öcsém kint él már két éve Londonban, nagyon könnyen talált munkát, igaz, elég jól beszélt angolul, de mondjuk a párja már nem sokat (legalábbis az elején) és neki is nagyon hamar lett.

Az eleje úgyis nehéz lesz, szerintem könnyítsétek meg minden lehetséges módon.
Ez az összesen kb. 1 millió forint is csak most és csak innen hangzik soknak, de kiérve és szembesülve pl. a deposit tényével, stb., azért elég hamar a seggére lehet verni (ettől függetlenül persze elég nagy összeg ahhoz, hogy nyugodtan nekivágjatok).

Még annyi jótanács, hogy a hivatalos ügymenetet, beregisztrálást, stb. ne ilyen "szerintem így van" jellegű kommentekből halásszátok össze, hanem megbízható, akár hivatalos forrásból, mert hamar káosz lehet. Én 2005-ben mentem ki Írországba és bár szerencsém lett és eltöltöttem ott nagyon jó 3 évet, azért nem ártott volna, ha a mai mennyiségű információáradattal a zsebemben indulok el.
Még valami: SPOILER
...nem véletlenül mondják, hogy magyar magyarnak farkasa! Tessék odafigyelni és csak abban megbízni, akiben nagyon muszáj.
Respect is not given. It's taken.
7802 levél
Válasz 15.01.11. 11:30 #208
Lovi Tommy
ide is beírom, amit helyzetbe, hátha:

"Információt, tippet szeretnék kérni.
Barátnőmmel kitűztünk egy április elejét, hogy akkor nekivágunk Nagy-Britanniának, s munkába állunk ott. Három opció van: London, skót nagyváros, angol közepes város.
London drága, viszont mindkettőnknek van ismerőse, aki segítene 1-2 hétig az elején.
Skót bagyvárosokról keveset tudok, amit hallottam, hogy a fizetés-szállás költsége arány jobb, de munkalehetőségekről nem tudok sokat sajnos :/
Angol közepes város, pl. Bristol pedig azért játszik, mert olcsóbb, mint London, de azért van ott munka.
Ketten 500-550ezerrel vágnánk neki.
Valakinek van tanácsa? tapasztalata a szállásfoglalás-álláskeresés-repülőjegyfoglalás-papírintézéses mizériával kapcsolatban?"
497 levél
Válasz 08.08.19. 23:00 #207
gucci
Én mindenkinek csak a hajózást tudom ajánlani .A hajón kapsz szállást kaját mosnak ,takaritanak ( némi mellékesért ) rád míg a szárazföldön mindezt magadnak kel megteremtened.Azonban az is igaz hogy a hajózásban , persze posztoktol függően nincs annyi pénz mint máshol.Engem is csak a család tart vissza attol, hogy visszamenjek.Ha van az embernek 1 jó muknkahelye idehaza azt nem érdemes a rövidtávu külföldi munka miatt felrúgni.
12967 levél
Válasz 08.08.19. 22:45 #206
McCl@ne
Ha penge az angolod, akkor szerintem kiváló esélyekkel indulsz, de a pengét értsd szó szerint, konyhaingliss nem az.
Respect is not given. It's taken.
16 levél
Válasz 08.08.19. 12:22 #205
ericghar
A rövid terminusokkal tényleg az a baj, hogy olyanok mint a kutya vacsorája. Ki kell termelni az oda-vissza utat, és addig amíg kinnt vagy két háztartást kell vinned. A fentieken én is gondolkoztam korábban, de 3-6 hónapra csak "kalandozni" érdemes kimenni. Ennyi időre munkát vállalni - ha van családod - nem rentabilis. Volt egy haverom aki kiment, és tömegalbérletben lakott (így olcsóbb), reggeltől-estig egy kertészetben dolgozott, de két hónap után vissza kellett jönnie a család miatt (egyébként 6 hónapra tervezett).
minden szabály opcionális
10589 levél
Válasz 08.08.19. 12:19 #204
Dark Archon
Nyilván nem kell befizetni x tízezer forintot, mivel a fejvadász cégek költségeit a kinti vállalatok állják tudtommal. A papírokkal járó költségeket neked kell fizetned - gondolom én, még sosem próbálkoztam ilyesmivel. Viszonylag jó állásom van, viszont, ha megszűnne, akkor minden bizonnyal külföld felé nyitnék. Ha azzal az eszemmel, ami most van, frissen végzett munkakereső lennék, húznék ebből az országból a picsába - végleg.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
21647 levél
Válasz 08.08.19. 11:34 #203
padavan
Nekem nincs semmiféle magas szintű szakmai végetségem, gyakorlatilag semmihez sem értek, csak a pofázáshoz. Ahhoz is csak magyarul. Viszont kurva gyorsan tanulok, az nem előny?

Mindegy is, öreg és hülye vagyok én már emigrálni. Azonban néhány hónap jól fizető melót szivesen vennék.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
16 levél
Válasz 08.08.19. 11:31 #202
ericghar
Néhány haverom pozitív példáját írnám le most:
1, a srác Miskolcon tanult, aztán Bukarestben csinálta meg azt a kutatási projektjét, amit az itteni egyetem nem akart finanszírozni. Az elkészült munkáját portfóliónak használva egy indiai fejvadász cégen keresztül ment ki Finnországba. Három év, és állampolgár lesz.
2, másik cimborám itteni busz-jogsijával Aberdeen város munkaközvetítő irodájába (is) elküldte az önéletrajzát. Üresedés volt a helyi közlekedési vállalatnál - kiment.
3, feleségem cimborái korábbi kutató haverjaikon keresztül mentek ki Wales-be, egy ottani fősulira oktatni.
Háromféle sztori, három módon mentek a népek külföldre. Két közös elem van bennük:
- a nyelvtudás (nem alapfokú)
- a magas szintű szakmai képességek
NEM KELL ismeretség, csak elszánás, önbizalom és a fentiek mindenképp. Ha valaki nem jut ki, azt jórészt a fentiek hiányának köszönheti.
minden szabály opcionális
21647 levél
Válasz 08.08.19. 11:14 #201
padavan
Ja, ott meg úgy indítanak, hogy fizess be x ezer vagy x tízezer forintot... Én ezeket kiröhögöm, nem pénzt adni akarok, hanem keresni. Annyi rémtörténetet hallani egyébként ezekről a közvetítő cégekről - emberek lehúzása, kiviszik őket a semmibe, semmi nem úgy és nem annyiért van, ahogy mondták, stb. - hogy ezt az utat inkább hanyagolnám. Egyszerüen nem bízok bennük.

Ismerőseim pedig sehol nincsenek, ergo maradok a seggemen és vélhetően egész életemben ebben az "országban" fogok rohadni.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
10589 levél
Válasz 08.08.19. 10:42 #200
Dark Archon
Hát valahogy én is így vagyok vele... vannak cégek, melyek kivisznek, elintéznek mindent, kérdés, mennyire megbízhatóak.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
21647 levél
Válasz 08.08.19. 10:36 #199
padavan
Olvasom ezt a topicot és azon agyalok hogy miafaszt keresek én ebben az országban. Jó, oké, már nem vagyok túlságosan fiatal, családom is van, de bassza meg! Olyanokat olvasok, hogy égnek áll a hajam! McCl@ne 10-15 eurós órabérekről, meg ilyenek... Komolyan mondom, nagy kedvet kaptam arra, hogy x időre kizúzzak valahová, csak fingom nincs semmiről ezzel kapcsolatban.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
10589 levél
Válasz 08.08.19. 09:38 #198
Dark Archon
"Diplomás" munkákra szívesen alkalmaznak az írek külföldieket vagy inkább ott az íreké a terep?
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
1277 levél
Válasz 08.08.19. 00:36 #197
retek2
holnap megyek ki osztrakokhoz melozni...
10 napra ossz visz,de mar ideje,mert mar regota nincs melom.elvileg motoros talalkozora rakjuk ossze a satrakat meg egyebeket.majd remelem bontani is fogok tudni menni itthoni meretekben eleg jo berezessel 5euro/ora,szallas van,szal nekem megeri.
Üdvözlettel:A hang az Ön fejében,amely akkor szól Önhöz,ha olvas valamit
11786 levél
Válasz 08.07.16. 23:14 #196
Star Wars
Egyelőre igen. Aztán majd szóba jöhet Írország.
5463 levél
Válasz 08.07.16. 23:12 #195
lordelrond
Am itt is maradsz, mikor hazajössz?
11786 levél
Válasz 08.07.16. 22:58 #194
Star Wars
Egyébként meg lehet, hogy ki kéne nézni Írországba, ha hazamegyek. Azért a McDonald's-os munkából nem lehet meggazdagodni...
11786 levél
Válasz 08.07.16. 04:49 #193
Star Wars
Visszatértél Írországba, McCl@ne? Meddig tervezel még ott lenni? A bécsi munka nem jött össze?
11786 levél
Válasz 07.09.24. 20:46 #192
Star Wars
Hát az, de gondolj bele, hogy ezzel mennyit keresel meg.
12967 levél
Válasz 07.09.18. 11:44 #191
McCl@ne
Az időbeosztásom vérgáz.
Ma hajnali 5-re mentem, 10-kor jöttem meg, megyek vissza délután 6-ra, este 10-ig
Bár pótlékok és végelszámolás idején ezek azért jól jönnek, meg pl. vasárnap is dolgozom 7-8 órát minimum, amit másfélszeres lóvéval honorálnak, szóval olyan 15€/óra körüli bérrel lehet számolni. Az azt jelenti, hogy mondjuk egy vasárnap alatt megkeresek 30ezret
Csak kibaszott fárasztó mindez, és még 3 hónap, míg hazamehetek 1-2 hétre, meg utána is még vagy 4 hónap, mire végleg otthon leszek... Azért elég sok.
Respect is not given. It's taken.
11786 levél
Válasz 07.09.17. 22:15 #190
Star Wars
Írtad a helyzetjelentésben, hogy rossz napjaid vannak. Mi a baj?
12967 levél
Válasz 07.09.14. 22:48 #189
McCl@ne
az hát
Külföldön extrán jól jön.
De mindenkinek jobb így, minél többen szenvedünk együtt, annál jobb a hangulat
Respect is not given. It's taken.
11786 levél
Válasz 07.09.14. 22:30 #188
Star Wars
12967 levél
Válasz 07.09.14. 10:12 #187
McCl@ne
Változott a szitu: helyi Lidl-ben kaptam állást.
Negatívumok: kurva kemény meló, nincs megállás (bár végülis nem hógolyózni jöttem ide)
Pozitívumok: kevés munkás van, azok fele magyar, nagyon jól fizetnek (kezdőbér:9.75€/óra, egy hónapban, ha heti 30 órám van, megvan a 400k forintban természetesen), a közvetlen főnököm a legjobb barátom.

Már csak 7 hónap.
Respect is not given. It's taken.
11786 levél
Válasz 07.09.14. 02:39 #186
Star Wars
12967 levél
Válasz 07.08.11. 22:28 #185
McCl@ne
Amit az első 1,5 évben is csináltunk: egy Dunnes Stores nevű ír áruházlánc éppen nyíló boltjában valami feltöltőmunka.
Respect is not given. It's taken.
11786 levél
Válasz 07.08.11. 22:13 #184
Star Wars
Az hát.

Milyen meló is lesz meg?
12967 levél
Válasz 07.08.10. 19:49 #183
McCl@ne
Jah, megjöttem. Hogy baszná meg... Naná, hogy első nap szarrááztam, de legalább úgy néz ki, hogy meglesz a meló.
Nem volt sok kedvem visszajönni, elég tömörgyönyör egy hónapom volt, de mi a halált lehet csinálni? Viszont kaptam egy jó hírt is: ha végleg úgy döntök, hogy hazamegyek, vissza kell mondanom a PPS számomat és be kell mennem egy nyomtatványért az adóhivatalba, amit ha kitöltök, akkor az addig fizetett adóm 80%-át visszaadják! Eddig kb. 2-3000€-t adóztam legalább, tehát ha egy év múlva hazamegyek, kb. egy millát kapok majd vissza! Atomzsírkirályság!
Respect is not given. It's taken.
11786 levél
Válasz 07.08.10. 17:48 #182
Star Wars
Mi újság McCl@ne? Megérkeztél?
12967 levél
Válasz 07.08.03. 10:42 #181
McCl@ne
Pedig én is úgy tudtam, hogy egyetlen forint befizetése nélkül lehet bárhol új életet kezdeni, letelepedési engedélyt szerezni, házat építeni és saját vállalkozást beindítani a világon. Micsoda szemétség, hogy már mindenért pénzt kérnek...
Respect is not given. It's taken.
576 levél
Válasz 07.08.02. 17:20 #180
Bomc
Akartam regelni usa green card-ra, de amint láttam, h fizetni kell, máris exiteltem...
11786 levél
Válasz 07.07.29. 11:34 #179
Star Wars
Apám Budapesten él, szóval ez nem gond.

Köszönöm a tanácsot.
12967 levél
Válasz 07.07.29. 11:32 #178
McCl@ne
Én szüleim nevére vásároltam és oda is utalom a pénzt, mivel magyar cím az kell hozzá, de azt pl. gondolom kérheted, hogy a te számládról vonják le a lóvét. Szóval nem biztos, hogy kell a magyar cím, csak mi nem is próbáltuk máshogy, de érdeklődd meg neten, vagy telefonon. Bár ha vannak itthon rokonaid, akkor nem is igazán probléma...
Respect is not given. It's taken.
11786 levél
Válasz 07.07.29. 11:29 #177
Star Wars
És a fizetni hogy lehet? Nem kérnek címet vagy ilyesmi?
11786 levél
Válasz 07.07.29. 11:22 #176
Star Wars
Értem. Nyugi.

Egyébként tudom, miről beszélsz, itt is adnak beltéri egységet az előfizetéshez.
12967 levél
Válasz 07.07.29. 11:18 #175
McCl@ne
Meg egy beltéri egységet természetesen. Ha nem vágnád: egy kibaszott doboz, olyan, mint egy elkúrt DVDlejátszó, ebbe kell beletenned egy kártyát, amit UPC-ék adnak, ezen van rajta, hogy milyen csomagra fizettél elő (sport, mozi, családi, pornó, ilyenek). Ezt a beltérit kell rákötnöd a TV-re és az antennára (amit amúgy nem is kell kicipelned, csak az adatait nézd meg, lehet hasonlót kapni bárhol) és már megy is az egész.
Respect is not given. It's taken.
11786 levél
Válasz 07.07.29. 11:15 #174
Star Wars
Arra voltam kíváncsi, hogy mi az, amit a csomaghoz adnak a UPC-ben. Tehát egy antennát adnak, és ennyi?
11405 levél
Válasz 07.07.29. 11:14 #173
Tyrn
gondolom rádió net-ről, tv meg szintén megoldható.
12967 levél
Válasz 07.07.29. 11:11 #172
McCl@ne
BAZZZZZZ+
Kiépíted a rendszert: felnyomod az antennát, rákötöd a beltéri egységre, azt meg a kettékúrt tv-re, bekapcsolod és így nézel, mert magyarul beszélnek a tv-ben!!!

Persze mindezt jobb, ha nem Te csinálod, hanem egy szakember.
Szerk.:utána már lesz Al Jazeerád is, mert az is benne van abban a többszáz csatornában, amit a UPC ad.
Respect is not given. It's taken.
11786 levél
Válasz 07.07.29. 11:09 #171
Star Wars
Most sem kell Al Jazeerát néznem, arra külön elő kell fizetni, nincs benne az alapcsomagban

De még mindig nem értem. Mit telepítesz?
12967 levél
Válasz 07.07.29. 11:06 #170
McCl@ne
Besétálsz egy UPC boltba Mo-on, megveszed a kívánt csomagot és megmondod nekik, hogy majd Te telepíted, mivel tudtommal nem nagyon komázzák, ha vki külföldről nyomja ezeket a dolgokat. Aztán szépen kiviszed, ottani szerelővel felnyomatod és máris nem az Al Jazeerát kell nézned, hanem a Cool tv-t meg a többi marhaságot
Respect is not given. It's taken.
11786 levél
Válasz 07.07.29. 11:02 #169
Star Wars
Akkor ezek szerint én is foghatom a magyar adókat? Mert itt van két főbb TV szolgáltató, a Yes és a Hot, de UPC-t csak Magyarországon láttam.
12967 levél
Válasz 07.07.29. 11:00 #168
McCl@ne
TV: UPC csomag van feltelepítve kint, az összes fogható magyar adó bejön HBO-tól a Budapest TV-ig.

Rádió: internetről rádiózok.
Respect is not given. It's taken.
11786 levél
Válasz 07.07.29. 10:57 #167
Star Wars
A TV meg a rádió hogy szól magyarul?

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.