Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Jack Keane (Ismertető)

Jack Keane

Jack Keane
A legutóbbi Jack Keane cikkek, hírek
1 levél
Válasz 08.09.06. 10:34 #18
patrik94
Hali!

Lécci segítsetek! Hova kell rakni a homokzsákot?
11407 levél
Válasz 08.07.22. 08:39 #17
Lacko
Az az érdekes, hogy német fejlesztés. Szóval simán szerezhettek volna brit szinkronhangot. De gondolom először németül (német szinkronnal) jelent meg, azt vitték ki amerikába és ott készült hozzá ez a jenki hang.

Én is a gandalfos részen röhögtem a legnagyobbat.
De a maffiozó indiai is tetszett (kár, hogy az ő szövegében nagyon sok félrefordítás volt).

Aki már megszokta ezt a 3D-t és túl tudja tenni magát az idegesítő irányításon, annak ajánlok egy régebbi ilyet: Wild Western Adventure. (néha Fenimore Filmore-nak is hívják, aki egyébként a főszereplő). Nekem Jack Keane sokban hasonlított erre, ami - az idegesítő irányítást leszámítva - nagy élmény volt a humora miatt.

A nyaralásból hazafele Jack Keanes polóban jöttem, és tökre megbámultak...
316 levél
Válasz 08.07.21. 14:36 #16
ABal
Most értem a végére és nagyon tetszett! Az ismertetőben leírtakhoz hozzátennék egy-két saját gondolatot.

Először, ami nem annyira tetszett:
Már a Runaway is próbára tette a képzelőerőmet időnként, de ami a Jack Keaneben vár a szerencsétlen játékosra, arra nem lehet felkészülni. A sokat emlegetett korhadt pallón kívül számos alkalommal fordul elő olyan megoldás, amelyre szerintem józan paraszti ésszel képtelenség rájönni. Én nem használtam a játékban található segítséget, úgyhogy időnként vért izzadtam a továbbjutásért.

Spoiler!

Ne mondja nekem senki, hogy az egyértelmű, hogy egy üveg sör lehűtéséhez az a legkézenfekvőbb megoldás, hogy keresünk egy majomcsontvázat, letesszük a száraz folyómederbe, ebbe elhelyezzük a sörösüveget, majd a vizet áttereljük ebbe a mederbe, hogy lehűtse a sört! Arról már nem is szólva, hogy ezen a helyen az eredeti szöveg szerint is a tó vize hűsítő a part mentén, így a gyanútlan játékos azt gondolná, hogy ha abba simán beleteszi az üveget, akkor az majd lehűl. Hát, nem! Ehhez bizony majomcsontváz kell!

Ha már a fordításnál tartunk, ez az a szempont, ami megér egy hosszabb misét, de nem itt és most. Röviden csak annyit, hogy a magyarítás helyenként botrányosan rossz, köszönőviszonyban sincs az eredeti szöveg jelentésével. Persze, nem az egész játék ilyen.

Aztán volt valami, amitől az idegbaj kerülgetett. A point-and-click kalandjátékokra jellemzően, a szereplő mozgatásához a helyszín egy bizonyos pontjára kattintunk (innen a kategória neve is) és a szereplő odamegy és csinál valamit. Ez eddig oké is. De a Jack Keaneben ez sokszor idegőrlő rituálét takar: rákattintok egy pontra vagy egy tárgyra, erre a főhős megkerüli a fél képernyőt, majd körülbelül három milliméterre onnan, ahova kattintottam végül is megáll. Nem egyszerűen odalép, hanem megy egy kilométert , mielőtt majdnem ugyanott megáll. A végén már mindig dupla kattintással játszottam, mert ilyenkor a szereplő futni kezd és gyorsabban teszi meg a távot. Ez a funkció már a Syberiában is lerövidítette a várakozást.

Előfordulnak kisebb bugok is pl.: egy alkalommal Jack simán átmegy többtonnányi kőfalon (én speciel nem bántam, mert így hamarabb odaért), vagy a gorilla benne áll a székben, amelyen egyébként újságot olvasva kéne ülnie – mindeközben az újság lebeg előtte és magától lapozódik. Szerencsére, ezek inkább szórakoztató, mint bosszantó jelenségek a játékban, és nem is gyakoriak.

Volt benne egy dolog, amit furcsának találtam: annak ellenére, hogy a szereplők mindegyike – Amanda kivételével – hangsúlyozottan angol, az akcentusuk már egyáltalán nem az. Illetve, nem eredeti. Világosan hallható, hogy az összes karakter szinkronját amerikaiak csinálták meg több-kevesebb sikerrel. A legkülönösebb eset maga Jack, a főszereplő, ő ugyanis a történet szerint egy londoni árvaházban nevelkedett hároméves korától, mielőtt hajóskapitány vált belőle. Illene angol akcentussal beszélnie, az ő esetében azonban teljesen nyíltan megtartották az amerikai angolt. Miért volt erre szükség? Nem találtak egyetlen brit állampolgárt az egész országban? A történetből mindenesetre nem tudjuk meg.

Ami viszont abszolút pozitívum, az a hangulat és a kalandok sokasága. De tényleg! A történet menete nagyon változatos, sok a feladat. A végén meg úgy pörögnek az események, hogy ihaj! Többször azt hittem, hogy már az utolsó jelenetben vagyok éppen, erre következett még egy, majd még egy.

Aztán ott van a humor, amelyet folyamatosan adagolnak a történet egésze során, és nagyon jól illeszkedik a játékmenetbe. A kedvencem az a rész, ahol Gopesh azon a vékony kőhídon egy seprűt a kezében tartva elállja Jack útját és közli vele, hogy „You shall not pass!” (Nem kelhetsz át! – Gandalf szövege a volt a Gyűrűk Ura első epizódjában). Vagy ott vannak a szerzetesek, akik a Mr. Daniels nevő kolostorban laknak. Nem is szólva Jack-ről, aki egy szakaszt egy szál semmiben szerepel végig, mert sietve kell távoznia Amanda ágyából. Egyébként az összes szereplő rendkívül öntudatos és vicces.

A grafika először furcsa volt a számomra, aztán megszoktam a 3D-t. Nem rossz, de a festett háttér nekem azért jobban bejön. Valahogy szebb.

Összességében szerintem nagyon jó kalandjáték a Jack Keane. Szórakoztató, változatos és nagyon élvezetes. Kár, hogy már vége is lett…
The things you own end up owning you. It's only after you lose everything that you're free to do anything. Multimédiás laptopot keresek.
30 levél
Válasz 08.07.06. 10:14 #15
LEGO Indy
Szerintetek milyen?töltöm a demót!
1 levél
Válasz 08.06.14. 16:15 #14
Gabesz2224
Úristen!Úristen!

Segítsetek!!! Elakadtam a Jack Keane 9.pályályán


Cuccok:Shari ruhálya

Feladatok:
Érd el hogy Sharinak visszajöjjön az esze.

Segítsetek!!
11407 levél
Válasz 08.03.25. 08:22 #13
Lacko
Igen, el kell oltani a tüzet és amíg a recepciós újragyújtja, addig vedd fel a tisztítószeret és a terpentint a zsúrkocsiról és cseréld fel őket (rossz helyre tedd vissza). A leégett füstölővel koszold be a csillagot a recepciós pult elején.
11407 levél
Válasz 08.03.25. 08:17 #12
Lacko
Ne keseredj el! Ha jól emlékszem, én is itt akadtam el először. De most fejből nem emlékszem rá, hogy mi volt a megoldás, de megnézem.
2 levél
Válasz 08.03.23. 09:56 #11
Erik Goldstein
Úr Isten Úr Isten!!!!

Kérlek segítsetek, elakadtam a Jack Keane 4. pályáján!

Küldetéseim:
Bizonyítsd be hogy angol vagy!
Tűnj el a szigetről!
Szerezd meg a pénzt!
Juss be Montgomerry szobájába!

Cuccaim: Kés, Jack düftim zsákja, végigégett füstölő, egy pohár víz, és egy hajzselé.

Lécci segítsetek! Arra már rájöttem hogy a kandalló tüzét el kell oltani...

előre is köszi
Sims 2 a király :)
11407 levél
Válasz 08.03.04. 07:58 #10
Lacko
ABal, írtam neked privibe....
11407 levél
Válasz 08.02.29. 07:42 #9
Lacko
Neked milyen kalandjátékok jönnek be? Mármint, amik megütik a 2007-es szintet?
Nem lehet, hogy te inkább a festett hátterűeket szereted? Syberia, Tunguska?
6 levél
Válasz 08.02.28. 16:43 #8
b3nc3
Meglátásom szerint én egy 2007 decemberi játéktól többet vártam volna. Szebb grafikát, jobb játékmenetet. Persze, van akinek ez tetszik, de én nem tartozok közéjük...
316 levél
Válasz 08.02.26. 10:52 #7
ABal
Szóval, nem kell a napernyő. Oké, te tudod...

A Tunguskával kapcsolatos dolgot megírom privátban, mert lassan szétoffoljuk a Jack Keane-t.
The things you own end up owning you. It's only after you lose everything that you're free to do anything. Multimédiás laptopot keresek.
11407 levél
Válasz 08.02.26. 07:30 #6
Lacko
Sokszor én találok meg játékot és kérlelem Dino-t, hogy verje ki a kiadókból, de pl erről az Art of Murder-ről nem is hallottam korábban, hanem egyszercsak szólt Dino, hogy itt egy neked való kalandjáték, kéne egy ismertető. Ezért előszőr nem is vártam tőle sokat, azt hittem valami gagyi. De már a tokja is igényes (ami szerintem kalandjáték esetében fontos) és belül is egész jó...

Jaj, ne! Nem kérem a napernyőt...

Több olyan poén is van a Keane-ben, ami más játékokra vagy filmre utal. Ezek általában viccesek, de azért legjobban akkor is a Gandalfos poénon röhögtem. De akkor inkább nem lövöm le.

Tunguska javított befejezéssel? Nem is hallottam róla. Az mi?
316 levél
Válasz 08.02.25. 23:56 #5
ABal
Igen, láttam a nyereményjátékot, már részt is vettem benne. (Véletlenül sem a nyereményekért, csakis a játék miatt) Ha netán én nyerem meg, megkapod a napernyőt. Más se hiányozna a háztartásunkba, mint egy napernyő.
Gandalfos (hű, ez de hülyén hangzik) részre nem emlékszem, egyelőre csak a demót játszottam végig. Biztos a teljes játékra gondoltál. Azt egy ideig még nem veszem meg, így egy kis szünet után következik majd a végső véleménynyilvánításom a játékról.

Honnan válogatod az új játékokat? A kiadóktól kapod, vagy te kutatod fel őket?

A Tunguskát végigjátszottad a javított befejezéssel?

Megnéztem ezt az Art of Murdert. Lehet, hogy majd ez is érdekel, ha írsz róla valami pozitívat.
The things you own end up owning you. It's only after you lose everything that you're free to do anything. Multimédiás laptopot keresek.
11407 levél
Válasz 08.02.25. 08:05 #4
Lacko
Örülök, hogy végül tetszett.
Láttad, hogy van nyereményjáték Jack Keanes polók meg napernyő...? Én először röhögtem, hogy kinek kell egy napernyő, de csak addig, amíg feleségem tudomást nem szerzett róla és nagyon mérges lett, hogy a készítők családtagjai sem vehetnek részt a nyereményjátékban... Bár nem tudom minek neki, mert én fel nem viszek a repcsire egy napernyőt...

Volt azért olyan rész benne, ahol elmosolyodtál? Én a Gandalf paródián még röhögtem is...


Most egy olyan játékot tesztelünk, ami kisértetiesen hasonlít a Tuguskára: Art of Murder. Szép, meg izgis, csak néha beszaggat, ami furcsa egy kalandjátéktól.
Hétvégén kétszer csúnyán elakadtunk, de vérrtizzadva sikerült walkthrough nélkül továbbjutnunk.
316 levél
Válasz 08.02.24. 00:34 #3
ABal
Na, végre hozzájutottam, hogy végigtoljam a demót. Ért egy-két meglepetés a játékmenet során, de a Runaway 1-2 alatt már megtanultam, hogy időnként a legőrültebb kombinációk juttatnak tovább. Kellemes csalódás volt.
The things you own end up owning you. It's only after you lose everything that you're free to do anything. Multimédiás laptopot keresek.
316 levél
Válasz 08.02.08. 12:00 #2
ABal
Lackó! Ebből az ismertetőből hiányzik a rád jellemző lelkesedés. Ez többet árul el, mint minden egyéb, amit a játékról leaírtál.
The things you own end up owning you. It's only after you lose everything that you're free to do anything. Multimédiás laptopot keresek.
766 levél
Válasz 08.02.08. 12:00 #1
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Jack Keane (Ismertető)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.