Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Sins of a Solar Empire

413 levél
Válasz 08.03.23. 10:38 #1
Petykemano
Megjelent a demoja, de én már a teljes játékot is kipróbáltam
Nem rossz, de őszintén szólva többet vártam.

Ha valaki ismeri, akkor annak sokat fog mondani, hogy kb olyan, mint a conquest frontier wars. De attól gyakorlatilag csak annyiban különbözik, hogy nem rendszerek, hanem bolygók között lehet ugrálni és az ugrás nem féregjáraton keresztül megy, hanem fázismeghajtóval.

A másik amire emlékeztet egy kicsit az meg a Star Wars empire at war. Kicsit butácska, kicsit egyszerű, egysíkú, kevés választási lehetőség, és persze a movie-mód (vagymi)


A technológia egysíkú. Nem lehet válaszgatni, nem lehet specializálódni valamire. Kifejlesztesz mindent és akkor kész. Nem lehet a hajókat felszerelni fegyverekkel (design), hanem adottak, amit ugyebár azzal magyaráznak a fejlesztők, hogy egy realtime játékban ilyesmire nincs idő (érdekes módon a warzone 2100-ban volt) Ehhez képest viszont a hajóválaszték elég szegényes. 1 általános kishajó, egy távolsági kishajó, egy bolygóbombázó kishajó, egy anti-fighter. Ehhez jön még egy anyahajó, egy javítósupport hajó, egy commandsupport hajó, egy nehézcirkáló valamint a fajonként 5féle zászlóshajó, amik között lényegi különbség csak a speciális képességekben van.
Soknak tűnik így felsorolva, de játék közben kiderül, hogy nincs lehetőség nagy taktikázásra, eléggé egysíkú.

A demo leírásában agyondícsérték a diplomáciát. Nah, hát én azért óvatosan bánnék a szavakkal. a diplomácia úgy épül fel, hogy két játékos közötti viszonyt ahogy már megszokhattuk más játékokban is, egy slidebar mutatja. Jópontokat úgy lehet elérni egy másik játékosnál, hogy végrehajtod annak kívánságait. Pl: X kéri, hogy lőj le Y játékosnak 5 db védelmi tornyát. És akkor hogy ha végrehajtod, akkor 20%-kal emelkedik a jóviszony, ha nem, akkor 10%-kal csökken. És ad rá 10-15 percet. Én úgy vettem észre, hogy ezen kívül/felül a közös érdek, vagy annak átgondolása nem sokat nyom a latba. Próbálkoztam a feladatok végrehajtásával, néha sikerült is. akkor felment mondjuk 20%-ra. Aztán eltelt néhány perc és újra 0%-on volt, mert nem adott új feladatot, én meg nem csináltam semmit.

Összességében nem vagyok megelégedve. Nagyon unalmassá tud válni.
Egy jó pontja azért van: támogatja a moddolást.
Készül már hozzá Stargate, BSG, Babylon 5 mod is.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.