Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» Facebook és más közösségi oldalak

2217 levél
Válasz 23.01.05. 08:46 #1458
Aribeth
A telefonja le volt merülve, és épp töltődött, nálam pedig mindig ki van kapcsolva a GPS*. Illetve csak akkor kapcsolom be, ha az útvonaltervezőt nézem, de a héten erre nem került sor.
Megkérdezem tőle, hogy egyébként rá szokott-e keresni erre a témára.

* Persze a google összerakhatta, hogy mi az a cím, ami gyakran előkerül nálam a térképen/kajarendelésnél/emailekben, és hogy valószínűleg ott élek, ha a barátnőm a távozása előtt bekapcsolta a telefont és rajta a helymeghatározást, akkor előfordulhat, hogy összekapcsolt minket, de ez így ebben a formában is para.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
21568 levél
Válasz 23.01.05. 08:39 #1457
Pyrogate
Na de a barátnőd legalább a terepfutásra biztosan többször rákeresett, vagy olvas a témában.
Gondolom annyit összerakott google/yt, hogy egy helyen voltatok egy ismerősöddel, akkor hátha hasonló dolgok érdekelnek.
Szenvedély nélkül a foci halott.
2217 levél
Válasz 23.01.05. 08:19 #1456
Aribeth
Egy barátnőm tegnap átugrott. Szóba került, hogy mindkettőnk bokája pocsék, gyerekkorunk óta könnyen kifordul, volt már szalagszakadásunk, neki 10+ éve műtétje is. Beszéltünk röviden arról is, hogy újabban terepfutással igyekszik a bokáját megedzeni.

Este ránéztem a youtube-ra, és a következő ajánlás fogadott egy teljesen ismeretlen csatornától: "Foot & Ankle Strengthening & Stretch Exercise Program For Intrinsics, Arch, Athletes and Runners".

Srsly.

Nagy rajongója vagyok az Institute of Human Anatomy csatornának, de annak kapcsán soha nem kaptam még hasonló videóajánlót, és soha nem is kerestem rá erre a témára.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
21568 levél
Válasz 22.11.24. 10:05 #1455
Pyrogate
Ez akkor derülne ki amúgy, ha mondjuk 1 hónapig minden nap felírnád az összes hirdetést, amit látnál, majd mellé tennéd, hogy erről beszéltél-e mostanában.
Ha a találati arány elég magas, akkor lehet szó "lehallgatásról".

Plusz kísérleti tipp, hogy szándékosan nyomod ugyanazt a kulcsszót a telefonod közelében és várod, hogy hányadik hirdetésként jelenik meg...

Én is rá szoktam csodálkozni furcsaságokra, de olyanra, hogy valamit beszéltünk és aztán bejön hirdetésként, kb párhavonta van csak. Ami azért brutálisan rossz arány, mivel gondolom több száz hirdetést kapok naponta.
Szenvedély nélkül a foci halott.
5412 levél
Válasz 22.11.24. 09:05 #1454
Gump
Ez jutott eszembe nekem is. Nem fogja folyamat küldeni az adatot, hanem kulcsszó tárol, és következő alkalommal, amikor amúgy is kapcsolódsz a netre mert akármit csinálsz, akkor továbbítja. Amúgy meg google háttérszolgáltatás szerintem viszonylag állandóan folytat minimális kommunikációt.
De az is biztos egyébként, hogy mellélövést nem jegyzi meg az ember, de ha betalál egy ilyen, az nagyon meg tud ragadni, de nekem is volt már nagyon wtf élmény, amikor saját lakásban beszélgettünk olyannal, aki nem fél évente jön, nem levelezésben vagy messenger ment üzenet, csak beszélgettünk és insta meg fb nagyon furán célzott(nak tűnő) reklámokat kezdett hozni olyan témában, amiről csak szóban volt említés. De ez persze simán betudható lehet megint annak, hogy ilyenkor az emberi agy mintázatot vél felfedezni.
2217 levél
Válasz 22.11.24. 06:53 #1453
Aribeth
Olvastam én is ilyen elemzéseket, hogy alapvetően a kapcsolati háló és a helyadatok alapján ajánlgatnak termékeket, szolgáltatásokat, és ez is épp elég para.

Viszont azt a széket legalább háromnegyed éve vették. De mivel minden közösségi oldal előtt ismert, hogy engem mi hoz lázba, elhiszem, hogy az algoritmus csak annyit csinált, hogy kiszelektálta a barátaim egy éves vásárlásaiból azt az egy elemet, ami rám is vonatkozhat.

Ennek ellenére azért csak egy gondolatkísérlet erejéig: mi van akkor, ha az applikációk meghallják, hogy nagyobb csoport beszélget, belehallgatnak, lokálisan kielemzik a kulcsszavakat, és csak azokat továbbítják? Túl sci-fi, megoldhatatlan?
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
2846 levél
Válasz 22.11.24. 01:24 #1452
neumark
"Azt is bírtam, amikor bementem egy üzletbe, nem vettem semmit, csak levegőt, és akkor a google azt az üzletet ajánlotta. Gondolom, elég az, hogy be voltak kapcsolva a helyadatok..."

Persze. De ezt már a Szárnyas fejvadász óta sejteni lehetett, hogy 40 év múlva így fog működni az életünk. De légkésőbb 2002-ben a Különvéleményben direktbe megmutatták. Már akkor se volt ördöglakat egyáltalán. Most mitől lett az?

Amúgy én ezeknek a dolgoknak akkoriban - másokkal együtt - optimistaként örültem kurvára és el voltam ragadtatva tőle. Csak aztán az e-mail spamek magasságában ez a történet fokozatosan elkezdett rossz vágányra átmenni.
2846 levél
Válasz 22.11.24. 01:01 #1451
neumark
MattMatthew 90 százalékban leírta a lényeget.

A Facebook ismeretségi hálót, a sajátod és ismerőseid keresési előzményeit, valamint a bekapcsolt Helyadatokat összekombinálja a Meta robusztus adatbázisokban. Gondolom még ehhez adnak hozzá egy kis Machine Learning-et, némi Pattern recognize-t meg egy csipetnyi anyám kínját. Aki érintette már a témát annak ennyiből teljesen világos hogy nem 0-24-ben működő mikrofonokról van szó. Az nyilvánvaló okokból elég feltűnő lenne. Egyrészt a telefonok akksija nemigen bírná. Másrészt felmerül a technikai kérdés, hogy a folyamatosan lehallgatott hangot milyen módon továbbítaná a készüléked? Ha interneten keresztül, akkor az mindenkinek az adatforgalmán meglátszana. Ha meg a mobilhálózaton hívásként, akkor meg ugye megint ott tartunk, hogy az akku hogy bírja ki ezt úgy, hogy a készenléti idő nem csökken? Arról nem beszélve, hogy mindkettő világösszeesküvést feltételez.
Ez a dolog kb. ott indult el a 2000-es évek második felében, amikor otthon suli után két CoD multizás között rákerestem a google-ben, hogy "teleszkópos mountain bike", aztán utána jó szolgaként napokig ajánlgatott az oldalsávban a leárazott tescós biciklitől a kerékpárillatú wc-légfrissítőig mindent. 15 évvel később most meg már itt tartunk. A haverod 2 napig csak gamer székeket nézegetett a neten, mielőtt rendelt magának egyet. Utána meg elvitted hozzá - feltételezhetően bekapcsolt helyadatokkal - a mobilodat. A kettőt összekapcsolta egy algoritmus és már kapod is a hirdetéseket minden lehetséges felületen, ahol fent vagy. Akár itt, ezen az oldalon is.

A telefonban elhangzott, majd 5 perc múlva kiajánlott dolgokat passzolom, nem tudom hogy lehetséges. Nem hiszem hogyha ez így működne, akkor az ne sértene adatvédelmi törvényeket az EU-ban, ami miatt már rég le kellett volna állniuk vele. Azért nem Kínában vagyunk. Persze ettől még lehet hogy tévedek és mégis megvan rá technikailag és jogilag is a lehetőségük. De azért gondoljatok bele abba, amit Matt írt: "...lesz találat, a mellélövéseket meg meg sem jegyzed, csak az marad meg aki/ami tényleg szóba-került, hogy jé, lehallgatnak, vagy jé, úgyis gondoltam rá, hogy megveszem."
8017 levél
Válasz 22.11.23. 19:43 #1450
Lovi Tommy
Ugyanez itt, beszélek telefonon, szóban és 5 perc múlva már jön is a hirdetés. Insta, fb stb. Régóta van ez, csak akkor még ritka volt, most már szinte bármire.
3181 levél
Válasz 22.11.23. 18:11 #1449
Aryx
Én sem hiszem, hogy 0-24-ben lehallgatnának, de akkor ezek mégis hogy? Nem értek hozzá, de hogy real time felismerje, kezelje és lereagálja egy algoritmus az x billió kulcsszót, az is igényel számítási kapacitást egy zsebkütyütől, vagy rosszul gondolom? De olyan idegesítő már.
Apumhoz ugrottam fel múltkor, nézem, mi az ott, mondja, wi-fi jelerősítő, mondom klassz, veszek én is egyet. És becsszó ennyi történt, hogy jelerősítős hirdetések omoljanak a nyakamba. Másik ismerőssel is spontán beszélgettünk valamiről, az már nem tudom, mi volt, de azzal is kb. ugyanennyit foglalkoztam. Ő amúgy nincs fent a fb-on, apum is kb. évi 1x néz fel és csak a gyerekei az ismerősei, én is már csak havi 1x és csak 120 éve nem látott ismerősök vannak rajta, azóta a telefonról is töröltem, jobbára dísznek van.
Azt is bírtam, amikor bementem egy üzletbe, nem vettem semmit, csak levegőt, és akkor a google azt az üzletet ajánlotta. Gondolom, elég az, hogy be voltak kapcsolva a helyadatok, vagy passzolom, de így ne legyen paranoid az ember.
„A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni.”
53322 levél
Válasz 22.11.23. 14:42 #1448
Barthezz
Hát nálam ez az ismerős feldobása célzott volt, mert egy olyan általános iskolai tanáromról volt szó, aki nem is tanított engem. Akivel beszéltünk róla, óriási a közös ismerősök halmaza és csak random szóba került. És utána nap jött szembe fb-n. Most így belegondolva nem a Google, hanem maga a facebook app hallgatózhatott. Ahogy írtad, valószínű nem a teljes beszédet figyeli, hanem csak a neveket. Rákeres, megtalálja, hogy tényleg van közös ismerősötök és fel is dobja.
11052 levél
Válasz 22.11.23. 14:36 #1447
MattMatthew
Szerintem annál rosszabb és számítási kapacitás igényesebb a zsebből hangelismerés magyarul, hogy tényleg lehallgassanak. Ennél egyszerűbb és szerintem számítógépre szabottabb probléma a minták felismerése és abból valószínűsítés.
GPS és FB státusz alapján könnyű összerakni, hogy kivel találkoztál, aztán az alapján, hogy az egyikőtök mit vett éppen, vagy mi a bővített kapcsolati hálójának a metszete a tiéddel feldobni a következő napokban 30 vásárlási ajánlatot amit a haverod nemrég vett és beszélhettetek róla és 30 embert akit a haverod is és te is valószínű ismertek.
Ebből meg csak lesz találat, a mellélövéseket meg meg sem jegyzed, csak az marad meg aki/ami tényleg szóba-került, hogy jé, lehallgatnak, vagy jé, úgyis gondoltam rá, hogy megveszem.

...szóval végülis lehallgatnak, csak szerintem nem a beszéd felismeréséből tudják, hogy miről beszélünk, hanem az egyéb, könnyen értelmezhető, egyszerű, de nagyon nagy mennyiségű infóból.
“I've seen enough heresy to know where this is going!”
53322 levél
Válasz 22.11.23. 14:35 #1446
Barthezz
Nah igen, az esetedben az a még durvább, hogy még csak nem is telefonbeszélgetés volt, ilyeneket is hallok másoktól. Magyarul a telefon mikrofonja végig be van kapcsolva és rögzít mindent, ami elhangzik.
2217 levél
Válasz 22.11.23. 13:36 #1445
Aribeth
És még hány ilyen sztori van. Pár hete barátoknál társasoztam, beleültem a gamer székükbe, mondtam, hogy ez tök kényelmes, és hogy idővel én is venni akarok egy ilyet, majd másnaptól az insta gőzerővel nyomta a gamerszék reklámokat.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
53322 levél
Válasz 22.11.23. 13:09 #1444
Barthezz
Szerintetek mennyire lehet véletlen az, hogy egy telefonbeszélgetésben szóba kerül egy nagyon-nagyon régi ismerős, akiről ezer éve nem hallottam, majd következő napokban a facebook feldobja ismerősi ajánlásként, holott eddig még soha nem dobta fel?

Más ismerőseim már említették, hogy hallgatózik a telefonunk és a beszélgetéseikben megemlített dolgok következő napokban visszaköszönnek pl. reklámként. Akkor azt mondtam rá, hogy hülyeség, ennyire ne legyen üldözési mániájuk, de miután most pontosan így jártam, elég hátborzongató belegondolni.

Az egyetlen bibi, hogy a telefonom az Android miatt a Google-höz kapcsolódik és ha a Google le is hallgat, az elvileg nem kerülhet Zuckerberghez. Vagy ezek szerint mégis...
29157 levél
Válasz 22.09.07. 12:29 #1443
LordMatteo
Van itt olyan, aki kezel Facebook-oldalt? Mármint nem privát profilt, hanem céges oldalt, a megújult Meta Business Siteban?

Ma erőszakkal átváltotta a mi oldalunkat és konkrétan agyfasz az egész, használhatatlan. És fél éve ilyen, mert az egyik aloldalunkat kísérletképpen átraktuk, és azóta nem változott. Agyrém. És külön ticketet kell írni eleve hogy visszarakják a régire, tapasztalatok alapján viszont nem teszik meg...
A kibaszás társas játék, sose feledd.
3376 levél
Válasz 22.04.02. 20:34 #1442
jawsika
Én is. De közben azt mutatja, hogy vannak rajta morgós fejek is.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
33478 levél
Válasz 22.04.02. 17:39 #1441
szbszig
Olyan van, hogy egy Facebook-bejegyzésre csak egyféle reakciót lehet adni? Ezt valamiért csak like-olni tudom, miközben mindenhol máshol megfelelően működik az összes reakciójel.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
11052 levél
Válasz 22.01.17. 11:32 #1440
MattMatthew
Köszi, igen, már áttoltam privátra, csak nem értem a koncepciót mögötte. Illetve így már azt hiszem értem, hogy csak re-followra vadásznak.
(Ebbe a hibába viszont nem szabad esni.)
“I've seen enough heresy to know where this is going!”
5869 levél
Válasz 22.01.17. 09:43 #1439
subject17
Tedd privátra a profilod (ha nem is tervezel feltöltögetni mostanában). Akkor requestként fognak érkezni, és nem lesz egy rakás kamu követőd.

Amúgy botok is lehetnek, meg gátlástalan followervadászok is.
I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status
11052 levél
Válasz 22.01.17. 08:37 #1438
MattMatthew
Boomer kérdés:
Most regisztráltam IG-re pár art-design dolog miatt, van egy tök üres profilom és pár naponta randomok elkezdenek követni. De miért?
Mi itt a szokás? Ha láttam egy profilt sok jó rajzzal és designnal akkor én is követtem, de ott volt tartalom! Nálam meg semmi nincs. Mi értelme így?
“I've seen enough heresy to know where this is going!”
33478 levél
Válasz 21.10.05. 00:55 #1437
szbszig
Ajjaj, megint kezdődik:

"Hiba történt.
Átmeneti probléma van a bejegyzéssel. Kérjük, próbáld meg újból pár perc múlva."
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
1781 levél
Válasz 21.10.04. 23:56 #1436
SMBX-fan
And it's back.
De a létezés még fáj neki.
Az ambíció a hatalomvágy eufemizmusa | Fejétől bűzlik a hal.
1857 levél
Válasz 21.10.04. 22:14 #1435
Ricsi1976
Nem. A Viber működik!
33478 levél
Válasz 21.10.04. 20:31 #1434
szbszig
"Most akkor szemből szemben, élőben kell a másikkal beszélnünk?"
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
17525 levél
Válasz 21.10.04. 19:55 #1433
ufodani
friss link
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
1857 levél
Válasz 21.10.04. 19:26 #1432
Ricsi1976
Engem amúgy frusztrál. Lehet függő vagyok?
1781 levél
Válasz 21.10.04. 19:10 #1431
SMBX-fan
Ennyit a tájékozottságról
Telekom és Digi is kap bejelentéseket
Az ambíció a hatalomvágy eufemizmusa | Fejétől bűzlik a hal.
33478 levél
Válasz 21.10.04. 19:06 #1430
szbszig
Most akartam írni, csak a helyzetbe. Közeleg a vég, mind itt halunk, stb., stb.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
1857 levél
Válasz 21.10.04. 18:34 #1429
Ricsi1976
Hoppá! Leállt a Facebook, Insta, messenger és a WhatsApp... kemény. Az a gáz, hogy észrevettem már fél órája Ahogy olvastam worldwide issue...
3181 levél
Válasz 21.05.30. 14:13 #1428
Aryx
Siker, köszi!
„A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni.”
5869 levél
Válasz 21.05.30. 11:57 #1427
subject17
Mobil Messenger appban (IOS) el kell balra húzni az üzenetet, akkor jelennek meg ezek sz ikonok.
I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status
3181 levél
Válasz 21.05.30. 10:38 #1426
Aryx
Van egy engedélykéréses üzenetem, amit nem szeretnék megnyitni, hogyan tudom megnyitás nélkül törölni? Úgy emlékszem, régen csak rákattintottam a 3 gombócra, és ott felkínálkozott a lehetőség, de most nincs ott... se mobilon, se pc-n a webes felületen, se a pc-s messenger felületen nem látok ilyen lehetőséget.
„A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni.”
3301 levél
Válasz 21.04.05. 21:54 #1425
Dilizs
Köszi a linket.

Nem vagyok közöttük.
MSI B350M PRO-VDH ¤ AMD Ryzen 5 1600x + Cooler Master Hyper 412R CPU cooler ¤ ASUS GTX 1060/6 GB/GDDR5 ¤ Samsung 960 EVO 250GB M.2 PCIe MZ-V6E250BW ¤ 2*8 Gb Crucial 2133 Mhz DDR4
2846 levél
Válasz 21.04.05. 21:28 #1424
neumark
Itt az oldal, aminek a segítségével le lehet csekkolni, hogy érintettek vagyunk-e a pár nappal ezelőtti új adatszivárgási problémában. Magyarországon 377 ezer felhasználó adatai kerültek ki. Én köztük vagyok, úgyhogy pont ideje jelszót cserélnem.
5869 levél
Válasz 21.02.07. 22:41 #1423
subject17
Nem is használom... Akivel tudok, azzal whatsapp. Local storage az ára, de ~teljes méretű képeket küld. Amúgy én úgy vettem észre, hogy nagyon inkonzisztens, néha messengeren is tök jó minőség megy át, és még nem találtam meg a patternt, hogy ez mi miatt van.

Undorító amúgy az egész, az instagram is egy vicc. A képmegosztás lenne az egyetlen funkciója, de a képek csúnya compression mellett kis méretben kerülnek feltöltésre, és NINCS fullscreen opció. Telefonon is csak így beközelíteni tudsz, de ha elengeded, visszaugrik. Egyszerűen elképesztőnek tartom, hogy ez a buta szar a legnépszerűbb app erre.
I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status
18004 levél
Válasz 21.02.07. 22:33 #1422
david139
És az csak engem zavar, hogy a messengeren küldött képek egyre okádékabbra vannak butítva?
Forget the horror here
3181 levél
Válasz 21.02.07. 09:22 #1421
Aryx
Nagyon úgy néz ki, hogy tényleg képesek voltak kivenni ezt a funkciót. :/
„A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni.”
9147 levél
Válasz 21.02.05. 16:27 #1420
goodboy007
Az mi a nyavaja, hogy ha valamit meg akarok osztani és a "megosztás privát üzenetben"-t kiválaszva, majd a személyt megadva azt a hibát kapom, hogy "nem sikerült közzétenni az idővonalon".


Mi a tökömért nem tudok így direkt módon -azzal a gombbal ami elvileg erre hivatott- üzenetben megosztani?

Barátnőm vette észre, gondoltam, hátha a 2-3 éves Samsung telefon miatt van, de iPhone 11-el is ez a helyzet.
3324 levél
Válasz 21.01.31. 22:55 #1419
somesz83
Ez meg mi? Isten! Mekkora flashback! https://spacehey.com/

ui: Olyan ritkán írok, elfelejtettem már, hogyan kell linkelni. Bocsi.
18004 levél
Válasz 20.11.13. 21:13 #1418
david139
Köszi, meglett. Úgy látom tényleg csak bug volt, mert itt nincs semmi gyanús. Viszont pont akkor szart be, amikor telefonon kilőttem a wifit.
Forget the horror here
29157 levél
Válasz 20.11.13. 20:07 #1417
LordMatteo
adatlap >> hárompötty >> profil és megjelölés >> biztonság és bejelentkezés

itt mutatja hogy hány helyről és eszközről voltál belépve mostanában, ha valami nagyon szokatlant észlel itt a face, letilthat. régi, túl egyszerű jelszónál is csinálhatja ezt, vagy gyanús tevékenység esetén (pl sosem osztasz meg semmit, aztán napi 200 ezttudnodkell.net cikket posztolsz). Asszem' tavaly év vége felé újították ezt, bekerült az ÁSZF-be is, volt belőle nagy sírás hogy micsoda agykontrollt végeznek.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
18004 levél
Válasz 20.11.13. 19:44 #1416
david139
Letiltott a fb, jelszót kellett változtatnom, hogy beléphessek. Igazán érdekelne, hogy mi volt ennek a kiváltó oka, nem tudja valaki, hogy ezt meg lehet-e nézni valahol?
Forget the horror here
33478 levél
Válasz 20.08.23. 03:54 #1415
szbszig
Viszont most már nemcsak a hírfolyamban minden harmadik, negyedik bejegyzés hirdetés, hanem oldalt is vannak kiemelt hirdetések. Ügyes.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
5869 levél
Válasz 20.08.21. 22:18 #1414
subject17
Az ilyen tákolmány third party oldalakról beszerezhető beépülő modulokat messze jobban kerülöm, mint a szemrákot okozó fehér layoutot...
I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status
17525 levél
Válasz 20.08.21. 17:33 #1413
ufodani
Egyenlőre visszaállítottam, aztán majd meg szokom - nagy dolog.
mellesleg már évek óta dark skin variációval ballagok és nem csak fészen.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
5869 levél
Válasz 20.08.21. 17:12 #1412
subject17
Ismerős vs nem ismerős.
I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status
53322 levél
Válasz 20.08.21. 16:42 #1411
Barthezz
Nekem is elég furcsa így elsőre, de manapság ez az elnagyolt, a végtelenségig letisztult, egyszerű dizájn a jellemző mindenre, mert a többség nem szeret olvasni és sok információt egyszerre a képernyőn látni. Engem igazából az zavar, hogy valakinek az adatlapjára menve sehonnan sem derül ki most, hogy ismerősöm-e az illető vagy nem. Bár lehet instásodnak itt is és lassan értelmét fogja veszíteni ez az ismerősdi dolog...
5869 levél
Válasz 20.08.21. 16:39 #1410
subject17
Nem igen optimalizálhatták telefonképernyőkre, szerintem évek óta külön van egy mobilos és egy desktop változat.

De amúgy szigorúan nézve magát a fb-t én mindenhonnan elvétve nézem, 90%-ban csak a messengerre van szükségem.
I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status
33478 levél
Válasz 20.08.21. 14:52 #1409
szbszig
Én pont inkább gépen szoktam nézni, telefonon elvétve. Lehet, telefonképernyőkre optimalizálták az egészet, mivel az emberek már inkább így használják, és haladni kell a korral, ezért ilyen borzasztó egy nagyobb, 17 hüvelykes kijelzőn. Egyszerűen hatalmas lett minden. A hírfolyamnál sokszor egyetlen bejegyzés kitölti a képet, ami egyrészt kisüti a szememet, másrészt nem győzök görgetni lefelé, ha több mindent is meg akarok nézni. De igazából ez csak a magasságra igaz, mert a bejegyzések mellett két oldalt meg hatalmas üres hely tátong. Azon túl a menüsor is iszonyat szellős, marhára nincs optimalizálva szerintem. Ha megnyitom egy személy adatlapját, akkor ugyanez: a képernyő több mint fele(!) két oldalt teljesen üres, középen meg nem győzök görgetni lefelé. Ezek alapvetően a dizájnbeli problémák. A gombokat, funkciókat annyira még nem teszteltem, de ami már feltűnt, hogy ha rákattintok egy képet tartalmazó bejegyzésre, akkor utána bal oldalt felül vagy megjelenik az x jel, amivel vissza lehet térni a hírfolyamban oda, ahol tartottam, vagy nem. Leginkább nem.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.