Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Felvásárolhatják a CD Projektet (Hírek)

4211 levél
Válasz 09.10.07. 16:20 #9
Madrac
Lehet bezartak a raktarba nehogy infot szivarogtasson ki.
Quoth the raven, `Nevermore.'
11028 levél
Válasz 09.10.07. 16:15 #8
Lacko
Már szerda van. Szedrencs jelentkezz! Híreket várunk...
27974 levél
Válasz 09.10.04. 18:49 #7
LordMatteo
Várjuk akkor az infóidat, főleg hogy a CD Projektet sokan szeretik a Domeon is a korrekt fordítási munkák és normálisabb árak miatt (nyal-nyal ).
A kibaszás társas játék, sose feledd.
4695 levél
Válasz 09.10.04. 18:46 #6
szedrencs
"egyelőre még hivatalosan semmit nem mondhatunk" - legalábbis pénteken még ez volt a kiadott ukáz, hétvégén meg még én sem nézek céges maileket. Hivatalos CDP "statement" tehát még nincs az ügyletről (pénteken nem volt), csak az itt is közölt, Optimus-os.

Amint kiderül valami (mondjuk hétfő reggel), akkor természetesen szólok. Bár vannak elképzeléseim, hogy mi volt az ügylet célja és értelme.

Addig is vegyetek szép szorgalmasan CD Projekt - vagy bármilyen más, de legális - játékszoftvereket. Itthon. Boltban. (Mondjuk dome webshopon)
14264 levél
Válasz 09.10.02. 23:45 #5
balays82
Igen, tulajdonosváltás alatt én is azt értettem, amit írtál, azért is tettem hozzá zárójelbe, hogy nagy hal megette a kicsit.
5502 levél
Válasz 09.10.02. 23:29 #4
Dino
Playbahnosh: Ahogy balays82 írja, ha (és ismétlem, HA) anyagilag teljesen szarban voltak, akkor sok lehetőségük nem volt, mint vevőt találni, akármilyen feltételek mellett, hiszen máskülönben roló.
balays82: Elég hülye szövegezése volt a kapott sajtóközleménynek, jogi meg üzleti kifejezésekkel tele, de remélem, nem hibáztam a fordítás során. Nekem ez azért egy tulajdonosváltásnál többnek tűnt, a CD Projekt csoport tulajdonosa 100%-ban az Optimus lett, a korábbi tulajdonosok meg ki tudja, mekkora részt kaptak az Optimusból.

Amúgy igyekeztem a hírben is kihangsúlyozni (és a teljesség kedvéért megismételném) azt, amit úgy láttam korábban, hogy sokan összekevernek. A CD Projekt RED fejlesztő és a CD Projekt kiadó/forgalmazó két külön cég, még ha a tulajdonosaik azonosak is. Az előbbi fejlesztette a The Witchert, az utóbbi meg kiadta és pár országban forgalmazta, a hírben említett országokban forgalmazott más játékok mellett.
482 levél
Válasz 09.10.02. 22:35 #3
Playbahnosh
"abban pedig csak reménykedhetünk, hogy az üzletpolitika terén sem következik be számunkra nézve hátrányos szemléletváltás, mert a CDProjekt hazánkban nagyon komoly szerepet játszott a legális játékszoftverek arányának növekedésében"

Igen, pont erre gondoltam. Ha nem lenne a CD Project, szerintem vajmi kevesen ismernék most a Witcher-t például kishazánkban, és ez csak a jéghegy csúcsa. Reméljük az Optimus nem fogja lábbal tiporni a CDP kemény munkáját a profit nevében...
14264 levél
Válasz 09.10.02. 22:22 #2
balays82
Amennyiben tényleg komoly bajban volt a CDProjekt, és arra várt, hogy valaki mentőövet dobjon nekik, akkor nem feltétlenül volt elsődleges szempont, hogy számukra nézve előnyös üzlet köttessen. Tovább tudnak működni, ebből a szempontból mindenképpen előnyös. Egyébként, ha jól értem, lényegében "csak" tulajdonosváltás történt, vagyis az Optimus a CDP tulajdonjogáért cserébe tulajdonrészt ajánlott a saját cégéből a korábbi tulajdonosknak (a nagyhal megette a kishalat). Amennyiben az Optimus tőkerős, stabil cég, elvileg nem lehet gond, abban pedig csak reménykedhetünk, hogy az üzletpolitika terén sem következik be számunkra nézve hátrányos szemléletváltás, mert a CDProjekt hazánkban nagyon komoly szerepet játszott a legális játékszoftverek arányának növekedésében.
Talán valamikor benéz majd ide Szedrencs is, aki megnyugtat minket, hogy ebből az egészből nem fogunk semmit sem érezni.
482 levél
Válasz 09.10.02. 21:41 #1
Playbahnosh
Nem vagyok közgazdász, de ez nekem nem tűnik valami előnyös üzletnek a CD Project számára, semmilyen minőségben... Aztán kit tudja, lehet bejön nekik. Én csak a játékokat és a fordításokat/szinkronokat féltem egy kicsit.
766 levél
Válasz 09.10.02. 21:41
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Felvásárolhatják a CD Projektet (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.