Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Felvásárolhatják a CD Projektet

A lengyel Optimus S.A. és a CD Projekt csoport szándéknyilatkozatot írt alá.

2009.10.02. 19:45 | szerző: Dino | kategória: Üzleti

Szándéknyilatkozatot írt alá a lengyel Optimus S.A. és a CD Projekt Investment (a továbbiakban CDP) vezetősége, mely szerint a többek között számítógép-összeszereléssel és komplett informatikai rendszerek szállításával foglalkozó cég 100%-os tulajdonosa lehet a játékszoftverekkel foglalkozó csoportnak, miközben az utóbbi tulajdonosai cserébe 35 millió Optimus részvényhez jutnak. A CDP teljes részvényállományát 63 millió lengyel zlotyra (közel 4 milliárd forintra) értékelték, melynek 78%-át veszik át a fenti 35 millió Optimus részvényért (1,4 euró/részvény árfolyam mellett), majd ezt követően 3 napon belül a fennmaradó CDP részvények 22%-át készpénzért vásárolja fel az Optimus a részvényesektől. Mivel a CDP-nek további tőkére van szüksége, az Optimus 9 millió zolty hitelfelvételt kezdeményez, miközben további részvényeket bocsátanak ki.
Ennyit a hivatalos részről, nézzük röviden és kicsit közérthetőbben, miről van szó. A CD Projekt Investment egy holding cég, melynek tulajdona a lengyel, cseh, szlovák és magyar irodával rendelkező CD Projekt játékszoftver-kiadó, a Witcherről ismertté vált CD Projekt RED fejlesztőcsapat, a régi játékokat elérhető áron letölthetővé tevő GOG.com, emellett pedig résztulajdona van a Metropolis, Porting House és Gram.pl cégekben. Egyes pletykák már korábban is jelezték, hogy sajnos anyagilag nem feltétlenül rózsás ezen cégek helyzete, és úgy néz ki, valóban segítségre szorultak a lengyelek, ezért a cégcsoport eladása mellett döntöttek. Bízzunk benne, hogy mindez elég lesz a megmentésükre, hiszen többek között a The Witcher 2 elkészülése is függhet a dolgok kimenetelétől. ■

hozzászólások (9)

balays82
balays82 2009.10.02. 23:45
Igen, tulajdonosváltás alatt én is azt értettem, amit írtál, azért is tettem hozzá zárójelbe, hogy nagy hal megette a kicsit.
szedrencs
szedrencs 2009.10.04. 18:46
"egyelőre még hivatalosan semmit nem mondhatunk" ;) - legalábbis pénteken még ez volt a kiadott ukáz, hétvégén meg még én sem nézek céges maileket. Hivatalos CDP "statement" tehát még nincs az ügyletről (pénteken nem volt), csak az itt is közölt, Optimus-os.

Amint kiderül valami (mondjuk hétfő reggel), akkor természetesen szólok. Bár vannak elképzeléseim, hogy mi volt az ügylet célja és értelme.

Addig is vegyetek szép szorgalmasan CD Projekt - vagy bármilyen más, de legális - játékszoftvereket. Itthon. Boltban. (Mondjuk dome webshopon) :)
LordMatteo
LordMatteo 2009.10.04. 18:49
Várjuk akkor az infóidat, főleg hogy a CD Projektet sokan szeretik a Domeon is a korrekt fordítási munkák és normálisabb árak miatt (nyal-nyal :D).
Lacko
Lacko 2009.10.07. 16:15
Már szerda van. Szedrencs jelentkezz! Híreket várunk...
Madrac
Madrac 2009.10.07. 16:20
Lehet bezartak a raktarba nehogy infot szivarogtasson ki. ;)
ajánlott olvasnivaló