Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Fighting Fantasy - hamarosan (Hírek)

376 levél
Válasz 09.12.11. 19:08 #16
Pangloss
A Káosz Fellegvárában olyan jellegű elírás volt, hogy valamelyik másik könyv utolsó lapján közzétettek egy "helyreigazítást" is.

A Nagy féregfutam nekem is tetszett, talán az volt az első olyan könyv, ahol különböző fajú karaktereket lehetett választani.

A matricás könyvekre is emlékszem, szerintem se volt több, csak ez a kettő, amit Te is említettél. Mondjuk ennek megvolt az a hátránya, hogy azokat a matricákat csak egyszer lehetett ráragasztani a karakterlapra, míg a "hagyományos" könyveknél akármennyi karakterlapot csinálhattál (ugyanis természetesen nem a könyvbe írtunk). (Bár volt olyan könyvem is, amelynek a karakterlapját az előző tulajdonos igencsak összefirkálta, ezért majdnem lyukasra kellett radíroznom.)
4172 levél
Válasz 09.12.11. 16:52 #15
gothmog
A pusztítás maszkjában az volt a csalás (illetve a fordítói baki), hogy az áruló a varázsló volt, akinek Ifor Tynin volt a neve, és amikor közölte a könyv, hogy ha tudod ki az áruló, akkor azt is tudod, hova kell lapozni, sokan szívtak, mert kevesen gondoltak rá, hogy varázsló barátunk nevében, bár némileg megfacsarva, de el van rejtve a negyvenes szám
De különben ilyen fordítói baki volt a Démonlovagokban is, illetve A Káosz Fellegvárában meg kellett egy gyógykenőcs, amit, amikor megtalálod, még ne gyógykenőcsnek neveznek De ezek a szívások is hozzátartoztak a könyvek nyújtotta élményhez.
Különben nekem az Elátkozott bárd mellett (ami, most gyorsan ránéztem: A Fenevad nyomában címmel jelent meg, és egy démonkoponyából előbújó bögyös maca van az elején) a Nagy féregfutam volt a másik kedvencem a harcos képzelet sorozatból.

De volt egy olyan sorozat, ahol matricákat kellett ragasztgatni a karakterlapra (és nem kockadobás, hanem a tapasztalati pontjaid és a fegyvered együttese határozta meg, hogy melyik ellenfél ellen hogyan teljesítettél), az is hangulatos volt nagyon. Nekem két rész van meg belőle (bár lehet, több nem is jött ki): az egyik a Riveti utcák, a másik a Sziklatorony, és Mark Evans néven írta valaki (gondolom amúgy magyar jóember ).
Endure. In enduring, grow strong.
376 levél
Válasz 09.12.11. 16:07 #14
Pangloss
Igen, ezek a nagy klasszikusok!
Köszönöm a képet.

Közben még tegnap este rájöttem, hogy nem a Halállabirintus, hanem A rémület útvesztője volt az első ilyen könyvem (kicsit belekavarodtam: labirintus-útvesztő).
A képen szereplő összes könyvet olvastam (játszottam), és Az országút harcosa kivételével mindegyik meg is volt nekem. Csak aztán idővel kézen-közön elveszett, elkeveredett.
A pusztítás maszkjait viszont nem sikerült "végigvinnem", valami nyomdahiba volt a könyvben emlékeim szerint (vagy csak nem voltam elég ügyes?).

Az általad említett Steve Jackson féle négykötetes is nagyon jó volt. Csak mire megjelent az utolsó kötet, megváltoztak benne a varázslatok, ha jól emlékszem.

A Titan c. könyvet is olvastam, ez magának a világnak volt a leírása. (Már említettem, hogy még ma is kapható néhány ezen könyvekből, köztük ez a világleírás is.)

A Skorpiók Mocsara könyvvel nekem is meggyűlt a bajom, talán ott tettem meg először, hogy "térképet" rajzoltam. A Bajnokok próbája c. könyvben pedig emlékeim szerint 13 aranygyűrűt kellett összegyűjteni, nem többet és nem is kevesebbet...
A Gyíkkirály szigetében pedig idővel egy kisebb sereg gyűlt körénk, az is érdekes volt.
Legjobban talán a Tolvajok városa tetszett, a hangulata miatt. De a többi is jó volt. Emlékszem, hogy mindig igyekeztem bolhapiacon rálelni egy-egy olyan darabra, amelyik még nem volt meg, de az osztálytársak révén már ismertem.

Később pedig többféle sorozat is elindult. Azok sem voltak rosszak, sok példány megvolt azokból is, de ez a Rakéta Könyvek volt az igazi.

Az Éj-trilógia emlékeim szerint a Harcos Képzelet sorozatban jelent meg. Ebből a sorozatból nekem is ez a vérfarkasos (Elátkozott bárd) tetszett a legjobban, de a címe most nekem se jut az eszembe. Az volt a legjobb benne, hogy kvázi nyomozni kellett egy kis faluban, igazán hangulatos volt.

Egy nagyobb sorozatra emlékszem még, ez pedig a Fantázia Harcos nevet viselte. Itt többnyire sci-fi könyvek voltak.

Egyébként közben keresgéltem az interneten, és még mindig megvan egy régi szerepjáték bolt, ahol szintén lehet kapni néhány ilyen könyvet.
270 levél
Válasz 09.12.11. 12:26 #13
Ossua
Ja igen, kiskoromban még én is próbálkoztam egy ilyen könyv írásával. Mondanom sem kell, hogy mostanában mennyit röhögtünk a szerény kis próbálkozásom írásos maradványain.
hosom.hu legelső ingyenes szuperhős játékoldal
270 levél
Válasz 09.12.11. 12:25 #12
Ossua
Nekem egész nagy gyűjteményem van e könyvekből. Nagyon imádtam régen. 40 körül biztos van, Skorpiók mocsara is.
Kedvenc íróim: Ian Livingstoon és Steve Jackson. Tőlük egy átfogó könyvem is van, a saját könyveikről és az általuk kitalált világról. Nagyon baró!
hosom.hu legelső ingyenes szuperhős játékoldal
4172 levél
Válasz 09.12.11. 11:53 #11
gothmog
Nekem is vannak mindenféle hasonló lapozgatós könyveim még szép számban. Az általad említett is (de a cím nekem sem ugrik be, de ugyanaz a sorozat, amiben korábban az "Éj trilógiája" is kijött lapozgatós formában).

Ja, különben pedig éppen a Skorpiók mocsara volt az egyetlen, amihez korrekt, működő térképet lehetett rajzolni (a számmal jelölt tisztások tényleg úgy viszonyultak egymáshoz stb.) Én egyszer vettem a fátradtságot, és gyakorlatilag bármelyik tisztásról bármelyik másikra el lehetett jutni a segítségével, akár a mocsár "átellenes" végére is.
Endure. In enduring, grow strong.
1560 levél
Válasz 09.12.11. 11:13 #10
Retee
Skorpiók mocsara... Hogy azt mennyire utáltam, a végén már tényleg térképet is rajzoltam hozzá kiskoromban.

De azért hozzátenném, hogy nem csak a két emberke tudott jó könyveket összehozni sőt. Nekem pl az all-star kjk könyvem az Elátkozott bárd volt (bár lehet valami vérfarkasos címen jelent meg).
2177 levél
Válasz 09.12.11. 09:40 #9
razak
Titan.Igen ez nekem is megvan.Valahol.Ha jól rémlik egy sárkány próbál betörni valamilyen erődbe,ami előtt egy varázsló és a sereg próbálja útját állni.

Többek között ebből a "lexikon-ból" datálódik a nevem is(amellett, hogy Indiában használatos).Razaak a halhatatlan vagy valami ilyesmi..na majd elő is szedem.
Szép emlékeim vannak nekem is erről a sorozatról, remélem szerez jó pár új rajongót is,ebben a formában.
4172 levél
Válasz 09.12.11. 09:32 #8
gothmog
Lőttem egy képet gyorsan a "klasszikus" darabokról. (Bocsi a minőségért, nem műtermi fotó ). A Steve Jackson féle négykötetes, és a későbbi sorozat (zöld gerincű darabok), illetve a legutolsó - tudtommal - megjelent "Démonlovagok" nincs rajta. Csak a "Rakéta könyvek" kiadású darabok.

Íme
Endure. In enduring, grow strong.
11699 levél
Válasz 09.12.11. 08:03 #7
.:[Kain]:.
ú, vagy 30-at játszottam végig, általános iskolában az osztálytársamnak köszönhetően ismerkedtem meg ezzel a csodálatos játékkal, de valami hihetetlenül eltalálták! még sajátot is elkezdtem egyszer csinálni (soha nem lett belőle semmi, meg el is veszett :S )

nincs sok meg, de régen kölcsön kaptam őket, emlékszem a legtöbb fantasy középkor jellegű volt (ugye orkok, sárkányok stb.), de volt Mad Maxre hajazó is!

és a legnehezebb, amivel valaha találkoztam: Szellemjárás. ebben volt egy rész, ahol elkezdünk körbe-körbe menni és csak nagyon nehezen lehet tovább jutni legalábbis anno, most lehet, hogy meg se kottyanna
"If you take care of the things that take care of you then you will be taken care of." - Kevin Levrone
376 levél
Válasz 09.12.10. 23:56 #6
Pangloss
Mennyi van összesen?
Tudsz egy linket adni, ahol fel van sorolva az összes (kíváncsi vagyok, hogy mennyi van meg nekem, és hogy van-e olyan, amelyikről nem hallottam)?

Egyébként még ma is lehet kapni néhány régi "klasszikust", pl. Tolvajok városa.
4172 levél
Válasz 09.12.10. 23:29 #5
gothmog
Különben megnéztem az előbb gyorsan (megvan itthon az összes a klasszikus, "Rakéta könyvek" kiadású sorozatból a Halállabirintustól a Varázsló kriptájáig), 1989-ben kezdték nálunk kiadni őket.
Endure. In enduring, grow strong.
376 levél
Válasz 09.12.10. 22:58 #4
Pangloss
Annak idején én is kedveltem ezen könyveket. Én is kb. a 90-es évek elején olvastam/játszottam ezeket. Nekem a Halállabirintus volt az első ilyen könyvem. Utána szépen sorban a többi: újonnan könyvesboltból, használtan bolhapiacról vagy ismerőstől.

Nekem az "eredeti" Kaland-Játék-Kockázat sorozat jött be igazán, az utána következők már más világra (világokra) épültek.

1994-1995 már a szerepjátékokkal telt (M.A.G.U.S. elsősorban).
4211 levél
Válasz 09.12.10. 17:34 #3
Madrac
Nekem is megvolt jo par kozuluk. De aztan elbolhapiacoztam oket kesobb es rendes fantasy regenyeket vettem helyettuk. De a Titan, a vilagukrol szolo konyv meg most is megvan elvileg valahol.
Quoth the raven, `Nevermore.'
4172 levél
Válasz 09.12.10. 16:54 #2
gothmog
Hehe! De kis porbaf*ngó vagy! (Oké, tudom, igazságtalanság, mert az életkoráról senki sem tehet... de nem tudtam kihagyni ).
Én még a Halállabirintus-Tűzhegy varázslója párossal kezdtem isten tudja mikor (talán olyan 1989-1990 körül jött ki az első?... már nem emlékszem). Az eredeti szériából megvan az összes, a későbbiekből már csak mértékkel.
Endure. In enduring, grow strong.
12177 levél
Válasz 09.12.10. 16:44 #1
Gobiakos
Ejjjj! Banyek, anno mennyi ilyen könyvet "kivégeztem"... Nagyon szerettem őket, nálunk a 1997-99-es időszakban volt óóóóriási sláger. És néha bizony valóban olyan volt, hogy " 'ssza meg, ez csak 5-ös és nekem 6-os kell a gyilokhoz ". Akkor nem ám csak annyi, volt hogy "jóóóó, akkor mondjuk 6-ost dobtam...", hanem még a kockát is átbillentette az ember... -.-'
766 levél
Válasz 09.12.10. 16:44
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Fighting Fantasy - hamarosan (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.