Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Ákos: A katona imája CD+DVD (DVD bemutató)

27976 levél
Válasz 10.11.08. 20:52 #6
LordMatteo
Gyanús volt, hogy olvasatlan a link, rákattintottam, és kijött valami "A Gyar, ahonnan az idegbaj szarmazik". Elsőre hacknek gondoltam.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
7500 levél
Válasz 10.11.08. 20:31 #5
Dealer
Én az egészből semmit nem érzékeltem, de megbocsátok.
5502 levél
Válasz 10.11.08. 20:23 #4
Dino
LM: A linket már javítottam, Dealertől pedig elnézést kérek az elgépelésért...
27976 levél
Válasz 10.11.08. 19:32 #3
LordMatteo
Remélem a cikkben levő Factory-linket nem nézte még senki, ugyanis rossz helyre mutat.

Albumhoz: csofti: amikor először meghallottam a Szindbád dalát, elsírtam magam, hogy mi ez a szar, és a Fénybe nézznél is eléggé ugrált a szemöldököm. Most úgy vagyok az egész lemezzel, hogy igen, kicsit zúzósabbat vártam, több zúzdásabb számmal, de ettől függetlenül nagyon jól sikerültek a számok. Persze, egy alapvetően ízlésről, kinek-mi-jön-be dologról nem nagyon lehet objektíven nyilatkozni - a technikai dolgoktól eltekintve - így szerintem a túlzott rajongás elnézhető itt.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
12971 levél
Válasz 10.11.08. 19:26 #2
McCl@ne
Én meg időközben szépen beleszerettem minden dalba.
De azt hiszem, kell ilyen és kell olyan vélemény is... A "30 fölötti hanyatlás" pedig érdekes kérdés: szerintem sokszor keverik össze a beéréssel. Számomra ez az új album talán a legkedvesebb, bár nem akarok feltétlenül sorrendet alkotni, csak valahogy érzem folyamatosan az előrelépést... Nem csak technikailag, de tartalmilag is, főleg az érzelmesebb dalok terén. Szerintem tolódik a hangsúly a lázadás és az odamondás irányából a lira (nem tudok hosszú i-t ezen a billentyűzeten) felé, ami talán a korhoz, talán életszakaszhoz köthető.
Mindennek a befogadása nagyban függ attól, hogy a hallgató épp milyen helyzetben van, hol tart az életében, milyen hangulat veszi körül. Tehát soktényezős dologról van szó, igy nem gond az, ha valakinek nem jön be... De a (leg)magas(abb) minőséget nem kérdőjelezhetjük meg.
Szertinem.
Respect is not given. It's taken.
2 levél
Válasz 10.11.08. 14:46 #1
csofti
Egy csöppet elfogultnak érzem ezt a "kritikát".

Az én szintén elfogult véleményem az, hogy a Test, Indiántánc, Beavatás és Ikon lemezek után Ákos csak sokkal rosszabb albumokat csinált (talán a Még közelebb kivételével), szóval főleg régen volt jó, de akkor mindig.

A mostani album rendesen meg van hangszerelve, részletesen ki van dolgozva, de a dalszövegek sokszor nagyon kínosak (már a Hűség óta egyre rosszabb szövegeket ír), és a dalok se túl emlékezetesek. Mindenesetre a Fénybe nézz klipje szépre sikerült (leszámítva a kesztyűben tapogat a vak bakit) és minden tiszteletem az alkotóknak, akik a klipen és a lemezen dolgoztak, hogy ennyi munkát beletettek.

Nekem, ha a fent említett 4 Ákos lemez 5/5, akkor A katona imája 2/5.
Persze ez tök érthető, biztos műfajspecifikus, hogy 30 fölött hanyatlanak a dalszerzői képességek, lásd U2, 40 fölött a DM is...stb
766 levél
Válasz 10.11.08. 14:46
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Ákos: A katona imája CD+DVD (DVD bemutató)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.