Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Highschool of the Dead - H.O.T.D.

212 levél
Válasz 11.03.07. 23:00 #11
Kopiati
Hát Peace én is elkezdtem nézni, és nem tudom abbahagyni, ezek a japánok hihetetlen betegek Ennyi, és ekkora csöcs ellenére, meg kivillanó bugyik számát tekintve eléggé meglepődtem, hogy tud komoly lenni, és vicces is a sorozat Zombik rulez

Majdnem olyan vicces néha, mint az Archer, nem tudom ismeritek-e, de az a földön fetrengés kateg XD

Kedvenc a Shaun of the dead, még a benzinkút utalás is a HOTD-ban a filmre
1 levél
Válasz 11.03.07. 21:14 #10
Saeko19970614
imádom ezt az animét remélem nem hagyják abba mivel nagyon megfogott!
IMÁDOM A H.O.T.D Animét!
20131 levél
Válasz 11.03.05. 09:18 #9
Peace
Külön topic bizony, úgy ahogy mondod!!! Ne aggódj, nem lomboztad le a lelkesedésemet, semmi sem tudná ezt megtenni. Nem tetszhet mindenkinek, ez teljesen egyértelmű minden film esetében.

Azokhoz intézem a következő sorokat, akik már látták az egész első szezont:
SPOILER
Takashi azt állítja az első epizód végén, hogy Rei élete szerelme, viszont ennek ellenére folyamatosan Saeko felé kacsintgat(mondjuk ezt abszolút megtudom érteni!!! ). Ti is úgy vélitek, hogy lefeküdtek egymással a Dojo-ban(már ha nevezhetem annak...)? A másnap reggeli események és a Takagi birtokra való megérkezésük összeölelkezve erre utalnak. Viszont hiányoltam, hogy mindezek után nem volt egyértelmű, hogy együtt vannak. Bár lehet nem volt idő mindezt ábrázolni a nagy kavarodásban, vagy csak egyelőre nem akarták, hogy megtudja a csapat többi tagja is, hogy mi történt kettőjük között. Mondjuk én nagyon örülnék, ha így lenne, csak direkt úgy oldották meg, hogy kétségek közt őrlődjön a néző.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
6266 levél
Válasz 11.03.05. 00:17 #8
Lyobag
nagy részt egyetértek veled.
de:
- a death note egy rakás sz*r
- a szituáció és a túlélési próbálkozás egyedinek tűnik, bár hogy egy filmes témát hozzak fel, a 28 nappal később sokkal hihetőbb (számomra az az etalon a témában)
- ritkán látni filmekben és animeokban egyaránt, hogy a járványok és háborúk senkit se kímélnek
- a mellékszereplők (lásd általában a zombieledeleket, vagy a fickó a benzinkútnál) megformálása, viselkedés sokkal valószerűbbnek tűnik, mint a főszereplőké

véleményem szerint ha nem egy agyontápolt csapatot raktak volna így össze, hanem egy átlagosabb emberekből állót (pl nuku fegyvemánis srác, élsportoló, harcművész), többször nézhetővé vált volna. pláne, ha 1-2 főszereplő szintén hajlandó lett volna zombivá válni.
4211 levél
Válasz 11.03.04. 23:10 #7
Madrac
Biztos voltam benne, hogy te kiakadsz majd a topicon.
Quoth the raven, `Nevermore.'
32233 levél
Válasz 11.03.04. 22:35 #6
szbszig
Külön topik egy animének? Ráadásul nem is egy Death Note-nak legalább, hanem ennek? Hát öh, nem akarom lelombozni a lelkesedésedet, de na... Én még tavaly kezdtem el nézni, miután többen dicsérték, de a feléig jutottam el mindössze, aztán úgy felejtettem...

Az akkori véleményem róla:

"Most nézegetem ezt a High School of the Deadet, lassan a feléhez közeledem, de egyelőre nem igazán nyűgözött le. Továbbra is az van, amit az első rész után mondtam: található egy-két hangulatos jelenet, összességében viszont már vegyes a kép. A főszereplők között sorban ott vannak a szokásos archeotípusok, ami elég unalmas. A mértéktelen mennyiségű fanservice már engem, azaz egy fiút is idegesít, mert csak rontja a történet komolyságát és hangulatát, és egyébként is, a bugyivillantásoknak elveszik a jelentősége, ha folyton, minden lényegtelen helyzetben azokat mutogatják. A történet sem egy nagy eresztés, tele kisebb-nagyobb logikai bukfencekkel. Az például nonszensz, hogy egy harapással terjedő járvány néhány óra alatt terjedjen el az egész világon. Ilyen pandémia egyszerűen nincs, még ha levegőben terjedne szélsebességgel, akkor is minimum hetekbe, vagy talán hónapokba telne, hogy országokon, kontinenseken átíveljen. Az meg egyenesen vicc, hogy már a negyedik rész több, mint fele visszaemlékezésekből állt..."

Az egyetlen jelenet, amire emlékszem, hogy tetszett, és ott még bíztam benne, hogy jó lesz, az az első rész vége volt:

SPOILER
"Ez volt az a nap, melyen megöltem a legjobb barátomat, és megöleltem először életem szerelmét."
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
20131 levél
Válasz 11.03.04. 18:04 #5
Peace
Jól mondja Madrac, az egy teljesen más fajsúlyú sorozat. Én is imádtam anno, de a HOTD teljesen más kategória, és nálam sokkal nagyobb kedvenc lett a Hellsing-nél. Most is vagy ötször hallgattam meg a nyitó zenét, amég a városban császkáltam.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4211 levél
Válasz 11.03.04. 14:18 #4
Madrac
A Hellsing egy komolyabb hangvetelu darab. Ezt se mondanam teljesen vigjateknak, de azert jo par poent elsutnek benne. A sok fanservicerol nem is beszelve.

Amennyire emlekszem ra, ha tomegmeszarlas akkor Berzerk amugy.
Quoth the raven, `Nevermore.'
2791 levél
Válasz 11.03.04. 14:11 #3
Aryx
Felírva a "majd egyszer..." listára. De kizárt, hogy a Hellsing-nél jobb legyen. Az aztán örök kedvenc marad a tömegmészár-kategóriában.
Opening
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
6388 levél
Válasz 11.03.04. 13:02 #2
Beny12
Ohó, második évad! Remélem hasonlóan igényesre fog sikeredni az is.
20131 levél
Válasz 11.03.04. 11:32 #1
Peace
Tudom, hogy hamar eltűnik majd a süllyesztőben, de akkor is nyitok neki egy topic-ot, mert iszonyatosan beleszerettem!!!

A mangasorozat először 2006. szeptemberében jelent meg nyomtatott formában, majd röpke 4 év elteltével elkészült az anime változat is, melyet először 2010. július 5.-én mutattak be.

Röviden a cselekményről:

"A Highschool of the Dead napjainkban játszódik, amikor a világot egy halálos járvány sújtja, amely az embereket zombikká változtatja. A történet Komuro Takasi, a Fudzsimi Középiskola egyik diákja, valamint az iskola több túlélő tanulója és az iskolai nővér cselekedeteit követi.

A történet kezdetben csak a túlélésről, az iskolából való kijutásról és a zombikról szól, de ahogy a sorozat halad előre újabb a társadalmi összeomláshoz köthető veszélyeket mutat be veszélyes túlélők és a szereplők morális kódjának összeomlása képében."


Hálát adok az égnek, hogy teljesen véletlenül belebotlottam 2 nappal ezelőtt! A kis főszereplő csapatot egy szempillantás alatt megkedveli az ember. Van itt minden, a szuper intelligens lánytól kezdve, a szexis kardforgató mesteren át, a fegyver őrült militarista pufók srácig. Azon felül, hogy ritka igényesen van kivitelezve, és nagyon jók és véresek a zombi irtó jelenetek, komoly morális kérdéseket is feszegetnek benne. Nem csak horror és dráma, tele mély érzelmekkel, de néha olyan nagy poénok és szituációk is vannak benne, hogy majdnem leestem a székről a nevetéstől!
Az első szezon 12, egyenként körülbelül 20 perces epizódot tartalmaz. A nagy sikerre való tekintettel, tavaly bejelentették a folytatást. Előreláthatólag még idén műsorra kerülhetnek a 2. szezon első epizódjai. Legyen így!!!


Gakuen mokushiroku...róla van szó...

Kedvcsináló...

A főcím alatt hallható zseniális muzsika...

Az abszolút kedvencem, Saeko Busujima...

A csapat egy része...Az 1080-as BR rip-ből mentettem nektek...


Pár embernek már felkeltettem az érdeklődését a mutassátok az asztalotokat topic-ban, de remélem páran itt is felfigyeltek rá. Ritkán szeretek meg ennyire valamit, de ez a sorozat egyből belopta magát a szívembe. Igaz, hogy csak 12 rész, és pillanatok alatt ledaráltam, de nagyon reménykedem benne, hogy tényleg elkészül a folytatás! Ha nem vagy oda a stílusért, de szereted a horrort és az élőholtakat, akkor is érdemes adni neki egy esélyt.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.