Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Shogun 2: Total War (Ismertető)

Shogun 2: Total War

Shogun 2: Total War
A legutóbbi Shogun 2: Total War cikkek, hírek
11120 levél
Válasz 13.01.03. 10:33 #16
VodevilX
Vajon miért csinálja azt néha, hogy fekete kepernyovel megáll a játék... Alt+tab után az egér még előjön, de újra kell inditani a játékot. Eléggé idegesítő. Sőt jatszhatatlan így.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
666 levél
Válasz 12.03.05. 22:03 #15
xyzw
Ez a lelkesedés ismerős Próbáld ki a multit is !(Bár én a Rome óta minden résszel játszottam, kivéve a Shogun 2-t).
12971 levél
Válasz 12.03.05. 21:53 #14
McCl@ne
Jaaaj, mekkora ez a játék!
Elsőre végigrohantam a hosszú kampányon (67-ből 40 provincia) a Date klánnal.
Második nekifutásra még maradtam normál nehézségen, Chosokabe klánnal, ugye ők az íjászok, a D-i oldalon. Szigetet gyorsan elfoglaltam, kicsit megerősödtem és küldtem ki hajókat a kereskedelmi csomópontokhoz, 5-ből 4-et sikerült is elfoglalni! Aztán felgyúrtam egy sereget, pakoltam mellé egy szerzetest és egy nindzsát és szépen áthajóztam velük a Ny-i szigetre. A nindzsa felmérte a viszonyokat, a 2 nagyobb klán próbálta lenyomni a shimazukat, akik már szépen elkezdtek áttérni a kereszténységre, és én pont erre számítottam: az egy szem területükön a szerzetesem elsőre sikeresen robbantott lázadást, a seregeik túl távol voltak, így 2 körön belül már enyém is volt a tartomány! Közben persze kereskedtem mindenkivel, aki az utamba került, a viszonyok is jók voltak, hiszen közvetlen háború nem volt.
Ennek következtében a gazdaság is dübörgött, a nodokhoz folyamatosan küldtem a hajókat. Shimazuéknál felhúztam a kikötőt, megcsináltam az utakat és ugyan kicsit lassan, de 1560-ra enyém volt ez sziget is, úgy, hogy 2 rohadt erős és egy alakuló sereg gazdája voltam, 8000 fölötti körönkénti kokubevétellel és elég komoly flottával! Ez ha jól emlékszem, akkor 13 provincia, 40-re hajtok, de még van 40 év és nem akarom elkapkodni. Plusz ugye senkivel nem vagyok rossz viszonyba, ugyan páran megorroltak a hirtelen terjeszkedésre, de mit ad isten, pont ők tűntek el általam

Csak azt nem tudom most, hogy merre tovább... a kezdőszigettől Ny-ra ott a Hatakeyama (vagy mi) klán, de egy köpésre ott van Kyoto is. Talán arra lenne érdemes, ugyanezzel a taktikával, és akkor szép lassan megszedném magam, aztán felkészülnék a Realm Divide-ra, amennyire arra fel lehet.
Respect is not given. It's taken.
2 levél
Válasz 12.01.14. 19:51 #13
tormatomi
Üdv! Mondja már el vki, hogy mennyire reális a játék diplomácia, kereskedelem, termelés, stb. szempontból. Kijavították a régi hibákat?
137 levél
Válasz 11.04.15. 11:20 #12
NNavigator
Azóta újrakezdtem medium fokozaton és így most tényleg kereskednek velem. Persze most már nem, mert én vagyok a Shogun és mindenki üt. De eddigre sikerült egy 150k-s vagyon felhalmoznom és most próbálok úgy manőverezni, hogy ez minél lassabban fogyjon el. Persze fogy, hisz csak a kereskedelemből van bevétel. Viszont most azt nem értem, hogy azt a startégiát választottam, hogy felvettem a kereszténységet a legelején és összehaverkodtam a portugálokkal. De ők nem kereskednek velem. Vagy valamit szarul csinálok? Annyi lenne a haszna a portugáloknak, hogy van az a fos, puskás parasztegység? Illetve a kereszténység se nagyon jó, mert a szent helyekkel bíró provinciák értéktelenek és semmi hasznuk a számomra. Az egyetlen kétes hasznom, hogy a misszionáriusaimmal iszonyatosan szétzüllesztem a nagyobb klánokat, amik elég hamar lázongások anarchiájában vesznek el.
Ja és még egy kérdés: a múltkori kampányban elég szar daimyom volt, ezért most ügyeltem rá, hogy a kezdéskor kapott srác fiai jó neveltetésben részesüljenek és ezért nem is használtam tábornokokat, csak a fiukat és mind 4-5 csillagos, ráadásul az örököst azt az uralkodásra készítettem fel. Csakhogy, az apa (aki elég szarjancsi, mivel vallást váltott az elején és emiatt nulla a becsülete) nem akar sehogy se meghalni természetes úton. Lassan 1590 van. Nem is értem ezt a családfa rendszert, hiszen az egész kampány egyetlen emberöltő. Van egy csomó 20éves bombázó unokája, akiket mind férjhez adhatnék, de nem lehet, mert az unokák (hiába 18+) nem játszható karakterek. Ezt szerintem csúnyán elbaltázták.
Anyám ha szerecc egy kicsit, vegyél egy harckocsit!
1956 levél
Válasz 11.04.08. 18:27 #11
NisMaster
Velem általában mindenki kereskedik, akivel jóban vagyok. Volt egy időszak, amikor viszont az összessel megszakadt a kereskedelmi kapcsolat, és egy jó pár körig nem lehetett rávenni őket a kereskedelemre. Ha minden igaz azért, mert nem volt már szabad kapacitásuk, vagy nekem nem volt olyan árum, ami kellett volna nekik.
HTWT - Hungarian Total War Team
1719 levél
Válasz 11.04.08. 14:26 #10
TheHolyOne
Azért az Eu-ból és HoI-ból is van már harmadik rész is, tehát azóta történt egy kis fejlődés. Az EUIII-hoz most jött ki egy 4.(!) kiegészítő: Divine Wind, ami tovább fejleszti a játékmenetet. És már az Heir to the throne se volt rossz!

S2TW-ben meg csináld azt, hogy megnézed milyen nagy területnél támadnak rád (provinciák számától függ és még kapsz kis videót is, h "Realm Divided") és előtte megállsz. Kereskedelemnél meg működik az is, hogy területfoglalásnál azt választod, h Make Vassal, velük tuti fogsz tudni kereskedni. Bár vigyázni kell, mert ha a Sógun már ráduszította a népeket, a vazallusok is szívfájdalom nélkül betámadnak téged.
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
137 levél
Válasz 11.04.08. 10:35 #9
NNavigator
Érdekes, hogy ezt írod, mivel nekem a Rome-ban nem volt ilyen problémám (na jó, a Iuliikkal nagyon nehéz volt, de a másik két frakcióval rohadt jól ment a diplomácia) ellenben az Európa Universalist és az HoI-t pont azért hagytam abba, mert piszok szar volt benne a diplomácia. (mondjuk én utoljára az EU1-gyel és a HoI1-gyel játszottam)
De elképzelhetőnek tartom, hogy csak én nem találtam realisztikusnak. Vagyishogy (pl HoI-ban) nem lehetett a valóságos eseményektől eltérő eredményt kihozni a diplomáciából, sőt! A magyarok pl nagyon sokáig angolbarát politikát folytattak, amíg lehetett, és az angolok (ahogy a lengyeleket is) igyekeztek minket támogatni a németekkel szemben, ami a HoI-ban képtelenség: szóba se álltak velünk az angolok.

Visszatérve a S2TW-re, én is easy-ben tolom most és azért elég kemény szamuráj seregekkel harcolok, amikben nincs vagy kevés az ashigaru. Viszont most értem a játéknak azon szakaszába, amikor elég nagy lettem (bár nem nagyobb mint a két másik gigantikus klán (kb 1/3 a részesedése mindhármunknak), de a shogunk mindkettőt énrám küldte, miközben ők szövetségeseik egymásnak (korábban én is mindkettő szövije voltam). Ráadásul a diplomácia sikerként sikerült az egyikkel békét kötnöm (az összes pénzemért, plusz túszok), amit azonnal felmondott (lenyúlta a pénzt és kinyírta a túszokat). Értem én, hogy "van ilyen", de hogy csak ilyen van, az azért túlzás...
Anyám ha szerecc egy kicsit, vegyél egy harckocsit!
1719 levél
Válasz 11.04.08. 10:23 #8
TheHolyOne
Elbasztam a linket, szóval itt van:
http://www.pcdome.hu/hirek/19700/sengoku_irany_japan
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
1719 levél
Válasz 11.04.08. 10:22 #7
TheHolyOne
Ezzel a problémával én is találkoztam, az easy fokozat kivételével, ott rendesen kersekedtek velem. De mivel easy, ezért szinte csak ashigaru egységekkel találkoztam a csatatéren, az meg egy idő után már nem túl nagy kihívás. A legszomorúbb az egészben, hogy valszeg csak azért nem kereskednek velünk, mert mi vagyunk a player faction, ez pedig elég kiábrándító. Ez megint csak a diplomáciai Ai hibája, amin már lovagolok egy ideje a TW játékokkal kapcsolatban. A Rome-ot pl konkrétan ezért hagytam abba.

Ha igazi, összetett stratégiai játékot akarunk játszani, ajánlatos a Paradoy játékokkal próbálkozni: EU3, Victoria 2, Hearts of Iron, stb. Sőt, lesz egy japán témájú játékuk is, ami ugyanezt a korszakot dolgozza fel.
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
137 levél
Válasz 11.04.05. 12:24 #6
NNavigator
Találtam egy - nem túl realisztikus - módszert arra, hogy kereskedjenek velem: meg kell támadni egy klánt és elfoglalni egy-két tartományát, majd felajánlani, hogy béke, de csak akkor ha kereskednek. Ez így működik - rövid távon (hisz a meggyengült klánt azonnal bekebelezi a többi klán, de legalább pár körig jön be pénz). Viszont teljesen hülyeség. Hisz minek vannak barátaink meg szövetségeseink, ha ők nem kereskednek, ellenben az ellenségeinkkel kereskedhetünk simán.
Anyám ha szerecc egy kicsit, vegyél egy harckocsit!
137 levél
Válasz 11.04.04. 09:47 #5
NNavigator
Hogyan lehet rávenni a többi klánt, hogy kereskedjen velem?
Szinte mindenki a haverom, sokakkal szövibe vagyok, nekik is van szabad kapacitásuk, nekem is, de egyszerűen senki sem hajlandó kereskedni. Ráadásul ez a játék (a gazdasági része), úgy van kitalálva, hogy kereskedés nélkül sose lesz pénzed. A saját gazdaság épp arra elég, hogy annyi katonát fenntartsak, amennyi képes megfékezni a lázongást, expanzióra nem elég. Viszont minden körben olvashatom, hogy 4-5000 pénznyi árum megy pocsékba, mert senki sem kereskedik velem. És ez már easy-ben van. Normálban azonnal csődbe mentem.
Az oké, hogy ajánljak fel pénzt nekik a kereskedésért cserébe, de amennyim van, az nem elég nekik. Többem meg nem is lesz, ha nem kereskednek velem. És a 22-es csapdája bezárult.

A másik egy viccesebb kérdés: mi az a batyú a tábornoki testőrlovagság hátán? Gondolom valami lélektani hadviselés, mint a lengyel huszárok hátán a szárnyak. De pontosan mi célt szolgált a valóságban a batyu? Hangot ad? A látványa okos riadalmat vagy mi?
Anyám ha szerecc egy kicsit, vegyél egy harckocsit!
5400 levél
Válasz 11.03.30. 11:03 #4
Morello
Jóvanna! Csak rögtön szemet szúrt!
5502 levél
Válasz 11.03.29. 22:35 #3
Dino
Látom, sikerült megragadni a cikk lényegét...
2067 levél
Válasz 11.03.28. 23:03 #2
PanzerWolf
Detto!Meg a Végzet Hegye is fasza zene!
Fenyeskardu Sturm 20W/Mo Feketebotos Necron 20N/Mo Ayzaz A Yazin 20Mo/Me Havas Jon 20R/Ri Vak Aemon 20Ri/Mo M A L B O R D U S 20E/Me D A R D A L I O N 20P/W Geor Dar Khordak 20A/E
5400 levél
Válasz 11.03.28. 22:13 #1
Morello
Tetszik a bevezető idézet! \m/
766 levél
Válasz 11.03.28. 22:13
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Shogun 2: Total War (Ismertető)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.