Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Playstation 4, új Xbox - az idei E3-on? (Hírek)

14264 levél
Válasz 12.01.12. 12:30 #19
balays82
És ki ez a Nanea Reeves, hogy ennyire adni kell a szavára? Honnan tudja, hogy a konzolgyártók mire készülnek? Még szép, hogy a felhő alapú technológai előretörését várja, amikor egy ezzel foglalkozó cégben van érdekeltsége. Valaki azt mondja, hogy már jövőre lesznek új konzolok, valaki azt, hogy 2-3 év múlva, valaki azt, hogy soha. Kinek a szava az erősebb? A Sony és a Microsoft közben nem mond semmit (vagyis semmi konkrétumot), pedig valószínűleg az ő véleményüket kellene megvárni ebben a témában.
1624 levél
Válasz 12.01.12. 12:03 #18
-T0ng-
Hoppáhoppá!

Nanea Reeves a Gaikai (Ez az a cég, aki elég erősen érdekelt a Felhő alapú játszadozásban) azt nyilatkozta, miután a Sony lelőtte a találgatásokat a PS4-el kapcsolatban, hogy szerinte nem minden mostani konzolgyártó cégnek lesz következő generációs konzolja.

Ami még figyelemreméltóbb, hogy a Microsoft elég rendesen kísérletezget a felhő alapú tárolással.

Szóval bármennyire is ragaszkodunk a jó öreg lemezekhez a jövő a játékok terén ugyan olyan, mint a pénz terén, elvileg van, csak azt nem tudjuk majd, hogy hol
112 levél
Válasz 12.01.11. 20:37 #17
Cibi 97
viszont a LIVE jobb is sztem mint a PS Network.
xbox live gamertag: cibi2838
45 levél
Válasz 12.01.11. 20:09 #16
- Lizard -
Számomra bármi jöhet, de inkább a Ps4 -t fogom megvenni.

Faterom megvette nekem 2010 karácsonyára az Xboxot Kinettel, de sajnos egy bibire nem gondoltam én idióta: A multizáshoz fizetni kell a Microsoftnál, ami a PS3-esetében nincsen : ( Így most havonta nyomathatjuk a fizetéseket, ami nem éppen egy vidám dolog.

Szerintem aki teheti, vegyen majd Ps -t. Az áralról meg szerintem ilyen... 120-140 ezer körül lesz.
45 levél
Válasz 12.01.11. 20:09 #15
- Lizard -
Számomra bármi jöhet, de inkább a Ps4 -t fogom megvenni.

Faterom megvette nekem 2010 karácsonyára az Xboxot Kinettel, de sajnos egy bibire nem gondoltam én idióta: A multizáshoz fizetni kell a Microsoftnál, ami a PS3-esetében nincsen : ( Így most havonta nyomathatjuk a fizetéseket, ami nem éppen egy vidám dolog.

Szerintem aki teheti, vegyen majd Ps -t. Az áralról meg szerintem ilyen... 120-140 ezer körül lesz.
14264 levél
Válasz 12.01.06. 21:04 #14
balays82
Telefonálni biztosan nem lehet vele. Azonban a Store elérhető lesz rá, játékokat is lehet majd letölteni a memóriakártyán kiadottak mellett, illetve ki lehet élvezni a mobilnetezés minden előnyét. Multi is lesz természetesen.
8934 levél
Válasz 12.01.06. 20:53 #13
goodboy007
3G, akkor telefonálni is lehet vele?!
Akkor szolgáltatónál is meg lehet majd vásárolni, mint telefont?

Végülis logikus, hogy beleépítették, a mobilneté a jövő, ezek szerint ugyanúgy van rá Store, meg többszereplős multiplayer?
In god we trust, all others we track!
14264 levél
Válasz 12.01.06. 20:37 #12
balays82
Legyen neked igazad, de én nehezen tudom elképzelni, hogy a 300 euró ki fog jönni 80 ezer forintra. Pár hónappal ezelőtt még igen, de most nem nagyon. Esetleg akkor, ha a dollárban számított ár nem lesz egy az egyben átváltva euróra, de ez nem jellemző. Egyébként tudomásom szerint nem wi-fi-s és wi-fi nélküli verzió van, hanem wi-fi-s és wi-fi+3G-s.

Én is olvastam a második heti visszaesésről (a Forbes szépen el is temette a konzolt), de kiderült, hogy csak a szokásos mértékű visszaesésről van szó. Ez valahol logikus is, akit érdekelt a konzol Japánban, az a premierkor rohant megvenni.

Időközben a Sony és a Microsoft is cáfolta az E3-as bejelentés hírét, igaz egyik cég sem túl egyértelműen. Szóval még bármi lehet.
8934 levél
Válasz 12.01.06. 16:29 #11
goodboy007
Áh, tuti nem lesz 100k felett, azért nem hülyék dolgoznak a Sonynál, ha megnézed már nálunk is több oldalon elő lehet rendelni egy ideje és a Wi-fi-s verzió van 80k-s árral kiírva, a wi-fi nélküli meg gondolom 70k lesz.

Ezért mondom, hogy a nyitóár elvileg megegyezik a PSP kezdőárával, ami valóban sok, de nem tolódott feljebb az árkategória, pedig egy "kis" minőségbeli ugrás azért történt. Nagyon erős hardvert kapott, én csak az Unchartedről néztem videót, de az alapján első blikkre igaz az, hogy hozza PS3 szintjét kicsiben.

A héten pont arról lehetett olvasni, hogy az első héten rengeteget adtak el belőle, de mostanra alább hagyott a kereslet, ezért lehet, hogy árat kell majd csökkentsenek, de ebbe szerintem az is benne van a magas ár mellett, hogy az emberek ódzkodnak az ilyen kiforratlan, totál új kütyüktől.

Viszont ami totál elbaltázott lépés, hogy megint kitalált a Sony egy saját kártyaformátumot, szerintem sokkal jobban örülne mindenki, ha micro-SD/SD formátumban érkeznének a játékok.
Elvileg egy gép, egy user, simán megoldhatnák, hogy memkártyára rá lehessen másolni a játékokat és az első netes bejelentkezés után legyen hitelesítve a rajta levő tartalom, persze akkor nem lehetne wi-fi nélküli verzió.
In god we trust, all others we track!
5086 levél
Válasz 12.01.06. 15:33 #10
Toki
Ha 2013 vége előtt jönnének ki az új konzolok, akkor azt mondanám, hogy még korai. Bár már kezd elavulni mind a ps mind pedig az xbox, de nézve, hogy mostanában is még milyen minőségű játékokat dobnak ki rájuk, bőven van még bennük 2 év.
19406 levél
Válasz 12.01.06. 15:08 #9
sipec
johet akarmi, a dreamcastet nem veri
112 levél
Válasz 12.01.06. 14:31 #8
Cibi 97
Szerintem addig nem nagyon érdemes beszélgetni a témáról amíg nem kapunk pontos dátumot. Ezek csak pletykák. Nagyon nagy bevétele van a Sonynak és a Microsoftnak a mostani konzolokból. Egyébként bármilyen oldalon nézegettem az ilyesfajta híreket mindenki 2013, 2014-t mond.
xbox live gamertag: cibi2838
14264 levél
Válasz 12.01.06. 14:18 #7
balays82
Én úgy hallottam a Nintendo elég komoly válságba került az elmúlt időszakban. A Kinect és a Move bevezetésével a Wii teljesen háttérbe szorult, miközben a 3DS sem éppen egy sikertörténet, gyorsan árat is kellett csökkenteni, mert nem vették. Karácsony környékén ráadásul megérkezett Japánban a Vita, ami nagyon jó eladási mutatókkal kezdett, szóval nem biztos, hogy mostanra sokat javult a helyzet. A Wii U pedig egy igazi sötét ló, lehet, hogy vissza tudja majd szerezni a piacvezető pozíciót a Nintendónak, de vannak olyan vélemények is, hogy nem, mivel nem elég innovatív ahhoz, a PS3 és az Xbox360 grafikai szintjének elérése (vagy egy kicsivel meghaladása) pedig önmagában már kevés lesz (főleg, ha itt is elrontják az árazást).

A PSP valóban nem volt olcsó a megjelenéskor, de ha a Vita is 60-70 ezer forint környékén debütálna, akkor szerintem senki nem szólna egy szót sem. Ha azonban a 250/300 (típustól függően) dolláros árból indulunk ki, illetve abból, hogy ez automatikusan euróra változik az öreg kontinensen, akkor az euró/forint árfolyam alapján sajnos inkább 1-essel kezdődő, hat számjegyű összeg fog kijönni a végén forintban. Az meg már nagyon sok egy célhardver esetében, és a játékok sem néhány eurós letölthető programocskák lesznek hozzá.

8934 levél
Válasz 12.01.06. 13:58 #6
goodboy007
Az biztos, hogy eleinte a jelenlegi és next-gen konzolokra is kijönnek majd a játékok párhuzamosan, azért egy ekkora felhasználói bázist badarság lenne eldobni, ráadásul biztos, hogy sokan el is pártolnának, főleg azok közül akik nem rég ruháztak be a gépükre.

Igen, ha jól emlékszem 2005-ben jelent meg az X360 és csak 2006 végén került Európába a PS3, nem csoda, hogy eleinte a legrosszabbul teljesített, a kínálat kisebb volt a konkurensekhez képest és a legdrágább volt a maga 160k-s árával.
Engem mondjuk az lepett meg a legjobban, hogy a Wii-ből még az X360-nak is a sokszorosát adták el az első években, ami a szolgáltatásbeli és grafikai különbségeket nézve hihetetlen és most már a Microsoftnak és a Sony-nak is fel kell készülnie arra, hogy nem elég a szimplán erős hardver, ha a konkurencia bedob valami innovatív, egyedi dolgot, akkor könnyen nagy mértékben eltolódhatnak az eladások egyik-másik irányba, mert a casual réteget nem lehet pusztán a minőségi játékokkal megfogni.

Ezért biztos vagyok benne, hogy készül ott még más is a Move-hoz vagy a Kinecthez hasonlóan, biztos nem csak a Nintendonál dolgoznak agyasok, akik valami egyedit fejlesztenek a konzoljukhoz.
A Wii U elvileg valamivel erősebb, mint az X360 és a PS3, de a nyakamat tenném rá, hogy a megvalósítás miatt rengeteg vásárló fogja továbbra is őket választani annak ellenére, hogy most már a konkurenciánál is elérhető a mozgásérzékelős technológia.
Ez a Wii U féle "kezembe fogva a kanapéról küldhetem"-dolog, meg hogy a játékokba is be van építve a kézi kütyü, nagyon tetszetős és szerintem továbbra is inkább ezt fogják preferálni azok, akiknél az egész család játszik.
Viszont az előző generáció hibáit remélhetőleg nem fogják ismét elkövetni Sony-ék és Microsoft-ék és a YLOD, RROD helyett maximum csak szoftveresen javítható hibák fordulnak elő.


A PS Vita az tényleg drága lesz, de a PSP is 60-70k környékén nyitott, ha visszaemlékszel, szóval nem lett drágább, mint anno az volt.
Annyiban változott a dolog, hogy most már az okostelefonokon is vannak minőségi játékok, amik hiába nem rúgnak labdába egy Vita-s cím mellett, akik anno vettek PSP-t egy alsó-kategóriás Nokia mellé, azok lehet, hogy inkább vesznek egy "minden egybe" telefont 90-100k-ért csak hogy egy kütyü legyen náluk, főleg most, hogy a GTA III-at átportolták egy az egybe Androidra, komoly vevőmennyiséget vesznek el a telefongyártók a Sony-tól.
Mindezt azért írom, hogy remélem ez nem nyomja rá a bélyegét a sikerére, mert szar lenne, ha ilyen hardverrel és a Sony-hoz méltó címekkel nem érné meg nekik gyártani és kikopna a piacról, mikor a 3DS sikeres tud maradni a PS-hez mérten primitív hardverével és ezer felújítást megért játékfelhozatalával.

Megértem azokat, akiknek ez tetszik, csak már uncsi, hogy a Nintendo kiad egy konzolt, majd kiad hozzá Mariot/Metroidot/Zeldat és dőlnek a milliók, a konkurencia meg próbál mindent beleadni és nehezebben megy nekik.
In god we trust, all others we track!
14264 levél
Válasz 12.01.06. 13:28 #5
balays82
Az idei bejelentés szerintem is teljesen reális, olyan nagy a mozgolódás a két gyártó körül, meg olyan gyakran merülnek fel az újabb híresztelések, hogy valami lesz. A Microsoft részéről egészen biztosan, de lehet, hogy a Sony sem akar lemaradni, ahogyan a mostani generáció esetében. Ők egyébként annyira még nem lennének rászorulva a váltásra, amit jelez, hogy még most is jelentik be az exkluzív játékokat PS3-ra (God of War IV, The Las of Us), de valószínűleg nem akarják elveszíteni a nehezen kivívott piaci pozíciójukat.

Abban is egyetértek, hogy a tényleges megjelenés valamikor jövő év végre várható, de az is lehet, hogy inkább 2014 elejére (főleg a PS Japánhoz viszonyított csúsztatott megjelenési stratégiáját figyelembe véve), nyilván eleinte a két generáció párhuzamos támogatása mellett.
Bízok benne, hogy legalább 2014 végéig, vagy talán 2015 elejéig ki lehet majd húzni a mostani generációval is, a horror árak és a hagyományos kezdeti megbízhatatlanság miatt egyébként sem érdemes előbb váltani, kivéve, ha az anyagi lehetőségek megengedik azt. Ha csak valami csoda nem történik, biztos vagyok benne, hogy maradok a PlayStation vonalon, szerintem ebben a generációban is többet nyújtott a riválisainál, főleg a már említett (és egy kivételével az általad is példaként hozott) exkluzív játékok terén.

Arról meg már ne is beszéljünk, hogy nyakunkon a PS Vita megjelenés, ami számomra az első igazán komolyan vehető hordozható konzol, de sajnos a várhatóan brutális hazai árak miatt inkább csak az álom kategóriába tartozik jelenleg.

McCl@ne: Szerintem egy esetleges E3-as bejelentés nem fog árcsökkentést eredményezni, főleg azért, mert arra tavaly már sor került, ennél lejjebb esetleg már csak az új generáció tényleges megjelenésekor fognak menni. A mostani ár szerintem már elfogadható mindkét gép esetében.
12946 levél
Válasz 12.01.06. 13:21 #4
McCl@ne
Csak rám vonatkoztatva lett igaza, de abban sem, mert csak viccnek szántam... félig. Ugyanis az elmúlt 2 évben sikerült 100%-ig megszabadulnom a DVD-gyűjteményemtől, mert amióta 20"-os monitorom éa 82"-os tévém van, azóta nem nézek DVD minőséget. Egyszerűen nem megy le, hacsak nem valami nagyon indokolt esetről nincs szó.

Viszont azt a gyűjteményt, vagy egyáltalán bármilyen mérvadó, szívemnek tetsző gyűjteményt összehozni Blu-Ray lemezekből... nos, annyira hosszú idő és olyan mennyiségű pénz lenne, hogy mire eljutnék egy elfogadható szintre, már megjelenne a következő formátum, ami mellett a Blu-Rayt érezném DVD szintnek...

Persze ez is sok helyen támadható érvelés, de ami nekem igazából feküdne nagyon, az egy Steam-hez hasonló film-áruház, ahonnan akármikor le tudom kapni a nekem kedves darabot az engem érdeklő extrákkal és meg tudom nézni.
(mindettől függetlenül ha veszek PS3-at, egészen biztos, hogy ott sorakoznak majd mellette a filmek is, mert van az a néhány éve kialakult eredeticucconly-mániám és nem emiatt fog megtörni
Respect is not given. It's taken.
12177 levél
Válasz 12.01.06. 13:12 #3
Gobiakos
"de mivel Sawyernek annak idején igaza lett"

Ez alatt mit kell érteni? Kíváncsi vagyok, mivel én márciusban tervezek venni BD lejátszüt.
12946 levél
Válasz 12.01.06. 13:10 #2
McCl@ne
Én is erre a bejelentésre vártam, ugyanerre játszok... A bejelentés/bemutatás hatására csökkenni fog az aktuális gépek ára, így szépen meglephetem magam (nyárra pont fasza lenne) egy PS3-mal, arra van a legtöbb olyan cím, ami után fáj a szívem, és van belőlük annyi, hogy érdemes legyen a konzolra is beruházni, főleg így, hogy a fullHD tévé már megvan hozzá!

Ha nagyon megszaladna a fantáziám, már Blu-Ray lemezeket emlegetnék, de mivel Sawyernek annak idején igaza lett, így inkább ezt passzolom
Respect is not given. It's taken.
8934 levél
Válasz 12.01.06. 13:02 #1
goodboy007
Egyáltalán nem lenne meglepő lépés, az 5-6 éves ciklus most jár le és hardveresen is már elavultnak mondhatók.
Konkrétan a PC-s hardverek nincsenek igazán kiaknázva, mert bizonyára nem szeretnének a kiadók hatalmas grafikai különbségeket az egyes platformok között.
A DX11 és a tesszelláció már 2009 óta elérhető PC-s fronton és még mindig szinte nyoma sincs a használatának pedig ha valami, akkor ez rendesen fel tudja dobni a grafikát.
Az új generációs konzolok már ismerni fogják ezt a feature-t, szóval utána talán PC-s fronton is ráfekszenek majd az optimalizálására és egyáltalán a használatára.

Már csak azért sem bánnám, ha jövő év vége felé megjelennének, mert rá egy évre végzek a sulival és addigra jó lenne, ha kiderülnének a gyermekbetegségek (mert, hogy lesznek az tuti) és hogy melyikbe érdemes inkább invesztálni.
Mondjuk a jelenlegi kínálattal is ellennék jó hosszú ideig(Heavy Rain, Red Dead Redemption, Gran Turismo 5, Uncharted 1-2-3, God of War), úgyhogy ha lejjebb megy az aktuális generációk ára, már elégedett leszek.


Ja és a mozgást pontosabban érzékelő Kinecttel eszméletlen durva dolgokat is meg lehetne valósítani, szóval biztos jönni fog egy új verzió abból is.

Abban viszont nem reménykedek, hogy a visszafele-kompatibilitás meg lesz oldva, a pletykák szerint ezekben már csak APU lesz, ami teljesen más felépítésű, mint mondjuk a Cell, nem hiszem, hogy sok energiát akarnak belefeccölni, hogy "emulálják" az utóbbit.

Mondjuk aki a kezdeti 130-160k-s árat ki tudja perkálni, annak már nem akkora gond egy 40-50k-s "régi" konzol, ha minden áron a régi címeket is ki akarja próbálni.
In god we trust, all others we track!
766 levél
Válasz 12.01.06. 13:02
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Playstation 4, új Xbox - az idei E3-on? (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.