Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Steam Early Access [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Steam Early Access
Unod, hogy minden játékhoz utólag adnak ki egy sor javítócsomagot? Vagy mindig lemaradsz a játékok béta tesztjeiről? Erre kínál megoldást a Steam új szolgáltatása: megveheted a még meg sem jelent játékok bétáit.

11029 levél
Válasz 13.03.22. 10:49 #6
Lacko
Igen, senki nem kötelez bugreport írásra.
Viszont más játékok megjelenése után tele vannak a fórumok fikázással, hogy ez szar vagy az szar. Itt most fikázás helyett sokkal konstruktívabb dolgot lehet csinálni (ugyan annyi energiával, mint amennyit amúgy is beletesz mindenki a fikázásba). Egy ilyen bugreport kb ugyan az, mint egy fikázás (leírod, hogy mi szar és ha akarsz még csatolhatsz is hozzá képeket), csak a végén nem azt írod, hozzá, hogy: lámák, még ezt sem tudtátok megcsinálni? Hanem azt, hogy na ezt gyorsan javítsátok fiúk.
Sokkal szimpatikusabb az egész: a fejlesztők, a kritizálók...
5502 levél
Válasz 13.03.22. 10:38 #5
Dino
Szerintem egész máshogy kell hozzáállni az egészhez (amire Lackó utolsó hozzászólása is utal): nem arról van szó, hogy fizetsz és cserébe még bugokat is kereshetsz, hanem előre megvásárolod a játékot (hiszen egy ilyen elővásárlás után a végén megkapod a teljes, végleges verziót is, amint megjelenik a játék), hanem a jó korán fizetésért cserébe egyrészt kedvezményes árat kapsz (az Arma 3 például 50 euróba fog kerülni, de aki már most, az alfa verzióval megveszi, fele ennyit fizet), másrészt ha kedved van, már a fejlesztés aktuális állapotában kipróbálhatod a játékot (és ha kedved tartja, a bugokat is jelentheted). Legalábbis még nem tűnt fel ezeknél a játékoknál, hogy kötelezné a fejlesztő az elővásárlókat arra, hogy bugreportokkal lássák el őket. Nekik az a lényeg, hogy segítséget kapjanak a finanszírozáshoz, hogy tudjanak dolgozni a játékon.
11029 levél
Válasz 13.03.21. 20:05 #4
Lacko
Nem csak azért fizetünk ám. Hanem aki az alpháért fizet (ami kevesebb - kb fele - a kész játék árának) megkapjuk ezért a végén a teljes játékot is.
558 levél
Válasz 13.03.21. 16:22 #3
Drukala
Amíg szar van veréb is van.

Mindenesetre tisztelet azoknak akik azért fizetnek, hogy besegítsenek a játék javításán hogy mások jobban élvezhessék. Úgy érzem az elmúlt 10-15 évben jelentősen nőtt a bugok száma (bár ezt lehet, hogy az összetettség számlájára is lehet írni) mintha senki nem is tesztelné a drága pénzért vesztegetett játékokat.
"I guess I have a soft spot for pretty faces"
11029 levél
Válasz 13.03.21. 16:11 #2
Lacko
Relatív.
Az ArmA3 alpháért - ami alapból 20valamennyi dolcsi - vannak akik 60 dolcsit fizettek (támogató verzió).
Szóval van az a játék amiért - hiába alpha és bugos - csomót fizetnek.
86 levél
Válasz 13.03.21. 16:09 #1
Egoraptor
Szóval keressek nekik bogarakat az alpha/beta fázisban lévő játékaikban
és még fizessek is érte? Heh, közröhej.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.