25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

John Scalzi: Vének háborúja és Szellemhadtest [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: John Scalzi: Vének háborúja és Szellemhadtest
John Scalzi történetében az emberiség az univerzum egyik gyarmatosító népe. Ám a szokásos sci-fi sztorikkal ellentétben ezúttal mi a ragadozók vagyunk, nem pedig az áldozat.

rootshaper
#5 rootshaper [1614]
a Mass Effectben eleg alarendelt szerepet tolt be az emberiseg, ebben a vilagban viszont kokemenyen odacsapnak, ha kell. zsenialisan ir egyebkent az ember. most olvasom a Szellemhadtestet, es elotte sikerult belefutnom a Pengek Kiralynoje cimu Starcraft regenybe, ami utan durva feludulest jelent ez a letisztult, kifinomult, es mar-mar tudomanyosan is hiteles iras. Scalzi egy igazi zseni, ugy mint Iain M. Banks, Orson Scott Card, es Robert Charles Wilson

Válasz erre

Előzmény: GeryG 2013.04.11. 14:00
GeryG
#4 GeryG [2289]
Én csak ajánlani tudom, de tényleg!

Ráadásul kiderült, hogy személyesen is ismerem a Szellemhadtest fordítóját, aki majd a Zoé's Tale-t is fordítja majd, az elvileg a negyedik könyv lesz.

Válasz erre

Előzmény: 74656 2013.04.19. 14:56
74656
#3 74656 [210]
A harmadik rész magyarul várhatóan júliusban jelenik meg Az utolsó gyarmat címmel.

Lehet ideje lenne az első 2 kötetet beszerezni

Revenge is a dish best served cold --old proverb/A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás

Válasz erre

GeryG
#2 GeryG [2289]
Természetesen!
Tisztában vagyok vele, hogy a sci-fi műfaj nem merül ki a Star Trekben, de valahogy mégis a legtöbb embernek erről a fogalomról ezek a sztereotípiák jutnak először az eszükbe.

Tényleg csak ajánlani tudom Scalzi regényeit, nekem nagyon tetszettek. Ha játékhoz kellene hasonlítanom, talán a Mass Effectet mondanám, számomra sok hasonlóság volt a két univerzum között, csak épp nekem Scalzi világa sokkal összerakottnak tűnt.

Válasz erre

Előzmény: gamator 2013.04.11. 13:21
gamator
#1 gamator [176]
Kösz a cikket, felkeltette az érdeklődésemet.

Bár, hogy a sci-fi csak arről szólna hogy emberek a csillagok között lézerpisztolyokkal lövöldöznek egy kicsit erős sztereótípia. Az ismertettet könyvek a remek ellenpéldák, és mint sci-fi rajongó mondom ezek nem csak kivételek, amelyek erősítik szabályt. Vannak még hasonló könyvek.

Válasz erre

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.