Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Act of Aggression - új stratégia az Eugen Systemstől [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Act of Aggression - új stratégia az Eugen Systemstől
A Wargame széria mellett új játékon is dolgozik a stúdió.

Act of Aggression

Act of Aggression
A legutóbbi Act of Aggression cikkek, hírek
52251 levél
Válasz 14.03.23. 10:06 #18
Barthezz
Itt vannak a GDC infók!

Túl sok infó még most sem hangzott el, viszont a sejtésünk beigazolódott, a játék hivatalosan is az Act of War folytatása lesz és visszatér benne a klasszikus RTS játékmenet, a bázisépítés is! Az ENSZ egy elit csapatát kell irányítanunk, az ellenfelek pedig vélhetően ismét a terroristák lesznek.
1223 levél
Válasz 14.03.16. 22:25 #17
Baracklekvár
Kicsit hasonló a DoorKickers, én ezzel játszogatom mostanában.. (alpha9 állapot most)

http://store.steampowered.com/app/248610/

pogessor.pcdome.hu
1663 levél
Válasz 14.03.16. 21:57 #16
GeryG
Igen, elég rétegjáték jellege van, de ha az ember elkapja a fonalat (nem könnyű), akkor jól lehet vele szórakozni.
52251 levél
Válasz 14.03.16. 19:50 #15
Barthezz
Köszi. Megnéztem, így elsőre annyira nem kötött le a video, meg van most pár játék, amikkel elvagyok, de ha ezek elfogynak és lesz időm, lehet kipróbálom.
1663 levél
Válasz 14.03.16. 18:05 #14
GeryG
Ha a megfigyelésen és időzítésen alapuló játékmenet tetszik, akkor ajánlom figyelmedbe a Frozen Synapse-t, az tipikusan ilyen. Mondhatni mocsok nehéz, de jó.
52251 levél
Válasz 14.03.16. 16:49 #13
Barthezz
Desperados 2-t végigjátszottam, de sajnos tényleg nagyon gyenge lett. A TPS nézet feldobta ugyan a játékot, másrészt azonban nevetséges volt az, hogy 15 méterről nem vesznek észre, szóval ez a fajta játékmenet TPS nézetben értelmetlen. Ráadásul a küldetések is túl monotonak lettek, kevés helyszín volt és tele volt buggal a játék.

A Commandos széria pedig a 3. résszel hasalt el. Sajnos összecsapták, rövid lett, bugos lett, pedig voltak benne kimondottan jó ötletek, mint pl. a vonatos pálya.

Amúgy igazad van, ma már egy ilyen játék nem biztos, hogy siker lenne, mert az akcióra éhesek a fiatal játékosok. Egy ilyen tervezgetős, a megfigyelésen kívül percekig semmi érdemlegeset nem csinálós, gondolkodós taktikai játék, ami ráadásul rendkívül nehéz is, fél óra alatt elriasztaná az új gamereket. Valószínű ezért nem is próbálják egyelőre ezt a 2 zseniális szériát feléleszteni.

Ugyanezért tűntek el az RTS-ek is. A taktikai RTS, ha akciódúsabb, még lehet sikeres, de bázist már senki nem fog az új játékosok közül. Nem véletlenül nem jelent meg az utóbbi 5 évben egyetlen hagyományos bázisépítős RTS sem az SC2-t leszámítva, ami meg a neve miatt lett siker. Továbbá ott is lebutították éppen ezért az építkezést, eleve villámgyorsan épül meg minden és gyakorlatilag korlátlan számú nyersanyag áll rendelkezésre, másrészt a kampány szinte összes pályáján kész bázissal indulsz és azonnal az akció és a támadás lép előtérbe.

Ezek fényében tehát kíváncsi leszek, az Act of Agression visszatér-e játékmenetben a gyökerekhez. A régi veteránok között lenne rá igény.
1663 levél
Válasz 14.03.16. 14:47 #12
GeryG
Anno ezt is kútba dobták azzal a TPS mellékággal... na az szörnyű volt... O_o
Ahogy a Desperados 2 is nagy bukta lett, hiába volt benne eredeti nézet is...

Nem tudom, az ifjabb generáció mennyire lenne vevő egy ilyen stílusú játékra. Mi, öregebbek nyilván már csak nosztalgiából is azonnal rárepülnénk és imádnánk is, de nem tudom, ez elég lenne-e a sikerhez.
52251 levél
Válasz 14.03.16. 14:45 #11
Barthezz
Nekem már nem lenne hozzá türelmem, mert különösen az 1. rész és a kiegje brutálisan nehéz volt, egyes küldetések már-már a lehetetlen határát súrolták. Desperados szintén hasonló kategória a nehézség terén. 14 évesen még elpepecseltem vele, ma sajnos ennyi szabad időm már nincs. De egy új részre azonnal vevő lennék!
52251 levél
Válasz 14.03.16. 14:43 #10
Barthezz
Ez, amennyiben az Act of War játékmenetét követi, hagyományos bázisépítős lesz, a C&C játékokhoz hasonló megoldásokkal.

A JTF is valóban jó volt, ha hasonló modern háború környezetes taktikai RTS-re vágysz, a már említett World in Conflict-ot próbáld ki. Az a taktikai RTS kategória csúcsa volt és sztem mai szemmel is simán elmenne a grafikája.
1663 levél
Válasz 14.03.16. 14:41 #9
GeryG
Wááá, Commandos és Desperados!!! Ott figyel mindegyik rész a GoG.com polcomon. Commandos első részét (plus kieget) kb. két hónapja toltam végig újra!

GustyX: A JTF ráadásul magyar fejlesztés volt, ha jól emlékszem, nem? Ami megmaradt, az a bugyuta fizikája volt: az első PhysX driverek egyike dolgozott alatta, egy lelőtt katona 40-50 métereket csúszott a homokban... De jó volt anno, valóban.
52251 levél
Válasz 14.03.16. 14:40 #8
Barthezz
Erről jut eszembe: Egy új Commandos játék kellene. Ott nem zavar a 2. vh-s környezet, sőt! És igazából nem is annyira RTS, inkább akciójáték, de óriási élmény volt mindegyik részével játszani. Nah meg a jó öreg Desperados is, aminek sajnos a 2. részét elcseszték (Commandos meg a 3.-kal bukott, pedig nem volt az olyan rossz).
6665 levél
Válasz 14.03.16. 14:39 #7
GustyX
Igazából nem szeretem a stratégiai játékokat, de a Joint Task Force hatalmas kedvencem volt (ami talán inkább volt taktikai, mint stratégia).
Nem bánnám, ha ez is hasonló lenne, olyasmire lenne igény.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
1663 levél
Válasz 14.03.16. 14:36 #6
GeryG
Igen, általában véve pang a piac. Ebben a hónapban talán a Men of War: Assault Squad 2 az egyetlen premier, amivel kapcsolatban megint nincsenek illúzióim. Anno az első 2-3 rész még jó volt, de azóta ez a széria is megállt a fejlődésben. Pedig a koncepciója (direct controll, kevés egység, stb.) nagyon jó, csak hát ruszkik és ez meg is látszik a minőségen sajnos...
52251 levél
Válasz 14.03.16. 14:11 #5
Barthezz
A WiC a Massive Entertainment játéka volt (gyors gúglizás után), ők már a Ground Control játékokkal élen jártak grafika terén, amit a WiC-ben tökéletesítettek. Való igaz, hogy az általuk megalkotott grafikát más RTS-ek megközelíteni sem tudták sohasem. Lehetett bennük tank nézőpontot választani, akkor tényleg olyan volt, mint egy FPS. Másrészt az ennyire szabad kamerakezelés sem jellemző az RTS-ekre, ezek a játékok meg csuklóból tudták.

De én most ennek a játéknak is örülök, amennyiben valóban az Act of War szellemi utóda lesz.

Amúgy nemcsak 2. vh-s RTS nem jelenik mostanában meg, hanem szinte semmilyen. Teljesen kihalóban ez a stílus.
1663 levél
Válasz 14.03.16. 14:04 #4
GeryG
Ha nagyon megnézed, II VH-s stratégiák se tobzódnak mostanában. Valójában a Total War szériát leszámítva eléggé leszálló ágba került ez a műfaj, ami szvsz óriási baj. Néhány éve még havonta jött 2-3 ilyen játék, most meg évente ha 5 jön, akkor hurrá. Az utolsó említésre méltó(nak remélt) ilyen talán a Company of Heroes 2 volt, ami viszont nagyot bukott sajnos.
Én a legjobban a World in Conflict folytatásának örülnék, mert ott a sztori is nagyon jól fel lett építve, akkoriban szinte az FPS-ket verő látványvilága volt, a játékmenet is nagyon okosan lett felépítve. Egyedül a bivaly gépigényt tudnám felhozni negatívumként. Ha csak egy remake-t csinálnának belőle, már arra is vevő lennék.

Hogy ebből mi sül ki, azt jövő héten megtudjuk, de én is reménykedem.
52251 levél
Válasz 14.03.16. 13:57 #3
Barthezz
Nekem RTS terén a 2. vh, hidegháború, stb., amit anno nagyon meguntam. A modern hadviselés, sci-fi ott jöhet, ezért is tetszett az Act of War széria. A World in Conflict szintén tényleg nagyon jó volt, ahogy elődje, a Ground Control 1-2 is. Mostanában nagyon eltávolodtam a stílustól, nem is jelent meg engem érdeklő játék a két SC2 részen kívül az utóbbi 5 évben és időm se sok van RTS-be bonyolódni, de ez a kép alapján is valóban tetszetős és remélhetőleg az ACt of War-hoz hasonlóan nem lesz túlbonyolítva a kezelés, s ugyanúgy a C&C játékok szisztémáját fogja követni a játékmenet.
1663 levél
Válasz 14.03.16. 13:40 #2
GeryG
Nekem is ez jutott eszembe a címről és a kép is passzol hozzá.
Habár már a könyökömön jön ki ez az egész modern hadviselés mizéria, stratégiai vonalon szívesen látom. Mai napig a legnagyobb kedvenc a World in Conflict, pedig az már hét éves...
52251 levél
Válasz 14.03.16. 13:26 #1
Barthezz
Az elnevezésből ítélve ez bizony az Act of War folytatása. ^^ Ha tényleg így van, akkor várólistás lesz, mostanában úgyis szökőévente játszom RTS-sel.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.