Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Rollercoaster Tycoon 4 PC-re is [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Rollercoaster Tycoon 4 PC-re is
iOS mellett PC-re is elkészül a kultikus vidámpark-menedzser játék, ám az első hírekkel ellentétben a PC-s változat teljesen eltér majd a mobilostól.

Rollercoaster Tycoon World

Rollercoaster Tycoon World
A legutóbbi Rollercoaster Tycoon World cikkek, hírek
9372 levél
Válasz 14.03.27. 23:00 #13
Kanduhrka
Szerintem ez nem csak a fejlesztők/kiadók hibája. Az elmúlt 5-10 év alatt megnőttek a játékosok igényei, illetve egy mai, komolyabb játékokhoz rengeteg ember munkája kell, akiket ki kell fizetni, és még így is 2-3 év egy ilyen cím elkészítése. Meg lehet oldani kisebb létszámmal is, de akkor 5-6 évre is elhúzódhat (lásd Rage).

Még annyi, hogy mondjuk 92-93-ban, a Doom az egyik legszebb játék volt (és kurva jó is, amit 10-20 fős csapattal csináltak - talán még annyi se. Ma, ugyanezt a sikert csak a legnagyobb stúdiók tudják elérni, több emberrel, nagyobb anyagi ráfordítással, amiből nyílván pénzt is akarnak, csak itt egy-egy nagyobb bukás magával ránthat mindenkit. Szerintem ezért nem változtat pl az Activison a Call of Duty-k receptjén, mert nem mernek bevállalni egy hatalmas zakót.

Megint más dolog, hogy a többségünk gyerekként/tizenévesként találkozott a 90-es évek játékaival, nagyobb hatással voltak ránk, és nem rágták a szánkba a játék minden elemét, hanem volt idő foglalkozni velük, kitapasztalni, megismerni. Most, a munka, meg az életem mellett egyre kevesebb időm jut játszani, ha van, akkor is 1-2 címmel maximum, bár ezzel úgy vélem nem vagyok egyedül

Ami egyébként még zavaró, az a DLC, skin, ilyen-olyan szarság őrület. Szépen begyűrűzött a játékszoftverek közé is, hogy a relative alacsony árú játék* mellé a valódi profitot már a kiegészítő termékek adják. Így megy ez más termékeknél is (tv, kocsi stb), a nagyobb baj akkor van, amikor a teljes értékű játéknál már szembetűnően látszik , hogy erre mennek rá. (Mafia 2 megvan?) Persze van, amikor kifejezett jól jöhet egy-egy ilyen kiegészítés, pl a Diablo 3-hoz mondjuk 2-3 ezerért egy új karakter simán beleférne.

* a nagyobb címek már 98-2000 környékén is 10-12 ezer forintba kerültek, de még emlékszem, amikor az Age of Empires 2-ért nem féltek 18 darab Mátyás királyt kérni, nos ezekhez képes ma is ennyiért juthatunk a legújabb címekért (PC-én...)
horrorgeeks.blogspot.com
69 levél
Válasz 14.03.27. 22:17 #12
YuriLexandro
Ez csak az én véleményem ugyan, szóval ne ugorjatok a torkomnak Régen mondhatni ha nem is az összes játékot, de szívvel lélekkel csinálták, akkoriban még nem volt akkora közönsége a dolognak mint ma, nem szedtek be milliós profitot. Ma pedig már a 10szereése, vagy 100szorosára nőtt a tábor, szinte futószalagon gyártják a játékokat és elvesztette azt a varázsát ami régen odaszögezett minket a monitor elé. Magamon is azt veszem észre hogy kijön egy új játék, végigpörgetem és többnyire megy a süllyesztőbe, inkább egy régebbi játékkal játszom, hiába nincs skynet szintű mesterséges intelligencia, hiába nincs Crysis szintű grafika, a régiek fektették le az alapköveit a mai játékoknak. Nem mondom hogy ma nem találkozni nagy nevekkel és jó játékokkal, de valahogy érződik rajtuk a profit szaga, ami kicsit rontja az összképet, divat lett a minél több bőr lehúzása, a mikrótranzakció.
Újra elmondom ez csak az én véleményem
11029 levél
Válasz 14.03.27. 13:36 #11
Lacko
Cáfoljatok meg, de én úgy érzem, hogy ezek a CitiesXL, meg a Cities in Motion (aka Transport Tycoon)... ezek mind németek. És szegény németek baromi pontosak, precizek, mindent tök jól szimulál a játék, rohadt pontos, nagyon szép, csak éppen semmi hangulatuk nincs. (Ellentétben a cseh játékokkal, amik full bugosak, de olyan hangulatuk van, hogy berosálok)

Szóval ezért jó játékok az eredetiek (SimCity, RCT, Transport Tycoon), mert azokban van hangulat.
1 levél
Válasz 14.03.26. 20:41 #10
cptpacey
Adventure Park sajnos messze nem ér a régi RCT nyomában (még finished access-ben sem fog szerintem...).Csatlakozom az előttem szólókhoz, még az RCT 3 is, hiába csilivili 3d és tsai, messze nem kötött le,mint az elődei....
1678 levél
Válasz 14.03.26. 10:29 #9
GeryG
Valamiért most a FlatOut és a F.E.A.R. szériák jutottak eszembe...
FlatOut is kapott valami harmadik résznek titulált, mások által készített és szó szerint botrányosan rossz játékot, ahogyan a F.E.A.R. mások által gyártott kiegészítői és részei is nagyon gyengék lettek...

Ugyanakkor volt már példa arra is, hogy egy szériának jót tett, ha új stúdió kezébe került. Más kérdés, hogy a RCT szériának sosem volt szüksége új fejlesztőre, mert nem csökkent úgy a színvonal mint sok más játék esetében...
69 levél
Válasz 14.03.26. 09:55 #8
YuriLexandro
Egyetértek az előttem szólókkal, ha városépítés Simcity, ha vidámpark építés akkor Roller Coaster Tycoon Ugyan az RCT harmadik része is jó volt, de valóban az első kettő jobb volt. Minden más játék ami hasonló, mint pl a CitiesXL csak hasonlítani próbál. Talán ez azért lehet mert régen valóban szívvel lélekkel csináltak egy játékot, ma pedig egyre jobban úgy tűnik csak a profit számít... Lackó ha valóban igaz amit leírtál, akkor ez az RCT csak a sorozat meggyalázása lesz...
1678 levél
Válasz 14.03.25. 20:24 #7
GeryG
Amíg senkit nem csíp nyakon egy gigantikus fehér kesztyűs kéz, hogy random dobálja a park területén ide-oda, addig nagy baj nincs.

Nem tudtam, hogy az Adventure Park még csak early access, azt hittem, az már régen megjelent. No mind1... tény, hogy ezeknek a játékoknak sajátos bája, hangulata volt/van, amit nem könnyű leutánozni. Nekem ugyanez volt a bajom pl. a SimCity vs. CitiesXL szériákkal. Amíg előbbiből nem jött a tavalyi rész, addig inkább elővettem a régi SimCity IV-et, mint akármelyik DX10-es csoda CitiesXL-t, mert utóbbiban egyszerűen nem volt hangulat...
11029 levél
Válasz 14.03.25. 20:09 #6
Lacko
Azt nemrég láttam a steamen early accessben. De volt egy csomó hasonló próbálkozás az elmúlt évek során. Nagyon profi és részletes hullámvasút építő és szimulátorok voltak ezek, de hiába volt bennük fizika meg csicsa grafika, egyik sem ért a RCT nyomába. mert egyikben sem volt lélek. Az RCT-ben a hangulat volt az ami jó volt.

Emlékszem egyszer voltunk egy igazi vidámparkban és az egyik komolyabb hullámvasúttól a feleségem kicsit rosszul lett. Leült egy padra és azt mondta: Most én vagyok az a zöld fejű emberke az RCT-ből, aki arra gondol, hogy "I want go home" és mindjárt ide
hányok az ösvényre...
1678 levél
Válasz 14.03.25. 17:15 #5
GeryG
Ezt sajnos nagyon sok szériáról elmondhatjuk a 3D-sítés időszakából. Kb. egyetlen régi játékot sem tudnék hirtelen mondani, aminek jót tett volna a ráerőltetett harmadik dimenzió. Ezzel együtt én azért mind3 résszel jól elszórakoztam a maguk idejében.

Viszont nem annyira nagyon régen volt egy teljesen más játék, valami Adventure Park vagy mi volt a címe. Arról lehet tudni valamit? Ér egyáltalán egy próbát?
11029 levél
Válasz 14.03.25. 17:03 #4
Lacko
Na utána olvastam és Chris Sawyer nem csak a mobilostól, de a PC-stől is elhatárolódott. Szóval valószínűleg az van, hogy az Atari rendelkezik a névvel, mert az eddigi részeket mind Chris csinálta. Úgyhogy lehet, hogy ez az egész csak valami gagyi dolog lesz.

Amúgy én is rajongó vagyok. 1-2vel iszonyat sokat játszottam. A 3-nak az a feature tetszett, hogy a készített hullámvasutakat szimulátor módban ki is próbálhattuk. De ezen kívül valahogy az egész elveszítette azt a varázsát, ami az 1-2-nek megvolt.
11029 levél
Válasz 14.03.25. 16:57 #3
Lacko
Pár infó:
Az iOS verziónak semmi köze az eredeti széria atyjához (Chris Sawyer) (aki közleményben határolódott el a mobilos verziótól). Az iOS-es verzióban kb mindenért fizetnünk kell (iAP). Szóval azért ingyenes, mert ha építeni akarsz egy hullámvasútat, akkor minden újabb fajta track-ért dollárban perkálsz és nem belső játékpénzben. Sima lenyúlás az egész.
1678 levél
Válasz 14.03.25. 16:20 #2
GeryG
Ha lesz valami érdemleges, mindenképpen.
Én is várom, a harmadik részt azért bezsákoltam valamelyik GoG-os akción pár hónapja!
5231 levél
Válasz 14.03.25. 16:19 #1
Skorpio90
De jó Az 1-2 klasszikus, a 3. annak idején szaggatott a gépemen, később kipróbálva meg már nem tetszett, de egy 4. résznek örülnék. Majd hírezhetnétek a játék további sorsáról.
Die Hard 13 - Az élet most aztán már k*rva drága!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.