Yoshi's Crafted World
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» inFamous: Second Son [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: inFamous: Second Son
Megérkezett a PlayStation 4 eddigi talán legszebb játéka.

inFamous: Second Son

inFamous: Second Son
A legutóbbi inFamous: Second Son cikkek, hírek
14264 levél
Válasz 14.04.02. 09:49 #1
balays82
Egyetértek a cikk végén szereplő pontszámmal, sőt véleményem szerint ez az eddigi legjobb inFamous. Szerencsére azért a Sucker Punch nem akarta harmadszor is szinte teljesen ugyanazt a játékot lenyomni a torkunkon, szebb grafikai körítéssel, így elég sokat változtattak az egyébként bevált recepten. Az új főhős (aki szerintem sokkal emlékezetesebb és kedvelhetőbb karakter, mint Cole volt), az új képességek, az eddiginél sokkal filmszerűbb, humorosabb és jobban megrendezett átvezetők, illetve a játékmenetben alkalmazott változások jól sikerültek,miközben azért megmaradtak azok az alapok, amelyek az inFamous lényegét adták.

A látvány tényleg az eddigi legszebb, amit PS4-en láttunk, még akkor is, ha a készítők azért elég sokat csaltak annak érdekében, hogy mindezt tükörsimán jelenítse meg a konzol. Arra célzok itt, hogy amíg a játék legelején (illetve később a belső tereken) még szépen kidolgozott árnyékokat látni, Seattle városában egyszerűen eltűnik Delsin árnyéka, illetve maximum az épületek falán jelenik meg néha a képességek használatakor. Vagy ott vannak a tükröződések, amelyek többnyire nem valósak, például az épületek ablakaiban. Nem nagy dolgok ezek, játék közben észre sem nagyon lehet venni őket, de ettől még tények. A neon képesség használata viszont olyan látványorgiát jelent, amihez foghatót eddig nem nagyon láttunk. Nálam egyébként előfordult néha, hogy leesett a frame rate, de csak a feltölthető speciális támadás alkalmazásakor, amikor úgyis csak passzív néző a játékos, így nem volt zavaró.

Eddig az első szigetet sikerült felszabadítani, de az élvezetes és látványos harcrendszer miatt egy percig sem éreztem unalmasnak az ismétlődő feladatokat sem, a képességek alkalmazása miatt pedig a (mondjuk GTA V mércével mérve valóban nem túl nagy) város egyik pontjából a másikba történő utazgatást sem (a gyorsutazást még egyszer sem használtam). A fő történeti szál kifejezetten érdekes, a humoros tálalás is sokat dob rajta. Én szokás szerint az abszolút pozitív karmára hajtok, tálán majd második nekifutásra megnézem a negatívat is, bár ahogy hallom, azt a megszokott betegséget itt sem sikerült levetkőzni, hogy teljesen negatív karmával is lényegében ugyanazokat a főküldetéseket kell teljesíteni, mint pozitívval. Ezen mondjuk nem is csodálkozom, ott még nem tartunk, hogy ennek az ellenkezője megvalósítható legyen.

Amit külön ki kell még emelnem, az a mindenki számára ingyenesen elérhető Paper Trail DLC, egy elég hosszú nyomozós küldetés, amelyet részben a játékon belül kell teljesíteni, részben pedig az infamouspapertrail.com nevű oldalon kell rejtvényeket megoldani a begyűjtött bizonyítékok alapján, a kettő pedig folyamatosan épül egymásra. Nagyon ötletes megoldás, remélem, látunk még hasonlót.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.