Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Total War: Attila pontszámok [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Total War: Attila pontszámok
Megérkeztek az első beszámolók a legújabb Total War játékról.

Total War: Attila

Total War: Attila
A legutóbbi Total War: Attila cikkek, hírek
1228 levél
Válasz 15.03.05. 22:52 #35
Baracklekvár
Hát, ha kicsit filozofikusabban - ha úgy tetszik, cinikusabban - nézzük ugyanazt a tükröt, úgy elmondható, hogy a történelmet leginkább közhelyekkel írják. Akció és reakció, egyik dolog követte a másikat - az összes olyan közhely és frázis elsüthető, amivel az utókor magyarázza felmenői cselekedeteit.

Az elmúlt tíz év arról szólt, hogy 'én mindenkivel jó viszont szeretnék ápolni, s csak önvédelemből nyúlok fegyverhez'. És a vége mégis az a helyzet lett, mint amikor a mániákus őrült a bíróság előtt széttárt karokkal értetlenkedik, hogy ő csak önvédelemből irtotta ki a falu felét.

A család, nemzetség, törzs - és szövetségesek - védelme okán végül kifosztottam, majd felégettem Rómát, s nemzetek sorsát pecsételtem meg; jobb esetben boldog adófizetők, rossz esetben földönfutók, legrosszabb esetben azok sem. Racionalizálás és polkorretség nyelvén ez úgy hangzik, hogy "népek olvasztótégelye". Római és barbár törzsek tűntek el, váltak elfelejtett lábjegyzetté a - közhely - történelem viharában.

Nem a humanizmus dominál ebben a korban.

A Pireneusok két oldala megérdemel azért egy méltató szót. Szemérmes kifejezéssel élve ők az erkölcsi győztesek, mert vitéz ellenállást tanúsítottak, s a sikerrel megszállt népek behódolása is kicsit zötyögős arrafelé.

A kipusztított városok-civilizációk pótlása hatalmas feladat. Galliát még mindig nem tudtam újra benépesíteni, a világ összes pénze is kevés - különösen, ha az ember 3-4 néppel folyamatos háborút vív és a front épp azon a vidéken van.

Birodalmam ez után a rettegett tíz év után kiterjedt Skandináviától a Pireneusokig, az Orkney-szigetektől az Adriai-tenger csúcsáig, s a kelta végtelen zöldtől egész a Visztuláig.

A féltucatnyi "örökellenségből" már csak Makedónia jelent komolyabb tényezőt, meglátjuk, kibírják-e anélkül, hogy kihúznák a gyufát. Kétséges...
Hogy kicsit kilépjek a történetből - lassan ez a hadjárat a végéhez közeledik. Bár van még bőven mit kutatni, van mit bőven építeni, s mindig van valami teendő a belpolitikában, mégis elmondható, hogy lassan kezd rutinná válni a birodalom kormányzása. Olyan elsöprő fölényben vagyok a többi néphez képest, hogy kezd kicsit irracionálissá válni a helyzet, amikor ezek a mazsola népek úgy döntenek esetenként, hogy márpedig az én területemre jönnek fosztogatni, s megtámadnak engem. Annyira nagy a szakadék már köztem és a legtöbb nép között, hogy annak játékbeli kezelése már túlmutat a racionalitáson. Csak az a két nép van velem jóban, akivel már a kezdetektől együtt harcolok - a többiek szinte mind gyűlölnek, s csak egy hajszál választja el őket a háborútól. Néha némelyik átlépi a vonalat, s azt elpusztítom.
Ez a konok ellenségesség már életszerűtlen, még akkor is, ha birodalmam mérete és pogány mivolta nyilvánvalóan mély kulturális szakadékot jelent a meg nem szállt déli-afrikai területekkel szemben.

Hogy kicsit kézenfekvően érzékeltessem a helyzetet: Tegyük fel, hogy a hitleri Németország, vagy a Szovjetunió megszállja a világ gazdagabbik felét úgy, hogy nincs egységes és jelentős ellenpólus; s a maradékon sok-sok gyenge, egymással is marakodó piciny nép szoroskodik. S bár a nagyhatalom próbál mindegyikkel jóban lenni, kereskedni, megnemtámadási szerződést kötni, a kicsik ezt szinte egyöntetűen mereven elutasítják, s némelyik néha magányosan meg is támadja a nagy szörnyeteget. Annak ellenére, hogy e kereskedelem lehetne az a bevételi forrás, mely egyik-másik kis törzset felemeli. Ez vagy a fanatikusan idealista mártíromság, vagy egyszerűen csak irracionális viselkedés - s szerintem ez a fajta irracionalitás jelent meg a játékban mostanra.
Lehet mélyen tisztelni az elvhűséget, de szerintem államfők számára a pragmatikus hozzáállás gyümölcsözőbb.
pogessor.pcdome.hu
5255 levél
Válasz 15.03.04. 13:41 #34
Pras
Pár képet is szúrhatsz be az ütközetekről, térképről, hangulatról, miegymás. (Csak rá kell tenyerelni F12-re, és a Steam lopja a képeket)

Amúgy nem tudom, tudatos-e, de gyakorlatilag krónikát írsz, ami nagyon tetszik. Jó tíz évvel ezelőtt így hívtuk azt, amikor készítettünk egy-egy honlapot a kampányunknak, és rendszeresen frissítve (ahogy haladt a játék), képekkel gazdagon illusztrálva leírtuk a sztorit. Jó volt, mert "fékezett" is a játékon, meg duplán éltük át.
Ma már sajnos a krónikám - anno a Barbarian Invasion-nel Keletrómáról írtam egyet - csak a Wayback Machine-nel elérhető képek nélkül. Mindenesetre, azért is becsületbeli ügyem most itt is Keletrómát vinni.
1228 levél
Válasz 15.03.03. 22:44 #33
Baracklekvár
Még mindig csak az Úr 440. évének végét tapossuk.

Mondják közhelyesen, hogy a történelmet vérrel írják. Nem, barátaim, nem így van.
Tűzzel.

Az emberi jellem gyarló. Kicsinyes, irigy, számító, s mindezek által kegyetlen, agresszív és gonosz. Barátai és felebarátai ellen fordul, amint lehetőséget lát, hogy elvegye azt, amiről úgy gondolja, hogy jár neki; vagy egyszerűen úgy gondolja, hogy megszerezhetni.

Ott hagytuk abba történelemkönyvünk lapozását, hogy alig hogy a hunok elmenekültek területeinkről, a makedónok megtámadták a békés dolgozó geat népet. És ez most nem 20. századi szófordulat, hanem ténylegesen épp egy nagy újjáépítés kötötte le erőforrásait. Ami támadás kellemetlen, de végső soron nem váratlan esemény volt. A váratlan az volt, amikor a nyugatrómai birodalom maradékát jelentő szeparatisták és a VII. légió veteránjainak népe (Septimania) is megtámadott, ezáltal egy háromezer kilométer hosszú frontvonalra kényszerítve seregeimet. Ha ez egyáltalán lehetséges, nehezebb helyzet előtt álltam, mint Attila idején.

Egy-két védtelen tartomány rajtaütésszerű elfoglalása után éppen csak feltartóztatható ellenállásba ütköztem, mely nem történelmet megváltoztató ütközetekbe, hanem inkább hónapokig-évekig tartó sakkjátszmába kényszerített. Hogy mindig és mindenhol pont egy kicsivel nagyobb hadsereggel tudjak felállni, mint amennyivel a folyamatosan átcsoportosuló ellenség megjelent. Valójában egy igazán nagy csatát sem vívtam, mégis nagyobb veszélyben volt a birodalmam, mint valaha. Mindezt éhínség, járványok, elégedetlenkedők és lassan kimerülő kincstár csak súlyosbította.

Kettős érzelem munkált bennem. Egyfelől az óvatos sakkjátékos, ki minden lépését óvatosan megrágja és megfontolja, másfelől a sértettség érzése, hogy ellenségeim ily hamar elárulták a barátságom; s ez utóbbi őrült Néróvá változtatott. Nem tudtak minden hágót őrizni ellenségeim, így egyetlen hadsereget odaküldtem, ahova nem várták - a hátországukba.

A mai Kolozsvártól Milánóig lángolt Európa. Kő kövön nem maradt, csak üszkös árnyak és szélben szálló hamufelhő. Nem érdekelt területgyarapodás, nem érdekelt fosztogatás. Aki ellenem támad, annak minden saját ütése is jobban fájjon önmagának, mint nekem!

Mielőtt Rómát is felgyújtottam volna (a kapuk előtt álltam már), a 'rómaiak' békét kértek - s meg is kapták. Na nem barátságból - azt rég eljátszották már - hanem mert épp ezt akartam elérni. S az így magukra hagyott makedónok már egy gyors katonai vereség után jobbnak látták makedónosan távozni országomból.

A békét mindig fegyverekkel vívják. S e pillanatnyi béke alatt most szó szerint lehet rendezni a sorokat. Persze nem igazi, őszinte béke, csak mint ahogy a közmondás tartja: a béke az, amikor nagyobb botod van, mint a szomszédodnak..

Mondják közhelyesen, hogy a történelmet vérrel írják. Nem, barátaim, nem így van.
Tűzzel.
pogessor.pcdome.hu
1228 levél
Válasz 15.03.01. 23:47 #32
Baracklekvár
Eltelt pár év.

Ha úgy tetszik, a sötét középkor épp bekopogott, hiszen a nyugatrómai birodalom bukásán túl vagyunk - de mégsem érzem középkornak, egyfajta reneszánsz inkább a pillanat.

Népem jelentős befektetéseket eszközöl a határvidéken leégett városok-tartományok újjáépítése céljából. Európa szó szerint sokadvirágzását éri, köszönhetően a viszonylagos békének és a gazdasági fellendülésnek.

A béke - mint mondottam - viszonylagos. Attila bukása nem jelentette egyben azt, hogy a hun seregek nyomtalanul eltűntek. Korántsem. Hunor és Magor vette át a seregek vezetését, s meg is leptek, súlyos vereséget szenvedtem tőlük 435 tájt. Végül azonban felülkerekedtem rajtuk, s már messze járnak - fület-farkat behúzva menekültek el a keleti sztyeppék felé; a csodaszarvast megsütöttük.

Ahogy a nagy veszedelem tovaszállt, egyből kezdődik az áskálódás. Európa összes népével próbáltam jóban lenni - kereskedelmi- és házassági szerződések köttettek, s nem engedtem a cselszövéseknek, nem léptem önként háborúba senki ellen. A háborúhoz három dolog kell - pénz, pénz és pénz; de én ezt most újjáépítésre akartam fordítani.
Hát, ember tervez, a makedónok meg felrúgták a hunok támadása elején köttetett tűzszünetet, s kiásták a csatabárdot.

De ezt nem tudom, mire vélni. Mert seregeik azok nincsenek. Legalábbis nem mifelénk. Így azonnal támadólag léptem fel, egy tartományt rohammal bevettem. A széles újjáépítési program okán seregeim részben elszórtan és létszámban nem feltöltötten állnak, így kíváncsian, de némi aggodalommal is várom a folytatást.
Reneszánsz, vagy sötét középkor?
pogessor.pcdome.hu
666 levél
Válasz 15.02.25. 10:11 #31
xyzw
Folytasd, elég jó stílusban nyomod . Tegnap végre én is kipróbáltam, elkezdtem egy frank kampányt. A sok kisebb-nagyobb változtatás miatt részleteiben és főleg az összképet tekintve sokkal jobb játék, mint a Rome 2. Azt valahogy még az Emperor Edition-nel sincs nagy késztetésem elindítani. Az AI olyan szinten pozitívan lepett meg az Attila-nál, hogy csak néztem. Pl ostromlok egy települést. Az AI hajón hoz egy felmentő sereget+ szárazföldön egy másikat, így három sereget összevonva próbálja feltörni az ostromzárat. A régi TW-s probléma, a passzív kampány AI úgy tűnik megoldódott. Jó értelemben nehezebb lett ellene.
1228 levél
Válasz 15.02.24. 22:32 #30
Baracklekvár
Engedelmetekkel, folytatom élménybeszámolót..

434 ősze van. Az utóbbi évek sorsfordítóak voltak a nyugati civilizáció számára. Békék sora köttetett, hogy a nyugati népek együtt éljék túl a kegyetlen időjárást és a betörő hun fergeteget.

Mint vezető hatalom, a nyugat sorsa csak rajtam állt, vagy bukott, senki más nem állhatott ellent. Szűk három éven át tartó folyamatos ütközetek döntötték el, hogy merre tovább. Háborúk a harcmezőn és a sötét sikátorokban egyaránt. A felvonuló mintegy tizenöt hadsereget első lépcsőként ügynökeim - kémeim, harcosaim és legkedvesebb papnőm fogadták, s ha sikert értek el, s az ellenség felállása lehetőséget nyújtott, úgy teljes hadseregeket semmisítettem meg katlanozással, rácsapásokkal. Várak tövében, erdők mélyén - de még Kattegat vizein is sikerrel járt a nagyadmirálisom, elsüllyesztve egy teljes inváziós sereget.

Szinte tökéletes védekezést mutattam be, de csak szinte. A váratlan időjárás és egy meggondolatlanság miatt 4 hadseregem és egy porig égetett városom veszett oda 433 őszén-telén. Az éhínség okozta legyengülés pecsételte meg sorsukat.

Mégis, ez a 433 tele, illetve majd 434 tavasza volt a legnagyobb fordulópont, a legdicsőbb óránk. Korábban megemlített bátor prédikátorom fondorlatosan közel jutott Attilához, s megmérgezte őt. Bár nyárra felgyógyult, de vezérét vesztett seregére volt lehetőségem hatalmas vereséget mérni. Még egy kolosszális ütközet volt a nyáron, amiből Attila csak nyolcadmagával(!) menekült el, de utolértem.

Attila halott. A nyugati világ fellélegezhet. A maradék hun seregek vezérüket vesztve remélhetőleg önmagukat morzsolják fel.
pogessor.pcdome.hu
1228 levél
Válasz 15.02.23. 21:28 #29
Baracklekvár
Kr. u. 428-at írunk. Háborúk sora kis és nagy népek ellen. Végre megsemmisült jütök és elkeseredett védekezésből ellentámadásba fordulás után szó szerint felperzselt Gallia, évszázadok után is felemlegetett ütközetek a nyugatrómai szeparatisták és Makedónia ellen; melynek során üszkös hamuvá változtattam Milánót és Velencét, amiért lakói kifosztották az Alpok északi oldalát.

Egyre kegyetlenebb világ tárul elénk, s azért is igyekszem a végsőkig megtorolni minden ellenem irányuló ellenségességet, mert keletről nyugtalanító dolgokat hallok a hunokról, jó lenne nem többfrontos konfliktusba keveredni. A makedónok legyőzése még nagyon messze van, de így, hogy már (pillanatnyilag) nincsenek egységfrontban ellenem a nyugatrómaiakkal, már kezelhetőek. Birodalmam határain szinte végig elnéptelenedett tartományok feketednek, hátha elfogy az agresszorok lendülete és lelkesedése...


Továbbra is úgy gondolom, hangulatosabb, jobb játék lett, mint a Rome2TW, még ha nagyon úgy is tűnt a képek, a térkép, egyéb okán, hogy ez bizonyos tekintetben nem több, mint egy DLC.

[És nem volt újabb fagyás és most valóban minden kör végén van autosave..]
pogessor.pcdome.hu
2795 levél
Válasz 15.02.23. 20:47 #28
Aryx
A játékot nem ismerem, de ez most nagyon tetszett
Korai interjú a vezető grafikus programozóval
Aranyos
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
1228 levél
Válasz 15.02.23. 00:31 #27
Baracklekvár
Előrendelt eredeti. De mindegy is, remélem egyszeri eset volt ez a megbicsaklás, mert összességében nincs panasz.
pogessor.pcdome.hu
5255 levél
Válasz 15.02.23. 00:01 #26
Pras
Tudtommal lehet, de még csak az R2-vel próbáltam ki azt.

(megjegyzem, vannak még bátor emberek! )
27976 levél
Válasz 15.02.22. 23:15 #25
LordMatteo
Az első MTW is körönként csinált autosave-t.

Ebben lehet kóópolni?
A kibaszás társas játék, sose feledd.
12971 levél
Válasz 15.02.22. 22:51 #24
McCl@ne
Eredeti a játékod? Mert ilyenről még nem is hallottam, hogy ne mentene minden kör végén. Még legendary szinten is van auto-save, amikor már az összes többi formája tiltva van.
Respect is not given. It's taken.
5255 levél
Válasz 15.02.22. 22:30 #23
Pras
...mmiii?! Ez állatira furcsa. Ha ez így van, azt bizony roppantul sajnálom, ugyanakkor nem értem, hiszen már a Rome 2 is alapból minden körben ment (egészen pontosan, amikor rányomsz a körváltásra, első dolga az autosave, és csak aztán kezdi számolni a körváltást), és ugyanígy tesz az Attila is.
Azért sűrűn (bár talán nem kellene erre hagyatkoznom, de eddig még nem korrumpálódtak mentéseim) egyszerűen a játék végén, egy körváltást követően a "következő kör" legelején simán ki is lépek, és a kampány folytatása-gomb fel is veszi innen a fonalat.

(Szerk.: Sőt, erősen nem emlékszem már, de egy sört rá mernék tenni arra, hogy már az eredeti RTW is így nyomta.)
1228 levél
Válasz 15.02.22. 22:21 #22
Baracklekvár
De, csak kb. 9-10 körrel a kihalás előtt volt utoljára autosave.. Még nem néztem meg, hogy beállítható-e, hogy minden kör végén mentsen..
pogessor.pcdome.hu
5255 levél
Válasz 15.02.22. 21:49 #21
Pras
Nagy ritkán nálam is letérdel, de semmi igazán veszélyes.
Ugyanakkor nem működik az autosave?
1228 levél
Válasz 15.02.22. 20:12 #20
Baracklekvár
Kellett nekem dicsérni..

A játék az egyik kör végén-elején összeomlott, s elveszett így többkörnyi játékom és egy egyfajta Rajna-vidéki frank-germán szövetség ellen lényegében meg is nyert háborúm. Ez most lelombozott. Nem kicsit.
pogessor.pcdome.hu
1228 levél
Válasz 15.02.21. 16:09 #19
Baracklekvár
Jópársok óra játék után azt mondhatom, hogy technikailag meglepően jó a játék. Kis kávédarálón is elfut közepes beállítások mellett, nincsenek - legalábbis nálam - fagyások (mint a Rome2-ben), nincsenek bugok. Vagy ha vannak, akkor nem veszem észre őket.

417-ben járok, miközben a Geat (egyik északgermán törzs) néppel vagyok; Skandinávia, részben Germánia és a (nevezzük egyszerűen) a Brit szigetek az enyém már.
Túl vagyok több háborún, egy polgárháborún, vannak barátaim és mindig vannak ellenségeim.
Összességében, szerintem érdemes e népet választani először, mert van mozgástér, de egyúttal kicsiben kezd a játékos, nem hirtelen kell a fél világot áttekinteni.

Parányi érdekességkupac: megéltük a Nyugatrómai birodalom bukását. Nem miattam buktak meg, csak távoli szemlélő voltam; de helyettük már mindenféle kis törzs kergeti egymást. Technikailag háborúban állok a hunokkal is, de még nyomukat sem láttam. Nyilván nem jártak még Germánia táján..

Nincs is rosszabb a testvérháborúnál. Még az idők kezdetén lerohantam a szomszédos jütöket (testvérnép), akik országukat vesztve meg sem álltak Britanniáig, ahol viszont komoly területi és szövetségi bázist építettek ki; végül a nagy geat nép három legvéresebb háborúja köthető jütökhöz. És lehet, hogy lesz egy negyedik is, mert megint felszedték a horgonyt és a kontinentális Európában próbálkoznak újra területet szerezni.

Ami egyben a legnagyobb újítás a játékban szerintem. Mármint hogy városok lerombolhatók a földig, de egyben újra meg is alapíthatóak, így tényleg a földből tudnak kinőni meghódított-elüldözött nemzetek újra és újra; ez a népvándorlás-támogató lehetőség egész jól sikerült.

Az általam meghódított területeken prosperálnak a városok, árad a boldogság és gyarapodás (bár Britannia pacifikálása nem zökkenőmentes) - míg amennyire látom, a Nyugatrómai birodalom romjain marakodó törzsek-népek egyre több üszkös romot hagynak maguk után. Ha egyszer ebbe a lecsóba fog belecsapni Attila, nem lesz az a törzsfő, aki ellen tud, vagy egyáltalán ellen mer állni. Már csak azért is vagyok ebben meglehetősen biztos, mert én - geat-ek - vagyok jelenleg a legerősebb nép az egész világon, s én is csak végszükség esetén vállalnék fel egy egy ponton több hadsereggel támadó ellenség elleni harcot.
pogessor.pcdome.hu
5255 levél
Válasz 15.02.20. 20:23 #18
Pras
Némileg off, végre sikerült kipróbálnom.
ERE-vel kívánok majd egy korrektebb kampányt összehozni, addig az újdonság varázsa miatt kipróbáltam a hunokat. Ahhoz képest, ahogy beharangozták őket, eléggé vigyázni kell velük a seggemre. Nehezen pótolhatóak a veszteségeik, egy-egy, az alapnál alig jobb egységük lazán 200%-kal több fenntartási költséggel is bírhat, összességében a nagy "világtarolóknak" elég egyetlen durvább késbeszaladás, és gyakorlatilag kicsengettek.
Érdekes, na.
12971 levél
Válasz 15.02.20. 14:11 #17
McCl@ne
Akkor elnézést kérek, viszont ez így nagyon örömteli
Respect is not given. It's taken.
1228 levél
Válasz 15.02.20. 14:08 #16
Baracklekvár
Amit találtam, az alapján tehát addig játszunk, amíg akarunk, de nagyjából a 445-450-et mondják emberek... Semmi egyértelmű, de nagyjából egybecseng a dolog.

https://steamcommunity.com/app/325610/discussions/0/618453594753113717/

395 A.D. - 445 A,D, 50 years or 200 turns. You can continue after that if you wish.

All of the videos on youtube I've seen that show the victory conditions have end dates of 450 A.D. so a start date of 395 A.D. would make 55 years 220 turns feels about right.

Since Total War: Rome II there are no set end dates. You can play technically forever.
pogessor.pcdome.hu
12971 levél
Válasz 15.02.20. 12:25 #15
McCl@ne
Én is csak néztem, amikor 400-ban megjött az üzenet, hogy Attila megszületett. Passz, majd a kampány végére okosabb leszek, illetve az is lehet, hogy tévedek és tovább is lehet játszani, de valamiért ez rémlik.
Respect is not given. It's taken.
1228 levél
Válasz 15.02.20. 12:20 #14
Baracklekvár
A 425-ös dátumot (és a 30 évet) figyelembe véve nekem olyan érzés ez, mintha egy fiktív Mátyás Total Wart pl. 1440-től 1470-ig lehetne játszani.. Épp csak a leglényegesebb csatáit nem, pl. Bécs elfoglalása, Kenyérmező ...
pogessor.pcdome.hu
12971 levél
Válasz 15.02.20. 12:10 #13
McCl@ne
Kb. 3 generációt lehet így nagyjából harcba küldeni, kismillió opcióval. Plusz az ellenzék karakterei is ugyanilyen részletességgel szerepelnek, mehetnek az örökbefogadások, manipulálások, annyi lehetőség van, hogy elég végigzongorázni. Az influence rendszer is nagyon jól működik (minél nagyobb befolyású, többet harcoló vezetőid vannak, annál többet használhatod a hatalmukat).

Mondjuk értem, amit mondasz, egyet is értek vele részben, de a játék így is teljesen jól működik, másrészt pedig nem reális, amit szeretnél, mert ha jól tudom, a Total War játékok nagyjából ilyen 100-120 körös kampánnyal rendelkeznek.

Majd jönnek modok úgyis, azokban biztosan lesz olyan, amilyet szeretnél.
Respect is not given. It's taken.
1228 levél
Válasz 15.02.20. 12:02 #12
Baracklekvár
Így van, pontosan, 250-300 kört tartok reálisnak. 120 kör (40 év) nemigen indokolja a családfa visszahozását, gyakorlatilag 1-2 uralkodóval letudható az egész időszak...
pogessor.pcdome.hu
12971 levél
Válasz 15.02.20. 11:55 #11
McCl@ne
Lófasz? Ember, 120 kör. Melyik TW játékban van több? (lehet, hogy van, de amiről te beszélsz, az ~250-300 körös kampány)
Respect is not given. It's taken.
1228 levél
Válasz 15.02.20. 11:50 #10
Baracklekvár
Jesszus. Ha ez igaz, akkor ez lóf@sz. Azon tanakodtam, hogy vajh véget ér-e már 476-ban..
De, akkor a 451-es catalaunumi csatára és történelmére sincs semmi esély?! Szégyen.

Vagy majd DLC 20ojróé?
pogessor.pcdome.hu
12971 levél
Válasz 15.02.20. 11:40 #9
McCl@ne
Azt hiszem, hogy 425-ig. Három szakaszra bontva (395-400, 400-420, 420-425). Ez ugye 30 év, tehát 120 kör.
Respect is not given. It's taken.
1228 levél
Válasz 15.02.20. 10:19 #8
Baracklekvár
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy mi a játék végdátuma? Meddig megy el időben?
pogessor.pcdome.hu
15 levél
Válasz 15.02.13. 20:19 #7
Panda1
(mármint a Rome 2)
15 levél
Válasz 15.02.13. 20:18 #6
Panda1
Én is a kezdetektől... annyira a kezdetektől, hogy Shogun Total War.. Amikor testvéremmel megvettük, már kb fél éves volt a Rome 2. Addigra már kiadtak rá pár patch-t. Az empirével már kevesebbet játszottam, de most hogy írod, tényleg a leggyengébb rész lett.
129 levél
Válasz 15.02.13. 19:00 #5
jeszkar
A pontszámok a Rome 2 esetén is nagyok voltak. Gyakran majdnem maximális, és a Rome 2 minden volt csak nem tökéletes. Még ha el is nézném, azt hogy majdnem teljesen nem működött (amit egyébként miért is tennék), akkor is a leggyengébb TW-nek tartanám (még az Empires-szel is többet szórakoztam). A kezdetektől követtem a sorozatot, a Rome (és Mediaval 2) rongyosra lett játszva, de a folytatása inkább csak egy gyengébb kiadása annak.
Mindenesetre én nem bízok a pontszámokban.
15 levél
Válasz 15.02.13. 18:38 #4
Panda1
R2 ért én is zabos vagyok. Több dolog miatt is... Öcsém Angliába él, és vele hagyománya van a Rome Total War játéknak, így kötelező volt, hogy megvegyük.
És ekkor jöttek a csalódások... a rengeteg DLC... ami annyira átlátszó, hogy eredetileg benne voltak a játékba (annyira sok mindent nem ad hozzá), de nyilvánvaló, hogy butítva adták ki....
A másik a rengeteg hiba...
Nem volt rossz játék a második rész... de lehetett volna nagyon jó.... ha nem ennyire a pénzre mennek rá.
Én egy vásárló erő vagyok. (vagyunk egy páran...) nem ítélem el aki letölti a játékokat, de én megveszem őket.
De ezzel a gusztustalan üzletpolitika miatt, biztos hogy jó egy darabig nem fogok Attilával foglalkozni.
Max 2 év múlva, amikor már agyon van patchelve, és 2000-3000 forintért meg tudom venni. A mostani árát nem tudom, de gondolom 10 körül van. Ha nem ez lenne az üzletpolitika most is megvenném.
Rajtam buknak 8000-et. Én csak 1 csepp vagyok a tengerbe... de vagyunk így egy páran... és remélem egyre többen... Kérdem én, megéri?
És az Attila képeit megnézve egy az egybe visszaköszön a Rome Total War motorja. Régen ezt kiegészítőnek adták ki. Kb 60% árért.
5255 levél
Válasz 15.02.13. 15:39 #3
Pras
Ebbe valószínűleg - tudatosan vagy kevésbé tudatosan - az is izomból belejátszik, hogy mennyire zabosak még az R2-ért, illetve mennyiben vetik össze a Barbarian Invasion - R1 viszonnyal. Egyáltalán: mennyiben "értékelnek" TW-seknek, vagy új játékosoknak.
943 levél
Válasz 15.02.13. 15:12 #2
ivanova36
Kérdés, hogy a pontszámoknak van-e még létjogosultsága.
Fenti listán is: egyik oldaltól 9,3 pont , másiktól 6,5. ugyanaz a játék. Igaz ez a két véglet, de érdekes hogy egyik szerint majdnem tökéletes, némi bug és ennyi, másik szerint éppen csak jó, sokadik rész, fanoknak való...
414 levél
Válasz 15.02.13. 14:47 #1
totyak
Nem szoktak érdekelni a Total War játékok, de erre a részre a némi "magyar" vonatkozás miatt rápillantottam. Szép pontszámok ezek szerintem.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.