Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Heroes of Normandie [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Heroes of Normandie
Sikeres társasjátékból hangulatos taktikai játék készült PC-re.

Heroes of Normandie

Heroes of Normandie
A legutóbbi Heroes of Normandie cikkek, hírek
2067 levél
Válasz 16.03.19. 16:58 #8
PanzerWolf
Megint nézegettem ezt a játékot de, nem fogott még mindig meg.Fél éve a Memoir '44-re rákattantam, és azóta is toljuk haverral asztali verzióban.Kár, hogy csak ketten vagyunk Én szoktam steamen is játszani.
Fenyeskardu Sturm 20W/Mo Feketebotos Necron 20N/Mo Ayzaz A Yazin 20Mo/Me Havas Jon 20R/Ri Vak Aemon 20Ri/Mo M A L B O R D U S 20E/Me D A R D A L I O N 20P/W Geor Dar Khordak 20A/E
1219 levél
Válasz 15.10.04. 17:25 #7
Wotan
Ha már társasjáték tipp akkor én is mondok egyet, ami nálam kb 2 éve töretlen népszerűségnek örvend a Lords of Waterdeep.
Appstoreban alap játék van, de jó lenne egyszer kijönne Steamre kieggel együtt
"Mortui solum finem belli viderunt"
11028 levél
Válasz 15.10.04. 16:17 #6
Lacko
Tudom, hogy nem összehasonlítható, de pl a Heroes of Normandie esetében, csak az alap szett 40-50 dollár és erre jönnek még a kiegészítők. Szóval megértem, aki nem akar a társas mellé egy számítógépes változatot venni. De akinek a társas túl drága, az olcsóbban (és tudom, hogy ez a 19 eur nem olcsó, de olcsóbb, mint a társas) is megveheti.

Az ipades verzió árára is kiváncsi leszek, mert a Slitherine-nél általában ugyan annyi a PC-s, mint az iPades, ami viszont az appstoreban iszonyat drágának számít.

Warfighter
1219 levél
Válasz 15.10.04. 15:20 #5
Wotan
Nem smerem a Warfightert, de utána nézek.
"Mortui solum finem belli viderunt"
1219 levél
Válasz 15.10.04. 15:19 #4
Wotan
Hát lehet amiatt is kevesen veszik ezeket, mert drága, ha fele annyiért adnák sokkal többen vennék. Pl pár ismerősöm Small Worldot azért nem veszi meg Steamen 30-40 euróért, mert már a dobozos társasért és a kiegekért már kifizetett több tízezer forintot és nincs kedve Steamen is kiadni megint ennyit.
Vagy hogy Slitherinenél maradjunk a Panzer Korps és összes kieg hozzá egy kisebb vagyon és akárhogy is nézzük legyen társas adaptáció vagy panzer general kb egy rajzlapról beszélünk és ennyi pénzért más játékokban egy egész világot raknak elénk.
"Mortui solum finem belli viderunt"
11028 levél
Válasz 15.10.04. 09:17 #3
Lacko
Tarsas rajongokent ismered a Warfighter nevűt? Ez volt az egyik Kickstarteres, amit backeltem. Nagyon megérte. Irto jo a harcrendszere es egy kivallo coop tarsas. Elvben ott se hosszuak a csatak 7-20 kör, de mivel nekünk kell adminisztrálni, a kisebb küldetések is másfel óra...
11028 levél
Válasz 15.10.04. 08:40 #2
Lacko
Szerintem ezeket leírtam én is, csak én pozitívnak értékeltem. Az van, hogy te vagy az a fajta hardcore startéga, akikre a végső bekezdésben utaltam, hogy ők azért óvatosan közelítsenek a játékhoz.
Teljesen igazad van abban is, hogy a szerencse nagyon nagy úr - erre utaltam a negatívumoknál azzal - a kissé vicces - megjegyzéssel, hogy mi mindig kettest dobunk az ellenség meg hatost. (tudom, hogy nem így van, csak így érezzük). És engem általában zavar a túl sok szerencse-faktor, de itt pont olyan rövidek a csaták, hogy simán újrakezdhetem egy szerencsétlen dobássorozat után.
Péládul a tutorial kampány utolsó küldetését a fenének sem sikerült megcsinálnom. Simán vittem sokkal nehezebb csatákat, de ez nem ment. Kértem segítséget a fórumban, és kiderült, hogy csak szerencse kell, nincs nyerő taktika. Úgyhogy 52-szer estem neki egymás után, és amikor az első körben a Zündap és az MG42 is elvétette a bazookásomat, na onnantól nyert ügyem volt.

Én hiszek a fejlesztőknek, akik nagyon keményen jelen vannak a forumokban és gyűjtik a bugokat és az újítási ötleteket. Pl megigérték, hogy lesz hotseat a multiban (egy ilyen szerű játékot én sem PBEM-eznék szívesen - de vedd figyelembe, hogy multiplatformnak kell maradniuk, mert meg fog jelenni a játék iPadre és talán androidra is - más kiadó messziről szarik a multiplatform multiplayerre). Azt is megigérték, hogy lesz settings, ami sok hibát kiküszöbölhet majd.

A Matrix/Sliherine játékok ára azért ilyen magas, amiért a Battlefronté is: az ő játékaik egy elég keskeny réteget céloznak meg, ami azt jelenti, hogy kevés ember veszi meg őket, így kevesebb játékon kell kitermelniük az előállítás költségeit. Van egy Matrixos játék (Buzz Aldrin Space Program Manager), ami piszok jó. Nagyon szeretem. Vártam is a folytatást vagy DLC-t vagy valami. Aztán olvastam, hogy a fejlesztő (mert egy srác írta) inkább elment az Oracle-höz programozónak, mert az egész világon csak 200 ember vette meg. Akkor azért leesett az állam. És ez nem a warezről szól, hanem ilyen kevés embert fogott meg. Pedig rohadt jó játék.
Szoval Matrixéknak arra is kell figyelniük, hogy legalább a csoró fejlesztő megkapja a bérét. Azon felül nem nagyon kaszálnak.

Amikor megjelent a Battle Academy iPadre, akkor mondták egy riportban, hogy 200 db PC-s játékot forgalmaznak, de ezekből kevesebb a profit, mint az 1 db iPades Battle Academy-ből.
1219 levél
Válasz 15.10.03. 16:16 #1
Wotan
Nagy társasjáték rajongóként ezt is azonnal megvettem Steamen, de sajnos bennem nem alakult ki különösebben pozitív kép róla.
A csaták túl rövidek, 4-5 kör alatt épphogy teljesíteni lehet a főküldetést és kinek van kedve egy pályát többször megpróbálni, hogy sikerüljön a mellékküldetés is, aminek fő oka az, hogy túlzottan a dobókockától függ az egész. Túl sok taktikai, stratégia érzékre nincs szükség, lépünk, dobunk, újrapróbáljuk, kb ennyi.
A multiplayer része katasztrófa, 10 perces ütközetekből egy fél órás feltöltöm-letöltöm szenvedést csináltak, már ha az ember talál azonnal partnert, tekintve, hogy eleve inkább ilyen napokig levelezgetek a másikkal dologra gondoltak ami esetleg egy mélyebb, hosszabb társasjátéknál érthető, de ilyen villámpartiknál teljesen felesleges.
Ráadásul nagyon sok a bug a játékban és ha a Small World és The Witcher Adventure Game pc-s társasjátékokból indulok ki ezen bugok javítására vajmi kevés esély van.
Az ára is nevetségesen drága, alapesetben 28 euro, de még most leértékelve 18 eurot sem ér meg sajnos.
"Mortui solum finem belli viderunt"

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.