Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Készül a Sid Meier's Civilization VI [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Készül a Sid Meier?s Civilization VI
A sci-fi kitérő után vissza az alapokhoz, októberben jön a sorozat hatodik része.

Sid Meier's Civilization VI

Sid Meier's Civilization VI
A legutóbbi Sid Meier's Civilization VI cikkek, hírek
3009 levél
Válasz 16.05.13. 11:58 #9
Herr Hauptmann
Mostanában nem vettem elő (igaz mást se, mert nem nagyon van időm), de elég ránéznem egy screenshotra, hogy egekbe szökjön a nosztalgia-faktor.
Talán azért is, mert még kis csíra voltam, mikor elém került a játék először. Első számítógépem volt, ahhoz se nagyon értettem. Marionál bonyolultabb játékkal se játszottam még. Az oké volt, hogy elindítom, kiválasztom a világ tulajdonságait meg bökök egy nemzetet. Azután csak néztem jó darabig, hogy valami színes paca van a képen, meg valami villog. Az angol tudásom is inkább még a zéró felé konvergált akkoriban, az se húzott ki a pácból.
Az áttörést az hozta meg mikor rájöttem, hogy a "villogó valami"-vel lehet mozogni és egyszer feljött egy ablak, hogy press 'B'. És megalapítottam első cives városom. Onnan meg már nem volt megállás sok-sok évig.
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
11029 levél
Válasz 16.05.13. 08:34 #8
Lacko
És játszol is vele?

Fúúú emlékszem micsoda harcok mentek az ELTE géptermében (akkor még nem volt triviális, hogy mindenkinek saját PC-je van otthon) mert ugye a gépterem nem játékra volt. Így ha meglátta valaki, akinek másra kellett a gép, hogy Civ-eznek, akkor szólt, hogy kotrás van. Ez ellen úgy védekeztek a civesek, hogy mikor felmásolták floppyról a Civ-et, akkor egyidejűleg letöröltek MINDENT a PC-ről. Így amikor átadták a helyüket, megvárták, amíg szegény delikvens káromkodva tovább áll (hiszen semmi nem volt a gépen) és akkor visszaülhetett Civ-ezni.
Persze erre az volt a válaszfegyver, hogy egy idő után mindenki floppyn magával hordott minden progit, amit használt...
Közben meg olvastuk a híreket, hogy az usában már komoly problémákat okoz a "one more turn"-hatás és többek otthagyták az egyetemet a Civ miatt

Azért az meglepett, amikor a Palm-on simán futott ez az első Civ. Szóval ma már a mosógépben erősebb CPU-van, mint ami ennek kell.

Volt aztán később egy Civ-klón: Call to Power. Azt is szerettem. Volt benne eco terrorista, ami egy VW kisbusz volt (az a hippy model) és ha azzal bejutottál az ellenség városába, akkor az egészet dzsungellé alakította. Meg ott nem fogyott el a terület szinte soha, mert mikor a kontinensek benépesültek, addigra a technológia lehetővé tette úszó városok építését (és a tengeri erőforrások kihasználását), majd amikor azt is betelt, akkor jöttek az űrbázis városok...
3009 levél
Válasz 16.05.12. 13:33 #7
Herr Hauptmann
Számomra mindig is ez marad az egyetlen, utolérhetetlen civ játék.
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
5400 levél
Válasz 16.05.12. 12:43 #6
Morello
A képek nekem se tetszenek annyira. Amolyan "mesésebb", Settleres-esebbnek tűnik, ha már közelítenem kell valamihez. Attól még persze lehet jó. Nekem a 4 és az 5 is nagyon tetszett (utóbbit kicsit szokni kellett, de aztán sikerült megbarátkozni). Az igazi kérdés az, mennyi pluszt ad ez a 6-os az előzőekhez képest, a fent említett pár dolog azért jelenthet új kihívásokat a játékmenetben.
11120 levél
Válasz 16.05.12. 10:48 #5
VodevilX
Azért kapkodni nem kell
De nagyon jó dolgokról beszéltek az egyik interjúban. Pl a technológia játékos a környezetéhez alkalmazkodik, mini questekkel amik jelentősen segítenek a fejlesztésben, pl a kontinens közepén kár erőlködni a hajózás ágával, mert nem fog haladni, viszont tengerparti városnál könnyen megy majd. Így tényleg változatos lesz különböző szituációkban.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
666 levél
Válasz 16.05.12. 10:43 #4
xyzw
Én nem rendeltem elő. Az viszont biztató szerintem, hogy a fejlesztői csapat szinte ugyanaz, mint akik a Brave New World kiegészítőért voltak felelősek, ami nagyon jól sikerült. Az is igaz, hogy hagyományosan gyengén startolnak a Firaxis játékok, viszont jók a kiegészítőik és nem hagyják abba a patch-ek kiadását sem.
11029 levél
Válasz 16.05.12. 09:36 #3
Lacko
Egy csomó Steames ismerősöm előrendelte 60 EUR-ért, miközben semmit nem lehet még tudni a játékról
Ennyi kép alapján (meg a standard-, minden rész előtt kiadott dumával: "jobb diplomácia, összetettebb tech-tree"), még simán lehet, hogy egy Civ5 csúnyább grafikával...
1228 levél
Válasz 16.05.11. 21:28 #2
Baracklekvár
Nos, a grafika tényleg nem azt sugallja, hogy néped minden sorsdöntő pillanata a te kezedben vagyon és a végső pusztulással járhat minden döntésed.. Egy gonoszabb, viharfelhők árnyaitól el-elsötétülő vidék jobban visszaadná a feszültséget, amit a játék nyújtani szokott..
Ez így most olyan, mint Rambo film óvodásoknak.
pogessor.pcdome.hu
151 levél
Válasz 16.05.11. 21:13 #1
Peca001
Csodálatos hír. Bár ez a grafika kissé taszít (olyan webes free-to-play jellege van számomra), de egy civilizationnál azt hiszem ez tényleg nagyon sokadlagos szempont.


A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.