Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Készül a Sid Meier’s Civilization VI

A sci-fi kitérő után vissza az alapokhoz, októberben jön a sorozat hatodik része.

2016.05.11. 20:50 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Sid Meier nevéhez megannyi szimulátor és stratégia kötődik, de bizonyos, hogy a legtöbben az idén huszonöt éves Civilization sorozat kapcsán ismerik. A népszerű körökre osztott stratégiában egy általunk választott nép útját kell egyengetnünk az első telepesek érkezésétől egészen a világuralomig. Határaink és befolyásunk folyamatos terjesztése során újabb és újabb technológiai vívmányokat kell feltalálnunk, hogy mindig egy lépéssel a többi nép előtt járhassunk. A sorozat eddig öt epizódot és legutóbb egy sci-fi mellékágat ért meg, ám a Firaxis Games a negyed évszázados múlt megünnepléseként bejelentette, hogy készül a Sid Meier’s Civilization VI.
Az új játék persze a már jól kiismert alapokon nyugszik majd, de a készítők igyekeznek alaposan felrázni, hogy ne egy sokadik rókabőrnek tűnjön. A városaink fizikailag is terjeszkedni, növekedni fognak, így idővel nem csak egy, hanem több hatszöget (ebből állnak a térképek) is elfoglalnak majd. Erre nekünk is hatásunk lesz, hogy maximálisan kiaknázzuk a város környezetében rejlő lehetőségeket. Megújul a tudományos kutatási rész is, egységeink felfedezései gyorsíthatják fel a birodalom fejlődését. A diplomáciai rendszer az idő előrehaladtával válik majd egyre finomabbá – a kezdeti időkben mindent erővel oldhatunk meg, később viszont szövetségeket és megállapodásokat köthetünk más népekkel. Szintén megújul az egységek kezelése is. Eddig megszokhattuk, hogy egy hatszögben egyszerre csak egy egység tartózkodhat, de mostantól lehetőségünk lesz támogatókat rendelni más egységekhez: harcosokkal megtámogatni a telepeseket, vagy tüzérséget rendelni a gyalogság mellé. Az azonos típusú egységeinket is kombinálhatjuk, hogy még ütőképesebbek legyenek. A készítők egyaránt gondolnak a veterán és az újonc játékosokra is, előbbieknek az újdonságok révén nyújthat bőséges felfedezni valót a játék, míg utóbbiakat alapos oktatómód vezeti be a játékmenet rejtelmeibe. Az egyszemélyes kampány mellől természetesen nem hiányozhat a többjátékos mód sem.
A Sid Meier’s Civilization VI már pontos megjelenési dátumot is kapott, miszerint október 21-én fog megjelenni PC-re. A bejelentés mellé megérkezett az első előzetes is, amely szokás szerint semmit sem mutat magából a játékból. Szerencsére ezt megteszik az alábbi képek helyette. ■

előző
következő
Készül a Sid Meier’s Civilization VI
Készül a Sid Meier’s Civilization VIKészül a Sid Meier’s Civilization VIKészül a Sid Meier’s Civilization VIKészül a Sid Meier’s Civilization VI
Sid Meier's Civilization VI
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Sid Meier's Civilization VI

hozzászólások (9)

VodevilX
VodevilX 2016.05.12. 10:48
Azért kapkodni nem kell:D
De nagyon jó dolgokról beszéltek az egyik interjúban. Pl a technológia játékos a környezetéhez alkalmazkodik, mini questekkel amik jelentősen segítenek a fejlesztésben, pl a kontinens közepén kár erőlködni a hajózás ágával, mert nem fog haladni, viszont tengerparti városnál könnyen megy majd. Így tényleg változatos lesz különböző szituációkban.
Morello
Morello 2016.05.12. 12:43
A képek nekem se tetszenek annyira. Amolyan "mesésebb", Settleres-esebbnek tűnik, ha már közelítenem kell valamihez. Attól még persze lehet jó. Nekem a 4 és az 5 is nagyon tetszett (utóbbit kicsit szokni kellett, de aztán sikerült megbarátkozni). Az igazi kérdés az, mennyi pluszt ad ez a 6-os az előzőekhez képest, a fent említett pár dolog azért jelenthet új kihívásokat a játékmenetben.
Herr Hauptmann
Herr Hauptmann 2016.05.12. 13:33
Számomra mindig is ez marad az egyetlen, utolérhetetlen civ játék. :D
Lacko
Lacko 2016.05.13. 08:34
És játszol is vele? ;)

Fúúú emlékszem micsoda harcok mentek az ELTE géptermében (akkor még nem volt triviális, hogy mindenkinek saját PC-je van otthon) mert ugye a gépterem nem játékra volt. Így ha meglátta valaki, akinek másra kellett a gép, hogy Civ-eznek, akkor szólt, hogy kotrás van. Ez ellen úgy védekeztek a civesek, hogy mikor felmásolták floppyról a Civ-et, akkor egyidejűleg letöröltek MINDENT a PC-ről. Így amikor átadták a helyüket, megvárták, amíg szegény delikvens káromkodva tovább áll (hiszen semmi nem volt a gépen) és akkor visszaülhetett Civ-ezni.
Persze erre az volt a válaszfegyver, hogy egy idő után mindenki floppyn magával hordott minden progit, amit használt... :D
Közben meg olvastuk a híreket, hogy az usában már komoly problémákat okoz a "one more turn"-hatás és többek otthagyták az egyetemet a Civ miatt :)

Azért az meglepett, amikor a Palm-on simán futott ez az első Civ. Szóval ma már a mosógépben erősebb CPU-van, mint ami ennek kell.

Volt aztán később egy Civ-klón: Call to Power. Azt is szerettem. Volt benne eco terrorista, ami egy VW kisbusz volt (az a hippy model) és ha azzal bejutottál az ellenség városába, akkor az egészet dzsungellé alakította. Meg ott nem fogyott el a terület szinte soha, mert mikor a kontinensek benépesültek, addigra a technológia lehetővé tette úszó városok építését (és a tengeri erőforrások kihasználását), majd amikor azt is betelt, akkor jöttek az űrbázis városok...
Herr Hauptmann
Herr Hauptmann 2016.05.13. 11:58
Mostanában nem vettem elő (igaz mást se, mert nem nagyon van időm), de elég ránéznem egy screenshotra, hogy egekbe szökjön a nosztalgia-faktor. :-)
Talán azért is, mert még kis csíra voltam, mikor elém került a játék először. Első számítógépem volt, ahhoz se nagyon értettem. Marionál bonyolultabb játékkal se játszottam még. Az oké volt, hogy elindítom, kiválasztom a világ tulajdonságait meg bökök egy nemzetet. Azután csak néztem jó darabig, hogy valami színes paca van a képen, meg valami villog. Az angol tudásom is inkább még a zéró felé konvergált akkoriban, az se húzott ki a pácból.
Az áttörést az hozta meg mikor rájöttem, hogy a "villogó valami"-vel lehet mozogni és egyszer feljött egy ablak, hogy press 'B'. És megalapítottam első cives városom. Onnan meg már nem volt megállás sok-sok évig. :-D
ajánlott olvasnivaló